Jump to content

ΒΙΚΥ Κ.

simple Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

About ΒΙΚΥ Κ.

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

2,186 profile views
 1. Αμέσως μετά την απογραφή του νέου εργοδότη στο ΙΚΑ, όσες φορές έχω κάνει αίτηση για κωδικούς τους έστειλαν από το ΙΚΑ την ίδια μέρα.
 2. 1. Έχει εκδώσει ιατρός ή διαγνωστικό κέντρο πιστωτικό τιμολόγιο για το claw back /rebate;; Γιατί, για αυτές τις κατηγορίες των παρόχων, ο ΕΟΠΥΥ ποτέ δεν ζήτησε πιστωτικά τιμολόγια, εξέδωσε μία βεβαίωση ηλεκτρονική για χρήση για την φορολογία εισοδήματος. Άρα τι θα δηλωθούν; Τιμολόγια που δεν έχουν ποτέ εκδοθεί μόνο και μόνο για να συμφωνήσει το σύνολο των εσόδων; Είναι σύννομο που δεν εκδόθηκαν πιστωτικά τιμολόγια και στο σύνολο των χρεωστικών τιμολογίων παρακρατεί ποσοστό 3% συν το αναλογούν χαρτόσημο υπέρ Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (αυτό μέχρι 31/12/2014); Ο παρακρατημένος φόρος είναι επί του συνόλου των χρεωστικών τιμολογίων χωρίς αφαίρεση των ποσών claw back /rebate. Στα 200.000,00 claw back /rebate το ποσό του ΜΤΠΥ είναι 6.000,00 ευρώ. 2. Επιχορήγηση από ΟΑΕΔ για πρακτική Τ.Ε.Ι.: Ο ΟΑΕΔ δεν ζητά πλέον την έκδοση τιμολογίου και καταθέτει τα χρήματα στην τράπεζα. Εκεί τι γίνεται; Συμπέρασμα: όταν αποφασίσουν οι ιθύνοντες τον στόχο και τον σκοπό των συγκεντρωτικών καταστάσεων χρήσης 2014 και εντεύθεν τότε μπορεί και να καταλάβουμε και να κάνουμε πέντε πράγματα σωστά και να έχει και αποτέλεσμα ο κόπος μας!!!! Μέχρι τώρα έχουμε δώσει πολλή σημασία και έχουμε φάει άπειρο χρόνο, κόπο και φαιά ουσία για κάτι που δεν ξέρουμε καν πόσο είναι το πρόστιμο. Για κανα δύο πελάτες θα προτιμούσα χίλιες φορές να πληρώσω εγώ το πρόστιμο (100,00 ή 100,00 * 4 ) παρά αυτό που γίνεται. Κάνεις για πελάτη εκπρόθεσμη διακοπή εργασίων. Ανακαλύπτει η Δ.Ο.Υ. ότι το 2008 (που τον συγκεκριμμένο πελάτη ούτε που τον ήξερες και δεν είχες εσύ τα βιβλία του για να μην πω πως ούτε καν γνωρίζει ο πελάτης αν και που είναι τα τιμολόγια του 2008) δεν έχει υποβάλλει συγκεντρωτικές, ενώ ΦΠΑ, Φ.Ε. και λοιπά έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Λες στην Δ.Ο.Υ. να του βεβαιώσει πρόστιμο για μη υποβολή. Δεν το δέχονται. Πρέπει να φτιάξεις αρχείο με την τότε γραμμογράφηση, να τους το πας, να βρουν υπολογιστή να το διαβάσει, αν δεν διαβάζεται κόψε το κεφάλι σου να βρείς τρόπο και μετά σου βεβαιώνουν το πρόστιμο. Θέατρο του παραλόγου.
 3. Αύριο είναι Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των ετησίων πινάκων και ταυτόχρονα "Για λόγους τακτικής συντήρησης το σύστημα θα διακόπτει τις υπηρεσίες του κάθε Τετάρτη 18.00 - 21.00". Θα έχουμε σκηνές απείρου κάλλους;;;;;;;
 4. ΙΚΕ μέσω ΥΜΣ τον 02/2013, όταν πήγα για θεώρηση ήρθαν για αυτοψία, έλεγξε τα τιμολόγια αγοράς των παγίων, έβαλα τον ιδιοκτήτη να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για τα κλιματιστικά που όντως ήταν δικά του και τελείωσε. Μεταφορά έδρας της ΙΚΕ τον 01/2015 πάλι ήρθαν για αυτοψία, έλεγξαν το τιμολόγιο της μεταφορικής και αυτό ήταν. Λογική στην αυτοψία δεν υπάρχει και δη όταν το κτίριο της νέας έδρας ήταν ακριβώς απένταντι από την Δ.Ο.Υ.
 5. Δεν ανέφερα προηγούμενως ότι στο μητρώο του εργοδότη στο ΕΡΓΑΝΗ αναφέρεται η οριστική διακοπή της επιχείρησης. Γιατί να τους πάω την βεβαίωση διακοπής όταν είναι δηλωμένη η διακοπή στο ΕΡΓΑΝΗ μέσω του ΙΚΑ; Ας μου το ζητήσουν και να μου εξηγήσουν και γιατί το ζητάνε.
 6. Ας πω και εγω τον πονο μου μου εμεινε μια γιατι βγαζει λαθος στον εκπροσωπο. Εχει κανεις ιδεα το τι μπορουμε να κανουμε? για καμια παραταση ακουσε κανεις τπτ, λεμε τωρα Σε εταιρεία με διακοπή εργασιών δεν δεχόταν τον εκπρόσωπο. Τα έστειλα με ηλεκτρονική επιστολή στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας με κοινοποίηση στα κεντρικα του ΣΕΠΕ για τις δικές τους ενέργειες. Είναι μία λύση. www.ypakp.gr Θα βρείτε όλες τις διευθύνσεις.
 7. Συνάδελφε καλημέρα Αρχίστε πρώτα από το εάν η δικηγορική εταιρεία έχει δικαίωμα να έχει άλλες δραστηριότητες εκτός από τις νομικές. Οι ίδιοι οι δικηγόροι της εταιρείας οφείλουν να το γνωρίζουν. Μετά δείτε τι λέει ο νόμος για τις λογιστικές εταιρείες και ποιοι μπορούν να συμμετέχουν ή να υπογράφουν και θα πάρετε την απάντηση στο ερώτημά σας.
 8. Καλημέρα. Στείλτε ερώτημα στην ΓΓΠΣ μέσα από το Taxisnet ή τηλέφωνο στο 15515 και θα σας απαντήσουν. Θα ξέρουν να σας πουν αν έχει αλλάξει κάτι και δεν τις δέχεται.
 9. Aπό τις συχνές ερωτήσεις στο taxisnet 25. Σε περίπτωση απουσίας του έμμισθου προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, τι πρέπει να κάνω; Σε περίπτωση που για κάποιο μήνα, ενώ απασχολείτε έμμισθο προσωπικό, δεν έχετε υποχρέωση καταβολής ακαθάριστων αποδοχών και παρακράτησης φόρου, λόγω απουσίας του προσωπικού σας (εξαιτίας ασθένειας ή λοχείας για παράδειγμα) πρέπει να κάνετε μηδενική προσωρινή δήλωση ΦΜΥ με μόνη ένδειξη το πεδίο «προσωρινή απουσία προσωπικού». Παράδειγμα : Έστω ότι επιχείρηση απασχολεί δυο άτομα το 2014. Στις 09/05/2014 η μια υπάλληλος φεύγει με εξάμηνη άδεια λοχείας και στις 03/06/2014 η άλλη υπάλληλος φεύγει με τρίμηνη αναρρωτική άδεια άνευ αποδοχών (και έστω ότι για τον μήνα Ιούνιο προκύπτει μηδενικό ποσό παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες). Στη συνέχεια στις 04/09/2014 η υπάλληλος με την αναρρωτική άδεια επιστρέφει στην εργασία της. Στο παράδειγμα μας η επιχείρηση θα πρέπει να κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις: Δήλωση Μαΐου με τα ποσά των ακαθαρίστων αμοιβών και του παρακρατούμενου φόρου (χωρίς καμιά άλλη ένδειξη) Δήλωση Ιουνίου με το ποσό των ακαθαρίστων αμοιβών και μηδενικό φόρο Δήλωση Ιουλίου με μηδενικά ποσά και μοναδική ένδειξη «προσωρινή απουσία προσωπικού» Δήλωση Αυγούστου με μηδενικά ποσά και μοναδική ένδειξη «προσωρινή απουσία προσωπικού» Δήλωση Σεπτεμβρίου με τα ποσά των ακαθαρίστων αμοιβών και του παρακρατούμενου φόρου (χωρίς καμιά άλλη ένδειξη)
 10. Σε ποιο νόμο υπάρχει για την Μονοπρόσωπη ΙΚΕ απαίτηση για παρουσία συμβολαιογραφου;;;;; - προσοχή δεν μιλάω ούτε για ΕΠΕ ούτε για ΑΕ. 'Οταν η ΙΚΕ συστήνεται με ιδιωτικό έγγραφο σε αντίθεση με τις άλλες από που προκύπτει η παρουσία συμβολαιογράφου για την γενική συνέλευση, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, μπορεί να γίνει ακόμα και με ανταλλαγή επιστολών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Ν. 4072/2012, άρθρο 73). Κεφάλαιο Δ' - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ - Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ, άρθρα 68 έως 74 του Ν 4072/2012 Παρακαλώ τον συνάδελφο που απαντάει ότι για την μονοπρόσωπη ΙΚΕ απαιτείται παρουσία συμβολαιογράφου να αναγράψει την διάταξη του νόμου στην οποία αυτό αναγράφεται γιατί όντως μπορεί να μου έχει διαφύγει.
 11. ΝΟΜΟΣ 4072/2012 ΓΙΑ ΙΚΕ ΑΡΘΡΟ 69, ΠΑΡ 2 2. Η συνέλευση συγκαλείται τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος και μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από τη λήξη της εταιρικής χρήσης με αντικείμενο την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (τακτική συνέλευση).άρα 30/04/2015 ΑΡΘΡΟ 98, ΠΑΡ 2 2. Με μέριμνα του διαχειριστή γίνεται δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.ΜΗ. και την ιστοσελίδα της εταιρείας μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη λήξη της εταιρικής χρήσης. Σχετικά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 43β του κ.ν. 2190/1920. ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ 31/03/2015 Ν.Β. όλα είναι αντιγραφή επικόλληση από αυτή την ιστοσελίδα
 12. Έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Κ2-7557/13 με ημερομηνία 13/02/2014 από Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως, θέμα 6. Αναζητείστε το στο Taxheaven, υπάρχει.
 13. Γιατί δεν χρησιμοποιείτε το εργόσημο για μία ημέρα για τον μουσικό - τραγουδιστή; Δεν υπάρχει εγκύκλιος του ΙΚΑ διευκρινιστική αλλά βάσει νόμου επιτρέπεται.
 14. Για όλους τους ξεναγούς υπεύθυνο είναι το ΙΚΑ Πλατείας Συντάγματος - Τμήμα ξεναγών. Οι ξεναγοί είναι μισθωτοί και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες (παρ' όλο που αναγράφονται σε εγκυκλίους του Ν 4072), εκδίδουν ένα δελτίο παροχής υπηρεσιών (όπως κάνουν και οι αποκλειστικές νοσοκόμες). Στην αναγραφόμενη αμοιβή συμπεριλαμβάνονται τα αναλογούντα δώρα και επίδομα αδείας. Οι κρατήσεις είναι αυτές του πακέτου κάλυψης 101 ΙΚΑ ΜΙΚΤΑ - ΕΤΑΜ. Οι εισφορές αποδίδονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την λήξη του ημερολογιακού τριμήνου στον λογαριασμό που αναφέρεται στα αναρτημένα έγγραφα της Ισιδώρας. Μετά την πληρωμή των εισφορών μόνο στην Εθνική Τράπεζα (δυστυχώς στήσιμο στο ταμείο γιατί δεν γίνεται η πληρωμή ούτε με ηλεκτρονική τραπεζική ούτε σε μηχάνημα) πρέπει να αποσταλεί ή να κατατεθεί στο ΙΚΑ Πλατείας Συντάγματος μία κατάσταση με επισυναπτόμενα φωτοαντίγραφα των δελτίων των ξεναγών και της πληρωμής. Το τουριστικό γραφείο υποχρεωτικά παρακρατεί τις εισφορές και τις αποδίδει. Μόνο σε περίπτωση ξενάγησης με εντολέα ιδιώτη ο ξεναγός οφείλει να εισπράξει και τις εργοδοτικές εισφορές και να αποδώσει το σύνολο των εισφορών στο ΙΚΑ. Δεν υποχρεούται το τουριστικό γραφείο να απογραφτεί σαν εργοδότης στο ΙΚΑ αν δεν απασχολεί άλλο προσωπικό. Δεν έχω δει πουθενά υποχρέωση για ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ. Όσο αφορά τον φόρο μέχρι 31/12/2013 το θέμα ήταν λυμένο. Για το 2014 ένας Θεός ξέρει. Εγώ εφαρμόζω τον συντελεστή 22% μειωμένο κατά 1,5% όπως και στους άλλους μισθωτούς χωρίς όμως να αφαιρώ τα 2.100 ευρώ γιατί δεν έχω βάσει υπολογισμού και η περιβόητη εγκύκλιος δεν αναφέρεται καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Αφαιρώ όμως τις εισφορές του εργαζόμενου πριν υπολογίσω την παρακράτηση φόρου. Φέτος το "μπάχαλο" ήταν απερίγραπτο. Μεγάλος καβγάς για την παρακράτηση φόρου - από το 3% στο 22% είναι μεγάλη διαφορά. Πολλοί ξεναγοί δεν εξέδωσαν αποδείξεις γιατί, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το σωματείο τους (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΑΓΩΝ - www.touristguides.gr) περίμενε διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο που μας ταλανίζει. Φυσικά η εγκύκλιος μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί και στο μεταξύ άλλαξαν και τα ποσοστά των εισφορών από 01/07/2014. Το πήρε χαμπάρι το ΙΚΑ (χάνει εισφορές), υπήρξε μία συνάντηση μέσα στον Οκτώβριο μεταξύ ΠΟΞΕΝ και ΙΚΑ, και μετά έστειλε το ΙΚΑ μία επιστολή προς την ΠΟΞΕΝ όπου ζητάει να εκδοθούν όλα τα δελτία σύμφωνα με τις ημερομηνίες των ξεναγήσεων και, με πάσα επιφύλαξη το μεταφέρω, υποσχέθηκε ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα λόγω καθυστερημένης καταβολής των εισφορών. Υποψιάζομαι ότι αφού είναι χειρόγραφα ό,τι θέλουν κάνουν. Την επιστολή θα την βρείτε στο www.hatta.gr καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες (μάλιστα ο ένας σύνδεσμος (link) είναι του Taxheaven). Η εγγραφή και ή πρόσβαση στο www.hatta.gr είναι άνευ κόστους.
×
×
 • Create New...