Jump to content

aegihar

simple Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

About aegihar

 • Rank
  *

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. 19/10/2009 ...το 18 εκ παραδρομής.....φυσικά και ισχύει το δευτερο.....θα απουσίαζε χωρίς λόγο?ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
 2. Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει στο εξής: Εργαζόμενη η οποία απασχολείται από 02/10/2009 σε επιχείρηση (δηλαδή άνω του 10ημέρου) και η οποία δεν είχε 100 ένσημα κατά το προηγούμενο έτος (2008),ασθένησε από 18/10/2009 και βάσει της ΑΥΕ έλαβε αναρρωτική άδεια , έως 17/11/2009.Στην συνέχεια έλαβε και 2η αναρρωτική άδεια από 18/11/2009 έως 17/12/2009 βάσει πάλι ΑΥΕ.Γνωρίζω ότι ο εργοδότης υποχρ.να πληρώσει μέχρι 1/2 μισθού και επομένως και να ασφαλίσει την εργαζόμενη μέχρι 13 ένσημα με κωδικό 08 αφού δεν έχει "κλείσει 1 έτος" στην επιχείρηση.ΜΕΤΑ!!το διάστημα αυτό και τουλάχιστον μέχρι την λήξη της 2ης άδειας,πως θα εμφανίζεται στην ΑΠΔ??.Υποθέτω με κάποιο άλλο κωδικό???με μηδέν?????δεν είμαι σίγουρος...Ο εργοδότης εννοείται πως δεν την απολύει...(επισημαίνω πως δεν δικαιούται επίδομα ασθενείας από το ΙΚΑ),απλά στον εργοδότη προσκόμισε την βεβαίωση της ΑΥ Επιτροπής που ανέφερε τα χρονικά διαστήματα της άδειας....ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...
 3. Ευχαριστώ πολύ όλους,,,απ ότι συμπεραίνω δεν υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή διάταξη του ΙΚΑ που να απαγορεύει την απασχόληση βοηθού ,,,είναι απλά θέμα πραγματικό και προφανώς θα πρέπει το ΙΚΑ να τεκμηριώσει την άποψη του ως υπηρεσία,,,,,,,,,,
 4. Ευχαριστώ τον CEL . Τα έγγραφα της σύμβασης εργασίας,ο πίνακας προσωπικού,η αναγγελία πρόσληψης, θα γίνουν κανονικά και θα αναφέρουν ότι ο εργαζόμενος θα απασχοληθεί ως βοηθός σερβιτόρου,με τεκμαρτό ημερομισθιο κτλ.Δεν ξέρω,,,, υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ που να απαγορεύει την απασχόληση βοηθού σερβιτόρου,,??αν όχι , που θα στηριχθεί το ΙΚΑ????Υπάρχει άλλη άποψη???
 5. Και οι δύο ιδιοκτήτες (ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ) όντως εργάζονται στην επιχείρηση τους ως σερβιτόροι,,,σ΄αυτή την περίπτωση πως μπορούν να είναι καλυμμένοι σε ενδεχόμενο έλεγχο του ΙΚΑ????
 6. Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει στο εξής? Καφετέρια-καφεζαχαροπλαστείο,μπορεί να απασχολήσει εργαζόμενο ως βοηθό σερβιτόρου (με βάσει τα τεκμαρτα ημερομίσθια του ΙΚΑ)πλήρης απασχόληση-και τον ΟΣΥΚ,όπως αναφέρεται? υπάρχει κάποια εγκύκλιος του ΙΚΑ που να το διευκρινίζει? θα μου ήταν πολύ χρήσιμο..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ όλους τους συναδέλφους.
 7. ISIDORA ευχαριστώ πολύ. Πάντως και εγώ διαβάζοντας τα σχετικά...αυτό συμπεραίνω ,να δούμε τι θα μου πουν και στο ΙΚΑ.
 8. παιδια δεν ειναι το πρόβλημα το ποσοστό των εισφορών , αλλά το ύψος των αποδοχών δηλαδή αν ασφαλίζουμε με το 50% του ημερομισθίου του ανειδ.εργάτη ή με το 100% περί οικιακού προσωπικού.Γιατί στην εκγ.ικα 93/1996 αναφέρει : Σε καμμία, όμως, περίπτωση, δε μπορούν να υπολογίζονται οι εισφορές σε ασφαλιστική κλάση κατώτερη από αυτή που αντιστοιχεί το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι οι αποδοχές, επί των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές, είναι καθορισμένες, έστω και αν από το νόμο, αλλά και τον Κανονισμό, τίθενται περιορισμοί μόνο ως προς τα κατώτερα όρια. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ....
 9. ο συγγενής β βαθμού (αδελφή προς αδελφό) μπορεί να ασφαλιστεί στο ΙΚΑ ως οικιακή βοηθός με το 50% του ημερομισθίου (με σχετική δήλωση) του ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει για αυτού του είδους το έμμισθο προσωπικό ή οχι? είναι υποχρεωτικό ή και προαιρετικό το 50% ή επειδή είναι συγγενικό πρόσωπο θα ασφαλιστεί με το 100%.?υποτίθεται ότι το 50% περιλαμβάνει όλους...γιατι δεν βρίσκω κάπου αυτήν την περίπτωση..ευχαριστώ θερμά
 10. Την ελάχιστη - στοιχειώδη συνοχή και αξιοπρέπεια την ονομάζουμε εκβιασμό του πολίτη? .........Διευκρίνησε λίγο αν θέλεις , ποιους εννοείς (δεν παν να γ....οι άλλοι) , ........ποιοι είναι οι άλλοι? . ....... και μια σκέψη ...... τι σχέση έχουν οι ελάχιστες (ελάχιστες!!!!!!) αμοιβές , με τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων..... νομίζω ότι ο ανταγωνισμός (που δεν νομίζω να λειτουργεί και πολύ στην ελλάδα) ρίχνει τις τιμές , 'αρα τι συμπέρασμα να βγάλω ..αν βγάλω ,,,, θα ήθελα έτσι την άποψη σου για την υπογραφή μας .... και πόσο αξιόπιστη θα πρέπει να είναι ...... μέσα στους κανόνες του επαγγέλματος μας και με κύριο κριτήριο την ευθύνη που φέρουμε . Να ποιοι χάλασαν το εμπόριο που έλεγε κι ο συχωρεμένος ο Λογοθετίδης . Αυτά προς το παρόν ....... γιατί κλείνω την Μισθοδοσία του Μαίου και θα ξενυχτήσουμε πάλι. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ.
 11. H απάντηση μου αφορά και τον a12345. Καταρχήν νομίζω ότι κάπου υπερβάλεις , που θα αποδείξεις οτι είσαι καλός στην δουλειά σου , στους πελάτες (ορισμένους ευτυχώς όχι όλους) που δεν καταλαβαίνουν τίποτα , σε αυτούς που ψάχνουν πως θα κλέψουν το κράτος , σε αυτούς που σε θεωρούν άχρηστη δουλειά και μόλις σε βλέπουν , λένε να ήρθε να μα ς πάρει τα λεφτά, σε ποιούς? Το καλός και το κακός λογιστής νομίζω ότι το ψάχνεις να το βρείς σε λάθος περιοχή. Μην περιμένεις να στο πεί κανένας. Για να σου πω παράδειγμα πρόσφατο έφυγε πελάτης μου (οε) γιατί λεει ο ένας εταίρος ήταν αρραβωνιασμένος με την αδελφή κάποιας υπαλλήλου που εργαζόνταν σε άλλο λογιστικό γραφείο .(της υπαλλήλου!!!!) πρόσεξε. Το έμαθα αργότερα από τον ίδιο. Με μένα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το κριτήριο του αυτό ήταν , η συγγένεια. Σε αυτόν τώρα τι να αποδείξω? ο΄τι είμαι καλός ή δεν είμαι? Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οσο για τις τιμές δεν είπα ότι δεν είσαι ελεύθερος να ορίσεις τις τιμές σου. Αλλά μια ελάχιστη τιμή , πιστεύω θα βοηθούσε στο να μην ξεφτιλίζονται οι λογιστές . Δηλ. ο κλάδος των δικηγόρων , που έβαλαν πίνακα με ελάχιστο παράβολο στα δικαστήρια , ή οι μηχανικοί με τις άδειες οικοδομών , ή οι συμβολαιογράφοι με τα ποσοστά τους , και άλλοι που δεν μπορώ τώρα να τους αναφέρω , γιατί?? . Αρα είμαστε λοιπόν πάρα πολύ πίσω όπως φαίνεται και θέλουμε παααααρα πολύ δρόμο ακόμα. Οριο λέει 300000 ευρώ για την υπογραφή του λογιστή β κατηγορίας βιβλία ΤΌΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ . Γιατί βρε παιδιά . Πως ξεπετάχτηκε αυτό το όριο? που κολλάει. Είναι επίσημα τα έγγραφα οι δηλώσεις? τα βιβλία ? παίρνει φόρους το κράτος βάσει των βιβλίων ? .......ευτυχώς θα λεγα που υπάρχουν και τα γ. κατηγορίας έστω και σε ατομικές ή οε και τουλάχιστον εκεί φαίνεται η δουλειά μας και εκεί δεν χωράνε τόσο πολύ τα αστεία και τα παζάρια. Εγώ αν θέλετε την γνώμη μου θα προτιμούσα να έχω μόνο γ.κατ. παρά όλο αυτόν το όγκο δουλείας που ούτε αναγνωρίζεται ούτε πληρώνεται. ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
 12. Στην εγκύκλιο 91/2.12.2004 του ΟΑΕΕ στην 2η ενότητα αναφέρεται ένα έγγραφο της ΓΓΚΑ το (Φ.10035/8781/370/2004) . Ξέρει κάποιος συνάδελφος που μπορεί να βρεθεί το συγκεκριμένο έγγραφο, και αν υπάρχει κάπου , ή το έχει , να το ανεβάσει στο forum ?. θα του ήμουν υπόχρεος.
 13. Ενταξει φίλε ΧΑΛΚΙΔΕΕ καμμιά αντίρρηση αλλά τουλάχιστον οι λογιστές που ξέρω και ανάμεσα τους και η αφεντιά μου , με ενοίκιο γραφείου - τεβε - υπάλληλο - ικα - έξοδα γραφείου - τηλέφωνα - δεη - υπολογιστές - προγράμματα - βιβλία - συνδρομές - κτλ. δεν υπήρχε περίπτωση να μπορούμε να επιβιώσουμε με 30 ευρώ ... γι αυτό σου λέω όταν είσαι οργανωμένος λογιστής (όσο μπορείς να είσαι) έχεις και την λογική απαίτηση αλλά κυρίως λόγω των αναγκών σου , να πληρωθείς , δεν μπορείς να δουλέυεις τζάμπα για να κάνει ο όλλος την δουλειά του. Συμφωνείς μέχρι εδώ.? Και μην νομίζεις ότι και εγώ το καταφέρνω πάντα , έχουμε και τις ζημιές μας και τις φύρες μας και πελάτες που να τους "γλύφεις" και να μην είναι ευχαριστημένοι με τίποτα. Γι αυτό είπα για τιμές αξιοπρεπείς και κάποια επίσημη πιστοποίηση για μας , και όχι να είμαστε μόνο φοροκουβαλητές του κράτους. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥ .
 14. Υ.Γ. Δεν μπορούμε τη μια να λέμε , αξιοπρεπείς τιμές , επάγγελμα κτλ. (από ότι ε΄χω διαβάσει στο forum ) και την άλλη στιγμή καλά κάνουν και παίρνουν 30 ευρώ ..... αυτό δεν λέγεται αντίφαση?
×
×
 • Create New...