Jump to content

SPYRIDON

simple Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

About SPYRIDON

Recent Profile Visitors

2,452 profile views

SPYRIDON's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν εταιρεία (Α.Ε.) που έχει υποστεί ζημία στις εγκαταστάσεις της από υπαιτιότητα τρίτων, εισπράττει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία των τρίτων ως πληρωμή ζημιάς αστικής ευθύνης. Η εταιρεία που έλαβε την αποζημίωση θα εκδώσει προς την ασφαλιστική, τιμολόγιο για το ποσό που εισέπραξε. Στο παραπάνω τιμολόγιο θα πρέπει να αναγραφεί και ποσό χαρτοσήμου και αν ναι, τι ποσοστό θα πρέπει να υπολογιστεί καθώς και πότε θα πρέπει να αποδοθεί στην εφορία. Ευχαριστώ πολύ.
 2. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει το ποσό του παραβόλου για δημοσίευση της Γενικής Συνέλευσης στο Γ.Ε.Μ.Η. Ευχαριστώ πολύ AitisiKataxorisisApofaseon-DS.doc
 3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με την δημοσίευση Ισολογισμού μέσω του ΓΕΜΗ. Από όσο γνωρίζω η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ήταν η 29/3/2013, όμως μετά την παράταση που δόθηκε στην σύνταξη των Ισολογισμών δεν γνωρίζω αν έχει δοθεί και παράταση στο ΓΕΜΗ, Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έκτος από τον Ισολογισμό πρέπει να υποβληθούν και άλλα δικαιολογητικά για την δημοσίευση. Ευχαριστώ πολύ.
 4. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση δανείου σε μορφή χρηματικής διευκόλυνσης μεταξύ δυο εταιρειών που έχουν σχέση μητρικής θυγατρικής, το ποσοστό του χαρτοσήμου είναι 1% ή 2%. Σας ευχαριστώ.
 5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία από άποψη χαρτ/μου στην περίπτωση πληρωμής τόκων δάνειο από την μητρική εταιρεία στο εξωτερικό. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. δήλωση αποφυγής διπλής φορολογίας. Ευχαριστώ πολύ.
 6. Αγαπητoi συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε κάτι σχετικά με την υποχρέωση δημοσίευσης Ελληνικού Υποκαταστήματος Αλλοδαπής Εταιρείας στην Νομαρχία. Οι υποχρεώσεις για δημοσίευση εν γένει είναι ίδιες με αυτές της Ανώνυμης Εταιρείας. Ευχαριστώ πολύ.
 7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος, τι γίνεται με το χαρτόσημο σε περίπτωση που αλλοδαπή εταιρεία (ο μοναδικός εταίρος της ελληνικής ΜΕΠΕ) δανείζει ελληνική εταιρεία (ΜΕΠΕ). Η αλλοδαπή εταιρεία έστειλε έμβασμα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο εξωτερικό απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της ελληνικής εταιρίας που τηρείται στην Ελλάδα σε Ελληνική Τράπεζα. Από όσο γνωρίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) σε αυτή την περίπτωση υπάρχει χαρτόσημο 1,2% το οποίο πρέπει να αποδοθεί στην Εφορία μέχρι τις 15 του επομένου μηνά. Επίσης δεν γνωρίζω ποια δήλωση πρέπει να συμπληρώσω για να την προσκομίσω στην Εφορία. Ευχαριστώ πολύ.
 8. Συνάδελφοι καλησπέρα, Θα ήθελα ρωτήσω αν το αγγελιόσημο από διαφημίσεις στον τύπο ισχύει και όταν γίνεται καταχώρηση στον ειδικό τύπο. Δηλαδή αν η Ιατρική Εταιρεία Γαστρεντερολογίας ή η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, εκδίδει ένα περιοδικό και μια φαρμακευτική εταιρεία κάνει διαφημιστική καταχώρηση, τότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πληρωθεί αγγελιόσημο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
 9. Δεν έχετε άδικο σε αυτά που λέτε. Όμως το καλύτερο που άκουσα είναι το <<φέρτε πίσω τα κλεμμένα>>. Ξεχνάμε ότι όλοι έκλεψαν. Όταν ο υπεράριθμος, άχρηστος, αντιπαραγωγικός δημόσιος υπάλληλος κάθονταν στο σπίτι του ή στο καφενείο και πληρωνόταν κανονικά και με το νόμο και έπαιρνε και πριμ παραγωγικότητας παρακαλώ, αυτό δεν είναι κλεψιά; Δεν είναι κοροϊδία. Εντάξει υπάρχουν κάποιοι που έφαγαν τα πολλά αλλά υπάρχουν και αυτοί που βολεύτηκαν και πήραν τζάμπα χρήμα από όλους τους υπόλοιπους. Και αυτοί ήταν πολλοί τελικά. Να τα λέμε όλα, όσο και να μας πονάμε.
 10. Συνάδελφοι καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος βάση ποιου νόμου τα νοσοκομεία παρακρατούν χαρτόσημο 1,9% στις αγορές από προμηθευτές. Αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να είναι της δεκαετίας του 80 (εκείνη την εποχή όταν με ρώταγαν τι θέλω να γίνω τους απαντούσα αστροναύτης). Οπότε θεωρώ ότι κάποιος ‘παλιός’ συνάδελφος θα μπορέσει να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
 11. Σε Α.Ε. υπάρχουν δυο μέτοχοι που συμμετέχουν με ποσοστά 99% και 1% αντίστοιχα. Λίγο πριν από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων ο μέτοχος, κάτοχος του 1% απεβίωσε. Οι κληρονόμοι του δεν έχουν κάνει ακόμη αποδοχή της κληρονομιάς μιας και ο χρόνος μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση είναι λίγος και έτσι εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάποια κίνηση. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό (θέμα ακυρότητας) να γίνει η Γ.Σ. με τον εναπομείναντα μέτοχο. Θα μπορούσε να οριστεί και να παραβρεθεί ένα πρόσωπο (μη μέτοχος) στην Γ.Σ. το οποίο θα έχει οριστεί με μια απλή εξουσιοδότηση από τους κληρονόμους του αποβιώσαντος μετόχου και εξ ορισμού εν δυνάμει μελλοντικούς μετόχους της Α.Ε; Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλη λύση στο θέμα (αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης μέχρι να διευθετηθούν τα κληρονομικά θέματα ή κάτι άλλο). Αν κάποιος από τους συναδέλφους έχει αντιμετωπίσει κάποια παρόμοια περίπτωση θα του ήμουν υπόχρεος για την βοήθεια. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
×
×
 • Create New...