Jump to content

ELEMENTAL

simple Members
 • Posts

  368
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ELEMENTAL

 1. Συνάδελφε να μιλήσεις πρώτα με δικηγόρο, να ενημερωθείς έγκυρα για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του εκκαθαριστή και να ρωτήσεις και για ευθύνες από μελλοντικές υποχρεώσεις που πιθανόν να προκύψουν π.χ απο έλεγχο του ΙΚΑ, κτλ.
 2. Εδώ η μετατροπή σε εκ περιτροπή απασχόληση είναι με βάση τις ΠΝΠ και όχι μεταβολή της σύμβασης εργασίας. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να υποβληθεί σύμβαση. Αν ο μισθωτός υπογράψει σύμβαση εργασίας για εκ περιτροπή απασχόληση τότε η τροποποίηση δεν εντάσσεται στα μέτρα.
 3. Τον δευτερεύον ΚΑΔ τον παίρνει από το Ε3, είναι εκεί δηλωμένος ως ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα ?
 4. Η 10η του επόμενου, για τον Μάρτιο πλησιάζει. Πού θα υποβάλλουμε ? Ευτυχώς όλα τα άλλα έχουν λυθεί και έχουμε μόνο αυτό.
 5. Αυτό φαίνεται να αφορά τα ΚΑΔ που είναι εκτός λίστας Άρθρο ένατο Λειτουργία επιχειρήσεων με προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας 1. Στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον πε-ριορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, o εργοδότης δύναται, με απόφασή του, να ορίζει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής: α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ' ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης, γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του. 2. Στο τέλος κάθε μήνα o εργοδότης υποχρεούται να δηλώνει την εφαρμογή του ανωτέρω τρόπου εργασίας σε ειδικό έντυπο στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/47940/dhmosieyohke-h-pnp-me-tis-nees-ergasiakes-kai-forologikes-ryomiseis-ti-problepei-analytika Επίσης υπάρχει και η μονομερής θέση του προσωπικού σε εκ περιτροπής απασχόληση μέχρι 9 μήνες κτλ, που προϋπήρχε.
 6. Μεγάλο βραβείο σε όποιον βρεί που είναι ο σύνδεσμος ΚΕΑΟ που αναφέρεται και οδηγεί στο δεύτερο βήμα για την ρύθμιση των οφειλών μη μισθωτών. Έχω κάνει την αίτηση με επαναϋπολογισμό πήρα και αριθμό υποβολής και για κάποιο λόγο, παρόλες τις κατατοπιστικές οδηγίες του ΕΦΚΑ, δεν μπορώ να βρώ που θα συνεχίσω για την ρύθμιση των οφειλών μέχρι 31/12/2018 Όποιος συνάδελφος με υπέρτερες ικανότητες μπορεί να με καθοδηγήσει θα φτιάξει κάρμα.
 7. Πάντως να οριστικοποιήσω δεν μπορώ, πατάω στην επεξεργασία και τίποτα..
 8. ΑΡ.61 ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, οι φορείς γενικής κυβέρνησης ή κάθε φορολογούμενος που δεν έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, αλλά δραστηριοποιείται μέσω μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα, και προβαίνει σε πληρωμές σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 62, καθώς και οι συμβολαιογράφοι για τις συναλλαγές της περίπτωσης στ' του άρθρου 62 υποχρεούται σε παρακράτηση φόρου όπως ορίζεται στο άρθρο 64. Άρα - όχι ιδιώτες
 9. «Επίκαιρες εργασιακές αναλύσεις - Εφαρμογή στη μισθοδοσία» (Μαζί με e-book) - Του Πέτρου Ραπανάκη - Εκδόσεις , Δες τα βιβλία του κόμβου, είναι ο σωστός συνδυασμός θεωρίας και πρακτικής. Αν είσαι πολύ καινούργια στον χώρο ίσως να δείς τα βιβλία του Καραγιάννη.
 10. Η Διάλυση έχει γίνει- τέλος. - δεν υπάρχει άλλο συμφωνητικό. Αν θες κάνε ένα έγγραφο εξουσιοδότησης των εκκαθαριστών προς όποιον υποβάλλει τον τελικό ισολογισμό στο ΓΕΜΗ , " Με το πέρας των εργασιών εκκαθάρισης εξουσιοδοτείται ο...." Με την ανακοίνωση ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης απο το ΓΕΜΗ κλείνεις και τα υπόλοιπα (ΔΟΥ).
 11. Με πήρε συνάδελφος προχθές , έστειλε πελάτη του στα ΚΕΠ να ενημερώσει τον ΑΜΚΑ , γυρίζει πίσω ο πελάτης νευριασμένος. Στα ΚΕΠ του είπαν ότι γίνεται ηλεκτρονικά και να το φτιάξει ο λογιστής ... χαχαχαχαχαχα
 12. Καλημέρα, αν ακυρώσω την αίτηση που έχει ξεκινήσει ,αλλά δεν έχει υποβληθεί, για τον σύζυγο και την υποβάλλω απο την σύζυγο έχει διαπιστώσει κάποιος σχετικό πρόβλημα. Το θέλω γιατί ασφάλιση έχει η σύζυγος.
 13. Καλημέρα, Γνωρίζει κάποιος πως υποβάλλεται δήλωση όταν υπάρχει συνιδιοκτησία του ακινήτου απο ενήλικους που υποβάλουν ξεχωριστή δήλωση. Προφανώς θα γίνει μία αίτηση , αλλά πώς θα προστεθούν τα υπόλοιπα άτομα ?
 14. Οι ΕΠΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προσωπικές για τον ΕΦΚΑ.
 15. Όταν λέμε ημερομίσθιο εννοούμε αυτό που αναλογεί σε 6,67 ώρες . Συνεπώς αν δουλεύει 5μερο 8ωρο τα χρήματα που παίρνει θα είναι το ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 6/5 ( ή x1,2).
 16. Μια βόλτα στον ΟΑΕΕ πριν την ΔΟΥ να δηλώσεις την νεα δραστηριότητα και προσοχή αν απαιτείται κάποια άδεια ή προέγκριση απο άλλη αρχή (δήμο, κτλ)
 17. Και ξανά τα ίδια, όλο το ΣΚ κλειστό και σήμερα ακόμα κάτω, δεν πειράζει οι αρμόδιοι να μην αγχώνονται , άλλωστε άλλοι πληρώνουν τα πρόστιμα.
×
×
 • Create New...