Jump to content

giannab

simple Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

 1. Γνωρίζει κάποιος αν μπορούμε πλεον να υποβάλουμε ηλεκτρονικά ζ) Ε9. Σύμβαση Εργασίας Μερικής Απασχόλησης ? ευχαριστώ!
 2. Συγγνώμη PAMAR μήπως εννούσες ότι μπορεί να θεωρηθεί σιωπηρή ανανέωση της σύμβασης με τους ίδιους όρους που ίσχυε εως 31/5/11 6ωρο -- άρα δεν υπάρχει πρόβλημα?
 3. Η σύμβαση γίνεται αυτόματα αορίστου δηλαδή όπως ήταν αρχικά 8ωρο?? Ή θα μπορούσε να συνεχίζει αόριστα με 6ωρο, αν όχι τότε έχω πρόβλημα.. αν καταθέσω τώρα τις συμβάσεις θα έχουμε μεγάλο πρόστιμο.. Γνωρίζει κανείς?? Πάντως είναι κρίμα τα έξοδα που γλιτώσαμε με τη μείωση να τα δώσουμε στο πρόστιμο!! Στον πίνακα προσωπικού και στη γνωστοποίηση Ατομικών Συμβάσεων Μερικής Απασχόλησης που καταθέσαμε δεν φαίνεται εως πότε λήγει το 6ωρο.. μόνο ότι αρχίζει από 1/12/10 Αν δεν τις καταθέσω... το ΙΚΑ με την Ε.Ε. διασταυρώνουν τα στοιχεία Σε τυχόν έλεγχο της Ε.Ε. ζητάνε τις συμβάσεις ή κοιτάνε μόνο τον πίνακα? Γνωρίζει κανείς??
 4. Μα τότε πως το δέχτηκε η Ε.Ε. ? Μήπως θεωρείται σαν μετατροπή σύμβασης για αυτό το χρονικό διάστημα.. και όχι κατάργιση της παλιάς? Μήπως παίζει κάποιο ρόλο που είναι τουριστική εταιρεία? Στον πίνακα που καταθέσαμε 1/12/10 γράφει Τροποποίηση αρ.πρωτοτ.Νο.. λόγω αλλαγής ωραρίου από 1/12/10 δεν αναφέρει έως πότε. Φαίνεται όμως στις ατομικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης
 5. Σε τουριστική επιχείρηση αρχικά υπήρχε σύμβαση 8ωρη αορίστου στη συνέχεια κατατέθηκε σε Ε.Ε. σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας 01/12/10-31/05/11 (με μείωση ωραρίου σε 6ωρο) Η εργασία συνεχίζεται να παρέχετε με το μειωμένο ωράριο μέχρι σήμερα... μάλλον έπρεπε να κατατεθεί νέα σύμβαση σε Ε.Ε. από 01/06/11 για άλλο ένα εξάμηνο και βλέπουμε... αλλά ξεχάστηκε.. Τώρα τι μπορεί να γίνει?? Ευχαριστώ!
 6. Στα 60 μιλάμε για διαδοχική σύνταξη, ή από ΟΑΕΕ? Σίγουρα θα είναι καλύτερη η σύνταξη αν συνεχίσω τη δραστηριότητα μεχρι τα 60, αλλά αν δεν υπάρχει δουλεία ..(στον κλάδο της οικοδομής δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα) έχω τη δυνατότητα να σταματήσω τη δραστηριότητα και να περιμένω το όριο ηλικίας 60 χρονών?? Ευχαριστώ!
 7. 55 χρονών με 1567 ένσημα ΙΚΑ και 30 χρόνια ΤΕΒΕ, πότε μπορώ να πάρω σύνταξη? Χρειάζεται να εξαγοράσω και τα 2 χρόνια του στρατού? Μπορώ να σταματήσω τη δραστηριότητά, και να περιμένω μέχρι τα 60 για να πάρω σύνταξη (δλδ την τελευταία 5ετια να μην έχω ασφάλιση)? Αν πάρω με διαδοχική ασφάλιση σύνταξη έχει μεγάλη διαφορά? Ευχαριστώ, δεν ξέρω αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέριες..
 8. Μάλλον δεν έκανα σωστά την ερώτηση.. Άλλο θέμα παρεμφερές. Στην περίπτωση που μισθωτός με σύμβαση αορίστου και πλήρης απασχόλησης, δεν δέχεται να συνεχίσει με συμβαση ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, ή εκ περιτροπής απασχόλησης, με την καταγγελία της σύμβασης δικαιούται αποζημίωση? "Ο μισθωτός μπορεί να αρνηθεί την πρόταση του εργοδότη για μερική απασχόληση. Αν λόγω της άρνησης ο εργοδότης καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας, η καταγγελία είναι άκυρη." Αυτό μεταφράζεται οτι κατά την απόλυση δεν δικαιούται αποζημίωση? Συγγνώμη αλλά δεν μπόρω να καταλάβω το "άκυρη"
 9. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, κανένας άλλος με λιγότερη φαντασία...!
 10. Τον Δεκέμβρη καταθέσαμε Τροποποιητική Κατάσταση Προσωπικού και Συμβάσεις Μερικής Απασχόλησης, ορισμένου χρόνου (λόγω αλλαγής ωραρίου από 8ωρο σε 6ωρο) με ημερομηνία λήξης 31/5/11 - μπορούμε τώρα από 01/04/11 να κάταθέσουμε 2η Τροποποιητική (τροποποιητική της τροποποιητικής..!) και Συμβάσεις από 6ωρο σε 4ωρο? Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος δεν δέχεται να υπογράψει (Από όσα ξέρω δεν μπορεί να κατατεθεί μονομερώς απο τον εργοδότη) Αν δεν το δεχτεί τελικώς θεωρείται παραίτηση ή απόλυση με αποζημίωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 11. Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο αδειών, αλλά ζητάει κωδικό για να διορθώσω καποια κελιά!! π.χ. στα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ στο κελί 24AQ βγάζει -1 ημέρα, πως μπορώ να το αλλάξω? τι κάνω
 12. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
 13. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΕΣΩ INTERNET?
 14. ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΔ 01-03/2010 ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΔ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
×
×
 • Create New...