Jump to content

vagiosap

simple Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

About vagiosap

 • Birthday 08/17/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Θεσσαλονίκη

Recent Profile Visitors

1,594 profile views

vagiosap's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Τελικά δεν υπάρχει περίπτωση επιβολής προστίμου. Οπότε τις στέλνω. Εν τω μεταξύ από μία εφορία μου είπαν ότι στις ακαθάριστες αμοιβές περιλαβάνω και τις εργοδοτικές εισφορές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο;;;;
 2. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Και εγώ το ίδιο πιστεύω αλλά το θέμα είναι ότι καμία εφορία δεν με διαβεβαιώνει. Επίσης δεν βρίσκω κάπου ότι η συγκεκριμένη ΠΟΛ έχει καταργηθεί ή αλλάξει σε κάποιο σημείο, οπότε πιστεύω ότι ισχύει μέχρι και σήμερα.
 3. Καλημέρα συνάδερφοι, θα ήθελα να κάνω ένα ερώτημα αναφορικά με την εκπρόθεσμη υποβολή μηδενικού ΦΜΥ. Έχω ένα πελάτη καινούργιο για τον οποίο δεν έχει κατατεθεί καμία προσωρινή ΦΜΥ από την 1/1/2014 όπως όφειλε διότι δεν προέκυπτε φόρος για προκαταβολή στον μισθό του υπαλλήλου. Γνωρίζετε αν υποβάλλω εκπρόθεσμα τις ΦΜΥ αν θα μου καταλογιστεί πρόστιμο 250 ευρώ για κάθε μήνα;;;; (Μιλάμε για 7.500). Η ΠΟΛ 1072/31.3.2015 αναφέρει σχετικά ..."Επισημαίνεται, ότι όπως είχε διευκρινιστεί και στην Απόφαση αυτή, εργοδότες υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης που καταβάλλουν εισόδημα για μισθωτή εργασία σε εργαζόμενους ή υπαλλήλους τους, έχουν την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης αυτής ακόμα και στην περίπτωση που δεν προκύπτει φόρος για απόδοση. Ειδικά στην περίπτωση που οι υπόχρεοι εργοδότες παύουν να απασχολούν προσωπικό, υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση και να συμπληρώνουν την ειδική ένδειξη που αναγράφεται επί του εντύπου. Για την υποβολή εκπρόθεσμων μηδενικών δηλώσεων ΦΜΥ δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα του ΚΦΔ (ν.4174/2013)." Η μη επιβολή προστίμου ισχύει μόνο για τους υπόχρεους εργοδότες που πάυουν να απασχολούν προσωπικό ή και για αυτούς που συνεχίζουν το προσωπικό τους αλλά δεν προκύπτει φόρος για προκαταβολή;;; Στις εφορίες κανένας δεν γνώριζε να μου απαντήσει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..
 4. Εντάξει τελικά σήμερα από τις εννια και μετά μπήκα.
 5. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έχω παίξει πραγματικά... Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να μπω και στο ικα για ΑΠΔ από 1/2013 και μετά.
 6. Καλησπέρα συνάδερφοι, ένας πελάτης μου έκανε εχθές απογραφή στο ικα και εγώ ζήτησα το απόγευμα τους κωδικούς για να κάνω την πρώτη πρόσληψη με ημερομηνία 27/08/2013. Οι κωδικοί από το ΙΚΑ μου ήρθαν σήμερα το πρωί, εγώ τους είδα το απόγευμα, αλλά όταν τους βάζω μου λέει "Υπήρξε σφάλμα κατά την διαδικασία σύνδεσης. Τα στοιχεία που έχετε εισάγει δεν είναι έγκυρα. Παρακαλούμε προσπαθείστε ξανά." Εν τω μεταξύ νομίζω ότι μέχρι αύριο πρέπει να υποβάλλω σε επιθεώρηση και ΟΑΕΔ, και έχω αγχωθεί. Γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό; Στη διαχείριση λογαριασμού μπαίνει κανονικα με το username και το puk. Εκεί πήγα και άλλαξα το Pin μπας και αλλά τζίφος...
 7. Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους. Γιώργο να 'σαι καλά βρήκα και εγώ τους αντίστοιχους ΚΑΔ. Εν΄τω μεταξύ το βράδυ σκέφτηκα μήπως όντως είναι υπηρεσία όπως αναφέρει και ο Αλέκος (μεγάλε Βόλε, η πόλη που σπούδασα ) . Πραγματικά όμως έχω μπερδευτεί τι πρέπει πραγματικά να βάλω.
 8. Καλημέρα συνάδερφοι, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος και διαχειρίζεται τέτοιον πελάτη, κατάστημα που κατα βάσει είναι κρεπερί, πάει σαν λιανικό εμπόριο ή σαν μεταποιητική. Φαντάζομαι ότι είναι καθαρά λιανικό εμπόριο αλλά καλό είναι, επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί με επιχείρηση ειδών διατροφής να πάρω μια έμπειρη άποψη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 9. Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Λόγω υπαιτιότητας ενός πελάτη μου δεν μπορούσα να στείλω εκκαθαριστική και Ε3, Ε5 (είναι Ε.Ε.) και τα χαρτιά που περίμενα τα πήρα εχθές. Το κακό όμως είναι ότι δεν προλαβαίνω σήμερα και αύριο να τα στείλω λόγω ενός θέματος μου. Ειλικρικρινά δεν έχω καν χρόνο να ψάξω παλιότερες δημοσιέυσεις στο forum οπότε σας παρακαλώ δώστε μου μια απάντηση. Όταν η ημερομηνία υποβολής γράφει 25/5 το taxis θα είναι ανοιχτό μέχρι αύριο 12 το βράδυ ή θα είναι ανοιχτό έως και τη Δευτέρα το πρωί για τις υποβολές; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
 10. Η ενάσκηση της επικαρπίας είναι ενοχικό δικαίωμα οπότε δεν δηλώνεται στο κτηματολόγιο. Μάλιστα στο συμβόλαιο συνήθως αναφέρει τον χαρακτηρισμό ενοχικό. Η παρακράτηση όμως της επικαρπίας είναι εγγραπτέο δικαίωμα που δηλώνεται κανονικά. Μια περίπτωση παρακράτησης επικαρπίας για ορισμένο διάστημα μου έτυχε όταν ένας πατέρας είχε αγοράσει νέο σπίτι από τα μπετά στο οποίο θα μπει σε 2 χρόνια. Οπότε επειδή έπεσαν και οι συντελεστές φορολόγησης έδωσε από τώρα την ψιλή κυριότητα του σπιτιού που διέμενε στο παρόν στον γιο και ταυτόχρονα κράτησε την επικαρπία για 2 χρόνια. Όμως για τη μεταβίβαση της επικαρπίας πάλι θα απαιτείται η σύμπραξη και των δύο. Άρα ήταν περισσότερο μια υπόσχεση παρά κάτι βέβαιο. Προσωπικά δεν γνωρίζω αν στέκει η μεταβίβαση της ψιλής κυριότητας και η ταυτόχρονη παρακράτηση της επικαρπίας για ορισμένο χρόνο. Λογικά δεν στέκει γιατί θα έπρεπε το ίδιο συμβόλαιο να μεταγραφεί δύο φορές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Γνωρίζει κάποιος επ' αυτού;
 11. Μπορείς αν θέλεις να βάλεις οικόπεδο - εμπόριο για να είσαι τελείως ήσυχος. Κατοικία ΔΕΝ είναι σίγουρα.
 12. Τελικά το δεχτήκαν στο κτηματολόγιο σαν ένα δικαίωμα. Ότι να'ναι. Αναφέρει πεντακάθαρα ότι γίνεται σύσταση οροφοιδιοκτησίας με βάση τον νόμο3741/1929. Επίσης δεν υπάρχει κανένα άλλο συμβόλαιο διανομής. Οπότε δέχτηκαν το κτίριο σαν ενιαίο.
 13. Μου ήρθε μια υπόθεση στην οποία υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ένα κτίσμα το οποίο αποτελείται από ημιυπόγειο χώρο, από δύο καταστήματα στο ισόγειο, από έναν χώρο στον πρώτο και τέλος ένα δώμα. Το περίεργο είναι ότι δεν έχει γίνει διανομή χιλιοστών επί του οικοπέδου σε κάθε ένα από αυτά. Από το κτηματολόγιο μου είπαν να δώσω 5 35άρια και στις παρατηρήσεις να αναφέρω ότι δεν προκύπτουν τα χιλιοστά στο οικόπεδο. Σας έχει τύχει τέτοια υπόθεση; Πως τη χειριστήκατε: Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...