Jump to content

dimant4

simple Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

About dimant4

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Θεσσαλονικη
 1. Και εμεις τι πρέπει να κάνουμε? α). Να αφήσουμε τις ΜΥΦ όπως πρέπει (με τα πιστωτικά) με πιθανό επακόλουθο να μας καλέσουν στη ΔΟΥ για έλεγχο αποκλίσεων στα έσοδα και πιθανό πρόστιμο? β) Να διορθώσουμε τα έσοδα, όπως τα έχει ο ΕΟΠΥΥ για να ισοσκελίσουμε την ΜΥΦ, και ούτε γάτα ούτε ζημιά?
 2. Επειδή σήμερα το είδα, θέλω να συμπληρώσω οτι η στέγη υγειονομικών 2% δεν μπαίνει στα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ούτε στο επίδομα αδείας.
 3. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι διαβάζουν και ενημερώνονται απο το Taxheaven!!!
 4. 1. Στο ΙΚΑ ασφαλίζεται μόνο για τον κλάδο ασθένειας(παροχές σε χρήμα) με ποσοστά 7,68% εργαζόμενος και 9,83% εργοδότης. 2. Στο ΤΣΑΥ ασφαλίζεται: α. ΤΣΑΥ σύνταξης 4% εργαζόμενος και 13,33% εργοδότης. β. Στέγη υγειονομικών 2% μόνο εργαζόμενος. γ. ΤΣΑΥ ασθένειας 2,55% εργαζόμενος και 5,10% εργοδότης. δ. Κλάδος πρόνοιας 4% μόνο εργαζόμενος. Αν μπορεί ας μας εξηγήσει ο συνάδελφος Giannis 61 γιατί το σύνολο των εισφορών στο ΙΚΑ είναι 18,61% όπως γράφει και οχι 17,51% όπως γράφω εγώ??
 5. Μην ξεχνάτε οτι το Ε9 απαιτεί κωδικούς και από την σύζυγο, γιατι απο φέτος υποβάλλεται χωριστά.
 6. Ουτε και σήμερα δουλεύει!!!!! Αν πλήρωναν όμως αυτοί τα πρόστιμα, να δεις τι ωραία που θα δούλευαν για να το φτιάξουν.
 7. Επειδή η παροχή δεν έχει πολλές δαπάνες, ήδη με τους επαγγελματίες είμαστε σε κέρδη, κάθε απόδειξη λοιπόν που κόβουμε στους ιδιώτες για τις δηλώσεις τόυς οδηγούν σε 23% ΦΠΑ και 26% φόρο εισοδήματος από το πρώτο Ευρω. Αν λοιπόν κάνω μια δήλωση και θέλω να πάρω 40Ευρώ, κόβοντας απόδειξη γι αυτό το ποσό μου μένουν μόνο 20 Ευρω. Καθορίζοντας λοιπόν εκ νέου την τιμολογιακή μου πολιτική θα ζητήσω από αυτους που θέλουν απόδειξη επίμονα 70 Ευρώ, για να μου μείνουν τα 40. Δεν είναι δυνατόν για 20 Ευρώ να γίνω ο Λογιστής τους και όλο το χρόνο να με πρήζουμε στις ερωτήσεις για οτιδήποτε ακουν στην τηλεόρ
 8. Και εγώ πρόβλημα με τα ΦΠΑ και τα Listing. Δε βαριέσαι και αύριο μέρα είναι !!!! Εξ άλλου είμαστε τόσο φορτωμένοι αυτό τον καιρό εμείς οι Λογιστές, που πιάνουμε 12 κάθε βράδυ. Θα τα στείλω το βράδυ που θα είναι και πιο χαλαρά. Προσέξατε το χαλαρά!!! Ε, ναι λοιπόν είμαι από θεσσαλονίκη και θα τα παρατήσω τώρα όλα και θα πάω σε ένα φίλο να πιούμε μια φραπεδιά και να αράξουμε λίγο στη λιακάδα, να πούμε μ@λ@κιες και να κάνουμε μια ψυχοθεραπεία που μας χρειάζεται γιατί ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος.
 9. Θα σου απαντήσω εγώ. 1. Αμοίβεται με το 80% του ανειδίκευτου εργάτη (προσοχή αν είναι πάνω απο 25 ετών ή κάτω.) 2. Ασφαλίζεται στην 12η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ μόνο για εργατικό κίνδυνο (1%). Αναφέρω πιο πάνω γιατί στην 12η και όχι στην 9η. 3. Ειδικές περιπτώσεις ασφάλισης 14. 4. Κωδικός Πακέτου Κάλύψης 210. 5. Εγώ τους γράφω και στο βιβλίο Νεοπροσλαμβανομένων, υποβάλλω και πίνακα προσωπικού. (Μπορεί να είναι εκ του περισσού, αλλά δεν απαγορεύεται και σιγά τον επιπλέον χρόνο που σπαταλάω για να έχω τη σιγουριά οτι δεν θα μου την πέσει κάποια στιγμή ο κάθε μ@@@@@ς και άσχετος να του αποδείξω
 10. Επαναφέρω το θέμα γιατί σήμερα στο ΙΚΑ Καλαμαριας οι ελεγκτές ήταν κάθετοι σ αυτό που ανέφερα παραπάνω. Οτι δηλ. η Πρακτική ΤΕΙ παραμένει στη 12η ασφαλιστική και η 10/2013 ισχύει αποκλειστικά για όσους αναφέρονται σ αυτήν. Προσοχή λοιπόν συνάδελφοι!!!! 12η ασφαλιστική και όχι 9η!!!!
 11. Προφανώς έχεις δίκιο. Αλλά επειδή μάθαμε να φυσάμε και το γιαούρτι !!! και επειδή μάθαμε να αμφισβητούμε το αυτονόητο !!! και επειδή πράγματι σ αυτή την περίπτωση είναι μικρό το κακό, θα συμφωνήσω μαζί σου και θα το ακολουθήσω κι εγώ.
 12. Η εγκύκλιος 10/2013 αναφέρεται στις ειδικότητες που υπάρχουν στην 7σέλιδη εγκύκλιο και αμοίβονται με κυμαινόμενες αποδοχές, στην οποία δεν υπάρχει η πρακτική άσκηση σπουδαστών, γιατί αυτοί δεν αμοίβονται με κυμαινόμενες αποδοχές, αλλά απλά ασφαλίζονται με την 12Η ασφαλιστική όπως έχει ορισθεί με άλλη απόφαση του ΙΚΑ. Μένει λοιπόν να ξεκαθαρίσει το ΙΚΑ αν έχει και γι αυτούς ισχύ η 10/2013.
×
×
 • Create New...