Jump to content

akad

simple Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by akad

 1. καλημέρα..

     

  http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20432

   

   

  σύμφωνα με αυτό..

   

  Κατά τα λοιπά η αριθ. 1065606/7222/ΔΕ-Β/18.7.2000 (ΦΕΚ 951 Β΄/31.7.2000) ΑΥΟ περί καθορισμού διαφορετικού τρόπου υποβολής των συμφωνητικών της παραγράφου 16 του άρθρου 8 του Ν. 1882/1990, όπως ισχύει, εξακολουθεί να ισχύει ως έχει.

   

  νομίζω πως ισχύει ακόμα η εξαίρεση..

  Ευχαριστώ πολύ...

 2. Καλημέρα συνάδελφοι.

  Γνωρίζει κάποιος αν πρέπει δικηγόρος που έχει συνάψει σύμβαση με ασφαλιστική εταιρεία να υποβάλει την δήλωση συμφωνητικών γιατί σύμφωνα με τον νόμο ήταν στις εξαιρέσεις.

  Ν.1882/1990 άρθρο 16
   
  16. Συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων για οποιανδήποτε συναλλαγή θεωρούνται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από της ημερομηνίας καταρτίσεως και υπογραφής από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., άλλως είναι ανίσχυρα και δεν έχουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.
   
  "Κατ' εξαίρεση, δεν θεωρούνται τα συμφωνητικά του προηγούμενου εδαφίου που καταρτίζονται από επιτηδευματίες ή τρίτους με το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τους Οργανισμούς, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους δήμους και τις κοινότητες, τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις που εκδίδουν κάρτες συναλλαγών και τις εταιρίες χρηματοδοτικής μίσθωσης του ν. 1665/1986.
 3. Γιατί θεωρείτε ότι δεν υπάγονται?

   

  Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψη σας.

   

  Ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών με συμβάσεις κλπ κλπ δεν είναι?

  Συμφωνώ. Κι εγώ δεν βρίσκω κάποια διάταξη ή απόφαση που να τους εξαιρεί.

 4. Είναι από τους πιο γρήγορους inkjet αλλά είναι μοντέλο προς αλλαγή και έχουν μείνει λίγα κομμάτια σε καλή τιμή, 119,00 από 169,00.Κι εγώ για laser έψαχνα αλλά τα έβαλα κάτω και είδα ότι δεν με συμφέρει.Βγάζει ίδιο αριθμό σελίδων με έναν laser των 280,00 ευρώ, είναι σχεδόν ίδιος σε ταχύτητα και η μεγάλη διαφορά είναι στα μελάνια όπως προείπα.Και είναι πολυμηχάνημα, με σκάνερ, φωτοτυπικό και φαξ.

  Κι εγώ αυτό το πολυμηχάνημα έχω συνάδελφε 1,5 χρόνο περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

 5. Ακούστε περίεργο:

   

  Δηλώνεται το διαζύγιο στο μητρώο και μπαίνω με τους κωδικούς της συζύγου να υποβάλλω δήλωση. Στην οριστικοποίηση στοιχείων είχε τον σύζυγο από κάτω!!! Εγώ αφού είδα

  τα στοιχεία της συζύγου πρώτα έκανα οριστικοποίηση χωρίς να το προσέξω πάνω στο φόρτο. Το αποτέλεσμα είναι ότι υποβλήθηκε δήλωση ως έγγαμη με τη σύζυγο πάνω και τον σύζυγο

  κάτω!

   

  Φυσικά τώρα ο σύζυγος δε μπορεί να υποβάλλει δήλωση αλλά ούτε μπορεί η υπόχρεος να κάνει Α21. Μεγάλο μπέρδεμα, έχει τύχει σε κανένα?

   

  Σκέφτομαι την ανάκληση της δήλωσης αλλά ξέρω ότι αυτό μπορεί να γίνει μόλις ανοίξει το σύστημα στη ΔΟΥ, μέχρι τότε όμως θα έχει παρέλθει η προθεσμία

  και του συζύγου θα είναι εκπρόθεσμη. Οποιαδήποτε ιδέα και βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

  Επικοινωνία με το taxis για να σου κάνουν αναίρεση της οριστικοποίησης.

 6. Συγγνώμη , αλλά από που προκύπτει η πληρωμή με δύο γραμμάτια??Γιατί όχι με ένα??Στη τελευταία εγκύκλιο του ΙΚΑ με ημερομηνία 24/02/2014-ο θεός να τη κάνει να είναι η τελευταία τους-αναφέρει ότι στην ΑΠΔ θα φαίνεται με ξεχωριστή εγγραφή η εισφορά υπέρ ΤΑΠΙΤ. Δεν αναφέρει τίποτα για ξεχωριστή πληρωμή....Αν κάνω λάθος διορθώστε με. <_<

  Σύμφωνα με το παρακάτω συνάδελφε:

  Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2014

   

  Δελτίο Τύπου

   

  Παράταση υποβολής ΑΠΔ (12/2013 & 1/2014) και καταβολή τρεχουσών εισφορών

   

  Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνει παράταση έως και 14/03/2014 της υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) -μισθολογικής περιόδου 12/2013 & 1/2014- (ασφαλιστικές εισφορές υπέρ Ε.Τ.Ε.Α, Τ.Α.Π.Ι.Τ και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω), για τη διευκόλυνση των εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων (εκτός Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ).

  Για τους εργοδότες Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ και ΟΤΑ η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων της μισθολογικής περιόδου 12/2013 παρατείνεται έως 31/03/2014.

  Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και υπέρ ΕΤΕΑ πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των οριζόμενων προθεσμιώνσε ενιαίο γραμμάτιο.

  Διευκρινίζεται ότι οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές μηνός 1/2014 υπέρ Τ.Α.Π.Ι.Τ και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω θα πρέπει να καταβληθούν με ξεχωριστό γραμμάτιο στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, και όχι στα οικεία Ταμεία και Τομείς, όπως έπρεπε να καταβληθούν για τον μήνα 12/2013.

   

  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       

  ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

 7. Μας εχουν τρελανει αυτοι οι τυποι..... Επειδη δεν μου σηκωνουν το τηλεφωνο στο επικουρικο εδω και αρκετη ωρα πειτε μου ποιο ειναι το σωστο κατα την γνωμη σας:

   

  Α)  Ενα γραμματιο για το ΙΚΑ-ΕΤΕΑ , δηλαδη Τακτικες Εισφορες Ιαν. 2014 (σκετο ΙΚΑ) + ΕΤΕΑ(3%+3%)

       Ενα γραμματιο για Ταπιτ Προνοιας (4%)

       ΣΥΝΟΛΟ 2 ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ

   

   

  Β)  Ενα γραμματιο για ΙΚΑ με τις Τακτικες Εισφορες Ιαν. 2014

       Ενα γραμματιο για το ΙΚΑ-ΕΤΕΑ (3%+3%)

       Ενα γραμματιο για Ταπιτ Προνοιας (4%)

       ΣΥΝΟΛΟ 3 ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ

   

  Ρωταω γιατι εδω ακουω και τις 2 εκδοχες και δεν βρισκω και κανενα απο το επικουρικο να μου πει τελεσιδικα τι θα κανω....

   

  Ευχαριστω για το χρονο σας.

  Το Α είναι το σωστό σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δώσει.

 8. ΠΟΛ.1049/11.2.2014
   

  5. Εργοδότες υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης που καταβάλλουν εισόδημα για μισθωτή εργασία σε εργαζόμενους ή υπαλλήλους τους, έχουν την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης αυτής ακόμα και στην περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος για απόδοση. Ειδικά στην περίπτωση που οι υπόχρεοι εργοδότες παύουν να απασχολούν προσωπικό, υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση και να συμπληρώνουν την ειδική ένδειξη που αναγράφεται επί του εντύπου, προκειμένου να μην εκδοθεί πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου.

 9. Γνωρίζει κανείς συνάδερφος ποιο είναι το πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης καταγγελίας με προειδοποίηση?

   

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος;

 10.  

  2. Η ΕΧΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΧΙΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΣΑΣ .παω στην δου δεν εχουν μυρωδια ,η απαντηση ειναι οτι θα σας ενημερωσουμε μεχρι το τελος του μηνα αλλιως να μας ενοχλησετε ...αλλα τον αλλον δηλαδη ...

  ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ?

  Μάλλον σ' αυτή τη περίπτωση θα υπάρχει οφειλή του φορολογούμενου και η επιστροφή θα γίνει μετά από συμψηφισμό.

 11. Ακριβως έτσι.

  Akad εχεις καμμιά ιδέα γιατί μετά μου εμφάνισε αυτά που γράφω στο Post #3 ?

  Το ίδιο γράφει και στη δική μου περίπτωση δηλ. προσκόμιση στη δου.

  Το θέμα δεν είναι το taxis αλλά πότε θα δώσει η κάθε δου το ΟΚ.

 12. Το μήνυμα που βγάζει για προσκόμιση δικαιολογητικών είναι το παρακάτω:

   

  Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να

  προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της

  δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

  φορολογίας εισοδήματος, εντός 15 ημερών.

 13. ναι αυτο ρωταω που το γραφει , σε καμία δεν μου γραφει να παω δικαιολογητικά κι λενε μονο οτι θα ειδοποιήσουν αν θα τα παω η οχι

   

  μηπως παίζει ρολο κι σε πια ΔΟΥ ειναι ο καθενας ?

  Προφανώς παίζει ρόλο το ποσό των φόρων.

 14. που γραφει οτι πρεπει να παμε τα δικαιολογητικά εντος 15 ημερων στην ΔΟΥ ???

   

  πουθενα δεν το ειδα γραμμενο μεχρι τωρα .

  Έχω παρατηρήσει ότι όταν υπάρχουν παρακρατούμενοι φόροι (ελευθ. επαγγέλματα, εμπορικές επιχειρήσεις κ.α.) ζητάει την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

 15. Δεν έχω βρει καμία αναφορά στην υποβολή ισοζυγίων με ηλεκτρονικά μέσα για τα Γ κατηγορίας βιβλία που υποβάλουμε συνήθως τον  Σεπτέμβριο

   

  έχει αλλάξει κάτι;

  Σύμφωνα με το ΚΦΑΣ πλέον δεν υποβάλετε.

 16. Οι διατάξεις της παρ. 5 του αρ. 4  της ΠΝΠ Α' 229, αναφέρουν:

   

   

  Συνεπώς. η παρ. 11 του αρ. 6 του ΚΦΑΣ διαμορφώνεται ως εξής:

   

   

  Το είδος των υπηρεσιών που παρέχουμε είναι η λογιστική παρακολούθηση μιας επιχείρησης έναντι μιας αμοιβής που στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων συμπεριλαμβάνει γενικές υπηρεσίες περιοδικής ή επαναλαμβανόμενης φύσεως. Αν, για παράδειγμα, συμφωνήσουμε 10 € για όλα, σ' αυτό περιλαμβάνουμε ενημέρωση, ΦΠΑ, μισθοδοσία, θεωρήσεις, και ό,τι τέλος πάντων συμφωνήσαμε. Προσωπικά, θεωρώ ότι η περιγραφή "Λογιστική παρακολούθηση μηνός τάδε" είναι πληρέστατη και επαρκέστατη. Τώρα, αν πάρω αμοιβή για έξτρα δουλειά, π.χ. έστω ότι συμφώνησα να πληρωθώ εξτρά για τη δήλωση υπεραξίας του 2065, τότε θα εκδώσω Τιμολόγιο με την παραπάνω αιτιολογία. Δεν βρίσκω το λόγο να αναλύσω 3 € για ενημέρωση, 2 € για ΦΠΑ, 1 € για θεωρήσεις, 3 € για μισθοδοσία κ.ο.κ. Στα Β' πληρώνομαι με το μήνα, ΦΠΑ όμως κάνω κάθε τρίμηνο. Θεωρήσεις πότε έχω πολλές, πότε καμία. Τις φορολογικές δηλώσεις τις βάζω στην τιμή. Στην τελική, η δουλειά μας δεν είναι μόνο η καταχώριση τιμολογίων και η σύνταξη δηλώσεων, αλλά και τα τηλέφωνα που θα κάνουμε, το διάβασμα, η συζήτηση με τον πελάτη και άλλα που δεν είναι δυνατόν να κοστολογηθούν ξεχωριστά. Συμφωνητικό δεν έχω κάνει με κανέναν και δεν βλέπω να υπάρχει τέτοια υποχρέωση. Κόβω λοιπόν ένα ΤΠΥ (πια) κάθε μήνα με την αιτιολογία "Λογιστικές Υπηρεσίες" ή υποστήριξη ή παρακολούθηση μηνός Τάδε και θεωρώ ότι το είδος των υπηρεσιών περιγράφεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11, αρ. 6 ΚΦΑΣ. Αν προκύψει κάτι έκτακτο και πληρωθώ γι' αυτό (λέμε τώρα....) θα εκδώσω το στοιχείο ανάλογα.

  Πολύ σωστή η τοποθέτηση του συνάδελφου και συμφωνώ απόλυτα.

 17. Σημείωση: Ευτυχώς η Έκτακτη Εισφορά 5%, στα ΕΙΧ>1929κε , σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες στις αντικειμενικές δαπάνες του Ε1, ήταν μόνο για τη χρήση 2010 οικ. Έτος 2011. Φαντάζεστε να υπήρχε και αυτό????.

  Μια ερώτηση μόνο, ισχύει το παραπάνω ή θα χρεωθεί η έκτακτη εισφορά για τα ΕΙΧ >1929cc;

  Πάντως συγχαρητήρια για την καταπληκτική ανάλυση που μας προσφέρεις.

 18. προσθετεις τις ακαθαριστες αμοιβες σε καποιο απο τα διμηνα του κατω πινακα και στελνεις κανονικα

  Ακριβώς αυτό τον τρόπο υποδεικνύει το taxisnet για τα δίμηνα που δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου.

 19. Και μεις ΝΠΔΔ είμαστε συγκεκριμένα ΟΤΑ αλλά χρόνια τώρα υποβάλλουμε Ε7.Ασε δε που όταν επιχειρώ να μπώ στην υπηρεσία υποβολής του Β' αντιτύπου για να δω τι είναι, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet μου βγάζει μήνυμα για λανθασμένους κωδικούς πρόσβασης.Προφανώς το taxisnet μας θεωρεί υπόχρεους υποβολής Ε7!

  http://www.gsis.gr/faq/faq_Bfmy.html

×
×
 • Create New...