Jump to content

gianis

simple Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by gianis

 1. Προγράμματα εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση απο το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε Λογιστικά θέματα.

  http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/show_programs.php?catID=30

  Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙΙ και E.R.P. με την χρήση του Navision της Microsoft

  -Εγγραφές με την χρήση του προγράμματος και κλείσιμο βιβλίων

  -Υποσυστήματα του προγράμματος και Ειδικά θέματα Λογιστικής

  -Διαφορές απογραφής-Διαφορές παραλαβής αγοραζομένων υλικών

  -Κοστολόγηση και αναλυτική Λογιστική

  -Τεχνικές προδιαγραφές, Βιβλιο παραγωγής,

  Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου δίδεται πιστοποιητικό Εξιδίκευσης.

  Διάρκεια περίπου 6 μήνες .

 2. Συνάδελφοι καλημέρα σας

  Αντιμετωπίζω το εξής προβλημα και ζητ΄ζω την βοηθεια σας.

  Ατομική επιχείρηση η οποία πριν την υποχρέωση έκδοσης στοιχείων απο τον φορολογικό μηχανισμό είχε θεωρήσει στην ΔΟΥ ( με το σύστημα της διάτρησης ) κάποιες χιλιάδες στοιχείων.

  Απο την ημερα εφαρμογής των φορολογικών μηχανισμών συνέχισε να εκδίδει τα ιδια στοιχεία τα οποία είχαν την συμβολοσειρα σήμανσης απο τον φορολογικό μηχανισμό αλλα ήταν επίσης και διατρητα.

  Στην συνέχεια λόγω οικονομικών προβλημάτων δημιουργήθηκαν οφειλες προς ΦΠΑ και ΙΚΑ. Κάποιες απο τις οποίες έχουν μπεί σε διαδικασία ρύθμισης κάποιες όχι ακόμη.

  Σήμερα το τμήμα ελέγχου μας καλεί να προσκομίσουμε τα βιβλία της επιχείρησης για έλεγχο και μας επιβάλει πρόστιμο αξίας 27.000,00 € το οποίο εφόσον συμβιβαστούμε πάει στο 1/3.

  Το ερώτημά μου είναι το εξής . Εφόσον τα στοιχεία που έχουν εκδοθεί είναι διάτρητα απο την αρμόδια ΔΟΥ γιατί μας επιβάλεται το πιο πάνω πρόστιμο. Αν δηλαδή δεν υπήρχε το σύστημα του φορολογικού μηχανισμού δεν θα συνεχίζαμε στην έκδοση των πιο πάνω στοιχείων και ας είχαμε οφειλές στο ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΔΟΥ????????

  Ευχαριστώ

  Αντιμετώπισα το θεμα αυτό το Ιούλιο του 2007 και στην ΔΟΥ μου επεβαλαν το προστιμο 880Χ15 παραστατικα =13.200 ευρω.(το 15 ειναι περιορισμός ασχετα απο ποσα παραστατικα εκδόθηκαν). Εστειλα επιστολή στο υπουργείο Οικονομικων με κοινοποιησει στην ΔΟΥ. Ευτυχως στην δικια μου περιπτωση, προηλθε απο εκπροθεσμη πληρωμή του φορου μεγαλης ακινητης περιουσιας και η απάντηση απο το Υπουργει ηταν οτι η συγκεκριμένη περιπτωση δεν εντασεται στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1088/27-6-2006 και μου εσβησαν το προστιμο.

  Το προβλημα ομως ειναι μεγαλο γιατι τα προστιμα συμφωνα με τον Ν.2523/1997 αρθρο 5 παρ.8 περ. β) σε συνδυασμό με την παράγραφο 9 έχουν όπως παρακάτω :

  Αν για παραδειγμα εκδίδουμε αθεώρητα βασει 1082 ή 1083 μετα την 1/7 χωρις να εχουμε εκπληρωσει τις υποχρεωσεις μας εστω εως τις 20/9 τοτε απο 1/7-20/9 οσα στοιχεια εκδόσαμε θεωρούνται αθεωρητα και για την πρωτη παραβαση το προστιμο ειναι 880 ευρωΧ15(περιορισμός) παραστατικα=13.200

  Την επομενη φορα που θα συμβει 880 ευρωΧ30(περιορισμός)=26.400 και για την τριτη φορα

  *************** Δεν υπαρχει περιοσρισμός στα παραστατικά *********** που σημαινει αν μια εταιρεία απο 1/7 - 20/9 εχει εκδοσει 2000 παραστατικά το προστιμο θα ειναι 2000Χ880=7.040.000 ? (και μη χειροτερα).

  Η ισχυς του νόμου είναι απο το 2004.

  Μηπως στο τελος ριξουν και την ευθυνη στον Λογιστή ?

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Στην συνέχεια εστειλα επιστολή στο Οικονομικό επιμελητηριο και Πανελλήνια ομοσπονδία Λογιστων οι οποιοι ακομα περιμενουν συναστηση με τον Υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

  Βάρδας Ιωάννης

 3. εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση απο το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε Λογιστικά θέματα.

  http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/show_programs.php?catID=30

  Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙΙ και E.R.P. με την χρήση του Navision της Microsoft

  -Εγγραφές με την χρήση του προγράμματος και κλείσιμο βιβλίων

  -Υποσυστήματα του προγράμματος και Ειδικά θέματα Λογιστικής

  -Διαφορές απογραφής-Διαφορές παραλαβής αγοραζομένων υλικών

  -Κοστολόγηση και αναλυτική Λογιστική

  -Τεχνικές προδιαγραφές, Βιβλιο παραγωγής,

 4. Πως γινεται ο υπολογισμος συμφωνα με τα Διεθνη λογιστικα προτυπα , για την πρόβλεψη αποζημιωσης προσωπικου λογω εξοδου απο την υπηρεσία.

  Με βαση τον 2190 και το ΕΓΛΣ υπολογιζεται το 40% ή 50% της αποζημιωσης που δικαιουται καποιος πχ. στις 31.12.2006 .

 5. Οι επιταγες που στέλνονται στην τραπεζα για εγγυηση ή ενέχυρο σε ποιους λογαριασμους του Ελληνικου λογιστικού Σχεδιου πρεπει να καταχωρηθουν σε πίστωση του 33.90 (Επιταγες εισπρακτεες μεταχρονολογημένες)..

 6. Διευθύνων σύμβουλος που δεν ειναι στο Δ.Σ και δεν ειναι ασφαλισμένος σε ΤΕΒΕ ή ΤΑΕ

  πηρε αμοιβη 20000 ευρω .

  Για την αμοιβή αυτή θα πληρωθεί φόρος οπως στην περιπτωση του Δ.Σ (35% φορος + 1.2 % χαρτ/μο) ή

  θα πληρωθει με απόδειξη δαπάνης με παρακράτηση φόρου 20% και χαρ/μο .

 7. Εχω κανει μια προβολη σε περιοδικο και πρεπει να πληρωσω αγγελιοσημο.

  Το αγγελιοσημο θα καταχωρηθη σαν εξοδο.

  Νηπως γνωριζει καποιος ενα υπαρχει καποια αποφαση για χρηση συγκεκριμενου λογαριασμου του λογιστικου σχεδιου ή θα θα παει 63.98.99 Λοιποι φοροι τελη.

  gianis

 8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,

  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤ/ΣΗΣ ???????

  θΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤ/ΣΗΣ Ή ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

  ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ;;;;

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΦΥΓΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ 31- ΜΑΙΟY -2004 ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

  Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 1/`1-31`/5/2004 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ;;;

 9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,

  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.

  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤ/ΣΗΣ ???????

  θΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤ/ΣΗΣ Ή ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 10. Συναδελφοι ,

  Με την περαιωση

  Χρεωνουμε τον 42.04 Διαφορες Φορολογικου Ελεγχου προηγ.χρ.

  Πιστωνουμε 54.99 Φοροι τελη προηγουμενων χρησεων

  και στο τελος της χρησης

  Χρεωνουμε τον 88.06 Διαφορες Φορολογικου Ελεγχου

  προηγουμενων χρησεων

  Πιστωνουμε 42.04 Διαφορες Φορολογικου Ελεγχου προηγ.χρ.

  Ο 88.06 εμφανιζεται στον πινακα Διαθεσης

 11. Επειδη πλεον υπαρχει ισοτιμια μεταξυ ΑΕΙ & ΑΤΕΙ απο Φετος καταργηθηκαν οι Πανελληνιες εξετασεις απο ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ που γινοντουσαν στην Θεσ/κη και πλεον γινεται με καταταξη κατα σχολη οπως και των πτυχιουχων ΑΕΙ.

  Δηλαδη πηγαίνω στην σχολη υποδοχής και κανω αιτηση για καταξη.

  Συνηθως η καταταξη γινεται με βαση τον Βαθμο ΠτυχίουΕπειδη πλεον υπαρχει ισοτιμια μεταξυ ΑΕΙ & ΑΤΕΙ απο Φετος καταργηθηκαν οι Πανελληνιες εξετασεις απο ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ που γινιντουσαν στην Θεσ/κη και πλεον γινεται με καταταξη κατα σχολη οπως και των πτυχιουχων ΑΕΙ.

  Δηλαδη πηγαίνω στην σχολη υποδοχής και κανω αιτηση για καταξη.

  Συνηθως η καταταξη γινεται με βαση τον Βαθμο Πτυχίου.

  Επισης αναγνωριζεται το μεταπτυχιακο με βασικο πτυχιο ΑΤΕΙ

 12. Αγαπητέ συνάδελφε και συνονόματε τα λες πολύ καλά.

  Εγώ που έχω πτυχίο Α.Τ.Ε.Ι. Διοίκησης Επιχειρήσεων τι λες θα βρώ στον ήλιο μοίρα ???? ή θα πρέπει να τελειώσω και κάποιο άλλο τμήμα πχ Α.Τ.Ε.Ι. Λογιστικής ή Α.Ε.Ι. γιά να μπορέσω να εργασθώ σαν Λογιστής ????

  Αγαπητέ συνάδελφε το νομικο πλαισιο σου δινει το δικαιωμα να ενταχθεις στον χωρο με μια μικρη καθυστερηση σε οτι αφορα τις αδειες λογιστη. Αν θελεις να εξελιχθεις σε υπευθυνο λογιστηριου μιας μεγαλης επιχειρησης θα πρεπει να κανεις καταταξη σε τμημα λογιστικης ή να Διαβασεις παρα πολυ .

  Το πυχιο Διοικησης που εχεις σου δινει την δυνατοτητα να εχεις υπευθυνη θεση σε μια επιχειρηση σε οτι αφορα Διοικητικα , οργανωση παραγωγης , Τμημα προσωπικου .

  Ας μην ξεχναμε οτι πολλες ή τις περισσοτερες φορες ο λογιστης καλειται να ασχοληθει και με εργασιες που δεν ειναι καθαρα του αντικειμενου , οπως πρακτικα συνελευσεων , εκδοση μετοχων , οργανωση παραγωγης κ.α...... .

  Ο χωρος χωραει ολους του καλους !!!!!!!!!!!!!!!

  gianis

 13. ΦΙΛΟΙ ,

  Τα Α.Τ.Ε.Ι πρωην Τ.Ε.Ι και ας μιλήσουμε συγκεκριμένα γα το τμήμα λογιστικής που μας ενδιαφέρει μετα την υπογραφή του Π.Δ για την ανωτατοποιηση τους το 2001 , εχουν αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα σπουδών τους και η φοίτησης πλέον είναι τετραετής.

  Είναι πλέον ισότιμα με τα Α.Ε.Ι και αναγνωρίζονται πλεον τα μεταπτυχικά με βασικό τιτλο σπουδών το Α.Τ.Ε.Ι λογιστικής.

  Ο φοιτητής του Α.Τ.Ε.Ι μπορεί να κάνει κατάξη σε Α.Ε.Ι όπως και οι υπόλοιποι Φοιτητές των Α.Τ.Ε.Ι.

  Φυσικά κατάταξη δεν θα κάνει σε τμήμα λογιστικής (γιατι τοτε μιλαμε για ισοτιμία τίτλου) αλλα σε καποιο άλλο τμήμα π.χ χρηματοοικονομικά , οικονομικά κ.λ.π για να εχει μεγαλύτερο και ευρύτερο πεδίο γνώσεων.

  Σημειωτέον οτι στα Α.Τ.Ε.Ι λογιστικής διδάσκονται μεταξυ αλλων & Λογιστική Ι,Λογιστική ΙΙ , Λογιστικο σχεδιο Ι , Λογιστικο σχεδιο ΙΙ , λογιστικη εταιρειων, Αναλυση ισολογισμου , ΦΠΑ , Ελεγκτικη , Μετατροπες -συγχωνευσεις , Φορολογια αμεσων -εμμεσων φορων , Βιομηχνικος λογισμος , κοστολογηση, προτυπο κοστος , Εργαστηρια Α , Β , Γ κατηγοριας με μηχανογραφηση κ.αλλα δηλαδή ολόκληρο το φασμα λογιστικών εργασιων Μισθωτου ή ελευθερου επαγγελματια λογιστη.

  Μπορουν να συγκριθουν οι λογιστικες γνωσεις του Α.Τ.Ε.Ι με του Α.Ε.Ι.;;;;;;;;

  Οι περισοτεροι οικονομολογοι εξασκουν το επαγγελμα του λογιστή ενω στις οικονομικες σχολές εχουν κανει ενα ή δυο εξαμηνα γενικη λογιστικη και ολα τα υπολοιπα μαθηματα ειναι οικονομια , mikro I, mikro II, Οικονομετρια ,Διεθνες Εμποριο κ.α , πως μπορούν λοιπον να εξασκησουν το λογιστικο επαγγελμα ;;;;;;;;;;;;;.

  Τελος θελω να τονίσω οτι ειμαι πτυχιουχος Α.Τ.Ε.Ι λογιστικής και Οικονομικου Πανεπιστημιου.

  Με το πτυχιο Λογιστικής ειμαι λογιστης και με το πτυχίο του Οικονομικου είμαι Οικονομολόγος.

  αν δεν ισχυει αυτο τοτε ας εξασκήσουμε και το Δικηγορικο επάγγελμα επειδή εχουμε διδαχθεί εργατικο ή αστικό ή συνταγματικό δίκαιο :D .

  Gianis

 14. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 15000 ΕΥΡΩ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΓΡΑΜΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΑΣΟΜΕΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ .(ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ).

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ?

 15. Με την αποφαση Κ`2-5890`/`22-5`-2003

  καθορισθηκε οτι η αμοιβη που θα καταβαλεται σε καθε ελεγκτη Ανωνύμων εταιρειων , απο την ελεγθεισα ανώνυμη εταιρεία , για έλεγχο της καταβολής του αρχικού της κεφαλαιου ή της αύξησης του , σε εκατόν πενήντα ευρω(150 ), ανεξάρτητα απο το του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχεται.

  Η αμοιβή καταβάλεται μετα την υποβολή , στην αρμοδια Υπηρεσια της εκθεσης επι του ελεγχου που πραγματοποιηθηκεκαι μετα απο εγγραγη ειδοποιηση της εν λογω Υπηρεσιας , προς την ελεγχθεισα εταιρεία.

  Σε περιπτωση μετακινησης των ελεγκτων εκτος εδρας καταβαλλονται επι πλεον σε αυτούς απο την εταιρεια τα οδοιπορικα εξοδα.

×
×
 • Create New...