Jump to content

gtsil

simple Members
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Like
  gtsil got a reaction from FAITH in ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ   
  Όχι μόνο βαριέσαι να κάτσεις και να ψάξεις και να βρεις τι έκανε ο προηγούμενος συνάδελφός σου, όπως υποχρεούσαι δεοντολογικά, όχι μόνο παρουσιάζεις την τεμπελιά και την ασχετοσύνη σου ως προτέρημα, όχι μόνο αυτοαποθεώνεσαι ως σαίνι και υποβιβάζεις με αυτό τον τρόπο όχι εμένα (που σε γράφω κανονικότατα) αλλά όλους τους άλλους που πραγματικά προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά μας κάνεις και μάθημα συμπεριφοράς σε ανοικτό φόρουμ.
   
  Άραγε αντιλαμβάνεσαι σε τι εποχές βρισκόμαστε, και ποιες συμπεριφορές και νοοτροπίες μας οδήγησαν ως εδώ ?
  Ρητορική είναι η ερώτηση, μη βιαστείς να απαντήσεις...
 2. Upvote
  gtsil got a reaction from monty in Τροποποιητική - Συμπληρωματική ε1-ε2   
  Σε σημερινό τηλεφώνημα στο κέντρο εξυπηρέτησης του TAXIS μου ανέφεραν την ΠΟΛ.1181 για να αιτιολογήσουν τον καταλογισμό αυτοτελούς προστίμου 100,00€ για τροποιητικές Ε1, Ε2, Ε3 έστω και για πεδία πληροφοριακού χαρακτήρα.
  Η ωφέλεια από ένα συγκεκριμένο ακίνητο που επιδίωκα να πάρω πίσω το 20% είναι 60,00€ οπότε δε συμφέρει να κάνω τροποποιητική Ε2, το Ε9 το άλλαξα έτσι κι αλλιώς για το μέλλον.
  Ηθικό δίδαγμα, είναι τρισγέλοιοι...
 3. Upvote
  gtsil got a reaction from THO in Δήλωση Φ01-010 και ζημίες παρελθουσών ετών   
  Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα πέρσι.
  Έκανα χειρόγραφη τροποποιητική στη Δ.Ο.Υ. μόνο για το συγκεκριμένο κωδικό, εγκρίθηκε και θεώρησα ότι όλα τακτοποιήθηκαν.
  Έκανα το Γενάρη αναπροσαρμογή ακινήτων και μείωσα τις ζημιές προηγουμένων χρήσεων, μιας και δεν φαίνεται φως στο τούνελ των ζημιών στην πενατετία.
  Έκτοτε περίμενα με αγωνία. Πήγα και σε επιμορφωτικό σεμινάριο, ρώτησα και τον εισηγητή τη γνώμη του, μου λέει θα είναι τακτοποιημένο από το TAXIS.
  Ανοίγει το Φ.01-010, @@ ότι είχε η περσινή ηλεκτρονική αρχική δήλωση μου βγάζει.
  Εν τω μεταξύ, φύγαμε και από τη Μεγάλων Επιχειρήσεων και τρέχα γύρευε.
  Έβαλα τα περσινά και να πάνε στο διάολο όλοι τους.
 4. Upvote
  gtsil got a reaction from gapdk in Λογαριασμός ΕΚΤΑΚΤ. ΕΙΔΙΚ.ΕΙΣΦΟΡ. 25% στα έσοδα απο Φωτοβολταϊκά   
  Από τη μεριά μου ρύθμισα το εμπορικό να κάνει την καταχώριση στο 63-98-99, ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΟΙ-ΤΕΛΗ, αν και όντως είναι επουσιώδες το ζήτημα. Αυτό που σκέφτομαι είναι αν στην αναλυτική λογιστική θα το ρίξω στο κόστος παραγωγής ή στο κόστος διοίκησης...Θεωρητικά στο 92-01 πρέπει να πάει, και απλά θα πρέπει εξωλογιστικά να υπολογίζω το συνολικό κόστος, όπως και με το χρηματοοικονομικό, αλλά θα βόλευε εξαιρετικά να πάει στο 92-00 και να πέφτει στα ΓΒΕ και να το βλέπω στο βιβλίο αποθήκης έτοιμο και ωραίο...
   
  Υ.Γ.: Πληρωθήκαμε το Νοέμβριο για Απρίλιο-Μάιο που πρωτολειτούργησε το πάρκο και από εκεί και πέρα σιγή ιχθύος. Είμαστε ήδη ένα εξάμηνο μέσα και ήδη άρχισε να αποπληρώνεται και το κεφάλαιο του δανείου...
 5. Upvote
  gtsil got a reaction from gapdk in Διακίνηση Εισαγώμενων Εμπορευμάτων για κατασκευή Φ/Β σταθμού σε Εργοτάξιο Πελάτη   
  1) Η διακίνηση θα γίνει με δελτίο αποστολής του εκτελωνιστή που θα αναλάβει τη διεκπεραίωση στο τελωνείο. Με αυτό το δελτίο επίσης, θα πιστωθεί η αποθήκη σας και αυτό θα μνημονεύεται στο τιμολόγιο πώλησης προς τον πελάτη σας.
   
  2) Εσείς ως εισαγωγείς και πωλητές μπορείτε να απαλλαγείτε από το ΦΠΑ, το οποίο θα χρεωθεί σε εσάς στο τελωνείο μόνο αν έχετε δελτίο απαλλαγής από το ΦΠΑ σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1262/1993.
 6. Upvote
  gtsil reacted to ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ in ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΔ.ΕΙΣΦΟΡΩΝ   
  Εντάξει. Αυτό είναι σχετικό νομοσχέδιο.
 7. Upvote
  gtsil reacted to doctor in ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩ 1,10% ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ   
  Με όλο το θάρρος, αλλά ένα δελτίο τύπου ΔΕΝ αποτελεί πηγή δικαίου και η διάταξη που επικαλείται αυτό το δελτίο τύπου προβλέπει μείωση της τάξεως του 5% και όχι του 1,1%.
 8. Upvote
  gtsil reacted to doctor in ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΔ.ΕΙΣΦΟΡΩΝ   
  Σύντροφε, αφού ξέρεις: είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι....
  Και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τις 3/8/2012 υπόκειται σε κοπτοραπτική και δεν ψηφίζεται...
 9. Upvote
  gtsil got a reaction from ouf in ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ I.X. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ;   
  Θεϊκή παρέμβαση, είχα ανάγκη πραγματικά αυτό το γέλιο.
  Το γεγονός ότι τη σήμερον ημέρα ιδιοκτήτης καφενείου έχει δίλιτρο αμάξι και επιπλέον σκέφτηκε πως θα βρει καμιά μόντα να το περάσει στην και καλά εταιρία για να μην επιβαρύνει τον ίδιο προσωπικά, δε βλέπω να μας προβληματίζει και ιδιαίτερα.
  Α ρε Έλληνα, πόσες παπαριές αντέχεις ακόμα να κάνεις...
×
×
 • Create New...