Προς το περιεχόμενο

agrevelos

Silver members
 • Αριθμός μηνυμάτων

  2.571
 • ΜΕΛΟΣ

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  57

Σχετικά με τον agrevelos

 • Κατάταξη
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Αθηνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

11.789 προβολές προφίλ
 1. Είναι διαφορετικό πράγμα συνάδελφε

  Στο παραδειγμά σου πρόκειται για διαφορετικές δραστηριότητες

  1. 125883623

   125883623

   ΈΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΆ (ΛΌΓΩ ΕΦΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΈΧΩ 100%) ΌΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΈΧΕΙ .ΆΠΛΑ ΕΣΎ ΤΟ ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ  ΛΟΓΙΚΆ ΌΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΌΛΑ ΚΑΙ ΑΝΆΛΟΓΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...ΣΚΕΦΟΥ ΤΟ ΑΠΛΑ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39 ΤΑ 167,95; ΟΧΙ.Ο ΕΦΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ  ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 38 ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39 .ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΕΣ; ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΣ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ .ΑΝ ΜΕ ΑΡΘΡΟ 39 ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕΣ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 38 ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΣΑΝ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΘΕΝΤΑ .ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ    ΣΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ .ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ.

 2. Συνάδελφε

  Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου , αλλά ..... μάλλον με μπέρδεψες 

  Η αλήθεια είναι οτι λόγω φόρτου εργασίας δεν το έχω ψάξει αρκούντως και αναζητώ "μασημένη τροφή"

  Επειδή οι  μέχρι τώρα καταβαλλόμενες κατώτατες εισφορές των 167,95 ευρώ και οι ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες θα προκύψουν απο την καταβολή αμοιβής μέλους Δ.Σ. αφορούν την ίδια ασφαλιστέα  δραστηριότητα , η ερώτησή μου  είναι αν

  1. Αν θα συνεχίζονται να καταβάλλονται οι κατώτατες εισφορές των 167,95 πλέον τις εισφορές που θα δηλώνονται με την ΑΠΔ , και

  2. Αν Θα επακολουθήσει   εκκαθάριση και συμψηφισμός των  κατώτατων εισφορών κα άν θα αφαιρεθούν απο τις δηλωθείσες και καταβληθείσες  με τις ΑΠΔ 

  1. Προβολή προηγούμενων σχολίων  1 περισσότεροι
  2. 125883623

   125883623

   ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΡΆΦΕΙ ΑΥΤΌ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΏΤΗΣΗ ΣΟΥ ΆΛΛΑ ΚΡΑΤΆΩ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΆΞΕΙΣ  ΜΟΥ .

    

   https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41305#

   Ασφαλιστικές εισφορές μέλους Δ.Σ. Α.Ε. με παράλληλη ιδιότητα μετόχου (>3%)

    
   Ο μέτοχος  ΑΕ και  μέλος ΔΣ με ποσοστό μετοχών >3% καταβάλλει εισφορές βάσει του Καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος  του προηγούμενου έτους  στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)  στα μερίσματα.
    
   Για την αμοιβή που λαμβάνει το ίδιο μέλος του ΔΣ για την απασχόληση-συμμετοχή του στο ΔΣ θα καταβληθούν εισφορές βάσει των αποδοχών αυτών (εγκύκλιο 4/2017 ΕΦΚΑ) με υποβολή ΑΠΔ και συνολικό ασφάλιστρο 34,10% (ασφαλιστικές 12,72%, εργοδοτικές 21,38%).
    
   Άρα με την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ. και για τις αμοιβές αυτές θα υπολογιστούν οι εισφορές του ως μισθωτός σύμφωνα με την προαναφερθείσα εγκύκλιο 4/2017 του ΕΦΚΑ, ενώ για τα εισοδήματα από μερίσματα θα υπολογιστούν εισφορές ως ελεύθερος επαγγελματίας (όλες οι εισφορές βαρύνουν τον ίδιο).
    
   Το ανώτατο όριο μηνιαίων ασφαλιστέων αποδοχών ανέρχεται σε 5.860,80 ευρώ και ισχύει για εισοδήματα από 1-1-2017.
    
   Εάν είναι το ίδιο πρόσωπο παράλληλα μέλος Δ.Σ. και σε άλλες εταιρείες (πολλαπλή μισθωτή απασχόληση ή σχέση έμμισθης εντολής) τότε δεν αποδίδονται επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές για τις αμοιβές που λαμβάνει όσον αφορά όμως μόνο στην εισφορά ασφαλισμένου. Ο εκάστοτε εργοδότης (Α.Ε. που δίνει αμοιβές στα μέλη Δ.Σ.) συνεχίζει να οφείλει τις εργοδοτικές εισφορές (21,38%) επί των αμοιβών ακόμη και αν έχουν ξεπεραστεί τα 5.860,80 ευρώ. Τονίζεται εδώ πως οι ασφαλιστικές εισφορές επί αμοιβών μελών Δ.Σ. επιμερίζονται σαν να ήταν μισθωτική η σχέση ακόμη και αν δεν είναι.    

  3. agrevelos

   agrevelos

   Kαλημέρα  κ. συνάδελφε

   Οπως είχα πεί , λόγω φόρτου εργασίας , δεν είχα πολυασχοληθεί με το θέμα και έψαχνα μασημένη τροφή.

   Ομως κάθισα και μελέτησα λίγο τον νόμο και κατέληξα στο συμπέρασμα οτι είχατε δίκιο και οτι  πράγματι πρόκειται  για δύο ξεχωριστες διακριτές ασφαλιστέες δραστηριότητες .

   Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε.

  4. 125883623

   125883623

   Καλη συνεχεία και προσοχή από αυτές τις δυο ιδιότητες ανεξάρτητα τι άφορα  πάντα προηγείται η μισθωτή ασφαλιστικη ιδιότητα άρθρου 38  και μετά ακολουθούν όλες οι άλλες .

 3. agrevelos

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΔΣ-ΜΕΤΟΧΟΣ >3%

  Συνάδελφοι Καλημέρα Θά ήθελα τα φώτα όποιων έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα. Εχω μέτοχο με ποσοστό >3% καί μέλος του Δ.Σ. Εδώ και μία 5ετία δεν έχει λάβει μέρισμα. Απο της εφαρμογής λοιπόν του ΕΦΚΑ καταβάλει μηνιαίως τις κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές 167,95 ευρώ. Επειδή οσωνούπω θα αρχίσει να του καταβάλλεται μηνιαία αμοιβή μέλους Δ.Σ. με εισφορές 34,10% , ήθελα να ρωτήσω τά εξής. 1. Θα εξακολουθήσει να καταβάλλει τα 167,95 ευρώ εισφορές , ανεξάρτητα απο τις καταβαλλόμενες εισφορές επι της αμοιβής ? 2. Θα υπάρξει εκκαθάριση - συμψηφισμός ειφορών . Δηλαδή απο τις δηλωθείσες με ΑΠΔ και καταβληθείσες εισφορές οι οποίες θα υπερβαίνουν κατά πολύ το κατώτερο ποσό , θα αφαιρεθούν τα 167,95 ευρώ ?
 4. agrevelos

  Προβλημα Ε3 νομικων προσώπων

  Αποθήκευσε το Ν Ξαναμπές και κάνε διαγραφή Μετά την διαγραφή μπές στο Ν και επέλεξε το Ε3 Θα πρέπει να δουλευει. Η μ......... τους δεν έχει όρια Τί βίτσιο είναι αυτό ? Κάνουν τα ευκολα δύσκολα χωρίς λόγο.
 5. Ως ημέρες ασφάλισης θα λογίζονται οι πραγματικές ημέρες απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ., όπως αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά ή τα σχετικά παραστατικά που πρέπει να προσκομίζονται στο αρμόδιο για τον έλεγχο Υποκατάστημα. Διευκρινίζεται ότι αμοιβή ή έναντι αμοιβής και ημέρες ασφάλισης αναφέρονται στο μήνα απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ.. Καλά...... τα πρακτικά τα ξέρουμε. Τα σχετικά παραστατικά ποιά είναι ?
 6. Aς πούμε οτι αυτό το λύσαμε . Βέβαια πολύ αμφιβάλω , διότι αργότερα μπορεί να πουν διαφορετικά. Με αυτόν το περίφημο υπολογισμό των ασφαλιστικών ημερών γνωρίζει κάποιος κάτι ? Διότι κατα την εγκύκλιο 4/2017 του ΕΦΚΑ Ως ημέρες ασφάλισης θα λογίζονται οι πραγματικές ημέρες απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ., όπως αυτές προκύπτουν από τα πρακτικά ή τα σχετικά παραστατικά που πρέπει να προσκομίζονται στο αρμόδιο για τον έλεγχο Υποκατάστημα. Διευκρινίζεται ότι αμοιβή ή έναντι αμοιβής και ημέρες ασφάλισης αναφέρονται στο μήνα απασχόλησης - συμμετοχής στο Δ.Σ.. Δηλαδή άν κάποιος λαμβάνει μηναία αποζημίωση 2000 , πληρώνει 682,00 ευρώ εισφορες , και μετέχει σε 1 συνεδρίαση Δ.Σ. ανα μήνα θα έχει 1 ημέρα ασφάλισης ? Σε επικοινωνία μου με υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΦΚΑ μου είπαν οτι δεν γνωρίζουν τίποτα επ' αυτου και το σχετικό που έχουν είναι η εγκύκλιος 4/2017 του ΕΦΚΑ
 7. Καλημέρα συνάδελφοι. Ανοίγω απο το Ν το Ε3 και μου βγάζει το περυσινό , φορολογικό έτος 2016 . Προσυμπληρωμένη ημερομηνία 01/01/2017 - 31/12/2017 Προσυμπηρωμένες δραστηριότητες Ξέρει κάποιος τι διάολο συμβαίνει ? Ε2 , βγάζει φορολογικό έτος 2017
 8. Επειδή Με την παρ.1 του άρθρου 55 ορίζεται ότι για τα πρόσωπα που αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλος κτήσης – πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη (παροχές σε είδος και σε χρήμα), σύμφωνα με τα ποσοστά εισφορών άνω πενταετίας των άρθρων 39 παρ. 1 περίπτωση α΄ και 41 παρ. 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85). Επειδή Με την παρ.5 του άρθρου 55 ορίζεται ότι οι ανωτέρω ρυθμίσεις εφαρμόζονται για παραστατικά που αφορούν σε συμβάσεις που καταρτίζονται από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης της παραγράφου 4 και εφεξής...... και με δεδομένο ότι δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση , υπάρχει ασάφεια και εκκρεμμότητα. Τί νά κάνει κάποιος ? Να παρακρατήσει ΕΦΚΑ ή όχι ? Καί άν αργήσει κανένα χρόνο (όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις όπως πχ. συνέβη για την περίπτωση της μισθοδοσίας μέσω τραπέζης που εξεδόθη μετά κάτι χρονια απο την έκδοση του νόμου) τί γίνεται ? Και εν πάσει περιπτώσει πως το χειριζόμαστε ? Πάντως απο γνωστό μου διαιτητή μπάσκετ γνωρίζω οτι κατά την καταβολή των αμοιβών τους , τους κάνουν παρακράτηση ΕΦΚΑ . Τώρα πότε διάολο θα τον αποδώσουν , και άν κληθούν ποτέ να τον αποδώσουν , ουδείς γνωρίζει.
 9. Kαλημέρα Χρόνια πολλά , και με υγεία Τώρα το είδα Μπραβο, μπράβο !!!!! Το θέλεις νοικοκυρεμένο το φακέλωμα . Τώρα με το πρόσχημα των ηλεκτρονικών διοδίων θα παρακολουθούν και που πηγαίνουμε. Να δούμε πότε θα έρθει το λουράκι και το φίμωτρο. Πάντως (για να σοβαρολογήσουμε) έχεις απόλυτο δίκιο . Καλή Χρονιά !!!!!
 10. Kαλημέρα Δηλαδή Δουλειά δεν είχε τό μ......... και μάθαινε τσαγκάρης Σε λίγο θα μετράμε και το πάχος του κωλόχαρτου.
 11. Καλημέρα Τί εννοείς ω ποιητά (λάθος , ω doctor) ? Γιατί να μήν μπορεί να φύγει ? Δεμένο τον έχουν ? ή είναι υποχρεωτική ή συμμετοχή των μετόχων στο Δ.Σ. ? Προφανώς για να τα λές αυτά , κάτι έχεις στο μυαλό σου. Πέστο λοιπόν και σε εμάς του "κομπογιανίτες γιατρούς".
 12. Εχετε Δίκιο . Εγώ τα μπέρδεψα Οι μέτοχοι δεν έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα Τά μέλη του Δ.Σ. με ποσοστό > 3% έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα , τά οποία , μέλη Δ.Σ. , παύονται με την θέση σε εκκαθάριση , και έτσι χάνουν την ασφαλιστέα ιδιότητα.
 13. Kαλημέρα Τό βασίζετε σε κάποια διάταξη αυτό ? Δέν γνωρίζω κάτι άλλο , απλώς ερωτώ , και διερωτώμαι αφου Εταιρία σε εκκαθάριση (η οποία μπορεί και να ανακληθεί) δεν είναι λελυμένη , και οι μέτοχοι παραμένουν μέτοχοι (και άρα , κατά την γνώμη μου, έχουν ασφαλιστέα ιδιότητα) μέχρις το πέρας της εκκαθάρισης και την οριστική παύση εργασιών της εταιρίας.
 14. Συγνώμη Αν παρακρατήσετε φόρο σε εισόδημα 25000Χ12=300000 , απο που θα τον παρακρατήσετε ? Δεν επαρκουν ουτε οι 25000.
 15. Κατά την γνώμη μου , αυτό θά πρέπει να το συζητήσετε με τον αμειβόμενο και να λάβει αυτός την απόφαση.
×