Jump to content

Famas

simple Members
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Famas

 1. Ήταν γύρω στα 750 ευρώ φόρος και προσαύξηση και υπάχθηκε σε ρύθμιση, αλλά δεν είδα κάπου για μείωση προασυξήσεων. Προφανώς θα το κοιτάξω για τις άλλες χρονιές. Ευχαριστώ πολύ.
 2. Φορολογούμενος δεν δήλωνε ιδιωτική σύνταξη από αλλοδαπή με δικαίωμα φορολόγησης στην Ελλάδα. Έγινε διασταύρωση για το 2015, προφανώς γιατί παραγράφονταν ειδάλλως, ήθρε ειδοποίηση από το taxis κι υποβλήθηκε τροποποιητική με φόρο + Προσαύξηση+πρόστιμο. Για το διάστημα 2016-2020 να υποβάλλει τροποποιητική για κάθε έτος μια κι έξω και να γλιτώσει τις σχετικές προσαυξήσεις ή να περιμένει να του έρθει ειδοποίηση πάλι για κάθε έτος; Υπάρχει περίπτωση να γίνει συμψηφισμός σε κάτι;
 3. Τελικά μετά από επικοινωνία με την ααδε μου είπε να κατεβάσω τη καινούρια εφαρμογή αποστολής αρχείου που έχει τους κωδικούς 95 και 96 και να γίνει συγκεντρωτική εγγραφή. Οπότε το πρόβλημα λύθηκε.
 4. Για να μην μπερδευόμαστε και δημιουργούνται εντυπώσεις, το ΝΠΔΔ απασχολεί μέσω προγράματος ΟΑΕΔ ανέργους, τους οποίους πληρώνει ο ΟΑΕΔ βάσει καταστάσεων που στέλνει το ΝΠΔΔ στον ΟΑΕΔ. Επειδή όμως πρέπει να πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και το ΦΜΥ των ανέργων, η συμφωνία είναι να τα πληρώνει το ΝΠΔΔ, κατόπιν να στέλνει τις αποδείξεις πληρωμής στον ΟΑΕΔ κι αυτός να επιστρέφει τα χρήματα. Ουσιαστικά δλδ δεν υπάρχει κόστος για το ΝΠΔΔ.
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά σκοπός είναι να μην ανεβάσουμε αναλυτικό αρχείο, παρά να υποβάλουμε συγκεντρωτικά, όπως γινόταν με την 1049/2014 κι όπως αναφέρει το από 15/4 Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ ...να μπορούν πλέον να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση, επίσης συγκεντρωτικά, σύμφωνα με την Α.1099/2019 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τη χρήση των κωδικών 95 και 96 (για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχα)....
 6. Μήπως έχετε υποβολή ΦΜΥ για ΝΠΔΔ, που θεωρητικά έχουν υποχρέωση υποβολής αρχείου για αμοιβές από 1-1-2020, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη; Το taxis απαντάει ότι το θέμα είναι φορολογικό κι όχι τεχνικό κι εν τωμεταξύ η προθεσμία όλο και κοντεύει...
 7. Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά ναι, έτσι γίνεται σε όσες μονάδες ξέρω.
 8. Τελικά, αφού και σε εμάς δεν απάντησε το taxis, με το ζυνεχόμενο άνοιγμα-κλείσιμο της εφαρμογής κάποια στιγμή εμφάνισε τα σωστά ποσά, οπότε έφυγε υποβολή την ίδια στιγμή, πληρώθηκε εξ ολοκλήρου και καλή δύναμη (περιμένουμε τον ορκωτό)
 9. Μία παρακράτηση ( 29,50€ ) δεν την φέρνει καθόλου, ενώ στην αρχή την έφερνε. Ρωτάω τον πελάτη αν άλλαξε το αρχείο και μου λέει ότι δεν άλλαξε τίποτα. Και μιλάμε για 184Κ φόρο.
 10. Μία από τα ίδια και για τη δήλωση του Νοσοκομείου και από εδώ. Οι παρακρατήσεις που φέρνει το σύστημα είναι ο,τι να ναι.
 11. ΙΚΑ πληρώσαμε κανονικά σήμερα ρύθμιση στο περιφεριακό ΚΕΑΟ με επιταγή...
 12. Μπράβο στον κ. ΦΙλοξενίδη και στον κ. Χολέβα. Παιδευόμουν με την DIY εφαρμογή που δίνει το υπουργείο και άκρη δεν έβγαζα.
 13. Για αυτό μόνο να πω εγώ τι έγινε στη περίπτωση μου...Είχαμε στο Νοσοκομείο γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς που δουλεύανε σε ολοήμερα(απογευματινά) ιατρεία. Για αυτά υπάρχουν ένα σωρό αποφάσεις που τα θεωρούνε ελευθέρια επαγγέλματα και μέχρι πριν 2 χρόνια που δίναμε εκτυπωμένες βεβαιώσεις άλλοι τις έβαζαν στον 507, άλλοι τις άρθροιζαν μαζί με τις τακτικές αποδοχές κλπ. Φέτος επ΄ουδενί δεν ήθελα να τους βάλω στη βεβαίωση των ελευθέριων γιατί το νοσοκομείο παρακρατούσε και από κανονικούς ελεύθερους επαγγελματίες(δικ. επιμελητές) και θα είχα θέμα με την οριστική των ελευθέριων. Αλλά μετά από ψάξιμο μάθαμε ότι τα περισσότερα νοσοκομεία έβαλαν όσους δουλεύουν ΚΑΙ στα απογευματινά ιατρεία στη βεβαίωση των ελευθέριων, οπότε πράξαμε ομοίως και ίσως για αυτό βλέπετε ότι βλέπετε...
 14. Η ΔΟΥ λέει ό,τι μπορεί για να σε διώξει. Απάξ όμως και τους ζορίσεις, δείχνοντας ότι γνωρίζεις πέντε πράγματα και απαιτώντας να σου δείξουν την εφαρμογή για να αποδώσεις το χαρτόσημο, καταλήγεις να παίρνεις μια ταυτότητα πληρωμής και να κάνεις τη δουλειά σου.
 15. Πήγαμε για χαρτόσημο & ΟΓΑ χαρτοσήμου στη ΔΟΥ με την χειρόγραφη προσωρινή και αντίγραφο της προηγούμενης, απλά για επίδειξη. Δεν τα πήρανε, έλεγαν συνεχώς ότι ο νόμος άλλαξε και ψάξτε να το βρείτε στο taxis που είναι η υποβολή των παραπάνω. Μαλώσαμε και φύγαμε. Την άλλη μέρα σε άλλη ΔΟΥ, όπου λόγω γνωριμίας (πάρ'το ρε αδερφέ να τελειώνουμε) καταθέσαμε την προσωρινή, πληρώσαμε και τέλος.
 16. Όντως όλες οι υπηρεσίες ξαφνικά έχουμε αυτό το πρόβλημα. Εκεί που αποδίδαμε 1%,4% κ 8% με δήλωση στη ΔΟΥ, ξαφνικά είπαν ότι πηγαίνουν μόνο ηλεκτρονικά και με Τ.Ο. πληρωμή στη τράπεζα. Έλα όμως που έχεις 3000-4000 τιμολόγια που πρέπει να περαστούν στη φόρμα ένα- ένα με το χέρι... Αρχείο δεν μπορείς να σηκώσεις γιατί δεν δέχεται τη γραμμογράφηση κι ούτε δίνει παράδειγμα για τον σωστό τρόπο. Επειδή όμως το θέμα είναι πολύ μεγάλο (μόνο στη δουλειά μου έχω πληρωμή 396Κ€) κι η πίεση ανάλογη, μάλλον θα τα δεχτούνε με τον παλιό τρόπο(χειρόγραφα). Ήδη η ΔΟΥ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης τα πήρε σήμερα έτσι. Αλλά το ότι εσύ πρέπει να βγάλεις κωδικούς, το θεωρώ σωστό. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν βγάλει και εξουσιοδότησαν έναν υπάλληλο να καταθέτει ηλεκτρονικά με τους δικούς του κωδικούς τις ανάλογες δηλώσεις...
 17. Και να υπενθυμίσω ότι σε περίπτωση είσπραξης χρημάτων από το δημόσιο πρέπει να προσκομιστεί η πρωτότυπη ή θεωρημένο αντίγραφο αυτής. Απλό φ/α γίνεται δεκτό μόνο αν προέρχεται από το taxis.
 18. Ψιλό άσχετο, αλλά σε δύο ταχυδρομεία της Θεσσαλονίκης που είχα αποτανθεί(Καλαμαριάς κ ΑΠΘ) μου είπαν ότι οι φάκελοι για εφορία έχουν καταργηθεί πια.
 19. Επιβεβαιώνω. θα μπορούσε όμως η ΔΟΥ να δώσει ενημερότητα ΕΙΔΙΚΑ για συγκεκριμένη είσπραξη.
 20. H πολύτεκνη μητέρα με 3 παιδιά, αν κι έτσι ονομάζεται τρίτεκνη νομίζω, έχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, οπότε δεν έχει φόρο. Οι πολύτεκνοι ως μεταχείριση έχουν το αφορολόγητο που αυξάνεται για κάθε παιδί. Με 11.300€ δεν χρειάζεται ηλεκτρονική υποβολή. Εσύ που έχεις μηδενική δήλωση όπως είπαν και πιο πάνω πρέπει να "βρεις" 750 € αποδείξεις, τις οποίες απλώς θα σημειώσεις, χωρίς να τις υποβάλεις, αλλά θα τις κρατήσεις.
 21. Μηδενική προσωρινή δήλωση ΦΜΥ, θα πρέπει να υποβληθεί; Αφορούσε περίοδο 1/10-31/10 και δεν έστειλα, γιατί δεν είχα τίποτα....
×
×
 • Create New...