Jump to content

sotos1956

simple Members
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  sotos1956 reacted to 125883623 in ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TAXIS   
  τπτ. και γω που το ξερα την επαθα... απο δευτερα ...παλι 
 2. Like
  sotos1956 reacted to EvangeliaK in ΜΥΦ   
  σε αντίστοιχη περίπτωση που μου έτυχε, υπέβαλλα έως το μήνα που είχα τον πελάτη (ήταν 7ος και έκανα μηνιαία υποβολή για το συγκεκριμένο μήνα ενώ τα προηγούμενα τρίμηνα). αντίστοιχα έπραξε από 8ο και μετά ο άλλος συνάδελφος
 3. Like
  sotos1956 reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in ΜΥΦ   
  με συνεννόηση 
 4. Upvote
  sotos1956 reacted to 700 in μυφ υποβολη διορθωσης ως 22/2/2016   
  ME TO ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΡΙΟ 300,00 ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΜΥΦ  ΑΠΛΑ  ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΗΚΑΝ  ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ
  ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΗΚΑΝ  ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ  ΑΠΛΑ....................................................ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.............................. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
 5. Upvote
 6. Upvote
  sotos1956 reacted to doctor in Βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτων-επιχειρηματική δραστηριοτητα   
  Συμφωνώ απολύτως.
   
  Για άλλη μια φορά στο έλεος κάποιων καρεκλοκένταυρων του ΥΟ. 
  Από τη στιγμή που το σύστημα δεν θα ανοίξει αύριο για μισθωτούς/συνταξιούχους να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, ποιος ο λόγος να μην μπορούμε να στέλνουμε βεβαιώσεις αποδοχών; Τι μαλακίες είναι αυτές;
  Και τι σου λένε; Στείλε με ένα άτομο ένα γαμοαρχείο να καβατζώσεις ότι είσαι εμπρόθεσμος και μετά στείλε συμπληρωματική. 
  Παπαριές...
 7. Upvote
  sotos1956 reacted to KABONTOROS in ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ , ΑΘΗΝΑ 13-02-2016   
  Όλα ωραία φαίνονται ,για το σύνολο,αλλά για να φαίνεται οτι και εμείς για εμάς ζητάμε κάτι?
  Κάτι για τον κλάδο ,ρε παιδιά,γιατί δική μας ηταν η ΓΣ?πχ πως μπορεί το οεε να μας κατοχυρώσει για την αποχή απο την υποβολή των φορ. δηλώσεων,
  που θα τους πονέσει αν γίνει, κατοχύρωση του επαγγέλματος,ομοιογένεια, οχι στις ελεγκτικές και στις τράπεζες που μας παίρνουν το μεροκάματο,
  μήπως μπούμε και εμείς στις τροπολογίες του κατρούγκαλου κλπ.
  Αν δοθεί κάπου αυτή η απόφαση,ας μπούνε και κάποια απο αυτά ,δεν θα μας μαλώσει κανένας.
 8. Upvote
  sotos1956 reacted to HARYK in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  Κι ενώ προσπαθούμε να συμφωνήσουμε τα ασυμφώνητα, τα χρόνια θα περνούν ασταμάτητα... 
   
   
  Πηγή: www.itisfriday.gr/asp12/443/news27-11-22
   
     ΜΥΦ
 9. Upvote
  sotos1956 reacted to KITSOSTZABELAS in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ
 10. Upvote
  sotos1956 reacted to KITSOSTZABELAS in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
  ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
 11. Upvote
  sotos1956 reacted to KITSOSTZABELAS in Με τις μηνιαίες συγκεντρωτικές τι θα κάνουμε ? Θα στείλουμε? Η όχι ?   
  ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ
 12. Upvote
  sotos1956 reacted to doctor in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  1. Αρκετοί συνάδελφοι που ήταν μισθωτοί έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πολλοί συνάδελφοι που έχουν δικό τους γραφείο φυτοζωούν, αγωνιούν και βλέπουν κάθε μέρα να αυξάνεται η δουλειά τους και να μειώνεται η αμοιβή τους. Αλλάζουν νόμοι, εγκύκλιοι, έγγραφα, αποφάσεις κλπ. Ζούμε σε μία κινούμενη άμμο...
   
  2. Πολλά νέα μέλη δεν ψάχνουν, δεν διαβάζουν, δεν αμφισβητούν. Περιμένουν το ψάρι έτοιμο και δεν θέλουν (όχι δεν προλαβαίνουν, δεν θέλουν) να μάθουν να ψαρεύουν.
   
  3. Υπάρχει ψυχολογική κατάπτωση, κούραση (burnout), απογοήτευση από τα όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα, στην προ κρίσης εποχή, το φόρουμ ήταν ένα εργοστάσιο το οποίο ενίοτε μετατρεπόταν σε λαϊκή συνέλευση και ανοικτή βουλή. Θυμάμαι ομηρικούς καβγάδες, μαλιοτραβήγματα, σαν τους Γαλάτες στο χωριό του Αστερίξ. Πλέον δεν έχουμε το κουράγιο ούτε και γι'αυτό. 
   
  4. Σίγουρα το facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει μπροστά από παλαιότερες -και λιγότερο άμεσες- μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας (φόρουμ, blogs κλπ). Βλέπω πολλούς συναδέλφους (μεταξύ των οποίων και εγώ) που μπαίνουν στο διαδίκτυο για να ακούσουν κανα τραγούδι, να δούνε κάποιο αστείο βίντεο και γενικά να χαλαρώσουν. Ούτε πολιτικά δεν συζητάμε πλέον, ούτε αθλητικά, ούτε τίποτα. 
   
  5. Η μεγάλη εξοικείωση μεταξύ μας, η προσωπική γνωριμία πολλών μελών, συντελούν στο να παίρνει κάποιος τηλέφωνο κάποιον συνάδελφο για να λύσει το θέμα του. Άλλωστε έχουν δημιουργηθεί και οι ...υπεύθυνοι τομέων (για φοροτεχνικό θα πάρω αυτόν, για εργατικά τον άλλον κλπ.). Λίγο πολύ γνωρίζουμε οι παλαιότεροι σε ποιον να απευθυνθούμε για άμεση λύση.
   
  Το επίπεδο των νέων συναδέλφων ασφαλώς και είναι χαμηλό. Όπως ήταν και όλων μας. Διαβάζω δημοσιεύσεις μου του 2005 και νιώθω ότι με έχω αφήσει αρκετά πίσω.
   
  Παρ' όλα αυτά, το παρόν φόρουμ δεν παύει να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και σε αυτό οφείλω πάρα πολλά. Και επαγγελματικής αλλά και προσωπικής φύσεως αφού μέσω αυτού γνώρισα πολλά υπέροχα παιδιά και αληθινούς ανθρώπους που αγαπώ πάρα πολύ- παρ'ότι δεν τους βλέπω συχνά, με δική μου ευθύνη (δυστυχώς οι εκτός εργασίας εμμονές μου είναι πολλές και δεν μου μένει χρόνος).
   
  Γι'αυτό λοιπόν δεν είμαι από αυτούς που γκρινιάζουν ή αναπολούν. Μετά από 10 και πλέον χρόνια, η σχέση αυτή έχει αποκτήσει μεγάλο βάθος και είναι λογικό να έχει υποχωρήσει και το πάθος και ο αρχικός έρωτας. 
   
  Σας φιλώ όλους
 13. Upvote
  sotos1956 reacted to KAROLOS in Γιατί αδράνησε έτσι το forum του Taxheaven?Πού πήγατε βρέ παιδιά?   
  Η κοινότητα λογιστών, το μεγαλύτερο forοum στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς στο χώρο μας. Η άνθισή του οφείλεται κυρίως στη συμμετοχή των μελών από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και μετά, καθώς και στη χρηστική δομή και λειτουργία του. Αν αναλογιστείτε ότι τα πρώτα μέλη εγγράφηκαν από το 2003 και μετά και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να συμμετέχουν -έστω και όχι σε καθημερινή βάση-, θα αντιληφθείτε το μέγεθος της προσφοράς τους, αλλά και το πόσο εθιστικό και συνάμα χρηστικό είναι το forum. 
   
  Θυμάμαι πως μπαίναμε καθημερινά και συζητούσαμε πολλά θέματα. Συχνά γίνονταν συζητήσεις με τέτοια ανάλυση που ακόμη και τώρα αν διαβάσει κάποιος απορεί με τη βαθύτητα των γνώσεων. Μάλιστα, ανυπομονούσαμε να διαβάσουμε τις απαντήσεις των άλλων συναδέλφων ή να γράψουμε τις δικές μας θέσεις σε τέτοιο βαθμό που συχνά αν δεν μπορούσαμε να μπούμε είχαμε συμπτώματα στέρησης! Υπάρχουν φυσικά και απαντήσεις που προδίδουν την τότε απειρία μας. Το αστείο είναι ότι πολλές φορές μου χει τύχει να ψάχνω κάτι στο forum για ένα θέμα που με απασχολεί τώρα και απ΄την αναζήτηση να βρίσκω δική μου απάντηση πριν από πολλά χρόνια που ο ίδιος είχα ξεχάσει! Νομίζω πως έχει συμβεί σε όλους αυτό.
   
  Στα γενικά θέματα γίνονταν χαμός, μουτρώναμε, τσακωνόμασταν, κ.λπ., αλλά κάπου στο βάθος όλοι πιστεύω γίναμε καλύτεροι, αφού οι άλλες απόψεις συνέβαλαν -συχνά καταλυτικά- στο να αναθεωρήσουμε θέσεις που είχαμε τότε ή να δούμε με άλλη ματιά κάποια πράγματα. Αυτό άλλωστε δεν είναι και το νόημα του εποικοδομητικού διαλόγου; Πάντως όλοι νομίζω γίναμε καλύτεροι μέσω της συμμετοχής μας σε όλα τα επίπεδα.
   
  Ο καιρός όμως πέρασε, η φύση της δουλειάς έχει αλλάξει άρδην -όπως και η ίδια η ζωή μας- κι εμείς χάσαμε το χαμόγελο κι αυτή τη σπιρτάδα που είχαμε στα μάτια εκείνο τον καιρό. Απορίες υπήρχαν και τότε, τα ίδια με τώρα γίνονταν και τότε -αλλά σε μικρότερο βαθμό-  απλώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι αλλιώς λόγω των συνεχών αλλαγών στη νομοθεσία. Οι φρενήρεις ρυθμοί δεν μας αφήνουν καθόλου χρόνο και σαν ένα άτιμο σαράκι τρώνε σιγά σιγά κάθε διάθεση για γράψιμο στο forum και ανταλλαγή απόψεων. Όλοι όμως μπαίνουν στο forum παρόλο που δεν γράφουν συχνά πλέον. Μην ξεχνάμε κιόλας πως μεγαλώσαμε από τις πρώτες μέρες του forum...
   
  Το forum δεν ξέπεσε κατά την άποψή μου, απλά ξαναβρίσκει σιγά σιγά και πάλι την καινούργια ταυτότητά του μέσα στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Νέα μέλη, νέες ανάγκες, νέες συνθήκες, κ.λπ. Όμως θεωρώ ότι με την εμπειρία και το άγρυπνο μάτι των παλαιοτέρων θα το οδηγήσουν και πάλι στα επίπεδα του παρελθόντος, τηρουμένων βέβαια των αναλογιών (βλ. άνθιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.). Άλλωστε οι παλιές αγάπες δεν χάνονται και το forum ήταν, είναι και θα παραμείνει μια μεγάλη αγάπη για πολλούς από μας.
   
  Καλή δύναμη σε όλους.
 14. Upvote
  sotos1956 got a reaction from KKATERINA in ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε.3.3 ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ   
  Σε επικοινωνία που είχα τώρα με το υπουργείο εργασίας ( ειδικές υπηρεσίες διαχείρησης  της ΓΓ διαχείρησης κοινωτικών  πόρων  τηλ. 2105271671 )  με ενημέρωσαν ότι εφόσον ο εργοδότης δεν απασχολεί προσωπικό,  και δεν έχει κωδικούς ΙΚΑ δεν είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει το Ε.3.3.
 15. Upvote
  sotos1956 got a reaction from DimitrisD in ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε.3.3 ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ   
  Σε επικοινωνία που είχα τώρα με το υπουργείο εργασίας ( ειδικές υπηρεσίες διαχείρησης  της ΓΓ διαχείρησης κοινωτικών  πόρων  τηλ. 2105271671 )  με ενημέρωσαν ότι εφόσον ο εργοδότης δεν απασχολεί προσωπικό,  και δεν έχει κωδικούς ΙΚΑ δεν είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει το Ε.3.3.
 16. Upvote
  sotos1956 got a reaction from DimitrisD in ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ Ε.3.3 ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ   
  Γνωρίζει κανείς εάν είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του εντύπου Ε.3.3. του ΟΑΕΔ για πρόγραμμα πρακτικής εργαζομένου με πρόγραμμα voucher. από τον εργοδότη ?  O Εργοδότης δεν έχει κωδικούς ΙΚΑ γιατί δεν είχε προσωπικό.
 17. Upvote
  sotos1956 got a reaction from sterst1 in καταστάσεις φροντιστηρίων πότε υποβάλλονται?   
  Δεν έχουν υποχρέωση υποβολής.
 18. Upvote
  sotos1956 reacted to ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ in Χειρόγραφα βιβλία εσόδων εξόδων καταργούνται ?   
  για τον ΚΦΑΣ δεν πήρε τίποτα το αυτί σου ?
 19. Upvote
  sotos1956 reacted to SOTHRIS in ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΑΣΤΑ-ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΥ ΑΘΕΩΡΗΤΑ?   
  Γιατί μπορούσες να τα ελέγξεις όταν αυτά ήταν θεωρημένα ?
 20. Upvote
  sotos1956 reacted to DAS in ΚΦΑΣ. Τι παραμένει, τι καταργείται. Προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.   
  Τα τερατουργηματα θα συνεχίζουν να υπάρχουν για μια ζωη σε τουτο τον τόπο ,
  και θα γινονται ακομα πιο τρομακτικα όσο εμείς τα τροφοδοτούμε (πληρωνουμε).
   
  Αν απο αυριο δεν αγοράσει κανενας συναδελφος ουτε μια σελίδα ερμηνείας !!!!!!
  και δεν παρακολουθήσει ούτε ένα λεπτό σεμιναρίου , τότε κάτι μπορεί να γίνει .
   
  Λέγαμε ότι θα πηγαιναμε ένα βημα μπροστά με την καταργηση του ΚΒΣ
  και τωρα είμαστε βεβαιοι ότι θα δημιουργηθεί ΤΟ ΧΑΟΣ .
   
  Με κάθε ερμηνευτική που θα βγαίνει ΤΟ ΧΑΟΣ θα βαθαίνει .
   
  Δεν θα φτανουν δεκα σεμιναρια τον μήνα και αλλα τόσα συγγράμματα
  για να μπορεί να καλυφθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία της σύμπτυξής του ΚΒΣΚΦΑΣ.
   
  Ειλικρινά αναρωτιέμαι , όσοι συναδελφοι έχετε παρακολουθήσει σεμιναριο για τον ΚΦΑΣ
  ο οποίος είναι ένας Νόμος 1,5 μήνα , μπορείται να απαντησετε με σιγουριά για πάνω απο τρείς ερωτήσεις???
   
  Ειστε σίγουροι ότι για αυτες τις απαντησεις θα ισχύουν τα ίδια και την επόμενη εβδομάδα????
   
  Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να σταματήσει πιά αυτή η κοροϊδία ???
   
  Και στο καπάκι έρχεται απο βδομάδα και τον νεο φορολογικό.
   
  Ελάτε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ,
  όσα τουλάχιστον έχουν απομείνει .
   
  Στο τέλος θα νομίζουν ότι την βρίσκουμε μέ όλα αυτά ,
   
  ή μήπως όντως την βρίσκουμε ????
×
×
 • Create New...