Jump to content

CEL

Silver members
 • Posts

  4,661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Everything posted by CEL

 1. και γω παιδιά μόλις πήγα να κάνω αίτηση για τον Νώε και μου βγάζει όλα τα ζώα φιλοξενούμενα ,τι να κάνω?
 2. Ζήνωνα όπως σύντομα θα ακούσεις και στα κάλαντα των εορτών "σ αυτό το σπίτι που ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει και ο νοικοκύρης του σπιτιού μέρισμα να ζητήσει" . Διάβασε για να εμβαθύνεις το άρθρο "Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι " Αρίστος Δοξιάδης όπου θα βρεις και την ιδεολογική στήριξη των κριτηριών για το κοινωνικό μέρισμα . Οι ελ.επ. θα το λάβουν και αυτοί αν και οι περισσότεροι θα έχουν πρόβλημα με το τεκμαρτό (ο Παπαδάκης μίλησε με ανωτέρα πηγή στοΥπΟικ και είπε ότι δεν είναι επιβεβαιωμένο το τεκμαρτό αντίθετα οι Αυτιάς-Ρωμανιάς ήταν βέβαιοι περι του αντιθέτου ). Για τους νιόπαντρους θα χρειασθεί βεβαιώση από τον παπά την εκκλησίας εαν δε έχουμε σύμφωνο συμβίωσης η υπόθεσις περιπλέκεται . Μέγα ζήτημα έχει προκύψει με την αλλαγή φύλου αλλά εκεί που δεν υπάρχει λύση είναι στο αίτημα για κοινωνιό μέρισμα για τα non binary άτομα τύπου Jason -Αντιγόνη .Εδώ η Αντιγόνη εμφανίζεται φιλοξενούμενη του Jason ο οποίος όμως δεν έχει σπίτι και κινδυνευουν να χάσουν το μέρισμα .
 3. Υποχρεωτικό δεν είναι , αλλά είναι καλό να γίνει . Ο λόγος είναι ότι οι αποφάσεις όλες δεν πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα την φορολογία
 4. Τα πρόστιμα υπάρχουν από το 2014 ,ας γυρίσουμε λοιπόν πίσω στο φορουμ να δούμε τι λέγαμε εκείνη την περίοδο ως λογιστές . Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το καταλάβεις , ως κλάδος αργούμε πολύ να το καταλάβουμε .
 5. να μη δεχθείτε άλλο χρόνο διακοπής πέραν του πραγματικού . Αφήστε τον ελεγκτή να αρνηθεί την διακοπή και έπειτα βρείτε αποδεικτικά στοιχεία για τον πραγματικό χρόνο διακοπής . Απαραίτητα θα χρειασθεί δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση .
 6. Την απόφαση την λαμβάνει ο δηλών και όχι ο λογιστής . Σ αυτές τις συζητήσεις μου θυμίζετε οπαδούς ΜΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ που μιλάνε λες και είναι οι ίδιοι παικτες -προπονητές-Πρόεδροι .
 7. Εδώθη παράτασις https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35684 Μπεεεεεεεεεεε
 8. Είναι απίστευτο ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν βγαίνει ένας αρμόδιος Κατρουγκαλίδης να δώσει μια απάντηση . Λογικά η λύση θα είναι αντίστοιχη της ανάγκης των εσόδων και λογικά θα θέλουν κι άλλο χρήμα διότι ως γνωστόν η τρύπα είναι μεγάλη
 9. Η απάντηση ήταν μόνο αυτές οι 3 σειρές ? Δλδ δεν υπήρχε αιτιολόγηση βάσει Νόμου , άρθρου κτλ ?
 10. Εχθές το βράδυ φεύγοντας αργά από το γραφείο , ως συνήθως , εσυνάντησα νεόκοπον διαχειριστή ΙΚΕ να τραγουδά με λυγμό ..."το ειδοποιητήριο μου έπεσε από την τσέπη όχι δεν γίνεται δεν είναι δυνατόν..." Ε ρε που μας κατάντησαν....
 11. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι αμοιβές μέλους ΔΣ από την στιγμή που είναι ΕΠΕ . Λογικά στα σεμινάρια θα έχουν αιτιολογήσει την άποψη για το παραπάνω , αν γνωρίζει κανείς ας μας ενημερώσει . Πιστεύω πως θα έχουν αρκετοί συνάδελφοι ΕΠΕ με αμοιβές διαχειριστή -εταίρου
 12. απο το σαιτ http://ergasianet.gr/2017/02/23/ασφαλιστικές-εισφορές-απαντήσεις-σε-3/ διαβάζω το παρακάτω ΕΡΩΤΗΜΑ: Διαχειριστής ΕΠΕ λαμβάνει αμοιβές ως Δια/στης 800 ευρώ το μήνα. Τα αλλά 2 μέλη της ΕΠΕ (σύνολο μελών 3 με ποσοστό 33,33% ο καθένας) είναι εργαζόμενοι στην ΕΠΕ με τον βασικό μισθό. Η ΕΠΕ είχε το 2015 ζημίες. Ποιες θα είναι οι ασφαλιστικές τους εισφορές ΕΦΚΑ ; Ο Διαχειριστής για τις αμοιβές του θα μπει στην ΑΠΔ και με τι ποσοστό; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διαχειριστής ΕΠΕ με αμοιβή και συμμετοχή στην ΕΠΕ 33,33%: δύο ασφαλιστέες ιδιότητες στον ΕΦΚΑ μία για τις αμοιβές ΔΣ γα την οποία υποβάλλεται ΑΠΔ και μία για τα διανεμόμενα μερίσματα. Μέλη ΕΠΕ με ποσοστό 33,33% και μισθωτή εργασία: δύο ασφαλιστέες ιδιότητες στον ΕΦΚΑ, μία για τα διανεμόμενα μερίσματα και μία για την μισθωτή τους εργασία. Ισχύει η απάντηση ? Ισχύει το ίδιο και σε ΙΚΕ (όχι μονοπρώσοπη)
 13. Υπάρχουν ειδικά οικιακά ΠΟΣ(από την Πειραίως) για την κατηγορία αυτή . Μάλιστα σε περίπτωση νυχτερινής ενασχόλησης και έκδοσης ΑΠΥ υπάρχει ειδική μείωση στην προμήθεια . Σύντομα θα δεις και την διαφήμιση "τι κοινό έχουν ένας λογιστής , ένας νταβαντζής και ένας νυχτοφύλαΞ?
 14. Όταν είχε γίνει αυτό θυμάμαι ότι πηγαίναμε και φτιάχναμε την εικόνα όπως ήταν εκείνη την χρονική στιγμή και όχι με όλες τις αλλαγές που δεν είχε το νέο ταχισ. Θυμάται κανείς αν υπάρχει κάποια οδηγία γι αυτό ?
 15. Είναι χωρίς πρόστιμο με τον Ν4446/16, όμως αυτό δεν έχει σημασία . Η ουσία είναι ότι θέλουν να έχουν άχρηστες πληροφορίες ,δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι παραγωγικό και τι όχι . Είναι δυνατόν μια αλλαγή που περνάει από το ΓΕΜΗ ,ελέγχεται ,δημοσιοποιείται κτλ να πρέπει ξανά κ ξανά να γίνεται και στην εφορία και στο ΙΚΑ , και στο ΤΕΒΕ και στις τράπεζες και μάλιστα με τον φόβο του προστίμου ? Η μόνη λύση είναι όποιος λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις να πάει επιτέλους σπίτι του κ να του δώσουν δώρο μαζί με το εφαπαξ 100 σφραγίδες να σφραγίζει όλη μέρα για να μας αφήσει να δουλέψουμε .
 16. Σε ΑΕ με έναρξη 1980 δεν υπάρχει στο μητρώο κανένα στοιχείο πλην επωνυμίας κ λανθασμένης έναρξης 1-1-1900 . Έως το 1999 όλες οι μεταβολές έχουν γίνει και στο τμήμα εμπορίου και στο μητρώο της εφορίας . Τώρα ζητάνε από την εταιρεία να υποβάλλει όλες τις τροποποιήσεις και αλλαγές ΔΣ (οι μισοί είναι πεθαμένοι) από το 1980 έως σήμερα με όλα τα δικαιολογητικά . Αναρωτιέμαι πόσο μπορεί κάποιος να τιμωρεί στην Ελλάδα όποιον θέλει να έχει ή να κάνει μια επιχείρηση ,ευτυχώς δλδ που η εν λόγω ΑΕ ξεκίνησε το 1980 και όχι το 1930...
 17. Πληροφορίες λένε ότι θα αποσταλούν ταχυδρομικώς αλλά όχι από τα ΕΛΤΑ αλλά από τους Λογιστάς . Έκαστος λογιστής θα εισέρχεται με τους ειδικούς κωδικούς εισόδου είς το σύστημα ,θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο ,θα το διπλώνει τετράκυς , θα το τοποθετεί εντός φακέλου χρώματος περτικαλί και θα το αποστέλει ατελώς και ασάλιωτο εις τους ενδιαφερόμενους.
 18. Για όσους είχες εργόσημο θα συνεχίσεις να έχεις εργόσημο κ για όσους είχες ΟΓΑ (5η κατηγορία πχ) θα έχεις ΕΦΚΑ εγκ.5
×
×
 • Create New...