Jump to content

ELEMENTAL

simple Members
 • Posts

  367
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ELEMENTAL

 1. Συνάδελφε να μιλήσεις πρώτα με δικηγόρο, να ενημερωθείς έγκυρα για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του εκκαθαριστή και να ρωτήσεις και για ευθύνες από μελλοντικές υποχρεώσεις που πιθανόν να προκύψουν π.χ απο έλεγχο του ΙΚΑ, κτλ.

 2. Εδώ η μετατροπή σε εκ περιτροπή απασχόληση είναι με βάση τις ΠΝΠ και όχι μεταβολή της σύμβασης εργασίας.

  Συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να υποβληθεί σύμβαση.

  Αν ο μισθωτός υπογράψει σύμβαση εργασίας για εκ περιτροπή απασχόληση

  τότε η τροποποίηση δεν εντάσσεται στα μέτρα.

   

 3. Αυτό φαίνεται να αφορά τα ΚΑΔ που είναι εκτός λίστας

   

  Άρθρο ένατο
  Λειτουργία επιχειρήσεων  με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας
   
  1. Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον πε-ριορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:

  α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ' ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,

  β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης,

  γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.
   
  2. Στο τέλος κάθε μήνα o εργοδότης υποχρεούται να δηλώνει την εφαρμογή του ανωτέρω τρόπου εργασίας σε ειδικό έντυπο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
   
  3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

  Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47940/dhmosieyohke-h-pnp-me-tis-nees-ergasiakes-kai-forologikes-ryomiseis-ti-problepei-analytika

   

  Επίσης υπάρχει και η μονομερής θέση του προσωπικού σε εκ περιτροπής απασχόληση μέχρι 9 μήνες κτλ, που προϋπήρχε.

 4. Μεγάλο βραβείο σε όποιον βρεί που είναι ο σύνδεσμος ΚΕΑΟ που αναφέρεται και οδηγεί στο δεύτερο βήμα για την ρύθμιση των οφειλών μη μισθωτών.

  Έχω κάνει την αίτηση με επαναϋπολογισμό πήρα και αριθμό υποβολής και για κάποιο λόγο, παρόλες τις κατατοπιστικές οδηγίες του ΕΦΚΑ,  δεν μπορώ να βρώ που θα συνεχίσω για την ρύθμιση των οφειλών μέχρι 31/12/2018 Όποιος συνάδελφος με υπέρτερες ικανότητες μπορεί να με καθοδηγήσει θα φτιάξει κάρμα.

 5. Συμπληρωματικά απο την ως ανω ΠΟΛ.1237

  Αναγράφεται η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων, τα οποία υπάρχουν επί του οικοπέδου, εφόσον προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης.
  Στις περιπτώσεις κτισμάτων χωρίς οικοδομική άδεια, στη στήλη αυτή αναγράφεται η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων.
  Σε περίπτωση που ο υπόχρεος, από αιτιολογημένη αδυναμία και μόνο, δεν γνωρίζει το σύνολο των υφιστάμενων κτισμάτων που έχουν ανεγερθεί από λοιπούς συγκυρίους στο οικόπεδο (π.χ. σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας), συμπληρώνει τουλάχιστον το σύνολο των υφιστάμενων κτισμάτων που ανήκουν στη δική του ιδιοκτησία.
  Η στήλη αυτή συμπληρώνεται, εφόσον αναγράφεται επιφάνεια οικοπέδου στη στήλη 18.
  Επίσης, σε περίπτωση αμφιβολίας ως προς την υποχρέωση συμπλήρωσης της στήλης, αυτή πρέπει να συμπληρώνεται, εφόσον αναγράφεται επιφάνεια οικοπέδου στη στήλη 18.
  ΠΡΟΣΟΧΗ:Η στήλη αυτή παραμένει κενή μόνο στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και το αναγραφόμενο ακίνητο είναι αυτοτελής οριζόντια ιδιοκτησία / δικαίωμα υψούν με χιλιοστά επί του οικοπέδου.

 6. ΑΡ.61 ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ

  Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, οι φορείς γενικής κυβέρνησης ή κάθε φορολογούμενος που δεν έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, αλλά δραστηριοποιείται μέσω μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα, και προβαίνει σε πληρωμές σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 62, καθώς και οι συμβολαιογράφοι για τις συναλλαγές της περίπτωσης στ' του άρθρου 62 υποχρεούται σε παρακράτηση φόρου όπως ορίζεται στο άρθρο 64.
   

   

  Άρα - όχι ιδιώτες
 7. «Επίκαιρες εργασιακές αναλύσεις - Εφαρμογή στη μισθοδοσία» (Μαζί με e-book) - Του Πέτρου Ραπανάκη - Εκδόσεις ,

   

  Δες τα βιβλία του κόμβου, είναι ο σωστός συνδυασμός θεωρίας και πρακτικής. Αν είσαι πολύ καινούργια στον χώρο ίσως να δείς τα βιβλία του Καραγιάννη.

 8. Η Διάλυση έχει γίνει- τέλος. - δεν υπάρχει άλλο συμφωνητικό.

   

  Αν θες κάνε ένα έγγραφο εξουσιοδότησης των εκκαθαριστών  προς όποιον υποβάλλει τον τελικό ισολογισμό στο ΓΕΜΗ , 

  " Με το πέρας των εργασιών εκκαθάρισης εξουσιοδοτείται ο...."

   

  Με την ανακοίνωση ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης απο το ΓΕΜΗ κλείνεις και τα υπόλοιπα (ΔΟΥ).

   

 9. Καλημέρα, 

  Γνωρίζει κάποιος πως υποβάλλεται δήλωση όταν υπάρχει συνιδιοκτησία του ακινήτου απο ενήλικους που υποβάλουν ξεχωριστή δήλωση. 

  Προφανώς θα γίνει μία αίτηση , αλλά πώς θα προστεθούν τα υπόλοιπα άτομα ? 

   

×
×
 • Create New...