Jump to content

nefertiti

Silver members
 • Posts

  511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by nefertiti

 1. Πριν τέσσερα περίπου χρόνια και έπειτα από πολλές δυσκολίες από τις "όποτε θέλω και μπορώ" πληρωμές των επιχειρήσεων, τις ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή και τη συνεχόμενη πίεση, αποφάσισα πως δεν ήταν αυτή η ζωή που ήθελα. Το 2016 έκλεισα το γραφείο μου μετά από 20 χρόνια, πήρα ανάσα και κυνήγησα τα όνειρα μου, δημιουργώντας ένα blog με θέματα όσα αγαπώ και με θέληση για προσφορά, στις τόσο δύσκολες εποχές μας. Το αποτέλεσμα ως τώρα είναι εδώ: https://www.maxmag.gr/synenteukseis/dimitra-nasioy/ Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά το Taxheaven που ήταν και είναι ο οδηγός μας, σε αυτό το τόσο δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα. Θέλησα απλά να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου και να δείξω πως όλα μπορούν να γίνουν όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και όταν δεν αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι από αυτό! Εύχομαι σε όλες και όλους σας ότι καλύτερο, να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε τις οικογένειες σας!
 2. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω κλείσει το λογιστικό μου γραφείο εδώ και 4 χρόνια (δεν πλήρωνε κανένας ή έκαναν "παζάρια") και αφορά την επιχείρηση του άντρα μου, αλλά έχασα την ολοκληρωτική επαφή μου με το αντικείμενο. Ευτυχώς πλέον ασχολούμαι με την ιστοσελίδα μου που με ξεκουράζει και γλύτωσα από όλο αυτό το άγχος που είχα 20 χρόνια. Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη!
 3. Καλημέρα σε όλους. Μπαίνω στις Δηλώσεις Αναστολής Συμβάσεων για το μήνα Νοέμβριο και κάνοντας εισαγωγή, μου εμφανίζει σωστά το Παράρτημα, αλλά στο Είδος Δήλωσης είναι κενό, χωρίς καμία επιλογή. Τον Μάρτιο ο επαγγελματίας (χωρίς προσωπικό) είχε δηλωθεί κανονικά και έλαβε το επίδομα για ΚΑΔ - Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, με αναστολή δραστηριότητας βάσει κρατικής εντολής, όπως ισχύει και τώρα. Κάνω κάτι λάθος, έπρεπε να έχω ήδη κάνει κάτι άλλο ή δεν άνοιξε ακόμη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. Αρκετές απαντήσεις από τις απορίες σας, αναφέρονται αναλυτικά εδώ: https://www.taxheaven.gr/attachment/6793
 5. Έχω μια απορία (για την οποία από την εφορία μου είπαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι να μου απαντήσουν, αλλά η διεύθυνση εμπορίου!). Για την αγορά POS ισχύει πχ. ο ΚΑΔ 47.52 - Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα. Σε μια επιχείρηση που έχει ως κύριο ΚΑΔ πχ. τον 47.52.4900 - Λιανικό εμπόριο κατασκευαστικών υλικών Π.Δ.Κ.Α., δηλαδή υποκατηγορία, θα υπάρχει υποχρέωση τώρα για POS ή ισχύει μόνο για τους 4ψήφιους ΚΑΔ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!
 6. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το πρόγραμμα. Είναι πολύ καλό για να τσεκάρουμε γρήγορα αν υπάρχουν αποκλίσεις. Γέλασα στο "Αν η διαφορά ΟΧΙ μηδενική, κλάφτα Χαράλαμπε". Πολύ πετυχημένο!!! Καλό απόγευμα και καλη δύναμη σε όλους......
 7. Ναι, λόγω τεκμηρίων. Όσο για το θέμα της διασταύρωσης, γιατί τότε μου έκαναν κανονικά δεκτή και καταχώρησαν την σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία τον Οκτώβριο που άρχισε η συνεργασία? Είναι παράλογο! Γι αυτό λέω ότι πρέπει να αποφασίσουν: ή το δέχονται ή όχι. Τέλος πάντων, εγώ σκοπεύω να στείλω επιστολή στο Υπουργείο και να αναφέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απλά το αναβάλλω προς το παρόν για να τελειώσω τις βασικές δουλειές που πρέπει να γίνουν αυτό τον καιρό.
 8. Ναί, ακριβώς έτσι είναι. Απλά στην δική μου περίπτωση, εφόσον υπήρξε μηδενικό εισόδημα ο φόρος με αυτά τα δεδομένα, είναι μόνο το τέλος επιτηδεύματος (δεν άλλαξα τίποτα στο Ε3). Όταν πειραματικά το δοκίμασα με ποσό 0,01 στον κωδ. 401, έβγαινε γύρω στις 4.000 φόρος. Πάντως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για εξεύρεση λύσης γιατί υπάρχει ΚΑΙ αυτή η περίπτωση φορολόγησης που δεν πρέπει να παραμερίζεται τόσο εύκολα και να υπάρχει σε κάποιους φορολογούμενους αδικία. Θα πρέπει το Υπουργείο να αποφασίσει αν στα μπλοκάκια θα συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές εξωτερικού (επιτρέποντας να καταχωρείται λεκτικό ή ότι άλλο στο Ε1) ή να μην συμπεριλαμβάνονται. Αυτά που ισχύουν τώρα, είναι ημίμετρα, αδικία, και τσαπατσουλιά.
 9. Καλησπέρα σε όλους, Η έγγραφη απάντηση από το Taxis για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να συμπληρωθεί το ποσό στον κωδ. 401 (είναι μηδέν αφού δεν υπήρχε εισόδημα) χωρίς να κλικάρω τον κωδ. 019. Το ανέβασα στο συνημμένο αρχείο.
 10. Ναι, πολύ σωστό κι αυτό! Εγώ θα περιμένω πρώτα μια απάντηση από το Taxis και κατόπιν θα δω τι θα κάνω. Πάντως το να πληρώσει κάποιος 4.500 ευρώ που βγαίνει χωρίς μπλοκάκι, με μηδενικό εισόδημα, μόνο και μόνο γιατί δεν προβλέφθηκε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιστεύω εντελώς άδικο και δεν θα το κάνω. Αναμένω και σας ενημερώνω....
 11. Μόλις έστειλα το ερώτημα στο Taxis, αλλά από ότι καταλαβαίνω δούλεψε κανονικά. Θα το δοκιμάσω και εγώ και επανέρχομαι....
 12. Εμένα δεν μου το ανέφεραν αυτό στο Taxis (ότι το δέχονταν ως πέρυσι). Μου είπαν ότι αν βάλω επωνυμία θα προχωρήσει κανονικά, κάτι που δεν γίνεται όμως. Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και αυτή η περίπτωση γιατί πως αλλιώς θα φύγει η δήλωση? Όσο για την σχέση με την αλλοδαπή εταιρεία, δεν μπορεί να αναγκασει κανείς μια επιχείρηση να μπει σε τέτοια διαδικασία, εφόσον είναι ειδική περίπτωση τα μπλοκάκια. Τώρα γράφω για αυτό το πρόβλημα στο taxis για να το στείλω ως αίτημα για εξεύρεση λύσης. Αν μάθεις ή μάθω κάτι νεότερο, αλλά και αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποια λύση, επανερχόμαστε.
 13. Καλημέρα και καλή βδομάδα, Δεν μπορώ να κάνω αποστολή του Ε1 με μήνυμα λάθους "Μη αποδεκτός ΑΦΜ" στον τελικό πίνακα του κωδ. 019. Μίλησα 3 φορές με το Taxis αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να μου βρουν λύση (καθάρισα cookies, δοκίμασα άλλο browser, κλπ). Ελπίζω κάποιος συνάδελφος να έχει λύση γιατί έχω ξαναδιαβάσει 2-3 φορές την ΠΟΛ 1097 και τις Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 & Ε1 αλλά δεν βρίσκω να έχω κάνει κάτι λάθος. Τα δεδομένα: 1) Ελληνική ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2014 και παρέχει υπηρεσίες στο εξωτερικό μέσω αμερικάνικης εταιρείας η οποία κρατάει μια προμήθεια και πληρώνει το υπόλοιπο ποσό. 2) Κατατέθηκε το συμφωνητικό με την εταιρεία στην ΔΟΥ τον Οκτώβριο του 2014, αλλά για τους 3 μήνες του 2014 δεν υπήρξε καμμιά πώληση, ούτε υπήρξε οποιοδήποτε άλλο εισόδημα της ατομικής επιχείρησης μέσα στο 2014. 3) Φορολογική αναμόρφωση = κωδ. 2020 (λοιπές δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση) & 2100 4) Ε3 = κωδικοί 591, πίνακας ΣΤ' = 811, 535, 542, 545, 557/559, 561/563, 565/567 & 348 κενό (εισφορές ΟΑΕΕ δεν πληρώθηκαν καθόλου στο 2014) 5) Ε1 = κωδικοί 019, 307 κενό 6) Τελικός πίνακας του Ε1 κωδ. 019, δεν υπάρχει ΑΦΜ αλλά π.χ. ID99999 και μου είπαν από το Taxis να το βάλω ως λεκτικό/επωνυμία στην τελευταία σειρά αλλά ούτε έτσι προχωράει. (Συννημένη εικόνα) Δεν ξέρω πλέον τι άλλο να δοκιμάσω για να φύγει η δήλωση. Κάνω κάτι λάθος, έχω ξεχάσει κάτι, ή είναι όπως πιστεύω μια ιδιόρυθμη περίπτωση που δεν προβλέφθηκε λόγω ξένου ΑΦΜ με μηδενικό εισόδημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ιδέα ή λύση.
 14. Εύχομαι η Νέα Χρονιά να φέρει Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη, Ειρήνη και να εκλπηρωθούν όλες οι επιθυμίες σας. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!
 15. Από ότι διάβασα τελικά στο πολύ κατατοπιστικό άρθρο 48 οι διαφημίσεις σε ιστοσελίδες και μέσα δικτύωσης όπως η Google και το Facebook, υπόκειντε σε τέλος υπέρ ΣΕΕ (Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας). Αυτό που με προβληματίζει είναι οι δύο αυτές αναφορές: 1) Έλληνας ∆ιαφημιζόμενος που διαφημίζεται σε διεθνή ιστοσελίδα υπόκειται στο Τέλος υπέρ ΣΕΕ ανεξάρτητα από την έδρα του Μέσου. 2) Έλληνας Διαφημιζόμενος για το κόστος της διαφήμισης του εκτός της ελληνικής επικράτειας δεν υπόκειται σε Τέλος υπέρ ΣΕΕ. Οι συγκεκριμένες συνεχόμενες διαφημίσεις στο Facebook είναι μεν από Έλληνα διαφημιζόμενο, σε διεθνή ιστοσελίδα, αλλά είναι εντός ΚΑΙ εκτός της Ελληνικής επικράτειας αφού απευθύνεται σε άλλες περίπου 25 χώρες. Επίσης θεωρώ πως η συγκεκριμένη παράγραφος: " 5. Το τιμολόγιο της ∆ιαφημιστικής Εταιρείας πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα για να περιλαμβάνει πεδίο με τον υπολογισμό του Τέλους 0,02%.", είναι απλά ανέφικτο να εφαρμοστεί αφού δεν νομίζω ότι αυτές οι εταιρείες θα συμπλήρωναν ένα τέτοιο εδάφιο στα τιμολόγια τους. Μάλλον θα καταλήξω στην λύση του να αφαιρεθεί εντελώς η Ελλάδα από την διαφήμιση ώστε να αποφύγω το όλο πρόβλημα. Άλλωστε από τον Σεπτέμβριο που άρχισε η διαφήμιση έως τώρα το συνολικό ποσό των τιμολογίων είναι περίπου 200 ευρώ (200,00 Χ 0,02% = 0,04).
 16. Ωραία, θα το εξετάσω και αυτό! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά!!
 17. Πολύ ενημερωτικό το συγκεκριμένο θέμα διαφημίσεων. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Καλή Χρονιά σου εύχομαι με υγεία και καλές δουλειές!!
 18. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο για την απάντησή σας! Πάντως και εγώ που το ψάχνω σε διάφορες πηγές από χθες το πρωί (με βασικό το taxheaven) δεν βρήκα θέμα τέλους στην συγκεκριμένη διαφήμιση. Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας μας πληροφορήσει σχετικά. Εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και καλές δουλειές!
 19. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους! Επειδή δεν μπορώ να βρω τίποτα σχετικό που να με βοηθήσει, γνωρίζει κάποιος αν η διαφήμιση ιστοσελίδας με invoice από το Facebook Ιρλανδίας, έχει τέλος διαφήμισης? Αν ναι, είναι 2% στο Δήμο έως τις 31/12? Διάβασα και το σχετικό αυτό άρθρο http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/7031 αλλά δεν με βοήθησε ιδιαίτερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
 20. Εκ μέρους και των υπολοίπων -φαντάζομαι- σας ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σας. Εύχομαι, να είστε και σεις καλά όπως και όσοι αγαπάτε. Υγεία και Ευτυχία!!
×
×
 • Create New...