Jump to content

CEL

Silver members
 • Posts

  4,661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Posts posted by CEL

 1. Ζήνωνα όπως σύντομα θα ακούσεις και στα κάλαντα των εορτών "σ αυτό το σπίτι που ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει και ο νοικοκύρης του σπιτιού μέρισμα να ζητήσει" . Διάβασε για να εμβαθύνεις το άρθρο "Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι " Αρίστος Δοξιάδης όπου θα βρεις και την ιδεολογική στήριξη των κριτηριών για το κοινωνικό μέρισμα . 

  Οι ελ.επ. θα το λάβουν και αυτοί αν και οι περισσότεροι θα έχουν πρόβλημα με το τεκμαρτό (ο Παπαδάκης μίλησε με ανωτέρα πηγή στοΥπΟικ και είπε ότι δεν είναι επιβεβαιωμένο το τεκμαρτό αντίθετα οι Αυτιάς-Ρωμανιάς ήταν βέβαιοι περι του αντιθέτου ).

  Για τους νιόπαντρους θα χρειασθεί βεβαιώση από τον παπά την  εκκλησίας εαν δε έχουμε σύμφωνο συμβίωσης η υπόθεσις περιπλέκεται . Μέγα ζήτημα έχει προκύψει με την αλλαγή φύλου αλλά εκεί που δεν υπάρχει λύση είναι στο αίτημα για κοινωνιό μέρισμα  για τα non binary άτομα τύπου  Jason -Αντιγόνη .Εδώ η Αντιγόνη εμφανίζεται φιλοξενούμενη  του Jason ο οποίος όμως δεν έχει σπίτι  και κινδυνευουν να χάσουν το μέρισμα .  

 2. 1.Μη σκας ,

  2.Μην κανεις Ε9 (ισχύει για όλους του λογιστάς )

  3.Η λογική λέει ότι το πρόβλημα σου θα το έχουν κι άλλοι και για λυθεί πρέπει να τελειώσουν τα μπάνια του λαού και κατά το τέλος Σεπτέμβρη να υπογράψουν εγκύκλιο που να λύνει το θέμα  . 

 3. On 7/8/2017 at 8:27 ΜΜ, asteras5 said:

  Καλησπέρα , 

  Ξέρω το θέμα σίγουρα έχει αναλυθεί ......αλλά έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα καθοδήγηση . 

  Σερβιτόροι και βοηθοί αυτών. Ασφαλίζονται τεκμαρτά στην 10η (34,69€ ) οι βοηθοί και στην 12η οι Σερβιτόροι. Αυτό το αμείβονται με ποσοστά δεν καταλαβαίνω.

  Στην δική μου περίπτωση έχουμε δύο βοηθούς που εργάστηκαν 18 ημέρες επί δύο ώρες την ημέρα τον Ιούνιο.Ασφαλίστηκαν με 34,69 € χ 18 . Φυσικά έχει κατατεθεί Ε9 κλπ... 

  Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουμε στο Ζ της ταμειακής του μήνα? των συγκεκριμένων ημερών?  και στο καθαρό ποσό μοιράζουμε αποδοχές 10%, 3% ή 11% στους δύο αυτούς? Μοιράζουμε το 100% του Ζ της ταμειακής ή αναλογία ωρών εφόσον εργάστηκαν για 2 ώρες?

  Γενικά αυτός ο τρόπος αμοιβής εφαρμόζεται στην πράξη?? Στην ΑΠΔ απεικονίζονται μόνο τα τεκμαρτά σωστά?  

   

  Το πρώτο σκέλος αφορά την ασφάλιση . Εδώ το πρόβλημα σου είναι αν θα υπάρξει το +1 ημέρα ασφάλισης για κάθε εβδομάδα . Κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό το +1 ,μπορείς να δεις ανάλογα θέματα στο φορουμ . 

   Το 2 δεύτερο αφορά την αμοιβή . Στην περίπτωση σου δεν θα πάρεις κανένα ζ αλλά θα σου πει ο επιχειρηματίας τι ποσοστό και τι ποσό έδωσε στον σερβιτόρο .Αν δεν μπορεί ο επιχειρηματίας να το κάνει κ το κάνεις εσύ,όπως συνηθίζουν οι λογισταί , την επόμενη φορά θα σε βάλει να πας 2 τζατζίκια κ 3 αμστελ στο 5 κ γρήγορα . Το ποσό /ποσοστό θα το συγκρίνεις με το ημερομίσθιο ασφαλείας (ΕΓΣΣΕ ή Ν4093/12 για την πραγματική εργασία δλδ 2 ώρες + προσαυξήσεις για τυχόν αργία/νυχτερινά κτλ ) . Το μεγαλύτερο από τα 2 θα είναι η αμοιβή η οποία και πρέπει να κατατεθεί σε τραπεζικό λογ/μο  του σερβιτόρου .

 4. Τα πρόστιμα υπάρχουν από το 2014 ,ας γυρίσουμε λοιπόν πίσω στο φορουμ να δούμε τι λέγαμε εκείνη την περίοδο ως λογιστές . 

   Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το καταλάβεις , ως κλάδος αργούμε πολύ να το καταλάβουμε . 

 5. να μη δεχθείτε άλλο χρόνο διακοπής πέραν του πραγματικού . Αφήστε τον ελεγκτή να αρνηθεί την διακοπή και έπειτα βρείτε αποδεικτικά στοιχεία για τον πραγματικό χρόνο διακοπής . Απαραίτητα θα χρειασθεί δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση . 

   

 6. Την απόφαση την λαμβάνει ο δηλών και όχι ο λογιστής . Σ αυτές τις συζητήσεις μου θυμίζετε οπαδούς ΜΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ που μιλάνε λες και είναι οι ίδιοι παικτες -προπονητές-Πρόεδροι .  

 7. Είναι απίστευτο ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν βγαίνει ένας αρμόδιος Κατρουγκαλίδης να δώσει μια απάντηση . Λογικά η λύση θα είναι αντίστοιχη της ανάγκης των εσόδων και λογικά θα θέλουν κι άλλο χρήμα διότι ως γνωστόν η τρύπα είναι μεγάλη   

×
×
 • Create New...