Jump to content

kardi2020

simple Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 1. Καλησπέρα σε όλες και όλους. Με κάλεσε ο νοικάρης μου ο οποίος έχει επιχείρηση η οποία είναι κλειστή με κρατική εντολή να με ενημερώσει ότι θα μου βάλει το ενοίκιο μείον το 40%. Στην πρώτη καραντίνα δεν είχε γίνει καμία μείωση ούτε είχε διεκδικήσει να πληρώσει μειωμένο ενοίκιο. Το ερώτημα είναι πως μπορώ να γνωρίζω αν το έχει δηλωμένο ως πρώτη κατοικία (επειδή έχει κι άλλα ακίνητα); Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους.
 2. Το ξέρω θα ακουστεί απίστευτο αλλά μόλις κατάφερα να βγάλω ασφαλιστική ενημερότητα του ιδιοκτήτη από το eΕΦΚΑ μία ημέρα μετά την εξόφληση της ρύθμισης οφειλών. Είχα πάρει σε δύο καταστήματα (Χαλκίδα και Αλιβέρι) και οι 2 μου είχανε πει άσε να περάσουνε 2 ημέρες και μετά θα σε αφήσει το σύστημα να την κατεβάσεις. Τελικά τα κατάφερα μετά από κάτι παραπάνω από 24 ώρες. Ειλικρινά μου φαίνειται απίστευτο με τόσα που ακούω για τον ΕΦΚΑ.
 3. H υπάλληλος στον ΕΦΚΑ μας έδωσε το συνολικό ποσό οφειλής προς εξόφληση. Οπότε δεν τίθεται θέμα δόσης αλλά συνολικής εξόφλησης. Πάντως η τελευταία δόση ναι, είχε πληρωθεί κανονικα και εμπρόθεσμα. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί η υπάλληλος μου είπε οτι δεν είναι σίγουρη ότι το σύστημα θα "καταλάβει" ότι πρόκειται για εξόφληση και όχι για δόση και μου είπε ότι συνήθως χρειάζονται 1-2 μέρες για να φανεί η πληρωμή αρχικά και μετά να εκδοθεί και η βεβαίωση ΕΦΚΑ.
 4. Μετά από επικοινωνία με ΕΦΚΑ, βεβαιωθήκαμε ότι εξοφλήσαμε το σύνολο των οφειλών. Ρωτήσαμε πόσο είναι το σύνολο και αυτοί μας είπανε το ποσό είναι τόσο. Για την εξόφληση χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα οφειλής που μας είχανε δώσει μετά τη ρύθμιση και για το λόγο αυτό η κοπέλα στον ΕΦΚΑ ήταν διστακτική σχετικά με το διάστημα της εκκαθάρισης!
 5. Επαγγελματίας αυτοκινητιστής (ιδιοκτήτης ταξί) εξόφλησε τις ρυθμισμένες οφειλές προς ΟΑΕΕ προκειμένου να πάρει βεβαίωση εισφορών από ΕΦΚΑ και για να ολοκληρωθεί τελικά η μεταβίβαση-πώληση της άδειας. Η εξόφληση έγινε σήμερα στην Alpha Bank. Πόσο χρόνο κάνει -από την εμπειρία σας- για να φανεί στο σύστημα του ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ προκειμένου να εκδώσουν την βεβαίωση εισφορών? Ευχαριστώ υ.γ.: επίσης, ισχύει αυτό το link για τη βεβαίωση ή πρέπει να πάει υποχρεωτικά στα γραφεία του ΟΑΕΕ https://www.oaee.gr/introfrm_forologikesoaee.asp?
 6. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει ακόμα αυτή η φόρμουλα υπολογισμού: https://www.karpodinis.gr/yper/yper5.aspx? Αν συμπληρώνω σωστά τα στοιχεία, η υπεραξία βγαίνει μηδενική.
 7. Παίζει ρόλο η αξία του τιμολογίου πώλησης ή είναι στάνταρ το ποσό της υπεραξίας;
 8. Σε αγορά ΕΔΧ ταξί, πως υπολογίζεται η υπεραξία; Ευχαριστώ
 9. Έτσι για την ιστορία και γιατί το Greek lamogio ποτε δε θα πεθάνει, η απόλυση έγινε κανονικά και με το νόμο (?) χωρίς να γίνει πρόσληψη την ίδια ημέρα έτσι ώστε να τηρηθεί έστω η εγκύκλιος που επικαλέστηκε η ίδια εταιρεία και στην οποία αναφέρεται ότι για 45 ημέρες μετά την λήξη της παράτασης αναστολης, θα πρέπει να έχει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων αλλά όχι τους ίδιους ανθρώπους. Σαφώς και η εταιρεία πάει για κλείσιμο οπότε λογικό να απολύει κόσμο αλλά αυτοί ούτε τα προσχήματα δεν κρατήσανε.
 10. Ευχαριστώ πολύ floydpink. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα! Αν δείτε τις απαντήσεις από το HelpDesk της επιθεώρησης από Δόκτωρα εργατολόγο θα σας πέσουν τα μαλλιά. Είμαι σχεδόν -δυστυχώς όχι 100% όπως ιδανικά θα ήθελα- σίγουρος ότι αν ξεκινήσω εργατική διαφορά, μπορεί κατά την ερμηνεία του νόμου να είμαι τυχερός και η απόλυση να είναι άκυρη. Το θέμα είναι σε αυτή τη χώρα, προκειμένου να βολευτούν όλοι, ακόμα κι αυτά τα πράγματα αφήνονται στην τύχη και δεν είναι 100% ξεκάθαρα! Τέλος πάντων. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.
 11. Ναι αυτό το γνωρίζω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το τονίζει η επιθεώρηση εργασίας.
 12. Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. Εξαιρετικό φόρουμ και εξαιρετικό κλίμα. Ωστόσο, αυτό που αναφέρει ο floydpink νομίζω δεν περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις και για το λόγο αυτό άλλωστε έβγαλαν μετά τις εγκυκλίους. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτό όμως που πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση και θεωρώ άηθες είναι ότι όποιος εργοδότης πάρει παράταση μέχρι 31/05, μπορεί να απολύσει (και να προσλάβει), ενώ όσοι δεν πάρουν παράταση, τότε δεν μπορούν να απολύσουν για 45 μέρες (με βάση τις 2 παραγράφους της εγκυκλίου που ανέφερα). Τέλος, θα ήθελ
 13. Ο εργοδότης αλλά και ο δικηγόρος που έβαλε να με πάρει για εκφοβισμό μου αναφέρανε ότι πατάνε στο ότι η εγκύκλιος αναφέρει "τη διατήρηση του ίδιου αριθμού εργαζομένων για 45 ημέρες" και ότι θα απολύσουν εμένα και θα κάνουν πρόσληψη. Για το ηθικό του θέματος να ισχυρίζεται σε μένα ότι η επιχείρηση κλείνει και να κάνει πρόσληψη, δεν θα ήθελα να σχολιαστεί!
 14. Η εταιρία έκανε αναστολή εργασιών από μόνη της ως πληττόμενη επιχείρηση που έχει μειωμένο τζίρο, όχι με κρατική εντολή. Με την επιθεώρηση προσπάθησα να μιλήσω και πραγματικά έχουν βγει τόσες εγκύκλιοι που ούτε αυτοί γνωρίζουν επακριβώς με αποτέλεσμα να μου πούνε να μην υπογράψω τίποτα και απλά να ξεκινήσω εργατική διαφορά για να εξεταστεί από τους εργατολόγους μετά την καταγγελία της σύμβασης. Θεωρώ ότι το άρθρο που με αφορά είναι αυτό παρακάτω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως τους δίνει τη δυνατότητα και να πάρουν παράταση αναστολής και να μπορούν να απολύσουν ακριβώς μετά τη λήξη αυτής. Ε
 15. Καλησπέρα σας. Παρακάτω σας παραθέτω τις ημερομηνίες αναλυτικά σχετικά με την επίκειμενη απόλυση για την οποία με ενημέρωσε η εταιρεία που εργάζομαι. Πολύ συνοπτικά: Ημερομηνία έναρξης απασχόλησης: 03/06/2019 Ημερομηνία έναρξης αναστολής λόγω covid19: 06/04/2020 Ημερομηνία λήξης αναστολής: 20/05/2020 - (Παράταση αναστολής για μέρος του προσωπικού): έως 31/05/2020 Ημερομηνία επιστροφής στην εργασία μου μετά τη λήξη της αναστολής: 22/05/2020 (κανονική άδεια στις 21/05/2020) Ημερομηνία ενημέρωσης δια τηλεφώνου για απόλυση στις
×
×
 • Create New...