Jump to content

agrevelos

Silver members
 • Posts

  2,571
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Everything posted by agrevelos

 1. Συνάδελφοι Καλημέρα Θά ήθελα τα φώτα όποιων έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα. Εχω μέτοχο με ποσοστό >3% καί μέλος του Δ.Σ. Εδώ και μία 5ετία δεν έχει λάβει μέρισμα. Απο της εφαρμογής λοιπόν του ΕΦΚΑ καταβάλει μηνιαίως τις κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές 167,95 ευρώ. Επειδή οσωνούπω θα αρχίσει να του καταβάλλεται μηνιαία αμοιβή μέλους Δ.Σ. με εισφορές 34,10% , ήθελα να ρωτήσω τά εξής. 1. Θα εξακολουθήσει να καταβάλλει τα 167,95 ευρώ εισφορές , ανεξάρτητα απο τις καταβαλλόμενες εισφορές επι της αμοιβής ? 2. Θα υπάρξει εκκαθάριση - συμψηφισμός ειφορών . Δηλαδή απο τις δηλωθείσες με ΑΠΔ και καταβληθείσες εισφορές οι οποίες θα υπερβαίνουν κατά πολύ το κατώτερο ποσό , θα αφαιρεθούν τα 167,95 ευρώ ?
 2. Αποθήκευσε το Ν Ξαναμπές και κάνε διαγραφή Μετά την διαγραφή μπές στο Ν και επέλεξε το Ε3 Θα πρέπει να δουλευει. Η μ......... τους δεν έχει όρια Τί βίτσιο είναι αυτό ? Κάνουν τα ευκολα δύσκολα χωρίς λόγο.
 3. Ως ημέρες ασφάλισης θα λογίζονται οι πραγματικές ημέρες απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ., όπως αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά ή τα σχετικά παραστατικά που πρέπει να προσκομίζονται στο αρμόδιο για τον έλεγχο Υποκατάστημα. Διευκρινίζεται ότι αμοιβή ή έναντι αμοιβής και ημέρες ασφάλισης αναφέρονται στο μήνα απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ.. Καλά...... τα πρακτικά τα ξέρουμε. Τα σχετικά παραστατικά ποιά είναι ?
 4. Aς πούμε οτι αυτό το λύσαμε . Βέβαια πολύ αμφιβάλω , διότι αργότερα μπορεί να πουν διαφορετικά. Με αυτόν το περίφημο υπολογισμό των ασφαλιστικών ημερών γνωρίζει κάποιος κάτι ? Διότι κατα την εγκύκλιο 4/2017 του ΕΦΚΑ Ως ημέρες ασφάλισης θα λογίζονται οι πραγματικές ημέρες απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ., όπως αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά ή τα σχετικά παραστατικά που πρέπει να προσκομίζονται στο αρμόδιο για τον έλεγχο Υποκατάστημα. Διευκρινίζεται ότι αμοιβή ή έναντι αμοιβής και ημέρες ασφάλισης αναφέρονται στο μήνα απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ.. Δηλαδή άν κάποιος λαμβάνει μηναία αποζημίωση 2000 , πληρώνει 682,00 ευρώ εισφορες , και μετέχει σε 1 συνεδρίαση Δ.Σ. ανα μήνα θα έχει 1 ημέρα ασφάλισης ? Σε επικοινωνία μου με υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΦΚΑ μου είπαν οτι δεν γνωρίζουν τίποτα επ' αυτου και το σχετικό που έχουν είναι η εγκύκλιος 4/2017 του ΕΦΚΑ
 5. Καλημέρα συνάδελφοι. Ανοίγω απο το Ν το Ε3 και μου βγάζει το περυσινό , φορολογικό έτος 2016 . Προσυμπληρωμένη ημερομηνία 01/01/2017 - 31/12/2017 Προσυμπηρωμένες δραστηριότητες Ξέρει κάποιος τι διάολο συμβαίνει ? Ε2 , βγάζει φορολογικό έτος 2017
 6. Επειδή Με την παρ.1 του άρθρου 55 ορίζεται ότι για τα πρόσωπα που αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλος κτήσης – πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη (παροχές σε είδος και σε χρήμα), σύμφωνα με τα ποσοστά εισφορών άνω πενταετίας των άρθρων 39 παρ. 1 περίπτωση α΄ και 41 παρ. 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85). Επειδή Με την παρ.5 του άρθρου 55 ορίζεται ότι οι ανωτέρω ρυθμίσεις εφαρμόζονται για παραστατικά που αφορούν σε συμβάσεις που καταρτίζονται από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης της παραγράφου 4 και εφεξής...... και με δεδομένο ότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση , υπάρχει ασάφεια και εκκρεμμότητα. Τί νά κάνει κάποιος ? Να παρακρατήσει ΕΦΚΑ ή όχι ? Καί άν αργήσει κανένα χρόνο (όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις όπως πχ. συνέβη για την περίπτωση της μισθοδοσίας μέσω τραπέζης που εξεδόθη μετά κάτι χρονια απο την έκδοση του νόμου) τί γίνεται ? Και εν πάσει περιπτώσει πως το χειριζόμαστε ? Πάντως απο γνωστό μου διαιτητή μπάσκετ γνωρίζω οτι κατά την καταβολή των αμοιβών τους , τους κάνουν παρακράτηση ΕΦΚΑ . Τώρα πότε διάολο θα τον αποδώσουν , και άν κληθούν ποτέ να τον αποδώσουν , ουδείς γνωρίζει.
 7. Kαλημέρα Χρόνια πολλά , και με υγεία Τώρα το είδα Μπραβο, μπράβο !!!!! Το θέλεις νοικοκυρεμένο το φακέλωμα . Τώρα με το πρόσχημα των ηλεκτρονικών διοδίων θα παρακολουθούν και που πηγαίνουμε. Να δούμε πότε θα έρθει το λουράκι και το φίμωτρο. Πάντως (για να σοβαρολογήσουμε) έχεις απόλυτο δίκιο . Καλή Χρονιά !!!!!
 8. Kαλημέρα Δηλαδή Δουλειά δεν είχε τό μ......... και μάθαινε τσαγκάρης Σε λίγο θα μετράμε και το πάχος του κωλόχαρτου.
 9. Καλημέρα Τί εννοείς ω ποιητά (λάθος , ω doctor) ? Γιατί να μήν μπορεί να φύγει ? Δεμένο τον έχουν ? ή είναι υποχρεωτική ή συμμετοχή των μετόχων στο Δ.Σ. ? Προφανώς για να τα λές αυτά , κάτι έχεις στο μυαλό σου. Πέστο λοιπόν και σε εμάς του "κομπογιανίτες γιατρούς".
 10. Εχετε Δίκιο . Εγώ τα μπέρδεψα Οι μέτοχοι δεν έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα Τά μέλη του Δ.Σ. με ποσοστό > 3% έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα , τά οποία , μέλη Δ.Σ. , παύονται με την θέση σε εκκαθάριση , και έτσι χάνουν την ασφαλιστέα ιδιότητα.
 11. Kαλημέρα Τό βασίζετε σε κάποια διάταξη αυτό ? Δέν γνωρίζω κάτι άλλο , απλώς ερωτώ , και διερωτώμαι αφου Εταιρία σε εκκαθάριση (η οποία μπορεί και να ανακληθεί) δεν είναι λελυμένη , και οι μέτοχοι παραμένουν μέτοχοι (και άρα , κατά την γνώμη μου, έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα) μέχρις το πέρας της εκκαθάρισης και την οριστική παύση εργασιών της εταιρίας.
 12. Συγνώμη Αν παρακρατήσετε φόρο σε εισόδημα 25000Χ12=300000 , απο που θα τον παρακρατήσετε ? Δεν επαρκουν ουτε οι 25000.
 13. Κατά την γνώμη μου , αυτό θά πρέπει να το συζητήσετε με τον αμειβόμενο και να λάβει αυτός την απόφαση.
 14. Και εγώ έχω την εντύπωση οτι το 30% ισχύει σε περίπτωση δήλωσης μικρότερων εισφορών απο τις πραγματικές και επιβάλλεται επι της διαφοράς πραγματικών-δηλωθεισών εισφορών. Η περίπτωση της συναδέλφου (αν κατάλαβα καλά) δεν είναι αυτή , αφου η συνάδελφος πλήρωσε τις δηλωθείσες εισφορές , οι οποίες όμως ήταν μεγαλύτερες των πραγματικών. Το βλέπετε λογικό να πλήρωσε περισσότερα και να τιμωρηθεί και απο πάνω ?
 15. Xρησιμοποιείστε το παρακάτω αρχείο Δέν υπάρχει πρόστιμο. Το επί πλέον καταβληθεν ποσόν θα συμψηφισθεί με επόμενες οφειλές. Συνεννοηθήτε με το αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΔ.xlsx
 16. Aυτό δεν το πολυκατάλαβα . Ιανουάριος ή φεβρουάριος ? Τέλος πάντων . Οπως είπαν και οι συνάδελφοι το επίδομα αδείας χορηγείται ταυτόχρονα με την άδεια και συνίσταται σε 2/25 μισθού ανα μήνα εργασίας με ανώτατο όριο τα 12,5/25 του μισθού . Ητοι για να χορηγηθεί ολόκληρο (12,5/25) αρκουν 6,25 μήνες εργασίας , οπότε μπορείς να το χορηγήσεις ολόκληρο
 17. Συνήθως υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση των πληρωμών. Δείτε και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες του ΙΚΑ
 18. Τι και αν πρόκειται για Έκτακτη Γ.Σ. ? Είναι το ίδιο έγκυρη με την Τακτική Γ.Σ. Η διαφορά τους είναι ότι η Τακτική συνέρχεται υποχρεωτικά άπαξ του έτους και εντός καθορισμένου χρονικού ορίου , ενώ η έκτακτη μπορεί να συγκληθεί περισσότερες φορές και χωρίς περιορισμούς χρονικών ορίων. Κατά την γνώμη μου λοιπόν δεν χρειάζεται να ληφθεί παρόμοια απόφαση από την Τακτική Γενική συνέλευση .
 19. Και αυτός που υποβάλλεται ταυτόχρονα με την πρόσληψη τί είναι ? Αρχικός δεν είναι για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ? Τί ψάχνω να βρώ ................τώρα Ως γνωστόν η βλακεία και η μ.........ία είναι ανίκητες.
 20. Ετσι πρέπει να είναι. Διότι με την πρόσληψη υποβάλλεται ταυτόχρονα και συμπληρωματικός πίνακας προσωπικού ο οποίος στην γραμμή με τα στοιχεία του εργαζομένου και στην στήλη "παρατηρήσεις" αναγράφει και τον αρ. Πρωτ. Ομως άν πάς να κανεις τροποποίηση αποδοχών και εισάγεις αυτόν τον αρ.πρωτ. δεν βρίσκει τίποτα. Τόοοοοοοοοσοοοοο , μα τόοοοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοοο Μ......ΕΣ ? Οπότε τους Χ........Σ και δεν υποβάλλεις τίποτα. Μια και καλή με τον επόμενο ετήσιο πίνακα
 21. Aν δεν τροποποιείται το ωράριο , τί θα τροποποιήσετε ?
×
×
 • Create New...