Jump to content

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Φ.

Silver members
 • Posts

  547
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ΒΑΓΓΕΛΗΣ Φ.

 1. Σε ΑΠΔ οικοδομοτεχνικού έργου έβαλα κατά λάθος κατ. φάση 10 αντί για 05. 

  Έχω και κάποια ένσημα στην φάση 06 όπου είναι όλα σωστά.

  Κάνω συμπληρωματική και στέλνω μόνο τη 10 και αλλάζω σε 05 ή πρέπει να συμπεριλάβω και τη 06?

 2. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΦΠΑ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΠΑ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΦΠΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)!

   

  ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!! 

 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

   

  Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ (ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΕΝΝΑΕΙ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΛΟΧΕΙΑΣ.

   

  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ; ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΑΠΟΛΥΣΗ;

 4. Μια ντεμοντε ερωτηση (μια και οι ΜΥΦ εχουν μονοπωλησει το ενδιαφερον!)!!! Ιατρος με ιδιωτικο ιατρειο θελει να συστησει μια εταιρεια συλλογης, επεξεργασιας και τυποποιησης ελιων (εχει αρκετα στρεμματα ελιων στην πατριδα του)! Ισχυριστηκε οτι επειδη ειναι γιατρος, δεν μπορει να ειναι κυριος μετοχος (+51%) ιατρικη εταιρεια λογω ασυμβιβαστου (μου ειπε οτι το χε ψαξει παλιοτερα και ισχυε ενας τετοιος νομος "100 ετων πριν").. Εχε σε μη ι καποιος/α εικονα - γνωμη επι του θεματος???

 5. Καλησπερα σας, οταν καποια εργαζομενη που μεχρι στιγμης δουλευει 4ωρη (κλασσικα εικονικο το 4ωρο, 8ωρο+ δουλευει) και απο π.χ. σημερα της κολλησει ο εργοδοτης 8ωρα ενσημα... και μετα απο λιγο καιρο βγει σε αδεια επαπειλουμενης κυησης....

   

  Οι αποδοχες που θα λαμβανει απο το ΙΚΑ, πως θα υπολογισθουν;;;; 

 6. Καλημέρα, για να καταλάβω γιατί έχω χαθεί μέσα στο όλο αλαλούμ.... Αναδρομικά: πλέον τα δηλώνουμε όλα στο έτος που εισπράχθηκαν (με μείωση 20% ή όχι αναλόγως) ή μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στο κάθε έτος που αφορά;;; (Το σύστημα βγάζει μόνο το σύνολο και δεν κάνει ανά έτος αναγωγή).

 7. Καποιος που ηταν φυλακη χρονια και μολις βγηκε, ειχε μαγαζι στο ονομα του και δεν το χε κλεισει. Εχει ολα τα βιβλια και τα στοιχεια (επειδη ηταν παρατημενα στον λογιστη....) και το μονο που δεν υπαρχει ειναι η ταμειακη (και το βιβλιαρακι της). Τι γινεται; Προστιμο ή το γλιτωνει;;;

   

   

 8. στειλε 15 και στον ελεγχο θα σου βγαλει τα κανονικα...

   

  Μου κάνεις μια μετάφραση αν θες σε παρακαλώ;

   

  (Αν δεν ενδείκνυται, από εδώ και μπρος, μπορώ να κάνω προς κάποια υπηρεσία, κάποιου είδους γνωστοποίηση, έστω και την ίδια μέρα; )

 9. Ημερομίσθιος πήγε για δουλειά για 15, αντί για 20 (Δευτέρα έως Παρασκευή) μέρες τον Φλεβάρη.

   

  (Βάσει σύμβαση είναι 5ήμερος και 8ωρος.)

   

  Τις υπόλοιπες απουσίασε! 

   

  Έπρεπε ο εργοδότης να κοινοποιήσει το απουσιολόγιο; (προς ΙΚΑ, ΣΕΠΕ κτλ) ή απλά στέλνω ΑΠΔ με 15 ημέρες εργασίας;;;

 10. Ο '' άνεργος πρώην συμβασιούχος'' δημοσιογράφος πήγαινε 1 φορά τον χρόνο (μη νόμιμα δηλαδή δεν ενημέρωνε κάθε μήνα) στον λογιστή απότι φαίνεται να του φτιάξει την φορολογική δήλωση! Δεν θα υπήρχε σχέση B2B, αλλά B2C προφανώς (αφού δεν είχε και ΦΠΑ....!), γι αυτό δεν έστειλε ΜΥΦ το λογιστικό γραφείο (ΚΑΛΩΣ - ΚΑΚΩΣ κανείς δεν θα ασχολήθηκε π.χ. τον Οκτώβρη να θυμηθεί ένα τύπο που έρχεται 1 φορά τον χρόνο κάθε Μάιο για τη δήλωση)... Απλά ο δημοσιογράφος δεν πλήρωνε κάθε μήνα λογιστή για ενημέρωση και λοιπές εργασίες και το γραφείο ποτέ δεν τον θυμήθηκε για ΜΥΦ... Και οι δυο κάπου έχουν λάθος και κάπου έχουν δίκιο κατά τη γνώμη μου. Απλά ο δημοσιογράφος όσα χρήματα γλύτωσε για μηνιαία τήρηση σε λογιστή τόσα χρόνια, τα πλήρωσε σε πρόστιμα για ΜΥΦ.... 

   

  Εκτός εάν υπήρχε έγγραφη συμφωνία για κάτι διαφορετικό... Τότε θα πάτε δικαστικώς και θα δικαιωθείτε! 

 11.  

  Ύψος κρατήσεων εισφορών:

  Για το ΙΚΑ ΤΕΑΜ στο ποσό του εργοσήμου εμπεριέχεται 25% κρατήσεις εργοδότη και εργαζομένου. Άρα σε ένα εργόσημο 100 ευρώ τα 75 είναι αμοιβή και τα 25 είναι κρατήσεις.

  Πως βρίσκω τι εργόσημο πρέπει να αγοράσω για να πάρει ο εργαζόμενος ακριβώς τα χρήματα που θέλω να πάρει;

  Αν θέλω να αγοράσω ένα εργόσημο IKA που να μείνουν «Χ» χρήματα στον εργαζόμενο αγοράζω εργόσημο αξίας «Χ» διά 0,75

  Πως βρίσκω τι εργόσημο πρέπει να αγοράσω για να πάρει ο εργαζόμενος ακριβώς τα ένσημα (ασφαλιστικές ημέρες) που θέλω να πάρει;

  Ο υπολογισμός των ημερών που αντιστοιχούν σε ένα εργόσημο βρίσκεται με τον κάτωθι υπολογισμό. (Εισφορές εργοσήμου) διά (Ημερήσια εισφορά του ανειδίκευτου εργάτης της 31ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους σ.σ. στο 2012 είναι 11,88 ). Το ποσό που θα προκύψει διπλασιάζεται και αυτό το ποσό είναι οι ημέρες εργασίες του εργαζομένου μη δυνάμενες να υπερβούν τις 30 ημέρες / μήνα ή 360/έτος.

  Για παράδειγμα : Εργόσημο 1000 ευρώ στον Μάρτη. Για να βρω τις εισφορές εργοσήμου θα κάνω την πράξη 1000 * 20 % = 200. Άρα 200/11,88 = 16,83. Το ποσό αυτό το διπλασιάζω άρα 16,83 * 2 = 33,67. Επειδή μπορώ όμως μέχρι 30 ημέρες το μήνα οι μέρες τελικά που θα ασφαλιστεί ο εργαζόμενος για τον Μάρτη από αυτό το εργόσημο των 1000 ευρώ είναι 30 ημέρες.

  Για το 2012 (έως 30/06/2012) αν διαιρέσουμε το εργόσημο με το 29,7 βγάζουμε τις ημέρες ασφάλισης. Αυτό ισχύει όμως μόνο για το 2012 διότι το επόμενο έτος αλλάζει η «ημερήσια εισφορά του ανειδίκευτου εργάτη της 31ης Δεκ του προηγούμενου έτους»

  (Σημείωση: Την 31/12/11 το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη ήταν 33,57. Οι κρατήσεις είναι 35,4% επί αυτού. Άρα 33,57 * 35,4 % = ασφαλιστικές κρατήσεις = 11,88 ευρώ. )

   

   

  Καλημέρα σε ολους/ες και καλη δυναμη!

   

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΤΟ -> Πως βρίσκω τι εργόσημο πρέπει να αγοράσω για να πάρει ο εργαζόμενος ακριβώς τα ένσημα (ασφαλιστικές ημέρες) που θέλω να πάρει;

   

  ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ?????????

   

  ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΑ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ Η' ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!?

   

  Ευχαριστώ

   

 12. Καλησπερα σας, επαναφερω το θεμα και ερωτω...

   

  Επιχ/ση (ασφαλιστικο γραφειο) επιθυμει να απασχολησει σε call center και εξωτερικους πωλητες.

   

  Η ιδεα τους εχει ως εξης..

   

  Ξεκαθαριζω οτι θα ειναι εξωτερικοι συνεργατες με υπογεγραμενη (4ωρη) συμβαση (ιδιοτικο συμφωνητικο)..

   

  Θα παιρνουν 300 ευρω το μηνα + μπονους (αναλογως με την παραγωγη), ΟΜΩΣ το μπονους δεν θα το λαμβανουν σε χρημα, αλλα με κουπονια για αγορες απο τα σουπερμαρκετ!

   

  Επειδη λοιπον το εισοδημα τους θα ειναι 3600 ευρω/ χρονο!

   

  Το ασφ. γραφειο θα τους δινει εκκ/τικη αποδειξη δαπανης στο τελος του ετους με παρακρατηση φορου και οι ''εξωτερικοι συνεργατες'' δεν εχουν υποχρεωση εναρξης, θεωρησης, ΟΑΕΕ κτλ κτλ;;;

   

  Τα σκεφτομαι ολα καλα ή μπαζει απο καπου το θεμα;

   

  Για να καταλαβετε... Οταν πανε οι θειες και πουλανε AVON ή οταν πανε για απογραφη απο την στατιστικη υπηρεσια, δεν υποχρεουνται να εχουν ΟΑΕΕ ή βιβλια κτλ.. Τους πληρωνουν, τους κανουν παρακρατηση φορου και τους δινουν αποδειξη δαπανης για την φορολογικη δηλωση στο τελος του ετους βασει του εισοδηματος που ελαβαν.. Λειτουργει κατ' αυτον τον τροπο το συστημα... Κατι τετοιο τεσπα!

 13. Ένας σπουδαστής,άνεργος,νοικοκυρά κλπ.μπορεί να μοιράζει επ'αμοιβή διαφημιστικά φυλλάδια χωρίς να είναι

  υποχρεωτική η έναρξη επιτηδεύματος και να αμοίβεται με Απόδειξη Δαπάνης ή πρέπει πρώτα να υποστεί την

  βάσανο της διαδικασίας έναρξης και θεώρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για δύο χιλιάδες (2.000,00) ευρώ,που

  θα λάβει όλο τον χρόνο ως αμοιβή του;;;;;

  Καλησπερα σας, επαναφερω το θεμα και ερωτω...

   

  Επιχ/ση (ασφαλιστικο γραφειο) επιθυμει να απασχολησει σε call center και εξωτερικους πωλητες.

   

  Η ιδεα τους εχει ως εξης..

   

  Ξεκαθαριζω οτι θα ειναι εξωτερικοι συνεργατες με υπογεγραμενη (4ωρη) συμβαση (ιδιοτικο συμφωνητικο)..

   

  Θα παιρνουν 300 ευρω το μηνα + μπονους (αναλογως με την παραγωγη), ΟΜΩΣ το μπονους δεν θα το λαμβανουν σε χρημα, αλλα με κουπονια για αγορες απο τα σουπερμαρκετ!

   

  Επειδη λοιπον το εισοδημα τους θα ειναι 3600 ευρω/ χρονο!

   

  Το ασφ. γραφειο θα τους δινει εκκ/τικη αποδειξη δαπανης στο τελος του ετους με παρακρατηση φορου και οι ''εξωτερικοι συνεργατες'' δεν εχουν υποχρεωση εναρξης, θεωρησης, ΟΑΕΕ κτλ κτλ;;;

   

  Τα σκεφτομαι ολα καλα ή μπαζει απο καπου το θεμα;

 14. Διαβάζοντας την τροπολογία για την Γ' ειδική κατηγορία, οφείλω να πω ότι δεν είδα κάπου να αναφέρεται η (παρακάτω) 2η περίπτωση (πρώην) Γ' τάξης λογιστή που ''αδικούταν'' από τον ν/σ όπως είχε κατατεθεί...

   

  Έτσι νοιώθω την ανάγκη να σας ανεβάσω, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑ, ΤΑ EMAIL, ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ... 

   

  Με το ΟΕΕ είχα μόνο τηλεφωνική επικοινωνία και μου είχαν πει ότι είχαν... ενημερώσει τον υπουργό και για αυτή τη περίπτωση!

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Καλησπέρα σας, είδα στο taxheaven την ανακοίνωση σας αναφορικά με την μέριμνα για την Γ' ειδική κατηγορία. 

   
  Ουσιαστικά οι 2 κατηγορίες που ''αδικούνται'' από τον νόμο όπως έχει συνταχθεί, είναι η προαναφερόμενη και η κατηγορία Γ' τάξης από ΤΕΙ Λογιστικής με 4 χρόνια προϋπηρεσία που τώρα έπειτα από τα σεμινάρια για γινόταν Β' τάξης και τώρα τους επαναφέρουν στην νέα Β' τάξη και θέλουν επιπλέον 3 χρόνια για να ανέβουν στην νέα Α' τάξη.
   
  Για την δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει κάποια ''ενόχληση'' για να υπάρξει κάποια μέριμνα; 
   
  Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση;
   
  Παρακαλώ για κάποιου είδους πληροφόρηση.
   
  Ευχαριστώ
   
  προς:  [email protected] ημερομηνία:  11 Ιουλίου 2013 - 1:16 μ.μ.

   

   

  Η κατηγορία Γ' τάξης από ΤΕΙ Λογιστικής με 4 χρόνια προϋπηρεσία που τώρα έπειτα από τα σεμινάρια για γινόταν Β' τάξης και τώρα τους επαναφέρουν στην νέα Β' τάξη και θέλουν επιπλέον 3 χρόνια για να ανέβουν στην νέα Α' τάξη με τον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή.

   
  Υπάρχει κάποιο αίτημα για να αλλάξει αυτή η αδικία με το νέο νομοσχέδιο;
   
  προς:  Ένωση Eπαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης <[email protected]> ημερομηνία:  12 Ιουλίου 2013 - 12:40 μ.μ.

   

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΟ Ν/Σ!

   

  Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ Ο 1ος ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΩ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο 1ος ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ

 15. Χαλκιδέε, επειδή στις συγκεκριμένες 2 ερωτήσεις που έκανα δεν βλέπω κάποια ξεκάθαρη απάντηση, (ίσως να φταίει το γεγονός ότι - προσπαθώ κατά κυριο λόγο, γτ όλο κολλάει το τάξις- να στείλω δηλώσεις, είμαι όλη μέρα στο γραφείο και έχει κουραστεί αρκετά το μυαλό και τα μάτια μου) αν θα μπορούσες εσύ ή κάποιος/α άλλος/η συνάδελφος να μου δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση θα ήμουν ευγνώμων (τη δύσκολη αυτή ώρα).

   

  (Ξαναδιαβαζω αυτο που εγραψα και δεν βγαζω νοημα, συντακτικο μηδεν... Πιστευω να με καταλαβαινετε!)

 16. Καλησπέρα κι από εμένα,

   

  έχω περίπτωση συνταξιούχου που περίμενε να πάρει τη σύνταξη του και τα έλαβε αναδρομικά πέρσι. 

   

  Η βεβαίωση σύνταξης αναγράφει (κατ' αντιστοιχία):

   

  Είδος Συντάξεων - Καθαρό φορολογητέο ποσό - Φόρος που αναλογεί - Φόρος που παρακρατήθηκε

   

  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ - 10357,47 - 503,32 - 495,77

  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2011 - 11361,13 - 550,62 - 542,36

  ΕΤΕΑ (Τ.ΕΤΕΑΜ) - 3775,24 - 0,00 - 0,00

  ΕΤΕΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - 5454,59 - 0,00 - 0,00

   

  ΣΥΝΟΛΟ - 30948,43 - 1053,94 - 1038,13

   

  α) Επειδή γράφει στη 2η σειρά ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2011 (αναφέρει δηλαδή το έτος που αφορούν τα αναδρομικά) οφείλω να κάνω συμπλ/κη για το οικ. έτος 2012 ή έχω το δικαίωμα να επιλέξω ανάμεσα στο να τα βάλω όλα φέτος ή/και να κάνω συμπ/κη για πέρσι; (Απο το τμήμα εισοδήματος της εφορίας μου είπε ο υπάλληλος ότι από τη στιγμή που αναφέρει το έτος των αναδρομικών, ΟΦΕΙΛΩ να κάνω συμπλ/κη...)

   

  β) Αν μπορώ να τα βάλω όλα στην φετινή δήλωση, τα ποσά που αφορούν αναδρομικά θα τα πολ/σω με το 80% και το ποσό που προκύπτει το μεταφέρω στη δήλωση. Με τον φόρο των αναδρομικών που παρακρατήθηκε και που αναλογεί θα κάνω το ίδιο ή τον μεταφέρω ως έχει στην δήλωση;

   

  Οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση δεκτή

   

  Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας!!!

×
×
 • Create New...