Jump to content

Ger. K.

simple Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

About Ger. K.

Ger. K.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Είναι συνδεδεμένη και πρέπει να το βάλεις. Γιατί είναι συνδεδεμένη; 1. Λόγω ποσοστού και δεσπόζουσας θέσης εκεί που έχει το 75%. 2. Λόγω όμορων αγορών. 3. Λόγω συγγένειας με τον αδερφό του. Τώρα, αν δεν την έβαλες ίσως το βρούνε και σου πούνε να πας τα στοιχεία. Ο κανονισμός 800 θέλει πολλή προσοχή.
 2. Έχεις πάρει στα χέρια σου την απόφαση υπαγωγής? Αν όχι, πάρτην και λέει μέσα ακριβώς πώς θα το κάνεις.
 3. 210 7491242 κι αν το σηκώσουν, τρύπα μου την μύτη!
 4. Αγαπητέ συνάδελφε μελετητή. Όσες φορές έμπλεξα με προγράμματα του Γεωργίας, τα προβλήματα ήταν τεράστια (π.χ. στα προηγούμενα ΟΠΑΑΧ τα δικαιολογητικά ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 47!!!!!!!!!!!!). Τώρα μπήκαν και αυτοί στη νέα τεχνολογία και η νοοτροπία του υπουργείου αυτου εμπότισε και αυτό το θέμα. δηλαδή και εκεί τα κάνανε σαν τα μούτρα τους! Ακου λέει να αλλάξεις pc! Να σκέφτεσαι δηλαδή..βρε σε ποιο pc έκανα την αίτηση του κολοκυθόπουλου? Και εννοείται ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, όπως να μας πούνε παιδιά έχουμε νέες φόρμες που δουλεύουν καλά και κάντε τες πάλι από την αρχή!
 5. <br><br>Θα περάσουν μερικές μέρες (όπως και με τους ελ. επαγγελματίες). Μίλησα χθες με την διαχειριστική και περιμένουν το πράσινο φως από το Υπουργείο.<br>Οι ενστάσεις θα πέσουν βροχή!!!<br>Δεν είναι δυνατόν να στέλνεις στον επενδυτή επιστολή με θετική αξιολόγηση και αιτιολογία "μη διαθέσιμοι πόροι" επειδή η Λούκα πήρε ένα μαχαίρι και έκοψε το πρόγραμμα στη μέση σαν καρπούζι! ΔΕΝ είναι εθνικοί πόροι, είναι κοινοτικά κονδύλια....μα πόσο άχρηστοι είναι τελικά όλοι αυτοί?<br>
 6. Κι εγώ άκουσα για τις μαμουνιές και μάλιστα για 2 συγκεκριμενες μεγάλες τράπεζες που είχαν στήσει συμβουλευτικά παραμάγαζα (αυτό που λέγαμε ότι κριτής και κρινόμενος στο ίδιο ουσιαστικά πρόσωπο) και για αυτό υπάρχει η καθυστέρηση, λογω των επαναξιολογήσεων. Πήρε χαμπάρι το Υπουργείο τι έκαναν αυτές οι 2 και έγινε χαμός. Κατά τις 15 Μαίου θα ξέρουμε λογικά. Αν δεν βαλουν επιπλέον κονδύλια, θα πέσει κλάμα μεγάλο Αττική και Θεσσαλονίκη.
 7. Η καθυστέρηση αξιολόγησης οφείλεται σε: 1. Στο μετοκλογικό "πάγωμα", που είναι αναμενόμενο. 2. Στην επιπλέον παράταση που δόθηκε. 3. Στην αργοπορία για την συγκρότηση του μητρώου αξιολογητών. 4. Στην αργοπορία για την τοποθέτηση νέας διοίκησης στον ΕΟΜΜΕΧ. 5. Στην δομή της αξιολογητικής τακτικής και βαθμολόγησης των αιτήσεων, που ακόμα και μέσα από τον ΕΟΜΜΕΧ διαφωνουν κάθετα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Αυτό, μετά από συζητήσεις που είχα εκεί. Οι δε αιτήσεις αξιλογουνται εδώ και 1 εβδομάδα από τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές του Υπουργείου. Βάσει των μεγεθών, θα εκγκριθεί 1 στις 7-8 προτάσεις και ιδιαίτεση σημασία θα έχει η σχετική προυπηρεσία με το αντικείμενο, καθώς και οι σχετικές σπουδές. Τις προάλλες είχα πάει στο Υπουργείο και οι άνθρωποι είναι πολύ προβληματισμένοι τόσο με αυτά τα προγράμματα όσο και με άλλα, αφού υπάρχει μία στασιμότητα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλη Μαίου, αφού υπογράψει η Υπουργός. Τότε θα ενημερωθεί και το πληροφοριακό σύστημα και θα αλλάξουν τα status των αιτήσεων σε "εγκεκριμένη", "απορριφθείσα" κλπ. Το σημερινό status μπορεί κάποιος να το δει αν έχει το user name και το password όπου καταχωρήθηκε η αρχική αίτηση. Αν του το έχει κάνει Σύμβουλος, τότε θα τον ενημερώνει αυτός για την τύχη της αίτησής του.
 8. Θα μιλήσεις και με την Τράπεζα στην οποία έχεις στείλει την αίτηση.
 9. @ tsitsiolina: Και σε δικές μου προτάσεις συνέβη αυτό και οχι μόνο με την Πειραιώς και συνέβη και με τα ΠΕΠ του Γ' ΚΠΣ. Το θέμα ειναι πως με την αυθαίρετη και μπακαλίστικη μείωση του προυπολογισμού στα 500 εκ. από 1 δις, πολλές επιχειρήσεις εκ προοιμίου μένουν εκτός ενώ ΗΔΗ είχαν υποβάλλει προτάσεις. Συμφωνώ για το 6μηνο των χρηματικων διαθεσίμων ότι είναι μ...α. Επίσης, να υπαρξει ρητή πρόβλεψη ότι τα εξοφλημένα τιμολόγια (με δελτία αποστολής) μετράνε σαν ίδια συμμετοχή στην επένδυση - οπως γίνεται στον αναπτυξιακό και σε άλλα παλιά-καλά προγράμματα (2.7.1, 2.5.3, άρθρο 23 κλπ.). Πολλές τραπεζες δείχνουν ερασιτεχνισμό και υστεροβουλία. Και επανέρχομαι στο θέμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του ρόλου του στην προάσπιση του οικονομολογικού επαγγέλματος. Το επιμελητήριο δεν κάνει τίποτα απολύτως και αφήνει τα τραπεζικά παραμάγαζα να κάνουν πανηγύρια επί πληρωμή. Ακόμα και για τον αναπτυξιακό, έχουν στηθεί τραπεζικά παραμάγαζα και υποβάλλουν προτάσεις παιδάκια που δεν έχουν ιδέα στην ανάπτυξη ενός σοβαρού επιχειρηματικού πλάνου, που δεν έχουν συναντήσει ποτέ τους τον επιχειρηματία να μιλήσουν και να δουν τι πραγματικά θέλει και χρειάζεται, που δεν έχουν μπει ποτέ σε εργοστάσιο να μάθουν και να κατανοήσουν πώς δουλεύει κάτι, πώς παράγεται το προιόν, το επιχειρηματικό κύκλωμα εν γένει. Όσον αφορά στα σημερινά προκηρυχθέντα προγράμματα, προβλέπω αλλαγές μέχρι την επίσημη προκήρυξη γιατί έχει πέσει πολύ κράξιμο και μάλιστα δικαίως. 20 δις ειναι το ΕΣΠΑ, τεράστιο ποσό αν αναλογιστεί κανείς και την δημόσια συμμετοχή. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
 10. Γενικά "ναι" σε όλα αυτά. Και προσθέτω το θέμα του διπλού ρόλου των τραπεζών (κριτής-κρινόμενος στο ίδιο πρόσωπο). Ξέρουμε όλοι ποιές είναι αυτές οι τράπεζες. Δηλαδή το Οικονομικό Επιμελητήριο τι σκ....ά κάνει!!!! Το ασυμβίβαστο δεν το βλέπει κανείς? Να απαγορευτεί είτε μέσω θυγατρικών είτε μέσω υπεργολαβίας.
 11. Είναι πολύ απλό το ερώτημά σου και αντίστοιχα απλή η απάντηση. Δεν έχει σχέση αν αυτό το φυσικό πρόσωπο συμμετέχει σε αυτές τις εταιρείες με οποιοδήποτε ποσοστό. Κάποιος μπορεί να συμμετέχει σε όσες εταιρείες θέλει. Το θέμα είναι αν οι εταιρικοί ΑΦΜ συνδέονται.
×
×
 • Create New...