Προς το περιεχόμενο

viola

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    10
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Δραστηριότητα φήμης

  1. Upvote
    viola got a reaction from gapdk in Αποκλεισμός χρήσης Teamviewer & Εναλλακτικές   
    κι εμας το ιδιο ...μας τελειωσε και το κοστος ειναι σχετικά απαγορευτικό για να το αγορασω.  335euro το χρονο! προς το παρόν καλυπτομαι με το anydesk.
  2. Upvote
    viola got a reaction from Logman in Αίτηση καταχώρισης αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης   
    Πόσο απαραδεκτοι μπορει να είναι?....αυτο το ''Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το λογιστή σας για να ενημερωθείτε αν έχει ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση για λογαριασμό της επιχείρησής σας.''     Το Επιμελητήριο Λάρισας ενημερώνει τις επιχειρήσεις για την υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30-12-2014  Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3623/Β/31-12-2014), η καταχώριση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής φορολογίας εισοδήματος είναι υποχρεωτική και αφορά τις προσωπικές επιχειρήσεις και λοιπούς υπόχρεους (Ο.Ε., Ε.Ε, ΣυνΠΕ, Ατομικές, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κτλ) πλην των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ).
    Η καταχώρηση του αποδεικτικού αυτού θα πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από τον υπόχρεο με ταυτόχρονη την καταβολή του προβλεπόμενου ετήσιου τέλους καταχώρισης. Επισημαίνεται ότι η καταβολή του ετήσιου τέλους είναι υποχρεωτική και μπορεί να γίνει είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με web banking είτε με κατάθεση σε τραπεζικό κατάστημα όπως αναφέρεται στο έντυπο πληρωμής που εκδίδεται από το σύστημα. Η καταχώρηση απαιτεί προς συμπλήρωση τον αριθμό του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης που εκδίδει το σύστημα του Taxis μετά την οριστική υποβολή αυτής. Στην αίτηση παρέχεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να επικαιροποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Μετά την υποβολή από τον υπόχρεο και την εξόφληση των σχετικών τελών, η Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητήριου Λάρισας εκδίδει σχετική ανακοίνωση.
    Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο έντυπο οδηγιών. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το λογιστή σας για να ενημερωθείτε αν έχει ήδη υποβάλλει σχετική αίτηση για λογαριασμό της επιχείρησής σας.  =========================
    Επιμελητήριο Λάρισας
    ----------------------------------------------
    Διεύθυνση: Παπακυριαζή 44, ΤΚ 41222, Λάρισα
    Τηλ.: 2410 549884, 255388Fax: 2410 257522, 537767
    email: [email protected]
    web-site: www.larissa-chamber.gr
×
×
  • Δημιουργία νέου...