Jump to content

nefertiti

Silver members
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Like
  nefertiti got a reaction from DimitrisD in Τιμοκατάλογος λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών   
  Σκέφτηκες ότι μπορεί να είναι και απλά από τον επιχειρηματία η πρόταση και όχι από "δήθεν' λογιστικά γραφεία? Και σου το λέω αυτό γιατί μέσα στο μήνα και δύο δικοί μου πελάτες με Β' κατηγορία μου είπαν (συνεννοημένοι ήταν???) ότι τάχα πήγαν από την επιχείρηση τους άλλοι λογιστές και τους πρότειναν να πάρουν τα βιβλία τους με 60-70 ευρώ το μήνα (εγώ τους παίρνω από 100).
  Εγώ απλά τους απάντησα ότι όποια στιγμή θέλουν μπορούν να τα δώσουν αλλού αλλά ότι εγώ με αυτές τις τιμές δουλεύω.
  Έ, όχι να στραβωνόμαστε όλη μέρα στο Η/Υ για ψίχουλα!!!
 2. Upvote
  nefertiti reacted to ype in Ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων πρέπει να εξοπλιστούν άμεσα με POS - Αναλυτική λίστα 13-04-17   
  Προσέξτε λίγο τη διατύπωση. Γράφει η ΚΥΑ:
  Άρθρο 1 Καθορισμός υπόχρεων δικαιούχων πληρωμής και προθεσμία συμμόρφωσης 1. Οι δικαιούχοι πληρωμής της περ. γ' του άρθρου 62 του ν. 4446/2016 (Α' 240), οι οποίοι διαθέτουν τους παρακάτω κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (εφεξής Υπόχρεοι), υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής που πραγματοποιούν καταναλωτές της περ. α' του άρθρου 62 του ν. 4446/2016, (Α' 240).
  https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26054/hl/45231

  Λέει κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, δε λέει Κωδικούς Αριθμούς κύριας Δραστηριότητας.
   
  Αν εγώ έχω ΚΑΔ κύριας δρστηριότητας 01.13.14     Καλλιέργεια μαρουλιών
  και δευτερεύουσας 69.20.20.00     Λογιστικές υπηρεσίες
  μπορεί για την κύρια δραστηριότητα να μην υποχρεούμαι αλλά για την δευτερεύουσα που έχει κύριο κωδικό 69.20 υποχρεούμαι.
  Οπότε αν τα έχω παρατήσει και φυτεύω μαρούλια στο χωριό αλλά δεν έχω διακόψει τη δευτερεύουσα δραστηριότητα μήπως πρέπει να έχω pos ?
   
 3. Upvote
  nefertiti reacted to PROAKIS in Ποιες κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων πρέπει να εξοπλιστούν άμεσα με POS - Αναλυτική λίστα 13-04-17   
  αφού είναι όλη η Θεσσαλία (47.52) ,είναι δυνατόν να εξαιρείται η Μαγνησία (47.52.4900) ?
 4. Upvote
  nefertiti reacted to galinos in Προσάρτημα πολύ μικρών οντοτήτων.   
  Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για την προσπάθεια, και φυσικά πολλά ευχαριστώ ,από μέρους μου.Μόνο μία διόρθωση αν μου επιτρέπεις . Στό πρώτο φύλλο Κριτήρια στην κατηγορία Πολύ μικρή (νομικές μορφές όπου ισχύει μόνο το κριτήριο του κύκλου εργασιών) Ετερόρρυθμες ή Ομόρρυθμες εταιρείες, Ατομικές επιχειρήσεις, Αστικές μη Κερδοσκοπικές κ.ά. sos Αυτές εκτός απο κατάσταση αποτελεσμάτων συντάσσουν και προσάρτημα !!!!(παρέχουν τις πληροφορίες μόνο των παραγράφων 3 και 34 του άρθρου 29) 
   
   
  Καταστάσεις                                Απλογραφικά                                   Διπλογραφικά
  Υποχρεωτικά                                Κατάσταση απoτελεσμάτων(B.6)  Κατάσταση απoτελεσμάτων(B.6) 
                                                                  Προσάρτημα                                       Προσάρτημα 
   
   
  Προαιρετικά 
                                                                Ισολογισμό (B.5) 
 5. Upvote
  nefertiti reacted to Nicolas in Προσάρτημα πολύ μικρών οντοτήτων.   
  Ονομα αρχείου: Προσάρτημα πολύ μικρών οντοτήτων.
  Το αρχείο ανέβηκε από: Nicolas
  Το αρχείο καταχωρήθηκε: 08 Δεκ 2015
  Κατηγορία αρχείου: Υποδείγματα εγγράφων


  Υπόδειγμα προσαρτήματος.
  Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παράγραφο 8 του άρθρου 30 του Ν. 4308/2014 οι πολύ μικρές οντότητες των παραγράφων 2(α) και 2(β) του άρθρου1 που καταρτίζουν συνοπτικό ισολογισμό του υποδείγματος Β5 και συνοπτική κατάσταση αποτελεσμάτων του υποδείγματος Β6, μπορούν στο προσάρτημα να παρέχουν τις πληροφορίες των παραγράφων 3,6,25 και 34 του άρθρου 29, χωρίς να έχουν την υποχρέωση παροχής πληροφοριών των υπολοίπων παραγράφων του άρθρου.


  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο
 6. Upvote
  nefertiti reacted to Drakos in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Ακριβώς αυτό θέλουμε, αλλά να έχει την ίδια εφαρμογή σε μένα  που κόβω τιμολόγιο στην ημεδαπή (και έχω ΑΦΜ ελληνικό) , με καποίον άλλο που κόβει τιμολόγιο στην αλλοδαπή (και έχει ΑΦΜ ελληνικό).
  Η υπερακτία , εξωχώρια αλλοδαπή δεν θεωρείται και αυτή???? Αν θα ήθελαν κάτι διαφορετικό, κατα την αποψη μου πάντα, θα έπρεπε στο άρθρο 12 , να προβλέψουν και το..... ''κάι έχουν την έδρα τους η έγκατάσταση στην ημεδαπή''. Δεν έχει λογική η ίδια πηγή εισοδήματος να φορολογείται διαφορετικά αν έχεις εκδώσει τιμολογιο στην Ελλάδα και διαφοφρετικά αν έχεις εκδώσει τιμολόγιο στο εξωτερικό. Έχει????
 7. Upvote
  nefertiti reacted to THO in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Τι είναι αυτά που λές G.E.S.? Με έχεις εμένα για τέτοιο?      (πλάκα κάνω). Απλά θεωρήσαμε στη συζήτηση με τον πελάτη ότι είναι προτιμώτερο να πρέπει να τούς δώσουμε εμείς 6.000 ευρώ επιπλέον, παρά να περιμένουμε να τα πάρουμε πίσω από το Ελληνικό Κράτος. Ο φορολογούμενος, όπως και όσοι είχαν λεφτά στην τράπεζα και δυνατότητα internet banking προτίμησε να στείλει και να πληρώσει άμεσα όλο το φόρο, παρά να περιμένει να βγεί η εβδομάδα με το φόβο κουρεμάτων κλπ. Φαντάζομαι σε όλους έτυχε η ίδια περίπτωση και η ίδια ανησυχία. Έχω κάνει ήδη γραπτό αίτημα στο Υπουργείο και περιμένω να κάνω τη συμπληρωματική μου αν χρειαστεί. Ας μου το απαντήσουν γραπτά, διότι προφορικά μου έχουν πεί από πέρυσι πως ισχύει η φορολόγηση σαν μισθωτός στην περίπτωσή μου.  Και επειδή έκανα και αυτό που γράφει η nefertiti παραπάνω, επιβεβαιώνεται πως το πρόβλημα είναι τεχνικό και όχι φορολογικό, διότι και στην περίπτωσή μου δούλεψε (δηλαδή ποσό στον 401 και δεν συμπλήρωσα τον 019 σε άλλη δοκιμαστική δήλωση που έκανα με τη χρήση της εκκαθάρισης της ΓΓΠΣ χωρίς οριστική υποβολή, δηλαδή επιβεβαίωσα το φόρο). Οπότε αφού έχουμε την απάντηση του ΤΑΞΙΣ (τεχνική) ας περιμένουμε και την φορολογική απάντηση. Και επειδή έλαβα και πολύ σοβαρά υπόψη αυτό που είπε ο PROAKIS (το περί ουσίας) έχω ήδη στείλει και το γραπτό ερώτημα στο Υπουργείο.
 8. Upvote
  nefertiti got a reaction from THO in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Ναι, πολύ σωστό κι αυτό! Εγώ θα περιμένω πρώτα μια απάντηση από το Taxis και κατόπιν θα δω τι θα κάνω. Πάντως το να πληρώσει κάποιος 4.500 ευρώ που βγαίνει χωρίς μπλοκάκι, με μηδενικό εισόδημα, μόνο και μόνο γιατί δεν προβλέφθηκε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιστεύω εντελώς άδικο και δεν θα το κάνω.
   
  Αναμένω και σας ενημερώνω....
 9. Upvote
  nefertiti got a reaction from rachel in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Ναι, πολύ σωστό κι αυτό! Εγώ θα περιμένω πρώτα μια απάντηση από το Taxis και κατόπιν θα δω τι θα κάνω. Πάντως το να πληρώσει κάποιος 4.500 ευρώ που βγαίνει χωρίς μπλοκάκι, με μηδενικό εισόδημα, μόνο και μόνο γιατί δεν προβλέφθηκε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιστεύω εντελώς άδικο και δεν θα το κάνω.
   
  Αναμένω και σας ενημερώνω....
 10. Upvote
  nefertiti got a reaction from G.E.S. in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Ναι, πολύ σωστό κι αυτό! Εγώ θα περιμένω πρώτα μια απάντηση από το Taxis και κατόπιν θα δω τι θα κάνω. Πάντως το να πληρώσει κάποιος 4.500 ευρώ που βγαίνει χωρίς μπλοκάκι, με μηδενικό εισόδημα, μόνο και μόνο γιατί δεν προβλέφθηκε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιστεύω εντελώς άδικο και δεν θα το κάνω.
   
  Αναμένω και σας ενημερώνω....
 11. Upvote
  nefertiti reacted to THO in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Ακριβώς nefertiti. Γι αυτό και ο ενθουσιασμός μου με τον PROAKIS. Το έβαλα στην πρώτη γραμμή και το πήρε 099999999. 
 12. Upvote
  nefertiti reacted to G.E.S. in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  το  θεμα  ειναι να  " παρει  " τη δηλωση  η  ποια ειναι η  " φορολογικη " θεση του υπ. οικ   ??
   
  και το λεω  για να μην βρεθει  καποιος συναδελφος σε δυσκολη θεση   αυριο....
 13. Upvote
  nefertiti reacted to THO in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Συμφωνώ GES. Αντιλαμβάνεσαι όμως τι γίνεται όταν είσαι ο νέος λογιστής του "μπλοκάκια" ο οποίος πέρυσι είχε τις ίδιες ακριβώς πηγές εισοδημάτων και πέρυσι τον φορολόγησε κανονικά ως μπλοκάκια ενώ φέτος δεν του το επιτρέπει. Και η διαφορά φόρου είναι 6.000 ευρώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε σχέση με τη φορολόγησή του σαν μισθωτός. Όπως αντιλαμβάνεσαι, θα αρχίσουν οι ερωτήσεις. Γιατί ο άλλος πέρυσι κι όχι φέτος κλπ. Ρώτησα και στη ΓΓΠΣ αν θα πρέπει να κάνει τροποποποιητική για πέρυσι και μου είπαν όχι διότι το έπαιρνε μόνο με την επωνυμία. Όπως αντιλαμβάνεσαι αυτή δεν είναι φορολογική απάντηση, απλά πρόκειται για "αστοχία υλικού", κοινώς δεν είχαν παραμετροποιήσει σωστά το πρόγραμμά τους. Κι αυτό που λένε όμως στο σεμινάριο δεν αποτελεί απάντηση φορολογική. Το πιο σωστό θα ήταν να το ξεκαθαρίσουν στο νόμο και να πούνε ότι δεν μπορείς να είσαι μπλοκάκιας με εισοδήματα ενδοκοινοτικά. Επαγωγικά μπορείς να το συμπεράνεις, αλλά όταν το είχα ψάξει όταν πρωτοανέλαβα τον πελάτη κανείς δεν μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει (τηλέφωνο στο υπουργείο). Θα μου πείς γραμμένο το έχεις? Όχι. Ευτυχώς του είχα κάνει κουβέντα εδώ κι ένα χρόνο και κάθε φορά όταν τον ενημέρωνα για το φόρο του, του έλεγα και τα δύο αποτελέσματα. Μισό να επιχειρήσω κι αυτό που λέει ο PROAKIS
 14. Upvote
  nefertiti reacted to PROAKIS in Μπλοκάκι - Αδύνατη αποστολή Ε1 λόγω τελικού πίνακα κωδ. 019   
  Δεν αναγκάζουν την εταιρεία για εγκατάσταση ,αλλά την λύση την βρίσκουν στον μπλοκάκια.
   
  αν και ο νόμος δεν κάνει διάκριση ως προς τον εργοδότη.
   
  κάτι γράφουν πότε υφίσταται έμμισθη σχέση ...."ελεγχος εργοδότη κλπ."  . μπορεί να πουν από το εξωτερικό πως του κάνει έλεγχο ,πως τον υποχρεώνει σε υποχρεωτική παρουσία κλπ.
   
   
  για δοκίμασε Α.Φ.Μ. 099999999   ,απλά να δεις αν φεύγει.
 15. Upvote
  nefertiti got a reaction from FORO_LOGISMOS in ΠΕΛΑΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ   
  Πελάτης μου που μου χρωστούσε από 1/2012-6/2012 περίπου 800 ευρώ, είχε και την αναίδεια (τέλος Ιουνίου πέρυσι) να μου πει ότι τα έδωσε σε άλλο λογιστή (τα ενημέρωνα και του τα έδινα όπως κάνω σε όλους). Του είπα να μου πληρώσει ότι μου χρωστάει και ακόμη τα παίρνω!
  Η μεγαλύτερη αναίδεια ήταν όταν με πήρε τηλέφωνο ο νέος λογιστής να του ετοιμάσω τις Συγκεντρωτικές τιμολογίων για να μην αναγκαστεί να καταχωρήσει τιμολόγια από την αρχή. Τον ενημέρωσα για την οφειλή και η απάντησή του ήταν ότι δεν είναι δική του δουλειά το τι χρωστάει σε μένα .........ο πελάτης του!!  
  Έμαθα μετά από λίγο καιρό ότι του έπαιρνε το 1/3 της δικής μου αμοιβής.
   
  Ξέρω ότι θα το βρεί μπροστά του, αλλά το θέμα είναι ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι .........συνάδελφοι, δεν θα υπήρχαν ούτε αυτοί οι πελάτες.   
 16. Upvote
  nefertiti reacted to SophiaL in Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Συναδέλφους   
  Χρόνια πολλά!!!
   
  Μπορεί να ακουστεί λίγο εγωιστικό, αλλά το μόνο που θέλω να φέρει ο καινούργιος χρόνος είναι υγεία! Να έχω δίπλα μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου!! Μόνο αυτό.. Εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να μην λείπει κανένας τους.. Γίνεται?..
   
  Καλή Χρονιά σε όλους σας!! Με υγεία και αισιοδοξία!!
 17. Upvote
  nefertiti got a reaction from SophiaL in Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Συναδέλφους   
  Εύχομαι η Νέα Χρονιά να φέρει Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη, Ειρήνη και να εκλπηρωθούν όλες οι επιθυμίες σας.
   
  ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!! 
 18. Upvote
  nefertiti reacted to joaogr in Η διαφήμιση ιστοσελίδας στο Facebook έχει τέλος διαφήμισης?   
  Καλό θα είναι να εξετάσετε αν η περίπτωσή σας εμπίπτει στα όσα ορίζονται στο άρθρο 48 του Ν.3801/2009 περι τέλους 0,02% υπέρ ΣΕΕ.
   
  Χαιρετισμούς,
 19. Upvote
  nefertiti reacted to COSTAS in Η διαφήμιση ιστοσελίδας στο Facebook έχει τέλος διαφήμισης?   
  Δεν υπάγεται. Διάβασε για την "κατηγορία Δ". Περισσότερα στον νομοθεσία που αναφέρεται στην εγκύκλιο. egiklios76_2007.pdf
 20. Upvote
 21. Upvote
  nefertiti reacted to GRECTORAS in Η διαφήμιση ιστοσελίδας στο Facebook έχει τέλος διαφήμισης?   
  Συμφωνείς συνάδελφε ότι δεν υπάγεται σε τέλος διαφήμισης η συγκεκριμένη δαπάνη?
 22. Upvote
  nefertiti reacted to v.kourtis in Η διαφήμιση ιστοσελίδας στο Facebook έχει τέλος διαφήμισης?   
  ΣΤΟ ΤΣΠΕΑΘ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΠΑΛΙΑ
 23. Upvote
  nefertiti reacted to GRECTORAS in Η διαφήμιση ιστοσελίδας στο Facebook έχει τέλος διαφήμισης?   
  Επειδή το είχα ψάξει παλαιότερα αρκετά, είχα καταλήξει ότι ΟΧΙ δεν υπάγεται σε τέλος διαφήμισης.Και γιατί δεν ειναι έντυπα,ένθετα,ημερολόγια κτλ και γιατί η ireland facebook έχει ξένο αφμ, ως εκ τούτου απέκλεισα το ενδεχόμενο του 2% το οποίο κάποτε πληρωνόταν και στους δήμους αν δεν κάνω λάθος οπότε τι 2% να υπολογίσεις σε διαφήμιση που κάνει εταιρία με ξένο αφμ και έδρα εκτός ελλάδας.Προσωπική άποψη πάντα.
 24. Upvote
 25. Upvote
  nefertiti reacted to BILLYS in ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ 2013   
  Εγώ ειλικρινά απορώ με την υπομονή μας.
   
  Καθόμαστε και ρωτάμε ο ένας τον άλλον τι να κάνουμε ενώ δεν υπάρχουν επίσημες οδηγίες.
   
  Πολύ απλά θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε καθόλου να τελειώνει το παραμύθι!
×
×
 • Create New...