Jump to content

ΒΙΚΥ Κ.

simple Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ΒΙΚΥ Κ.


 1. Επειδή δεν μας έφτανε η ελληνική γραφειοκρατία τώρα έχουμε και αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και τα σχετικά έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν στο www.irs.gov. Αν νομίζετε ότι εμείς έχουμε πολλά φορολογικά έντυπα ρίξτε μία ματιά στο IRS. Εμένα μου έτυχαν πέρυσι αρκετοί με σύνταξη από ΗΠΑ και έτσι άξιζε να ασχοληθώ.

  Για την Αυστραλία είναι το www.ato.gov.au. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας μέσω διαδικτύου έχω μάθει πολλά και έχω βοηθηθεί αφάνταστα. Μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας υπάρχει διμερής σύμβαση κοινωνικής ασφάλισης. Πιθανόν το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΙΚΑ να μπορεί να βοηθήσει ή ακόμη και η πρεσβεία. Εκείνο το οποίο είναι σίγουρο είναι ότι  δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει αντίστοιχο έντυπο βεβαίωσης αποδοχών μικτών, καθαρών, παρακρατηθέντων φόρων, εισφορών υγείας, κλπ. Έτσι μου έλεγαν και για τις ΗΠΑ και μετά από ψάξιμο στο διαδίκτυο τούς είπα ποια έντυπα θέλω με επισημείωση της Χάγης και έγιναν αποδεκτά από την ελληνική φορολογική αρχή επειδή είχα το φορολογητέο εισόδημα, τις εισφορές για υγειονομική περίθαλψη, τον παρακρατηθέντα και τον οφειλόμενο φόρο. Επειδή έχω "μπλέξει" με αρκετές ξένες χώρες (εντός και εκτός ΕΕ) η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται χρονοβόρο ψάξιμο για το οποίο προφανώς είναι δύσκολο να πληρωθείς ανάλογα.


 2. Από πολύ πρόσφατη εμπειρία. Η ισοτιμία που χρησιμοποιείται από την Δ.Ο.Υ. είναι ο μέσος όρος συναλλαγματικών ισοτιμιών EUR USD της 31/12/φορ. έτους που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος. Αν δεν υπάρχει φόρος που παρακρατήθηκε ή και πληρώθηκε στις ΗΠΑ τότε η δήλωση γίνεται αποδεκτή και φορολογείται ως ορίζεται. Σε περίπτωση που υπάρχει παρακράτηση ή και πληρωμή φόρου από τις ΗΠΑ ο φορολογούμενος καλείται να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην Δ.Ο.Υ. και τότε απαιτείται το έντυπο δήλωσης από IRS όπου αναγράφεται το φορολογητέο εισόδημα και ο συνολικός φόρος με επισημείωση της Χάγης και επίσημη μετάφραση στα ελληνικά από ΥΠΕΞ ή μεταφραστή του Ιονίου Πανεπιστημίου ή δικηγόρο. Τουλάχιστον όλα αυτά συνέβησαν για το φ.ε. 2015


 3. ΝΟΜΟΣ 4446/2016

  ΑΡΘΡΟ 62. ΟΡΙΣΜΟΙ

  δ. «πάροχος υπηρεσιών πληρωμών» οι επιχειρήσεις που δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες πληρωμών και οι οποίες διακρίνονται στις ακόλουθες έξι κατηγορίες:
  (α) πιστωτικά ιδρύματα,
  (β) ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος,
  (γ) γραφεία ταχυδρομικών επιταγών,
  (δ) ιδρύματα πληρωμών,
  (ε) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, όταν δεν ενεργούν υπό την ιδιότητά τους ως νομισματικές ή άλλες δημόσιες αρχές,
  (στ) το Ελληνικό Δημόσιο ή τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν δεν ενεργούν υπό την ιδιότητά τους ως δημόσιες αρχές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του ν. 3862/2010.

  Για μένα αυτό περιλαμβάνει ΕΛΤΑ, ταχυδρομικές ή και τηλεφωνικές επιταγές, τραπεζικές επιταγές, προσωπικές επιταγές, paypal, western union, money gram και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε ακόμη και "λεπτά στο λεπτό" της Πειραιώς. Υποψιάζομαι ότι θα μπορούσε κάποιος να γεμίζει και μία προπληρωμένη κάρτα.

   

   


 4. Ερώτηση κρίσεως: το σύστημα δουλεύει ή όχι, γιατί μέχρι πριν από πέντε λεπτά ήταν εντάξει και τώρα είναι εκτός, ουσιαστικά προσπαθεί να μπει στο "υπηρεσίες Φ.Π.Α./V.A.T."

  Τι γίνεται::::


 5. Και εμεις τι πρέπει να κάνουμε?

  α). Να αφήσουμε τις ΜΥΦ όπως πρέπει  (με τα πιστωτικά) με πιθανό επακόλουθο να μας καλέσουν στη ΔΟΥ για έλεγχο αποκλίσεων στα έσοδα και πιθανό πρόστιμο?

  β) Να διορθώσουμε τα έσοδα, όπως τα έχει ο ΕΟΠΥΥ για να ισοσκελίσουμε την ΜΥΦ, και ούτε γάτα ούτε ζημιά?

  1. Έχει εκδώσει ιατρός ή διαγνωστικό κέντρο πιστωτικό τιμολόγιο για το claw back /rebate;; Γιατί, για αυτές τις κατηγορίες των παρόχων, ο ΕΟΠΥΥ ποτέ δεν ζήτησε πιστωτικά τιμολόγια, εξέδωσε μία βεβαίωση ηλεκτρονική για χρήση για την φορολογία εισοδήματος. Άρα τι θα δηλωθούν; Τιμολόγια που δεν έχουν ποτέ εκδοθεί μόνο και μόνο για να συμφωνήσει το σύνολο των εσόδων; Είναι σύννομο που δεν εκδόθηκαν πιστωτικά τιμολόγια και στο σύνολο των χρεωστικών τιμολογίων παρακρατεί ποσοστό 3% συν το αναλογούν χαρτόσημο υπέρ Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (αυτό μέχρι 31/12/2014); Ο παρακρατημένος φόρος είναι επί του συνόλου των χρεωστικών τιμολογίων χωρίς αφαίρεση των ποσών claw back /rebate. Στα 200.000,00 claw back /rebate το ποσό του ΜΤΠΥ είναι 6.000,00 ευρώ.

  2. Επιχορήγηση από ΟΑΕΔ για πρακτική Τ.Ε.Ι.: Ο ΟΑΕΔ δεν ζητά πλέον την έκδοση τιμολογίου και καταθέτει τα χρήματα στην τράπεζα. Εκεί τι γίνεται;

   

  Συμπέρασμα: όταν αποφασίσουν οι ιθύνοντες τον στόχο και τον σκοπό των συγκεντρωτικών καταστάσεων χρήσης 2014 και εντεύθεν τότε μπορεί και να καταλάβουμε και να κάνουμε πέντε πράγματα σωστά και να έχει και αποτέλεσμα ο κόπος μας!!!!  Μέχρι τώρα έχουμε δώσει πολλή σημασία και έχουμε φάει άπειρο χρόνο, κόπο και φαιά ουσία για κάτι που δεν ξέρουμε καν πόσο είναι το πρόστιμο. Για κανα δύο πελάτες θα προτιμούσα χίλιες φορές να πληρώσω εγώ το πρόστιμο (100,00 ή 100,00 * 4 ) παρά αυτό που γίνεται.

   

  Κάνεις για πελάτη εκπρόθεσμη διακοπή εργασίων. Ανακαλύπτει η Δ.Ο.Υ. ότι το 2008 (που τον συγκεκριμμένο πελάτη ούτε που τον ήξερες και δεν είχες εσύ τα βιβλία του για να μην πω πως ούτε καν γνωρίζει ο πελάτης αν και που είναι τα τιμολόγια του 2008) δεν έχει υποβάλλει συγκεντρωτικές, ενώ ΦΠΑ, Φ.Ε. και λοιπά έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Λες στην Δ.Ο.Υ. να του βεβαιώσει πρόστιμο για μη υποβολή. Δεν το δέχονται. Πρέπει να φτιάξεις αρχείο με την τότε γραμμογράφηση, να τους το πας, να βρουν υπολογιστή να το διαβάσει, αν δεν διαβάζεται κόψε το κεφάλι σου να βρείς τρόπο και μετά σου βεβαιώνουν το πρόστιμο. Θέατρο του παραλόγου.


 6. Ενημερωτικά, σε θάνατο με διαθήκη, που όλα είναι δηλωμένα εμπρόθεσμα στην Δ.Ο.Υ., ο ΕΝΦΙΑ 2015 δεν βεβαιώθηκε ούτε στον θανόντα ούτε στους εκ διαθήκης κληρονόμους.


 7. Ήδη έχω δύο περιπτώσεις με ανάγνωση φορολογικής μνήμης τώρα και διακοπή 06/2013 και στις δύο Δ.Ο.Υ. δέχτηκαν την διακοπή με 06/2013. Μάλιστα η μία ταμειακή δεν είχε δηλωθεί, δηλώθηκε, έγινε από το τμήμα ΚΒΣ- ΚΦΑΣ ή όπως λέγεται έλεγχος με τα βιβλία και τις δηλώσεις ΦΠΑ, είδαν ότι δεν υπήρχε διαφορά και μου είπαν ότι το πρόστιμο θα είναι 100,00 ανά περίπτωση (δύο παύσεις, μία έναρξη). Ακόμη το πρόστιμο δεν έχει βεβαιωθεί ενώ η παύση εργασιών έχει ολοκληρωθεί.

  Σε μία άλλη περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου συντήρησης υπεβλήθη υπεύθυνη δήλωση για την απώλειά του στην Δ.Ο.Υ. και με αυτήν η εταιρεία αντιπρόσωπος έδωσε νέο βιβλιάριο και με αυτό θα γίνει η διαδικασία εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών.  


 8. Οι ανωτέρω εκπρόθεσμες δηλώσεις, ανεξαρτήτως του εάν είναι αρχικές ή τροποποιητικές, υποβάλλονται εμπρόθεσμα σε έντυπη μορφή στη Δ.Ο.Υ. έως και 30.11.2015.

   

  Έχει νόημα η μηδενική μέσω taxisnet;;

   

  Το "εκπρόθεσμη δήλωση που υποβάλλεται εμπρόθεσμα" τι σας λέει!!!!!!!!!


 9. Αύριο είναι Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των ετησίων πινάκων και ταυτόχρονα "Για λόγους τακτικής συντήρησης το σύστημα θα διακόπτει τις υπηρεσίες του κάθε Τετάρτη 18.00 - 21.00". Θα έχουμε σκηνές απείρου κάλλους;;;;;;;


 10. ΙΚΕ μέσω ΥΜΣ τον 02/2013, όταν πήγα για θεώρηση ήρθαν για αυτοψία, έλεγξε τα τιμολόγια αγοράς των παγίων, έβαλα τον ιδιοκτήτη να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για τα κλιματιστικά που όντως ήταν δικά του και τελείωσε. Μεταφορά έδρας της ΙΚΕ τον 01/2015 πάλι ήρθαν για αυτοψία, έλεγξαν το τιμολόγιο της μεταφορικής και αυτό ήταν. Λογική στην αυτοψία δεν υπάρχει και δη όταν το κτίριο της νέας έδρας ήταν ακριβώς απένταντι από την Δ.Ο.Υ.


 11. Είχα κι εγώ εταιρεία με διακοπή. Μετά από ερώτηση στο ΣΕΠΕ, μου είπαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και ότι δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά. Πήγε χειρόγραφα στην υπηρεσία, με επιστολή που τους ζητάει να το παραλάβουν σε χειρόγραφη μορφή λόγω τεχνικής αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής, εξουσιοδότηση και φωτοτυπία της βεβαίωσης διακοπής από ΔΟΥ.

  Δεν ανέφερα προηγούμενως ότι στο μητρώο του εργοδότη στο ΕΡΓΑΝΗ αναφέρεται η οριστική διακοπή της επιχείρησης. Γιατί να τους πάω την βεβαίωση διακοπής όταν είναι δηλωμένη η διακοπή στο ΕΡΓΑΝΗ μέσω του ΙΚΑ; Ας μου το ζητήσουν και να μου εξηγήσουν και γιατί το ζητάνε.


 12. Ας πω και εγω τον πονο μου μου εμεινε μια γιατι βγαζει λαθος στον εκπροσωπο. Εχει κανεις ιδεα το τι μπορουμε να κανουμε? για καμια παραταση ακουσε κανεις τπτ, λεμε τωρα

   

  Σε εταιρεία με διακοπή εργασιών δεν δεχόταν τον εκπρόσωπο. Τα έστειλα με ηλεκτρονική επιστολή στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας με κοινοποίηση στα κεντρικα του ΣΕΠΕ για τις δικές τους ενέργειες. Είναι μία λύση.

  www.ypakp.gr Θα βρείτε όλες τις διευθύνσεις.


 13. Συνάδελφε καλημέρα

   

  Αρχίστε πρώτα από το εάν η δικηγορική εταιρεία έχει δικαίωμα να έχει άλλες δραστηριότητες εκτός από τις νομικές. Οι ίδιοι οι δικηγόροι της εταιρείας οφείλουν να το γνωρίζουν. Μετά δείτε τι λέει ο νόμος για τις λογιστικές εταιρείες και ποιοι μπορούν να συμμετέχουν ή να υπογράφουν και θα πάρετε την απάντηση στο ερώτημά σας.


 14. Aπό τις συχνές ερωτήσεις στο taxisnet   25. Σε περίπτωση απουσίας του έμμισθου προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, τι πρέπει να κάνω;

   

  Σε περίπτωση που για κάποιο μήνα, ενώ απασχολείτε έμμισθο προσωπικό, δεν έχετε υποχρέωση καταβολής ακαθάριστων αποδοχών και παρακράτησης φόρου, λόγω απουσίας του προσωπικού σας (εξαιτίας ασθένειας ή λοχείας για παράδειγμα) πρέπει να κάνετε μηδενική προσωρινή δήλωση ΦΜΥ με μόνη ένδειξη το πεδίο «προσωρινή απουσία προσωπικού».

   

  Παράδειγμα :

  Έστω ότι επιχείρηση απασχολεί δυο άτομα το 2014. Στις 09/05/2014 η μια υπάλληλος φεύγει με εξάμηνη άδεια λοχείας και στις 03/06/2014 η άλλη υπάλληλος φεύγει με τρίμηνη αναρρωτική άδεια άνευ αποδοχών (και έστω ότι για τον μήνα Ιούνιο προκύπτει μηδενικό ποσό παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες). Στη συνέχεια στις 04/09/2014 η υπάλληλος με την αναρρωτική άδεια επιστρέφει στην εργασία της.

  Στο παράδειγμα μας η επιχείρηση θα πρέπει να κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις:

  • Δήλωση Μαΐου με τα ποσά των ακαθαρίστων αμοιβών και του παρακρατούμενου φόρου (χωρίς καμιά άλλη ένδειξη)
  • Δήλωση Ιουνίου με το ποσό των ακαθαρίστων αμοιβών και μηδενικό φόρο
  • Δήλωση Ιουλίου με μηδενικά ποσά και μοναδική ένδειξη «προσωρινή απουσία προσωπικού»
  • Δήλωση Αυγούστου με μηδενικά ποσά και μοναδική ένδειξη «προσωρινή απουσία προσωπικού»
  • Δήλωση Σεπτεμβρίου με τα ποσά των ακαθαρίστων αμοιβών και του παρακρατούμενου φόρου (χωρίς καμιά άλλη ένδειξη)

 15. Σε ποιο νόμο υπάρχει για την Μονοπρόσωπη ΙΚΕ απαίτηση για παρουσία συμβολαιογραφου;;;;; - προσοχή δεν μιλάω ούτε για ΕΠΕ ούτε για ΑΕ. 'Οταν η ΙΚΕ συστήνεται με ιδιωτικό έγγραφο σε αντίθεση με τις άλλες από που προκύπτει η παρουσία συμβολαιογράφου για την γενική συνέλευση, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, μπορεί να γίνει ακόμα και με ανταλλαγή επιστολών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Ν. 4072/2012, άρθρο 73).

  Κεφάλαιο Δ' - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ - Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ, άρθρα 68 έως 74 του Ν 4072/2012

  Παρακαλώ τον συνάδελφο που απαντάει ότι για την μονοπρόσωπη ΙΚΕ απαιτείται παρουσία συμβολαιογράφου να αναγράψει την διάταξη του νόμου στην οποία αυτό αναγράφεται γιατί όντως μπορεί να μου έχει διαφύγει.


 16. ΝΟΜΟΣ 4072/2012 ΓΙΑ ΙΚΕ

  ΑΡΘΡΟ 69, ΠΑΡ 2

  2. Η συνέλευση συγκαλείται τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος και μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από τη λήξη της εταιρικής χρήσης με αντικείμενο την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (τακτική συνέλευση).άρα 30/04/2015

   

  ΑΡΘΡΟ 98, ΠΑΡ 2

  2. Με μέριμνα του διαχειριστή γίνεται δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. και την ιστοσελίδα της εταιρείας μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη λήξη της εταιρικής χρήσης. Σχετικά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 43β του κ.ν. 2190/1920. ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ 31/03/2015

   

  Ν.Β. όλα είναι αντιγραφή επικόλληση από αυτή την ιστοσελίδα


 17. Έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Κ2-7557/13 με ημερομηνία 13/02/2014 από Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως, θέμα 6. Αναζητείστε το στο Taxheaven, υπάρχει.


 18. Για όλους τους ξεναγούς υπεύθυνο είναι το ΙΚΑ Πλατείας Συντάγματος - Τμήμα ξεναγών. Οι ξεναγοί είναι μισθωτοί και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες (παρ' όλο που αναγράφονται σε εγκυκλίους του Ν 4072), εκδίδουν ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών (όπως κάνουν και οι αποκλειστικές νοσοκόμες). Στην αναγραφόμενη αμοιβή συμπεριλαμβάνονται τα αναλογούντα δώρα και επίδομα αδείας. Οι κρατήσεις είναι αυτές του πακέτου κάλυψης 101 ΙΚΑ ΜΙΚΤΑ - ΕΤΑΜ. Οι εισφορές αποδίδονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την λήξη του ημερολογιακού τριμήνου στον λογαριασμό που αναφέρεται στα αναρτημένα έγγραφα της Ισιδώρας. Μετά την πληρωμή των εισφορών μόνο στην Εθνική Τράπεζα (δυστυχώς στήσιμο στο ταμείο γιατί δεν γίνεται η πληρωμή ούτε με ηλεκτρονική τραπεζική ούτε σε μηχάνημα) πρέπει να αποσταλεί ή να κατατεθεί στο ΙΚΑ Πλατείας Συντάγματος μία κατάσταση με επισυναπτόμενα φωτοαντίγραφα των δελτίων των ξεναγών και της πληρωμής. Το τουριστικό γραφείο υποχρεωτικά παρακρατεί τις εισφορές και τις αποδίδει. Μόνο σε περίπτωση ξενάγησης με εντολέα ιδιώτη ο ξεναγός οφείλει να εισπράξει και τις εργοδοτικές εισφορές και να αποδώσει το σύνολο των εισφορών στο ΙΚΑ. Δεν υποχρεούται το τουριστικό γραφείο να απογραφτεί σαν εργοδότης στο ΙΚΑ αν δεν απασχολεί άλλο προσωπικό. Δεν έχω δει πουθενά υποχρέωση για ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ.

  Όσο αφορά τον φόρο μέχρι 31/12/2013 το θέμα ήταν λυμένο. Για το 2014 ένας Θεός ξέρει. Εγώ εφαρμόζω τον συντελεστή 22% μειωμένο κατά 1,5% όπως και στους άλλους μισθωτούς χωρίς όμως να αφαιρώ τα 2.100 ευρώ γιατί δεν έχω βάσει υπολογισμού και η περιβόητη εγκύκλιος δεν αναφέρεται καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Αφαιρώ όμως τις εισφορές του εργαζόμενου πριν υπολογίσω την παρακράτηση φόρου.

  Φέτος το "μπάχαλο" ήταν απερίγραπτο. Μεγάλος καβγάς για την παρακράτηση φόρου - από το 3% στο 22% είναι μεγάλη διαφορά. Πολλοί ξεναγοί δεν εξέδωσαν αποδείξεις γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το σωματείο τους (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΑΓΩΝ - www.touristguides.gr) περίμενε διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο που μας ταλανίζει. Φυσικά η εγκύκλιος μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί και στο μεταξύ άλλαξαν και τα ποσοστά των εισφορών από 01/07/2014. Το πήρε χαμπάρι το ΙΚΑ (χάνει εισφορές), υπήρξε μία συνάντηση μέσα στον Οκτώβριο μεταξύ ΠΟΞΕΝ και ΙΚΑ, και μετά έστειλε το ΙΚΑ μία επιστολή προς την ΠΟΞΕΝ όπου ζητάει να εκδοθούν όλα τα δελτία σύμφωνα με τις ημερομηνίες των ξεναγήσεων και, με πάσα επιφύλαξη το μεταφέρω, υποσχέθηκε ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα λόγω καθυστερημένης καταβολής των εισφορών. Υποψιάζομαι ότι αφού είναι χειρόγραφα ό,τι θέλουν κάνουν.

  Την επιστολή θα την βρείτε στο www.hatta.gr καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες (μάλιστα ο ένας σύνδεσμος (link) είναι του Taxheaven). Η εγγραφή και ή πρόσβαση στο www.hatta.gr είναι άνευ κόστους.  


 19. Καλημέρα. 

   

  1. Ο Πέτρος Γρίβας έχει ουσιαστικά απόλυτο δίκιο. Θεωρώ όμως ότι όσοι δεν έστειλαν δηλώσεις μόνο με τον 049 το έκαναν λόγω της περυσινής εμπειρίας και αυτό είναι η ουσιαστική επιβάρυνση στον κλάδο μας και όχι το πρόστιμο της εκπρόθεσμης υποβολής.

  Πέρα από την συμμετοχή μου στην κίνηση του συλλόγου Χανίων ετοιμάζω και την δική μου προσωπική μύνηση και περαιτέρω αγωγή την οποία θα καταθέσω άμεσα και τον ευχαριστώ γιατί έχω χρησιμοποιήσει πολλά από τα επιχειρηματα από την αρθρογραφία του καθώς και των υπολοίπων στο Taxheaven.

  Όντως δεν μπορείς να αρρωστήσεις, να δεις την οικογένειά σου, να πενθήσεις ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο που έχασες πολύ πρόσφατα, να πάρεις χαμπάρι ότι λίγο παραδίπλα μας γίνεται πόλεμος και όλα τα άλλα σημαντικά και ασήμαντα.

   

  2. Η παράταση για τις συγκεντρωτικές είναι το κερασάκι στην τούρτα και το αλάτι στην πληγή. Θεωρώ ότι η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ την ίδια ημέρα που έληγαν οι δηλώσεις  προσβάλλει την αξιοπρέπειά μου σαν επαγγελματία και σαν πολίτη, με χλευάζει και με απαξιώνει.

   

  3. Θέλω να τονίσω τον αρνητικό και εκφοβιστικό ρόλο των ΜΜΕ και βασικά των τηλεοπτικών καναλιών στην όλη διαδικασία στη οποία συμμετείχαν και δικοί μας συνάδελφοι, εκλεγμένοι από όλους όσους συμμετέχουν στα διάφορα συλλογικά όργανα. Εδώ τονίζω ότι οι άρχοντες μας είναι η αντανάκλασή μας στον καθρέφτη. Ας προσέχαμε!!!

   

  4. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε άμισθοι συνεργάτες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και ακριβώς επειδή είμαστε άμισθοι γι' αυτό μας φέρονται έτσι όπως μας φέρονται, ότι έκοντες άκοντες συμμετέχουμε στην "κατά νόμο" ληστεία των πολιτών αυτής της χώρας, ότι αναγκαζόμαστε να γινόμαστε δικηγόροι και μηχανικοί για το ρημάδι το Ε9 που έχει καταντήσει χειρότερο από το γιοφύρι της Άρτας, ότι το ΟΕΕ δεν παίζει τον ρόλο του θεσμικού οργάνου όπως ο ΔΣΑ ή το ΤΕΕ και το έχουμε μέχρι τώρα πληρώσει χρυσό, ότι το Υπουργείο ή η ΓΓΠΣ ή η ΓΓΔΕ για δική τους διευκόλυνση μας ανάγκασαν να υποβάλλουμε το ίδιο αρχείο, συμπιεσμένο και ασυμπίεστο δύο φορές σε δύο διαφορετικές εφαρμογές γιατί αυτοί δεν μπήκαν στην διαδικασία άντλησης δεδομένων και φυσικά το κάναμε χωρίς να ανοίξει μύτη, ότι ................, ότι ...................., (εδώ μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε).

   

  5. Πέρα από τις μεμονωμένες ή συλλογικές κινήσεις που γίνονται τώρα παρακαλώ όλους όσους διαβάζουν και συμμετέχουν στο φόρουμ, να σκεφθούν τι θα γίνει του χρόνου. Έτσι λέγαμε και πέρυσι και τι κάναμε φέτος; ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΕ. Μακάρι να μπορούσα και εγώ και πόσοι άλλοι να αλλάξουμε επάγγελμα γιατί όντως βλάπτει την υγεία μας, σωματική και ψυχική, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε όλοι αυτή την επιλογή και δη σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς και αρκετοί από εμάς δεν θέλουμε να αλλάξουμε επάγγελμα, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι "λευκές νύχτες".

   

  Η πρότασή μου έχει ως εξής: Ο σύλλογος Χανίων έχει κάποιο ή κάποιους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την κατάθεση της μύνησης και προφανώς και της αγωγής. Σε ατομικό επίπεδο είναι δύσκολο να πληρώσει ο καθένας μας μεμονωμένα δικηγόρο και το ΟΕΕ, η ΠΟΦΕΕ και οι λοιποί δυστυχώς είναι ή ανύπαρκτοι ή πολύ "λίγοι". Χρειάζεται όμως να προβούμε σε προληπτικές και όχι αμυντικές κατόπιν εορτής κινήσεις και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος γα γίνει αυτό. Περιμένω από τον συνάδελφο Σταυρουλάκη να κάνει μία πρόταση, βασικά αν αυτό μπορεί να λειτουργήσει μέσω του συλλόγου Χανίων με οικονομική συμμετοχή όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν. Π.χ. να εξεταστεί η σκοπιμότητα της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων  από το 0,01 ευρώ και σε τι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την φοροδιαφυγή ή στο ΕΡΓΑΝΗ γιατί θα πρέπει να δηλώνουμε και πίνακα προσωπικού και αναγγελία στον ΟΑΕΔ για το ίδιο άτομο (δικές μας χαμένες ώρες και ηλεκτρονική γραφειοκρατία) και κατά πόσο εμείς έχουμε δικαίωμα να ρωτάμε τον μελλοντικό εργαζόμενο αν ήλθε από άλλη περιοχή ή χώρα το προηγούμενο έτος και δεν παραβιάζουμε τα προσωπικά του δεδομένα, ή γιατί η πιστωτική φορολογική δήλωση δεν οριστικοποιείτο αν δεν υπήρχε τραπεζικός λογαριασμός (ένας εύσχημος τρόπος δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού για περαιτέρω ενέργεις και κατασχέσεις από την Διοίκηση;;;), και ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις που μας έχουν επιβάλει με το έτσι θέλω. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, π.χ. Συνήγορος του Πολίτη, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κλπ. Όλα αυτά δεν γίνονται σε μεμονωμένη βάση.              

×
×
 • Create New...