Jump to content

galinos

simple Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by galinos

 1. ΚΛ.ΙΣΟΛ.ΜΕ ΕΛΠ ΠΑΡΑΔ.ΚΟΡΟΜΗΛΑ EXCEL

  Δείτε και κατεβάστε το αρχείο

  ΣΕ 12 φύλλα EXCEL ,με επεξηγήσεις, εύκολα και κατανοητά το πως συντάσουμε τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις με Ε.Λ.Π.


   

 2. ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,Ε3,Ν.ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ


  Σε ένα αρχείο excel , όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα απλογραφικά Βιβλία

  Τρόπος Τήρησης Βιβλίων

  Προσωρινές και Μόνιμες διαφορές,Πιίνακας Κ

  Ε3,και Ν

  Προσάρτημα


 3. ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


  Αγαπητοί συνάδελφοι.

  Μιά προσπάθεια ,με ένα πρακτικό παράδειγμα και νομίζω ότι ξεκαθαρίζουμε όλα τα καινούργια δεδομένα με τα Ε.Λ.Π.όσον αφορά τις οντότητες που τηρούν τα βιβλία τους με απλογραφικό σύστημα .

  ΠΛΑΚΑ 27.09.2013.jpg


 4. Ονομα αρχείου: ΕΛΠ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

  Το αρχείο ανέβηκε από: galinos

  Το αρχείο καταχωρήθηκε: 30 Δεκ 2015

  Κατηγορία αρχείου: Διάφορα - Λοιπά  ΕΛΠ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ,συνδεσμολογία με Ε3 .  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο

 5. Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθεια, και φυσικά πολλά ευχαριστώ ,από μέρους μου.Μόνο μία διόρθωση αν μου επιτρέπεις . Στό πρώτο φύλλο Κριτήρια στην κατηγορία Πολύ μικρή (νομικές μορφές όπου ισχύει μόνο το κριτήριο του κύκλου εργασιών) Ετερόρρυθμες ή Ομόρρυθμες εταιρείες, Ατομικές επιχειρήσεις, Αστικές μη Κερδοσκοπικές κ.ά. sos Αυτές εκτός απο κατάσταση αποτελεσμάτων συντάσσουν και προσάρτημα !!!!(παρέχουν τις πληροφορίες μόνο των παραγράφων 3 και 34 του άρθρου 29) 

   

   

  Καταστάσεις                                Απλογραφικά                                   Διπλογραφικά

  Υποχρεωτικά                                Κατάσταση απoτελεσμάτων(B.6)  Κατάσταση απoτελεσμάτων(B.6) 

                                                                  Προσάρτημα                                       Προσάρτημα 

   

   

  Προαιρετικά 

                                                                Ισολογισμό (B.5) 

 6. Ονομα αρχείου: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ) Α΄ΜΕΡΟΣ new1

  Το αρχείο ανέβηκε από: galinos

  Το αρχείο καταχωρήθηκε: 04 Δεκ 2015

  Κατηγορία αρχείου: Διάφορα - Λοιπά  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ,(ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ) Α΄ΜΕΡΟΣ
  για τους συναδέλφους ,με σκοπό να γλυτώσουν χρόνο,και χρήμα  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο

 7. ετοιμάζω ,σημειώσεις σε powerpoint,με παραδείγματα ,και όσο το δυνατόν πρακτικά θέματα.Αγόρασα και το βιβλίο του κυρίου Σταματόπουλου ΕΛΠ Ανάλυση ερμηνεία ,αλλά είναι 1.360 σελίδες.

   

 8. ΛΟΓΙΣΤΗΣ=ΑΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Υπουργείου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ, ΙΚΑ, ΕΡΓΑΝΗ, ένα τζάμπα ΚΕΠ, αυτό ήθελαν και πέτυχαν .Με software,και υποδομές  της πλάκας,που λειτουργούν όποτε θέλουν και όπως θέλουν...

 9. κοίταξε να δείς ωραία τα λές αλλά πολλές εταιρείες από αυτές που έκλεισαν είχαν σαθρούς-φοροφυγάδες εταίρους-μετόχους και μή ικανούς επιχειρηματίες παράλληλα οι οποίοι τις προηγούμενες δεκαετίες εκμεταλλευόμενοι την όποια κατάσταση ανοχής και οικονομικής ευμάρειας επικρατούσε στο Ελλάντα ,έκλεβαν συστηματικά το κράτος μή αποδίδοντας φόρους-ασφαλιστικές εισφορές και παράλληλα δημιούργωντας πολύ μεγάλα και ασήκωτα έξοδα όπως σπιταρόνες-αμαξάρες-διακοπάρες-δανειάρες και δε συμμαζεύεται με σκοπό και μόνο την προσωπική τους φιλοδοξία και αυταρέσκεια με αποτέλεσμα όταν έκλεισαν οι κάνουλες να κλαίνε με μαύρο δάκρυ και να έχουν τώρα στη καμπούρα τους ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΟΥ-ΟΑΕΕ-ΙΚΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ και να βρίζουν το κράτος και την μερκελ για τα μέτρα που συρρικώνουν τον ετήσιο ΑΕΠ της χώρας..Ας πρόσεχαν και να ήταν σωστοί . Εγώ βλέπω ότι σχεδόν όλες οι εταιρείες που έχω λύσει-εκκαθαρίσει είναι τέτοιου τύπου....τυχαία μα εντελώς τυχαία κάποιοι έκαναν πολλά λεφτά χωρίς να το αξίζουν πραγματικά. Όσοι ήταν ανέκαθεν μαζεμένοι και σωστοί καταμεριστές εσόδων και εξόδων και είχαν ένα σωστό οικονομικό σύμβουλο δίπλα τους που του αφιέρωναν χρόνο για να τους καθοδηγεί σωστά ναί μεν δεν ζούν και τις καλύτερες μέρες τους,αλλά συνεχίζουν να κερδοφορούν καινα υπάρχουν..Αποδείχθηκε ότι στην πλειοψηφία ο χαρακτήρας του Έλληνα ήταν σαθρός ,επιφανειακός πολύ και χωρίς στρατηγ

  Αγαπητέ συνάδελφε συμφωνώ απόλύτα.Και μάλιστα πάντα ηχούν στα αυτιά μου ,οι προτροπές των επιχειρηματιών, για απόκρυψη κερδών,και μάλιστα επειδή τους συμβούλευα την αποφυγή μεγάλης φοροδιαφυγής,η απάντησή τους ήταν ότι οι μάγκες λογιστές είναι αυτοί που γνωρίζουν κόλπα φοροδιαφυγής.Εγώ εκ χαρακτήρος, τυπικός και συνετός, με αποκαλούσαν <<καλό παιδί>> (για μην γράψω το άλλο επίθετο) που όμως δεν ξέρει απο κόλπα.Μεγάλο θέμα,που δεν μπορώ να το αναπτύξω διότι θέλει άλλη ανάλογη παρουσίαση (σαν αυτή που έκανα) αλλά με πολλές οθόνες.Στο πανηγύρι συμμετείχαν όπως ανέφερες στο σημείωμα σου οι κακοί επιχειρηματίες, με τους οποίους ποτέ δεν συμφωνούσα, και για αυτό (πιθανόν να είμαι σήμερα ημιάνεργος) ,αλλά στο κόλπο ήσαν (όχι άπαντες) και ελεγκτές τών Εφοριών (μάλιστα έβαζαν μέσον για να γίνουν Ελεγκτές Εφορίας διότι είχε μάσα),αλλά και συνάδελφοι που κατόπιν προτροπής των Ελεγκτών (το ήθελαν οι Ελεγκτές για να θωρακισθούν)  μπαίναν στο κόλπο της μίζας......Μάλιστα ,τότε λέγαμε.Τα μόνα χρήματα που ξοδεύονται στην Ελλάδα και είναι άπαντες ευχαριστημένοι!!!Η προτροπή μου να μην κλείσουν εταιρείες αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους και τα νέα παιδιά!!!Ευχαριστώ όμως για την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων ,που νομίζω μας βρίσκει σύμφωνους καθ΄όλα,καλό Σ/Κ..  

 10. πολύ καλό!!!!!!

  ευχαριστώ ,ελπίζω να είναι αχρείαστο δηλαδή να μην κλείσουν και άλλες εταιρείες.Διότι οι εταιρείες δεν είναι αριθμοί και πάγια.Υπάρχει και το ανθρώπινο στοιχείο.Κόσμος που θέλει και πρέπει να δουλέψει.Προσωπικά ,έχω κλείσει δύο -τρείς εταιρείες που είχα την λογιστική παρακολούθηση τους.Το συναίσθημα που είχα όταν όλα σταμάταγαν ,και αντίκριζα το λουκέτο ,ήταν σαν να ήμουν ο Νεκροθάφτης ελπίδας και Ονείρων .

 11. Και μεράκι και χιούμορ. 

  Πολύ καλή η παρουσίαση του Κωστή και της Σοφίας !!  

  τι μεγάλη τιμή ,και χαρά ο κύριος ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που πάρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις του ,αλλά και τις απόψεις του να μου κάνει θετική κριτική.Η προσπάθειά μου ,δεν αποτελεί προσωπική αυτοπροβολή αλλά μοναδικό κίνιτρο μιά εύκολη και ευχάριστη παρουσίαση σε ένα θέμα που δυστυχώς στους καιρούς μας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας!!!

   
 12. Ονομα αρχείου: ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΨΕΚΑΣΤΕ,ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ,ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ)

  Το αρχείο ανέβηκε από: galinos

  Το αρχείο καταχωρήθηκε: 17 Οκτ 2015

  Κατηγορία αρχείου: Βοηθήματα Φορολογίας εισοδήματος  Μία παρουσίαση λεπτομερή ,και με ακρίβεια, (και με λίγο χιούμορ) των διαδικασιών λύσης και εκκαθάρισης,Νομικών προσώπων-Νομικών οντοτήτων.  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο

 13. Γνωριζει κάποιος αν καταχωρείται κάπου στις συγκεντρωτικές η αξια και ο ΦΠΑ εισαγωγών τρίτων χωρών που καταβάλεται στο τελωνείο?

   

  Για μένα αύτη είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τις περιοδικές.

   

   

  Ευχαριστώ!

  αντιγραφή Άρθρα (Ενημερωμένο) Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών - Τριμηνιαίες Συγκεντρωτικές καταστάσεις - Βοηθήματα - Ερωτήσεις και απαντήσεις

  Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18094

  © Taxheaven

  Δεν υποβάλλονται   • Οι πωλήσεις αγαθών ή υπηρεσιών από και προς την αλλοδαπή (ενδοκοινοτικές παραδόσεις ή αποκτήσεις αγαθών, ενδοκοινοτικές παροχές ή λήψεις υπηρεσιών, πωλήσεις αγαθών ή παροχές υπηρεσιών από και προς τρίτες χώρες, παραδόσεις αγαθών ή παροχές υπηρεσιών προς την αλλοδαπή στις οποίες επιβάλλεται Φ.Π.Α. ημεδαπής).

  Πηγή: http://www.taxheaven.gr Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18094

  © Taxheaven

 14. Πως θα συμφωνησει η περιοδικη με ΜΥΦ οσον αφορα το σκελος των δαπανων ( π.χ. ΔΕΗ ), αφου στην περιοδικη που υποβαλλεται δεν περιλαμβανονται ΕΡΤ -δημοτικα τελη, και στις ΜΥΦ στελνουμε ολη την αξια του εξοδου της ΔΕΗ ( ερτ +δημοτικα τελη και οτι αλλο δεν εχει ΦΠΑ)?

  Αγαπητέ Συνάδελφε ,δεν ζητάνε αλλά ούτε και μπορεί να γίνει συμφωνία στο σκέλος των εισροών όσο αφορα τις ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ,η μόνη συμφωνία ΚΑΙ Η ΣΎΓΚΡΙΣΗ  που μπορεΊ να γίνει ΜΌΝΟ στο Φ.Π.Α..εισροων

 15. άμα θέλει να βγάλει λογιστικό αποτέλεσμα μέσω ΜΥΦ καλά κάνει.   στο τέλος αυτός θα κάνει και διανομή κερδών.

   

  η ουσία για μένα .

   

  τα ΑΦΜ να μην έχουν αποκλίσεις και στις δαπάνες τουλάχιστον τα έξοδα που έχουν φπα.

   

  γράφει ποια εξαιρούνται . τώρα για τις αποσβέσεις ένα λογιστικό μέγεθος σιγά μην το σκέφτηκε εκείνος που έγραφε τις εξαιρέσεις. 

  Εχεις δίκιο συνάδελφε.!!!!!Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας,αφού δεν τα θέλουν εμείς γιατί να τα συμπεριλάβουμε???

 16. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το πρόγραμμα. Είναι πολύ καλό για να τσεκάρουμε γρήγορα αν υπάρχουν αποκλίσεις.

   

  Γέλασα στο "Αν η διαφορά ΟΧΙ μηδενική, κλάφτα Χαράλαμπε". Πολύ πετυχημένο!!! :)

  Καλό απόγευμα και καλη δύναμη σε όλους......

  Και εγώ ευχαριστώ ,και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.Καθυστέρησα να απαντήσω,διότι τελειώνω μια σπουδαία δουλειά ,την οποία και θα ανεβάσω, στα Βοηθήματα .ΘΕΜΑ ,ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Ε.Π.Ε. & Α.Ε.και φυσικά πάντα με χιούμορ!!!!

 17. Θα το καταχωρήσεις σαν έξοδο στο 2014? Τωρα?

   

  Εγω στην θεση σου θα το περναγα μόνο στη ΜΥΦ και τιποτα αλλο. Το βρισκω πιο ανωδυνο.

   

   

  Αγαπητοί συνάδελφοι ,αυτή την λύση την θεωρώ σωστή δηλ.<<Εγω στην θεση σου θα το περναγα μόνο στη ΜΥΦ και τιποτα αλλο. Το βρίσκω πιο ανώδυνο.>>.

 18. Σε ευχαριστούμε συνάδερφε για την προσφορά σου!! Πραγματικά πολύ χρήσιμο!!

  Τώρα για το θέμα ΜΥΦ τι να λέμε...μας βλέπω να βγάζουμε τα μάτια μας και να τρώμε τα σωθικά μας!!!

  Όταν λένε 100 ευρώ απόκλιση εννοούν συνολική έτσι; π.χ. αν υπάρχει διαφορά στο πλήθος των τιμολογίων υπάρχει πρόβλημα; έχω με έναν διαφορά στο πλήθος τιμολογίων αλλά η συνολική απόκλιση είναι της τάξεως των 40 ευρώ. Προφανώς δεν αλλάζω τίποτα...

  agkas84 ευχαριστώ πολύ.Για την περίπτωση που ρωτάς ,και εγώ δεν θα άλλαζα τίποτα,εφ΄όσον η συνολική απόκλιση είναι της τάξεως των 40 ευρώ.Πιθανώς κάποιο παραστατικό έχει παραπέσει, και δεν καταχωρήθηκε.
 19. Σε ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε για τον κόπο σου!

   

  Σχετικα με τις μυφ βλέπω έτσι δοκιμαστικά πως και για αποκλίσεις του 1 ευρώ βγάζει το σηματάκι της απόκλισης

  Δεν υπάρχει κάποιο όριο αν συναλλασσόμενο ή περίοδο υποβολής?`

  Είμαστε ,όλοι οι Λογιστές ήρωες,με  αυτά που ζητάνε οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου.Το πρόβλημα νομίζω δημιουργείται απο το γεγονός ,ότι οι υπεύθυνοι που συντάσσουν τον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση ,των καινοτομιών,είναι άτομα με πτυχία και μάλιστα με ζηλευτές μεταπτυχιακές σπουδές,χωρίς όμως να έχουν την πρακτική εμπειρία των δυσκολιών της τήρησης Λογιστηρίων,και Λογιστικών εγγραφών.Με αποτέλεσμα να την πληρώνουμε ,εμείς οι μαχόμενοι Λογιστές της βιοπάλης.όσο αφορά στο ερώτημα για όριο ,νομίζω η απάντηση του  asteras5 είναι ορθή.Αλλά και εκεί δείχνουν την απειρία τους.Δηλαδή εαν έχω 100.000 συναλασσόμενους, με αποκλίσεις έως 99,00 ευρώ ανα συναλλασόμενο,υπάρχει συμφωνία???

 20. καλημέρα και καλή εβδομάδα!

   

  Galinos σε ευχαριστούμε πολύ για το excel!!!!! κάθε εργαλείο που βοηθάει την δουλειά μας, ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ!!!!

   

  Αν και η συμφωνία όχι με τις περιοδικές ΦΠΑ, αλλά μεταξύ πελατών - προμηθευτών σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ!!!!

  Αυτή η έμπνευση του Υπουργείου περι ΜΥΦ μόνο για να βασανίσει λογιστές έγινε κατα τη γνώμη μου, γιατί αν θές σαν κράτος να πιάσεις την φοροδιαφυγή υπάρχουν τρόποι και ξεκίνα απο τα ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ!!!!

  MARIAZAK,Καλημέρα ,καλή εβδομάδα ,καλή δύναμη, και ευχαριστώ πολύ για την ενασχόληση με το αρχείο.Τυχερή επίσης διότι διάβασα 

  • Location:ZAKYNTHOS
 21. Νομίζω πως η συμφωνία....είναι μάλλον για να ....λέμε ...αστεία !!!!

  Αγαπητέ SOTPAR.Η προσπάθεια μου ήταν να βοηθήσω συναδέλφους στο να κάνουν ένα αυτοέλεγχο πριν την αποστολή των συγκεντρωτικών με τις περιοδικές Φ.Π.Α. που έχουν ήδη αποστείλει.ΤονΧαρακτηρισμός σου <<η συμφωνία....είναι μάλλον για να ....λέμε ...αστεία !!!!>>,δεν τον κατανοώ.Αν αναφέρεσαι για τους εμπνευστές του Υπουργείου για την αποστολή των συγκεντρωτικών ( και μάλιστα με τον τρόπο και τους κανόνες που επέβαλαν ) πιθανόν να με βρεις σύμφωνο.Τώρα αν αναφέρεσαι στο βοήθημα ,που έκανα τον κόπο να το συντάξω,αλλά και την ευγένεια που είχα να το δημοσιοποιήσω δημόσια ,σε ευχαριστώ ,για τον χαρακτηρισμό σου..Θα περιμένω με ενδιαφέρον ,ένα ανάλογο βοήθημα απο μέρους σου,και να αν είναι καλύτερο ,δεν θα είμαι φειδωλός να σου δώσω Συγχαρητήρια,και να το χαρακτηρίσω Σοβαρό.Πάντως ευχαριστώ για την επικοινωνία ,εύχομαι υγεία και δύναμη 

 22. δεν έχεις βάλει στις πωλήσεις εξαγωγές/τόκοι/ενοίκια (για αξία)

   

  και στα έξοδα τις εισαγωγές (φπα+αξία)  ΜΟΝΟ την αξία τελωνείου +φπα τελωνείου.

   

  θα πεις τα βάζεις στα ενδοκοινοτικά.  

   

  απλά το λέω ,για όσους πάνε να συμφωνήσουν.

   

  δεν έχεις βάλει στις πωλήσεις εξαγωγές/τόκοι/ενοίκια (για αξία)

   

  και στα έξοδα τις εισαγωγές (φπα+αξία)  ΜΟΝΟ την αξία τελωνείου +φπα τελωνείου.

   

  θα πεις τα βάζεις στα ενδοκοινοτικά.  

   

  απλά το λέω ,για όσους πάνε να συμφωνήσουν.

  Αγαπητέ συνάδελφε PROAKIS.Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.όσο αφορά για τις  πωλήσεις εξαγωγές/τόκοι/ενοίκια (για αξία) δεν τις συμπεριέλαβα,διότι σκοπός μου ήταν  η συμφωνία  ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΦΠΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ .Και ως γνωστόν οι πωλήσεις εξαγωγές/τόκοι/ενοίκια (για αξία) δεν συμπεριλαμβάνονται στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ.Όσο για τα έξοδα έξοδα τις εισαγωγές (φπα+αξία) παράλειψης δική μου.Πάντως σε ευχαριστώ πολύ,για τον κόπο και την καταγραφή παρατηρήσεων.σου.Είσαι γνώστης του αντικειμένου και αυτό με ευχαριστεί και με τιμάει...

×
×
 • Create New...