Jump to content

HERETIS

simple Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by HERETIS

 1. Καλημέρα σε όλους.. μετά από μερικές προσπάθειες μπήκα στην αίθουσα σεμιναρίου, βλέπω κανονικά τα παράθυρα (υποβολή ερωτημάτων, εισηγητές κ.τ.λ) αλλά δεν κινείται φύλλο.. είναι κενά.. να υποθέσω οτι δεν ξεκίνησε ακόμα?

 2. Καταρχήν e-shop μπορείς να ανοίξεις στο όνομα σου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση από τον Ο.Α.Ε.Ε ως παράλληλη δραστηριότητα.

  Οι πάγιες εντολές καταργήθηκαν, οπότε αν προσκομμίσεις βεβαίωση από την τράπεζα περί της κατάργησ'ης τους, μπορείς να την καταθέσεις στον Ο.Α.Ε.Ε και να ζητήσεις την επιστροφή σου στη χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση. Αυτό τουλάχιστον μας ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Ε.

 3. Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος για τέτοιου είδους περιπτώσεις ειναι οι δωρεές. Συντάσσεις ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι παραχωρείς-δωρίζεις την επιχείρηση στο τέκνο και το καταθέτεις στο κεφάλαιο. Υπηρεσιακά η δωρεά πηγαίνει στον έλεγχο όπου γίνεται και ο προσδιορισμός της αξίας της επιχείρησης (δηλώσεις τελευταίας 5ετίας, αναποσβεστη αξία παγιων κ.τ.λ). Φορολογείσαι λοιπόν σύμφωνα με την κλίμακα των δωρεών (150000,00 ευρώ αφορολογητο για α' βαθμό συγγένειας). Η δήλωση δωρεάς είναι το παραστατικό που καταχωρεία στα βιβλία σου. Δεν εκδίδονται τιμολογια.

 4. Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το παρακάτω θέμα.

  Είχα αγοράσει ένα οικόπεδο το 2009 με πλήρη κυριότητα και ποσοστό ιδιοκτησίας 100%. Τον Οκτώβριο του 2010 παντρεύτηκα και το Φεβρουάριο του 2011 εκδόθηκε άδεια οικοδομής στο όνομα μου και στο όνομα της συζύγου για ανέγερση Ά κατοικίας. Στο Ε9 επειδή το οικόπεδο μου ανήκε 100%, ισχύει το ίδιο και επί των ανεγερθέντων κτισμάτων οπότε το έβαλα ημιτελές και ιδιοκτησία 100%. Πήραμε στεγαστικό δάνειο για την ανέγερση και στα δυο ονόματα. Στην Δ.Ο.Υ όπου ανήκω μου απορρίπτουν από τη σύζυγο το δικαίωμα έκπτωσης των τόκων που καταβλήθηκαν το 2011 γιατί δεν έχει ποσοστό ιδιοκτησίας επί της ανεγερθήσας οικοδομής. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ.

 5. Γνωρίζετε αν σε β΄ κατηγορίας βιβλία χρειάζεται να καταχωρούνται όλες οι κινήσεις που αφορούν το ΤΕΜΠΜΕ (αναλήψεις, τόκοι, εξάμηνες δόσεις κ.τ.λ) ή αν απλά χρειάζεται να καταχωρούνται μόνο οι τόκοι και το τιμολόγιο επιδότησης τόκων?

 6. Ειμαι στην ιδια κατηγορια με εσενα (αυτοαπασχολουμενος λογιστης) και προσφατα ειχα ενα εργατικο ατυχημα. Ο υπαλληλος του Ο.Α.Ε.Ε. μου ζητησε ενα μαρτυρα, ο οποιος πηγε απλα και υπεγραψε, περασα στη συνεχεια απο επιτροπη και αποζημειωθηκα. Δεν μου δημιουργησαν το παραμικρο προβλημα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε απερριψαν. Πιστευω οτι θα δικαιωθεις στην επανεξαταση της υποθεσης.

 7. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΒΙΒΛΙΟ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ(ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ) ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΛΑΔΟΥ(ΚΑΦΕΝΕΙΟ), ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

  ΒΛ.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ.ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ Κ.Β.Σ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ,1ος ΤΟΜΟΣ ΣΕΛ.295-296

 8. Θα ηθελα να μαθω αν ενας συντηρητης εγκαταστασεων κεντρικης θερμανσης (καυστηρων) εχει τη δυνατοτητα να κοβει αποδειξεις παροχης υπηρεσιων με ποσοστο φπα 9% σε ιδιωτες για τις εργασιες συντηρησης και οχι για την εγκατασταση καυστηρα.

  Επισης ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος για να εκδιδει τις αποδειξεις παροχης υπηρεσιων? πρεπει να τηρει συγκεντρωτικο δελτιο αποστολης και να εκδιδει αποδειξεις παροχης υπηρεσιων γραφοντας με τα υλικων ή να εκδιδει δελτιο αποστολης για τα υλικα που χρησιμοποιησε και να το επισυναπτει με την αποδειξη παροχης υπηρεσιων?

  ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

×
×
 • Create New...