Προς το περιεχόμενο

mixaxri

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    13
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από mixaxri

  1. Για τα χρήματα που λαμβάνει ( σαν προσωρινές απολήψεις) ,  θα πρέπει ταυτόχρονα να κάνετε και παρακράτηση φόρου (5%) .  

    Αλλά όταν αναφέρετε << σαν μισθός >>  τι εννοείται ;

    Έχετε υπ ' όψιν :

    Σημειώνεται ότι η ύπαρξη ή μη εξαρτημένης σχέσης εργασίας είναι συνάρτηση των πραγματικών συνθηκών που διέπουν την εργασιακή σχέση (ΑΠ 946/2005). Ειδικότερα, ο καθορισμός του τόπου, του χρόνου και του τρόπου άσκησης της εργασίας αποτελούν σύμφωνα με την δικαστική νομολογία στοιχεία που τεκμηριώνουν τη σχέση εξαρτημένης εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και η επακόλουθη αμοιβή του διαχειριστή, δεν δικαιολογούν την παροχή εργασίας που σχετίζεται με το αντικείμενο της εταιρείας. Δηλαδή ο διαχειριστής της ΙΚΕ, δεν νομιμοποιείται, εξ αυτού του λόγου, να εργάζεται παρέχων υπηρεσίες δραστηριότητας του νομικού προσώπου. Αυτό μπορεί να γίνεται αν υπάρχει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. ή σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών (αμοιβή με έκδοση τιμολογίου).

     

  2. 15 ώρες πριν, DENNY είπε

    Για απδ επιχειρήσεων μη πληττόμενων τι γίνεται με το δ.π;

    1.υπάρχει πρόβλημα αν έφυγε με την απδ 4/2020;

    2.για όσους το άφησαν για 5/20 , μπορώ να στείλω μια απδ , ή πρέπει να μπλέξω και με συμπληρωματική;

     

    1. Αν ο ΚΑΔ των επιχειρήσεων δεν περιλαμβάνεται στο συνημμένο στο Παράρτημα Πίνακα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

    2. ΓΙα όσες επιχειρήσεις (με ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στον Πίνακα) ο ποιητής αναφέρει στη νέα διευκρινιστική :

    ΄΄Για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες που υπέβαλλαν Κανονική (01) Α.Π.Δ., στην οποία συμπεριέλαβαν τις αποδοχές Δώρου Πάσχα των απασχολούμενων, των οποίων η εργασιακή σχέση τελούσε σε αναστολή, κάνοντας χρήση των Κωδικών Τύπου Αποδοχών (04) και (19), δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια.΄΄

    Δηλαδή, με την αρχική οδηγία έπρεπε να στείλουμε δύο ΑΠΔ (Κανονική για τις αποδοχές Μαίου + Συμπληρωματική για τα Δώρα) ενώ στη συνέχεια με νέες οδηγίες αναφέρει οτι αν τα είχαμε στείλει όλα μαζί δεν πειράζει δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να ήταν σωστοί οι κωδικοί (1,4,19).

    Θεωρώ (προσωπική γνώμη) οτι είναι καλύτερα να στείλετε δύο ΑΠΔ (τώρα ξέρω πολύ θα αρχίσουν να κράζουν...😎)

     

     

     


     

  3. 6 ώρες πριν, dimitrios είπε

    Καλησπέρα Συνάδελφοι, τι γίνεται στην περίπτωση που εργαζόμενος αρνείται να έρθει να εργαστεί σε ξενοδοχείο που εργαζόταν πέρυσι .

    Ο Εργαζόμενος θέλει να τον βγάλει η επιχείρηση σε αναστολή για να πάρει τα 534€.

    Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση το ξενοδοχείο υποχρεούται να τον προσλάβει και να τον βγάλει σε αναστολή η όχι?

     

    Αν σας απαντήσει εγγράφως ή σε email οτι δεν θέλει να εργαστεί νομίζω οτι δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης. Έχουμε φτάσει στο σημείο αντί να συντηρηθούν εκείνοι που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν μπορούν λόγω των συνθηκών να συντηρούμε τους τεμπέληδες.

  4. Στις 25/6/2020 στις 8:41 ΠΜ, GabrielDr είπε

    Καλημέρα και καλή δύναμη από Νάξο,

    doctor αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση για τις επαναπροσλήψεις, δεν μας απαγορεύει πουθενά να προσλάβουμε τους περσινούς που ήταν πλήρη απασχόληση με την ΣΣΕ μη κύριων καταλυμάτων, να τους προσλάβουμε φέτος με την Εθνική ΣΣΕ και με μερική απασχόληση;

    Το σκέφτομαι αυτό διότι ναι μεν θα τους θέσει ο εργοδότης όλους σε αναστολή, αλλά όταν θα χρειαστεί να  ανακαλέσει βάση πληρότητας μπορεί να μην τους χρειάζεται καν πλήρη, αλλά τετράωρα.

    Καλησπέρα σας , μέχρι 30-6-20 είναι υποχρεωτική η Σύμβαση. Από 1-7-20 και μετά μπορείτε αλλά με ερωτηματικά γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Σύμφωνα με το ΔΕΝ δεν είναι υποχρεωτική. Η μερική απασχόληση δεν απαγορεύεται, αρκεί να μη θέλει η επιχείρηση να συμμετέχει και στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (οπότε θα μπορεί).

  5. Γίνεται μία τροποποίηση του Δ.Σ. σε μία Α.Ε., αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την αρμόδια τοπική υπηρεσία του Γ.Ε.ΜΗ. , έχει αποσταλεί η τροποποίηση με την σημείωση οτι για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί να προσκομίσουμε τη βεβαίωση μεταβολής από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.   Στη συνέχεια το αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ. (μετά από ραντεβού βέβαια γιατί δεν προλαβαίνουν(!!!!) από την πολύ δουλειά) μας ζήτησε ασφαλιστική ενημερότητα για τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 3%. Γίνεται ηλεκτρονικά η αίτηση (από το efka μένουμε σπίτι (όχι εμείς πάντως) ) και αφού πέρασε μια ημέρα μας ενημέρωσαν οτι χρειάζονται να τους προσκομίσουμε όλα τα δικαιολογητικά και την απόφαση του Γ.Ε.ΜΗ. με την έγκριση της τροποποίησης του Δ.Σ για να μας δώσουν την ασφαλιστική ενημερότητα. 

    Η απορία μου είναι η εξής : Πόσο δύσκολο είναι με ένα κ....κουμπί να ενημερώνονται αυτόματα όλες οι υπηρεσίες ;; 

     

  6. Από το Εργάνη καλά τα πήρε, αλλά είναι δυνατόν να κάνουμε αίτηση για ένα ποσό στις 11/5 και στη συνέχεια μετά από 5-6 ημέρες να βγαίνει διαφορετικό ποσό λόγω νέων στοιχείων προσωπικού.. Σωστά έχει γίνει η αλλαγή ποσού (τουλάχιστον για τις εταιρίες που είδα μέχρι στιγμής)  αλλά γιατί για μια ακόμη φορά δεν δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη εφαρμογή και καθόμαστε να εξηγούμε στους πελάτες τα ανεξήγητα ; 

  7. 23 ώρες πριν, G.E.S. είπε

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,

    ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ,ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 15/4/2020, ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡ.ΔΗΛΩΣΗΣ ,

    ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ..........

    " Δεν είναι εφικτή η διεκπεραίωση της αίτησής σας, διότι δεν είχατε υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Θα ενημερωθείτε για τη δυνατότητα υποβολής ένστασης μέσω μηνύματος στη θυρίδα σας στο myTAXISnet. "

    ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ " ΕΝΣΤΑΣΗ " ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ....

    να αναμενουμε μηνυμα -ειδοποιηση ,λεει...

    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ  ΣΕ ΕΣΑΣ  ??

     

     

    Έχω μιλήσει με ΑΑΔΕ και μου είπαν οτι προώθησαν το θέμα σε ανώτερα κλιμάκια, απλά μου έκανε εντύπωση οτι δεν είχαν ξανακούσει για τέτοια περίπτωση, όποιος μπορεί να καλέσει στην ΑΑΔΕ και να γνωστοποιήσει και αυτός το πρόβλημα.

  8. 57 λεπτά πριν, doctor είπε

    Εγώ έστειλα 4 εγγραφές (είναι και αυτή η παπαριά με το 0,29 ευρώ) με 01 και άλλες 4 με 18. Τα πήρε κανονικά. 

    Έχετε δίκιο, απλά όσοι κάνουν συμπληρωματική δήλωση μην ξαναστείλουν και το 0,29.

     

×
×
  • Δημιουργία νέου...