Jump to content

nefertiti

Silver members
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by nefertiti


 1. 41 λεπτά πριν , MXalit said:

  Η εγκύκλιος αναφέρει "κύρια" καδ

  Ελέγχετε μόνο την κύρια ΚΑΔ??

  Αν μια επιχείρηση ως κύρια καδ 46.66 που εξαιρείται αλλά και ενα επιπλέον καδ ως δευτερεύουσα 47.42 που έχει υποχρέωση τι κάνετε?

  Αφού ισχύει μόνο για τους κύριους ΚΑΔ, όχι τους δευτερεύοντες.

  https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34745


 2. πριν μία ώρα, PROAKIS said:

  αφού είναι όλη η Θεσσαλία (47.52) ,είναι δυνατόν να εξαιρείται η Μαγνησία (47.52.4900) ?

  Είχα την ελπίδα να εξαιρείται για την αποφυγή αγοράς POS! :lol:

  Ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση!! Να'σαι καλά και καλή δύναμη για την συνέχεια!


 3. Έχω μια απορία (για την οποία από την εφορία μου είπαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι να μου απαντήσουν, αλλά η διεύθυνση εμπορίου!).

  Για την αγορά POS ισχύει πχ. ο ΚΑΔ 47.52 - Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα.

  Σε μια επιχείρηση που έχει ως κύριο ΚΑΔ πχ. τον 47.52.4900 - Λιανικό εμπόριο κατασκευαστικών υλικών Π.Δ.Κ.Α., δηλαδή υποκατηγορία, θα υπάρχει υποχρέωση τώρα για POS ή ισχύει μόνο για τους 4ψήφιους ΚΑΔ?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!


 4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το πρόγραμμα. Είναι πολύ καλό για να τσεκάρουμε γρήγορα αν υπάρχουν αποκλίσεις.

   

  Γέλασα στο "Αν η διαφορά ΟΧΙ μηδενική, κλάφτα Χαράλαμπε". Πολύ πετυχημένο!!! :)

  Καλό απόγευμα και καλη δύναμη σε όλους......


 5. Δεν κατάλαβα αυτό που έγραψες, πώς με 0,01 εισόδημα προκύπτει φόρος 4000??? λόγω τεκμηρίων??? Απο άλλα εισοδήματα?

   

  Ναι, λόγω τεκμηρίων.

  Όσο για το θέμα της διασταύρωσης, γιατί τότε μου έκαναν κανονικά δεκτή και καταχώρησαν την σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία τον Οκτώβριο που άρχισε η συνεργασία? Είναι παράλογο! Γι αυτό λέω ότι πρέπει να αποφασίσουν: ή το δέχονται ή όχι.

   

  Τέλος πάντων, εγώ σκοπεύω να στείλω επιστολή στο Υπουργείο και να αναφέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απλά το αναβάλλω προς το παρόν για να τελειώσω τις βασικές δουλειές που πρέπει να γίνουν αυτό τον καιρό. 


 6. Η δήλωση περνάει ακόμη αν συμπληρώσουμε (8 ψηφία) 11111111, 22222222, 33333333, 44444444, 55555555, 66666666, 77777777, 88888888, 99999999 και μόνο με αυτά! Το θέμα είναι τι γίνεται μετά ? (διασταύρωση που λένε) !!! 

  Συνάδελφε ΤΗΟ , τι εννόεις ότι δοκίμασες αυτό που απάντησαν στην NEFERTITI, και θεωρείς πως το πρόβλημα είναι τεχνικό και όχι φορολογικό ? Αυτο που είπαν στην NEFERTITI στην ουσία είναι πως δεν θα φορολογηθεις ώς μισθωτός και αυτό γιατί  για να βάλεις ποσό στον 401, θα πρέπει να αλλάξεις εντελώς και το Ε3 γιατί σου βγαζει μήνυμα για τον  κωδ. 348, αν αλλάξεις τον 348, θα πρεπει να αλλάξεις και τον 591 , και πάει λέγοντας!

  Ναί, ακριβώς έτσι είναι. Απλά στην δική μου περίπτωση, εφόσον υπήρξε μηδενικό εισόδημα ο φόρος με αυτά τα δεδομένα, είναι μόνο το τέλος επιτηδεύματος (δεν άλλαξα τίποτα στο Ε3). Όταν πειραματικά το δοκίμασα με ποσό 0,01 στον κωδ. 401, έβγαινε γύρω στις 4.000 φόρος. Πάντως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για εξεύρεση λύσης γιατί υπάρχει ΚΑΙ αυτή η περίπτωση φορολόγησης που δεν πρέπει να παραμερίζεται τόσο εύκολα και να υπάρχει σε κάποιους φορολογούμενους αδικία.

   

  Θα πρέπει το Υπουργείο να αποφασίσει αν στα μπλοκάκια θα συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές εξωτερικού (επιτρέποντας να καταχωρείται λεκτικό ή ότι άλλο στο Ε1) ή να μην συμπεριλαμβάνονται. Αυτά που ισχύουν τώρα, είναι ημίμετρα, αδικία, και τσαπατσουλιά.


 7. Καλησπέρα σε όλους,

   

  Η έγγραφη απάντηση από το Taxis για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να συμπληρωθεί το ποσό στον κωδ. 401 (είναι μηδέν αφού δεν υπήρχε εισόδημα) χωρίς να κλικάρω τον κωδ. 019.

  Το ανέβασα στο συνημμένο αρχείο.

  post-1232-0-03750400-1436357459_thumb.pn


 8. το  θεμα  ειναι να  " παρει  " τη δηλωση  η  ποια ειναι η  " φορολογικη " θεση του υπ. οικ   ??

   

  και το λεω  για να μην βρεθει  καποιος συναδελφος σε δυσκολη θεση   αυριο....

  Ναι, πολύ σωστό κι αυτό! Εγώ θα περιμένω πρώτα μια απάντηση από το Taxis και κατόπιν θα δω τι θα κάνω. Πάντως το να πληρώσει κάποιος 4.500 ευρώ που βγαίνει χωρίς μπλοκάκι, με μηδενικό εισόδημα, μόνο και μόνο γιατί δεν προβλέφθηκε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιστεύω εντελώς άδικο και δεν θα το κάνω.

   

  Αναμένω και σας ενημερώνω....


 9. Εμένα δεν μου το ανέφεραν αυτό στο Taxis (ότι το δέχονταν ως πέρυσι). Μου είπαν ότι αν βάλω επωνυμία θα προχωρήσει κανονικά, κάτι που δεν γίνεται όμως. Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και αυτή η περίπτωση γιατί πως αλλιώς θα φύγει η δήλωση?

  Όσο για την σχέση με την αλλοδαπή εταιρεία, δεν μπορεί να αναγκασει κανείς μια επιχείρηση να μπει σε τέτοια διαδικασία, εφόσον είναι ειδική περίπτωση τα μπλοκάκια.

   

  Τώρα γράφω για αυτό το πρόβλημα στο taxis για να το στείλω ως αίτημα για εξεύρεση λύσης. Αν μάθεις ή μάθω κάτι νεότερο, αλλά και αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποια λύση, επανερχόμαστε. 


 10. Καλημέρα και καλή βδομάδα,

   

  Δεν μπορώ να κάνω αποστολή του Ε1 με μήνυμα λάθους "Μη αποδεκτός ΑΦΜ" στον τελικό πίνακα του κωδ. 019. Μίλησα 3 φορές με το Taxis αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να μου βρουν λύση (καθάρισα cookies, δοκίμασα άλλο browser, κλπ).

  Ελπίζω κάποιος συνάδελφος να έχει λύση γιατί έχω ξαναδιαβάσει 2-3 φορές την ΠΟΛ 1097 και τις Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 & Ε1 αλλά δεν βρίσκω να έχω κάνει κάτι λάθος.

   

  Τα δεδομένα:

  1) Ελληνική ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2014 και παρέχει υπηρεσίες στο εξωτερικό μέσω αμερικάνικης εταιρείας η οποία κρατάει μια προμήθεια και πληρώνει το υπόλοιπο ποσό.

  2) Κατατέθηκε το συμφωνητικό με την εταιρεία στην ΔΟΥ τον Οκτώβριο του 2014, αλλά για τους 3 μήνες του 2014 δεν υπήρξε καμμιά πώληση, ούτε υπήρξε οποιοδήποτε άλλο εισόδημα της ατομικής επιχείρησης μέσα στο 2014.

  3) Φορολογική αναμόρφωση = κωδ. 2020 (λοιπές δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση) & 2100

  4) Ε3 = κωδικοί 591, πίνακας ΣΤ' = 811, 535, 542, 545, 557/559, 561/563, 565/567 & 348 κενό (εισφορές ΟΑΕΕ δεν πληρώθηκαν καθόλου στο 2014)

  5) Ε1 = κωδικοί 019, 307 κενό 

  6) Τελικός πίνακας του Ε1 κωδ. 019, δεν υπάρχει ΑΦΜ αλλά π.χ. ID99999 και μου είπαν από το Taxis να το βάλω ως λεκτικό/επωνυμία στην τελευταία σειρά αλλά ούτε έτσι προχωράει.

  (Συννημένη εικόνα)

   

  Δεν ξέρω πλέον τι άλλο να δοκιμάσω για να φύγει η δήλωση. Κάνω κάτι λάθος, έχω ξεχάσει κάτι, ή είναι όπως πιστεύω μια ιδιόρυθμη περίπτωση που δεν προβλέφθηκε λόγω ξένου ΑΦΜ με μηδενικό εισόδημα.

   

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ιδέα ή λύση. 

   

   

  post-1232-0-82590600-1436171320_thumb.pn


 11. Από ότι διάβασα τελικά στο πολύ κατατοπιστικό άρθρο 48 οι διαφημίσεις σε ιστοσελίδες και μέσα δικτύωσης όπως η Google και το Facebook, υπόκειντε σε τέλος υπέρ ΣΕΕ (Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας).

   

   

  ΝΟΜΟΣ 3801/2009 Άρθρο 48 Τέλος επί των τιμολογίων διαφημιστικής δαπάνης
  2009-11-17 00:14

  ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3801/3.9.2009 ΦΕΚ A 163/4.9.2009

  Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης

  Άρθρο 48

  Τέλος επί των τιμολογίων διαφημιστικής δαπάνης

   

  Θεσπίζεται υπέρ της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Αστική Εταιρεία Δεοντολογίας και Επικοινωνίας», η οποία έχει συσταθεί κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 2863/ 2000, ειδικό τέλος ποσοστού 0,02% επί των τιμολογίων διαφημιστικής δαπάνης κατά το μέρος που αυτή αφορά στην αγορά χρόνου ή χώρου, με σκοπό τη μετάδοση ή καταχώριση, μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του κινηματογράφου, του διαδικτύου και του ημερήσιου ή περιοδικού τύπου, ή την ανάρτηση σε χώρους που νόμιμα προορίζονται για υπαίθρια διαφήμιση, διαφημιστικών ή επί πληρωμή δημοσιεύσεων. Το ανωτέρω ειδικό τέλος θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του κόστους για την αγορά χρόνου ή χώρου και θα βαρύνει τον διαφημιζόμενο. Το ποσό που αναλογεί στο ειδικό αυτό τέλος αναγράφεται υποχρεωτικά στο σχετικό τιμολόγιο που εκδίδει ο πάροχος των διαφημιστικών υπηρεσιών, ο οποίος το εισπράττει αμέσως από τον διαφημιζόμενο με την προσκόμιση του τιμολογίου και το καταθέτει σε ειδικό λογαριασμό που τηρείται σε τραπεζικό ίδρυμα στο όνομα της «Αστικής Εταιρείας Δεοντολογίας και Επικοινωνίας». Η κατάθεση του ως άνω ποσού γίνεται εντός τριάντα (30) ημερών από το τέλος του μήνα μέσα στον οποίο αυτό εισπράχθηκε.

   

      Με επιστολή του το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας διευκρινίζει ότι στο Τέλος υπέρ ΣΕΕ υπόκεινται όλες οι διαφημίσεις που γίνονται στην Ελληνική Επικράτεια ανεξάρτητα από τον ∆ιαφημιζόμενο.

  ∆ιαφημίσεις νοούνται οι ενέργειες για προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών εφόσον γι’ αυτές εκδίδεται τιμολόγιο και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κρίσης από τις Επιτροπές του Ελληνικού Κώδικα ∆ιαφήμισης-Επικοινωνίας.

  Έλληνας ∆ιαφημιζόμενος που διαφημίζεται σε διεθνή ιστοσελίδα υπόκειται στο Τέλος υπέρ ΣΕΕ ανεξάρτητα από την έδρα του Μέσου.

  Διαφημιζόμενος με έδρα εκτός Ελλάδος που διαφημίζεται στην Ελλάδα είναι υπόχρεος σε Τέλος υπέρ ΣΕΕ.

  Έλληνας Διαφημιζόμενος για το κόστος της διαφήμισης του εκτός της ελληνικής επικράτειας δεν υπόκειται σε Τέλος υπέρ ΣΕΕ.

  Με τις παραπάνω φράσεις το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας… δικαιώνει τους Τούρκους που ζητάνε 32 εκατ. ευρώ «αγγελιόσημο» από τη Google.

  Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

  Μετά από ανταλλαγή απόψεων με Ε∆ΕΕ, Σ∆Ε και εκπροσώπους των Μέσων σχετικά με ερωτηματικά που έχουν προκύψει με την εφαρμογή όσων προβλέπονται για την καταβολή του Ειδικού Τέλους ποσοστού 0,02% επί των τιμολογίων κόστους Μέσων υπέρ της «Αστικής Εταιρίας ∆εοντολογίας της Επικοινωνίας» ε διακριτικό τίτλο «Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ)», διευκρινίζονται τα παρακάτω :

  1. Ο υπολογισμός του Τέλους 0,02% θα πρέπει να γίνεται με βάση το τελικό καθαρό κόστος Μέσων, όπως αυτό τιμολογείται από αυτά και πριν την προσθήκη του αγγελιοσήμου, όπου το τελευταίο εφαρμόζεται. Διευκρινίζεται ότι το «τελικό κόστος Μέσων» προκύπτει μετά την αφαίρεση όλων το πιστωτικών Τιμολογίων που το μειώνουν, είτε λόγω διόρθωσης των τιμών ή λόγω διαφόρων εκπτώσεων, περιλαμβανομένων των εκπτώσεων λόγω τζίρου. Είναι σαφές ότι δεν αποδίδεται Τέλος υπέρ ΣΕΕ στο κόστος παραγωγών, εργατικών κλπ. καθώς και στις κάθε είδους αγγελίες και δημοσιεύσεις που δεν αποτελούν διαφημιστικές ενέργειες.

  2. Το Τέλος 0,02% υπόκειται σε ΦΠΑ.

  3. Ως Πάροχος ∆ιαφημιστικών Υπηρεσιών θεωρείται η ∆ιαφημιστική Εταιρία που μεσολαβεί μεταξύ Μέσου και ∆ιαφημιζόμενου.

  4. Στις περιπτώσεις που μεσολαβούν περισσότερες από μια ∆ιαφημιστικές Εταιρείες μεταξύ Μέσου και ∆ιαφημιζόμενου, υπόχρεος για χρέωση, είσπραξη και απόδοση του Τέλους υπέρ ΣΕΕ είναι η ∆ιαφημιστική Εταιρεία που τιμολογεί τον ∆ιαφημιζόμενο. Σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν μεσολαβεί ∆ιαφημιστική Εταιρία και η πληρωμή της διαφήμισης πραγματοποιείται προς το Μέσο απ’ ευθείας από τον ∆ιαφημιζόμενο, αυτός υποχρεούται να υπολογίσει και να καταθέσει το αναλογούν Τέλος στον τηρούμενο από το ΣΕΕ τραπεζικό λογαριασμό, κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για την καταβολή του αγγελιοσήμου.

  5. Το τιμολόγιο της ∆ιαφημιστικής Εταιρείας πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα για να περιλαμβάνει πεδίο με τον υπολογισμό του Τέλους 0,02%.

  6. Απαλλάσσονται του Τέλους υπέρ ΣΕΕ οι ∆ιαφημιζόμενοι που ανήκουν στο ∆ημόσιο. Στο ∆ημόσιο ανήκουν οι Φορείς και Οργανισμοί των οποίων η απόλυτη πλειοψηφία του καταβεβλημένου τους μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στο Ελληνικό ∆ημόσιο.

  7. Στο Τέλος υπέρ ΣΕΕ υπόκεινται όλες οι διαφημίσεις που γίνονται στην Ελληνική Επικράτεια ανεξάρτητα από τον ∆ιαφημιζόμενο. ∆ιαφημίσεις νοούνται οι ενέργειες για προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών εφόσον γι’ αυτές εκδίδεται τιμολόγιο και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κρίσης από τις Επιτροπές του Ελληνικού Κώδικα ∆ιαφήμισης-Επικοινωνίας. Έλληνας ∆ιαφημιζόμενος που διαφημίζεται σε διεθνή ιστοσελίδα υπόκειται στο Τέλος υπέρ ΣΕΕ ανεξάρτητα από την έδρα του Μέσου. Διαφημιζόμενος με έδρα εκτός Ελλάδος που διαφημίζεται στην Ελλάδα είναι υπόχρεος σε Τέλος υπέρ ΣΕΕ. Έλληνας Διαφημιζόμενος για το κόστος της διαφήμισης του εκτός της ελληνικής επικράτειας δεν υπόκειται σε Τέλος υπέρ ΣΕΕ.

  8. Η πρώτη κατάθεση θα πρέπει να γίνει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2009 και αφορά το διάστημα από την έναρξη ισχύος του νόμου. Για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και με βάση τα ισχύοντα και αναφερόμενα στην πλειοψηφία των τιμοκαταλόγων των ∆ιαφημιστικών Μέσων, προτείνεται οι καταβολές να πραγματοποιούνται μέχρι τις παρακάτω ημερομηνίες: 31 Ιανουαρίου, 30 Απριλίου, 31 Ιουλίου και 31 Οκτωβρίου, και να αφορούν το προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο αντίστοιχα.

  9. Το ΣΕΕ έχει ήδη ανοίξει για το σκοπό αυτό λογαριασμό στην τράπεζα EUROBANK με τα εξής στοιχεία:

  Αρ. λογ. 0026-0284-02-0200-430830

  ΙΒΑΝ GR 06026-0284-00000-20-200-430830

  τα οποία επίσης βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΣΕΕ (www.see.gr).

  10. Σε κάθε κατάθεση θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το όνομα του καταθέτη και η περίοδος που αφορά. ∆εν προβλέπεται ειδικό έντυπο για την απόδοση του Τέλους υπέρ ΣΕΕ. Έχει συμφωνηθεί η κατάθεση να γίνεται χωρίς καμία χρέωση τραπεζικής προμήθειας.

  11. Οι υπόχρεοι της καταβολής του τέλους 0,02% έχουν την υποχρέωση να δέχονται μια φορά το χρόνο και σε προσυμφωνημένο με αυτούς χρόνο Ορκωτούς Λογιστές, προκειμένου να διαπιστώνονται τυχόν παραβάσεις από την οριζόμενη διαδικασία του Ν. 3801. Έκθεση που θα περιλαμβάνει μόνο τις τυχόν συγκεκριμένες παραβάσεις θα υποβάλλεται προς το ΣΕΕ για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες προς είσπραξη.


   

   

  Αυτό που με προβληματίζει είναι οι δύο αυτές αναφορές:

  1) Έλληνας ∆ιαφημιζόμενος που διαφημίζεται σε διεθνή ιστοσελίδα υπόκειται στο Τέλος υπέρ ΣΕΕ ανεξάρτητα από την έδρα του Μέσου.

  2) Έλληνας Διαφημιζόμενος για το κόστος της διαφήμισης του εκτός της ελληνικής επικράτειας δεν υπόκειται σε Τέλος υπέρ ΣΕΕ.


  Οι συγκεκριμένες συνεχόμενες διαφημίσεις στο Facebook είναι μεν από Έλληνα διαφημιζόμενο, σε διεθνή ιστοσελίδα, αλλά είναι εντός ΚΑΙ εκτός της Ελληνικής επικράτειας αφού απευθύνεται σε άλλες περίπου 25 χώρες.
   

  Επίσης θεωρώ πως η συγκεκριμένη παράγραφος:

  " 5. Το τιμολόγιο της ∆ιαφημιστικής Εταιρείας πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα για να περιλαμβάνει πεδίο με τον υπολογισμό του Τέλους 0,02%.",

  είναι απλά ανέφικτο να εφαρμοστεί αφού δεν νομίζω ότι αυτές οι εταιρείες θα συμπλήρωναν ένα τέτοιο εδάφιο στα τιμολόγια τους.

   

  Μάλλον θα καταλήξω στην λύση του να αφαιρεθεί εντελώς η Ελλάδα από την διαφήμιση ώστε να αποφύγω το όλο πρόβλημα. Άλλωστε από τον Σεπτέμβριο που άρχισε η διαφήμιση έως τώρα το συνολικό ποσό των τιμολογίων είναι περίπου 200 ευρώ (200,00 Χ 0,02% = 0,04).


   

 12. Καλό θα είναι να εξετάσετε αν η περίπτωσή σας εμπίπτει στα όσα ορίζονται στο άρθρο 48 του Ν.3801/2009 περι τέλους 0,02% υπέρ ΣΕΕ.

   

  Χαιρετισμούς,

  Ωραία, θα το εξετάσω και αυτό! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!

   

  Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά!!


 13.  

  Δεν υπάγεται. Διάβασε για την "κατηγορία Δ". Περισσότερα στον νομοθεσία που αναφέρεται στην εγκύκλιο. attachicon.gifegiklios76_2007.pdf

   

  Πολύ ενημερωτικό το συγκεκριμένο θέμα διαφημίσεων. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

   

  Καλή Χρονιά σου εύχομαι με υγεία και καλές δουλειές!!


 14. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο για την απάντησή σας!

  Πάντως και εγώ που το ψάχνω σε διάφορες πηγές από χθες το πρωί (με βασικό το taxheaven) δεν βρήκα θέμα τέλους στην συγκεκριμένη διαφήμιση.

   

  Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας πληροφορήσει σχετικά. 

   

  Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και καλές δουλειές!  


 15. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!

   

  Επειδή δεν μπορώ να βρω τίποτα σχετικό που να με βοηθήσει, γνωρίζει κάποιος αν η διαφήμιση ιστοσελίδας με invoice από το Facebook Ιρλανδίας, έχει τέλος διαφήμισης? Αν ναι, είναι 2% στο Δήμο έως τις 31/12?

   

  Διάβασα και το σχετικό αυτό άρθρο http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/7031 αλλά δεν με βοήθησε ιδιαίτερα.

   

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.

   

   


 16. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ -όπως και τον congo- για τον κόπο που έκανες να ασχοληθείς και να το ψάξεις όπως και για τις ευχές σου.

   

  Είμαι υποχρεωμένη!!

   

  Να'σαι πάντα καλά εσύ και όσοι αγαπάς. Καλό Σαββατοκύριακο....


 17. Τάσο καλημέρα,

   

  Αν δεν έχεις ασχοληθεί ούτε εσύ με τέτοια περίπτωση, την έχω "βάψει" φορολογικά!! :blink:

   

  Το σύστημα αυτό στο εξωτερικό είναι το πιο συνηθισμένο. Δηλαδή έτσι λειτουργούν όλα τα membership. Εγώ είμαι ήδη από πέρισυ τον Αύγουστο μέλος σε ένα τέτοιο (47$ το μήνα μέσω αυτής της εταιρείας), που σου μαθαίνει βήμα-βήμα πως να φτιάξεις ιστοσελίδα μόνος σου, πως να κάνεις marketing, video marketing, κλπ.

   

  Για να καταλάβεις -όσο γίνεται- όταν κάποιος πελάτης μου θα κάνει εγγραφή για να πληρώσει την συνδρομή του, θα βγαίνει απευθείας η σελίδα πληρωμής της Αμερικάνικης εταιρείας. Ο πελάτης θα πληρώνει μέσω αυτής αλλά θα είναι μέλος στο δικό μου site.

  Εγώ ουσιαστικά θα πουλάω τις συμβουλές/θεραπείες (παροχή) στην εταιρεία αυτή. Για το ποσό των 57$ που θα είναι η αρχική τιμή αυτοί θα κρατάνε για προμήθεια 7.5% + 1$ και θα μου στέλνουν στον λογαριασμό τραπέζης μου τα υπόλοιπα 51.72$.

  Και φυσικά εγώ θα τους τιμολογώ απλά δεν ξέρω αν θα βάζω όλο το ποσό η το τελικό.

   

  Από τις οδηγίες τους:

   

  Each time you sell a product through ......, without respect to the location of the buyer, we purchase the product from you at wholesale price, which for standard products is 92.5% of the approved retail price, less $1. Therefore, on each sale ........ effectively keeps 7.5% plus $1.

   

  Here's an example:

  Your product sells for $100.

  .......... purchases the product from you for $91.50. (92.5% of $100, minus $1)

   

  Από ότι είδα έχουν αυτοποιημένο σύστημα Σύμβασης συνεργασίας, στο οποίο δεν έχω καταχωρήσει ακόμη τα στοιχεία μου να δω την σύμβαση που βγαίνει και θα το τσεκάρω αργότερα.

   

  Ξέρω ότι είναι κάτι δύσκολο για τα Ελληνικά δεδομένα και λογιστικά θέλει πολύ ψάξιμο αλλά ουσιαστικά εγώ θα τιμολογώ εταιρεία Αμερικής και έτσι το έχω ήδη ψάξει.

   

  Τώρα ετοιμάζω αιτήσεις για το Υπουργείο Οικονομικών (Εισόδημα-ΦΠΑ-ΚΒΣ) για να μου απαντήσουν αυτό που θεωρούν σωστό (αν τα καταφέρουν κι αυτοί).

   

   

  Αν με τα δεδομένα που σου ανέφερα πιστεύεις ότι τα έχω καταλάβει σωστά πες μου αλλιώς μόλις μάθω από το Υ.Ο. οτιδήποτε θα το προσθέσω εδώ.

   

  Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. :)

   

   

  Υ.Σ. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω την ιστοσελίδα μου εδώ για να καταλάβεται πως είναι στημένη η σελίδα πληρωμής. Πρέπει μάλλον να ρωτήσω τους διαχειριστές του Forum γι αυτό.


 18. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τα καλά σου λόγια αλλά,

   

  όχι, δεν θα πουλάω βότανα. Θα είναι παροχή υπηρεσίας δηλαδή θα είναι η σελίδα πώλησης με membership (μέλη). Η τιμή που έχω είναι 57$ το χρόνο ή 77$ για 2 χρόνια ή 97$ για πάντα. Το site μου θα παρέχει τις θεραπείες με βότανα από ένα απλό κρυολόγημα έως περιπτώσεις καρκίνου. Δηλαδή όποιος θα γίνεται μέλος με όποια συνδρομή επιλέξει, θα μπορεί να έχει οδηγίες για χρήση βοτάνων με δοσολογίες κλπ για ότι πρόβλημα υγείας έχει.

   

  Πιστεύω πως εκτός από τα δικά μου έσοδα θα μπορέσω να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους γιατί 5 χρόνια τώρα διαπίστωσα τα βότανα τι μπορούν να κάνουν (θεραπεύοντας εντελώς ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας που χρειάζονταν εγχείρηση και όχι μόνο)!!

  Στην Ελλάδα ο κόσμος το έχει ρίξει στα φάρμακα αλλά στο εξωτερικό η αναζήτηση ( στην Google ) με την φράση "θεραπευτικά βότανα" έχει 85.000.000 αναζητήσεις παγκοσμίως ΜΗΝΙΑΙΑ.

   

  Δεν ξέρω αν διάβασε κάποιος ότι η τελευταία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη των Γερμανών επιστημόνων είναι ότι το Ελληνικό τσάι βουνού σε δοκιμές ανάμεσα σε 156 ποικιλίες τσαγιών σε όλο τον κόσμο, είναι το ιδανικότερο για την πρόληψη και καταπολέμηση του Alzheimer.

   

  - Οπότε σωστά τα έχω γράψει ή όχι;


 19. Τέλος Ιουλίου παρέδωσα ότι είχα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες επειδή βαρέθηκα να παζαρεύω τις γνώσεις και την δουλειά μου αλλά και να ζητιανεύω τα χρήματα που έχω δουλέψει (καταλαβαίνεται όλοι τι εννοώ).

  Επειδή η υγεία μου προέχει, αποφάσισα -δυστυχώς ή ευτυχώς- μετά από 20 χρόνια να αλλάξω το επάγγελμα που πλέον με φθείρει.

   

  Εδώ και 3 μήνες ετοιμάζω ιστοσελίδα για μέλη, στα Αγγλικά (την κάνω εντελώς μόνη μου) με θεραπευτικά βότανα με τα οποία ασχολούμαι εδώ και 5 χρόνια και υπολογίζω να είναι έτοιμη έως τέλος Δεκεμβρίου. Αν επιτρέπεται από τους διαχειριστές θα την αναφέρω.

   

  Έχω εγγραφεί σε μια εταιρεία Αμερικής η οποία θα μου παρέχει και το δίκτυο της από 100.000 περίπου affiliates που έχει και ουσιαστικά θα κάνει αυτή τις πωλήσεις μου δηλαδή, π.χ. για ποσό 100 $, θα κρατάει σταθερή προμήθεια 7,5% + 1$ και θα μου στέλνει πληρωμή 91.50 $.

   

  Διαβάζω εδώ και 3 μέρες στο Φόρουμ και σε διάφορες αποφάσεις για το πως θα χειριστώ λογιστικά όλο αυτό και θα σας παρακαλούσα για μια επιβεβαίωση:

   

  1) ΦΠΑ όχι

  2) Ανακεφαλαιωτικός όχι

  3) Περιοδική δήλωση κωδ. 308

  4) Στο αθεώρητο ΤΠΥ θα γράψω " Reverse charge "

  5) Στοιχεία τιμολογίου και στα Αγγλικά

  6) Τιμολόγηση σε δολάρια και μετατροπή ισοτιμίας

  7) Αν ζητηθεί Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας το στέλνω

  8) Σύμβαση για ΔΟΥ ( αν μπορέσω να πάρω )

  9) Έχω κάνει ήδη μεταβολή στην ΔΟΥ στο μητρώο και για ενδοκοινοτική λήψη-παροχή (δεν ξέρω αν θα το χρειαστώ)

  10) ΕΡΩΤΗΣΗ= Το τιμολόγιο να το κόβω στο αρχικό ποσό με -προμήθεια ή στο τελικό ποσό;

   

  Αυτά πιστεύω και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθειά σας,

   

   

   

×
×
 • Create New...