Jump to content

HIMAIRA

simple Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

About HIMAIRA

HIMAIRA's Achievements

 1. Ασφαλιστικές εισφορές Δεκεμβρίου 2014 που πληρώθηκαν εκ παραδρομής με μία μέρα καθυστέρησης λόγω αργίας της τελευταίας μέρας του μήνα, θα μπορούσα να μην τις συμπεριλάβω στην αναμόρφωση, στηριζόμενη στον νόμο, που μιλάει για ΜΗ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και όχι για ΜΗ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ¨; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 2. Οι τόκοι καταθέσεων αναγράφονται στον κωδικό 310 και εν συνεχεία αφαιρούνται για να προκύψει "ο κύκλος εργασιών φπα"; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 3. Η βεβαίωση αμοιβής συγγραφέα με απόδειξη δαπάνης ( απαλλάσσονται της τήρησης βιβλίων οι συγγραφείς δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι & συνταξιούχοι) θα καταχωρηθεί στις αμοιβές από ελευθέρια επαγγέλματα με κωδικό 3 ή στο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις με κω- δικό 4.:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 4. Πληροφοριακά σας το αναφέρω.Συνταξιούχος του ΙΚΑ περιμένει την σύνταξή του από ΤΕΑΥΕΚ εδώ και τέσσερα χρόνια ,έχοντας προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση των εργοδοτών για όλα τα χρόνια με στοιχεία για κάθε μήνα,μισθών εισφορών, Νο αποδείξεων πληρωμής,ποσού και ημερομηνίας πληρωμής.Και εκεί που νόμιζε ότι είχε τελειώσει του ζήτησαν φωτοτυπίες από τα μισθολόγια και τις αποδείξεις πληρωμής,οι οποίες πρέπει να είναι γύρω στις 280.10 χρόνια χ14 μήνες χ2 φωτοτυπίες (μισθολόγιο & απόδειξη.). Και να σκεφθείτε ότι όλα είναι σε απόλυτη τάξη,μισθολόγια,πληρωμές κ.λ.π. Προβληματίζομαι πώς θα το χειριστώ.
 5. Σε ΑΠΔ Ιανουαρίου 2013 εκ παραδρομής στη θέση "όλες οι μέρες εργάσιμες" μπήκε εκ παραδρομής" όχι" αντί για "ναι".Πώς μπορεί να διορθωθεί χωρίς επιβάρυνση; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Δεν ξέρω ,αν ελέγχει η Τράπεζα ή το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της Τράπεζας αλλά μου γράφει,ότι αν δεν σκοπεύω να προβώ σ' αυτές τις διορθώσεις,να το δηλώσω εγγράφως.Τι μπορεί να σημαίνει αυτό: Δεν με πειράζει ακόμη και αν εξαιρέσει το ποσό αυτό από την επιδότηση. αρκεί να μην μπω σ' αυτή τη διαδικασία.
 7. Δαπάνη χρήσης 2011 προγράμματος ΕΣΠΑ αντί να προσαυξήσει το πάγιο (δαπάνες παραμετροποίησης λογισμικού) εκ παραδρομής πήγε σε λογ/σμό γενικών εξόδων.Μου ζητούν να προβώ σε διόρθωση ,να κάνω νέα εγγραφή ,να υποβάλλω τροποποιητικό Ε3 και τροποοιητική εκκαθαριστική ΦΠΑ..Διαφορά φόρου εισοδήματος δεν υπάρχει, γιατί η απόσβεση εχει συντελεστή 100%.Ως προς τον ΦΠΑ έχει διαφορά, γιατί σε περίπτωση πώλησης του παγίου υπόκειται σε πενταετή διακανονισμό.Στα λογιστικά βιβλία ,η διόρθωση πώς μπορεί να γίνει,δεδομένου ότι στα φορολογικά βιβλία έχουν γίνει εγγραφές του 2012,αλλά ούτε το λογιστικό πρόγραμμα επιτρέπει κάτι τέτοιο: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 8. Σε ΑΠΔ, που υποβάλλεται με φόρμα, μητέρας της οποίας επιδοτούνται οι εργατικές εισφορές με 3,335% ζητάει να συμπληρωθεί το πεδίο 45 (επιδότηση εργοδότη) και το πεδίο 43 (επιδότηση ασφαλισμένου) ενώ στις οδηγίες του ΙΚΑ (Εγκύκλιος 48/02-07-10) αναφέρει ότι συμπληρώνεται μόνο ο κωδικός 45.Γνωρίζει κάποιος κάτι;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
 9. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει υποχρέωση γνωστοποίησης στο ΤΕΑΥΕΚ, της διακοπής εταιρίας,η οποία έχει απογραφεί στο ΤΕΑΥΕΚ,αλλά εδώ και χρόνια δεν απασχολεί προσωπικό.Στο site,στις υποχρεώσεις του εργοδότη δεν αναφέρει την διακοπή εργασιών των επιχειρήσεων.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
 10. Η αύξηση κατά 0,50 % των εισφορών του ΙΚΑ επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ για τους ενταγμένους στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την διατήρηση των 200000 θέσεων εργασίας;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
 11. Επιχείρηση απασχολεί 22 εργαζόμενους.Έχει εξαιρέσει 2 εργαζόμενους ως ασφαλισμένους σε άλλα κύρια ταμεία,1 μερικής απασχόλησης και 1 συγγενή.Έτσι έχω εγκριτική απόφαση για 9 εργαζόμενους.Εν τω μεταξύ η επιχείρηση έχει δέσμευση από άλλο επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης για πρόσληψη 2 εργαζομένων ,υποχρέωση την οποία πληροί πλέον. Διαβάζοντας το άρθρο 4 της απόφασης για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ διαπιστώνω ότι αυτοί εξαιρούνται της επιχορήγησης.Μπορώ να θεωρήσω ότι το επενδυτικό πρόγραμμα καλύπτουν οι 2 ασφαλισμένοι στους άλλους φορείς;.Aν όχι,χρειάζεται να κάνω τροποποίηση της εγκριτικής απόφασης, ή απλά αφαιρώ εργοδοτικές εισφορές για 8 εργαζόμενους και όχι 9 που λέει η εγκριτική απόφαση; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
 12. Ασφαλισμένος καταχωρήθηκε στην ΑΠΔ των προηγούμενων τριμήνων στον αριθμό παραρτήματος του κεντρικού αντί του υποκ/τος στο οποίο κανονικά ανήκει ,βάσει του βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων και της κατάστασης της επιθεώρησης εργασίας.Αυτό μπορεί να διορθωθεί; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ .
 13. Όταν λέει ¨πληρωμές προς τρίτους" στον πίνακα 8 εννοεί τον λογ/σμό 61 ή όλες τις δαπάνες;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
 14. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,αλλά το ερώτημά μου αφορούσε κυρίως την ΔΟΥ.Αν πρέπει να κάνω μεταβολή ή προσθήκη για τις ανάγκες του ΠΕΠ,και αν αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30/11/09 (προθεσμία αντιστοίχισης) ή 18/12/09 (προθεσμία ΠΕΠ).
×
×
 • Create New...