Jump to content

nefertiti

Silver members
 • Posts

  514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

nefertiti last won the day on December 17 2021

nefertiti had the most liked content!

About nefertiti

 • Birthday March 23

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  ΒΟΛΟΣ
 • Interests
  Ταξίδια-Φωτογραφία-Ποδόσφαιρο

Recent Profile Visitors

3,778 profile views

nefertiti's Achievements

 1. Σημαντική λεπτομέρεια και ευχαριστώ πάρα πολύ. Μίλησα πριν λίγο και με την τεχνική υποστήριξη από το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (Data Communication και πλέον Epsilon) και με ενημέρωσαν ότι δε χρειάζεται να μπω σε τέτοια διαδικασία και να χρησιμοποιήσω "τιμολογιέρα", εφόσον ανήκει στις πολύ μικρές επιχειρήσεις με κάτω των 50.000 τζίρο. Μπορεί να εκδίδει προς το παρόν χειρόγραφο τιμολόγιο όπως πριν (όπως ήδη έκανε) και να το καταχωρώ στην ειδική φόρμα μέσα από το πρόγραμμα και στη συνέχεια να κάνω τη διαβίβαση στην ΑΑΔΕ για να πάρω mark. Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για την απάντηση σας. Να είστε πάντα καλά και να έχετε Καλές Γιορτές, με υγεία πάνω από όλα!
 2. Καλημέρα σας, Προσπαθώ από την προηγούμενη Δευτέρα να κάνω νέα εγγραφή χρήστη στο e-timologio για την επιχείρηση του συζύγου μου και είναι αδύνατο, ό,τι και αν έχω δοκιμάσει. Έστειλα τρία μηνύματα στην ΑΑΔΕ, πήρα έξι φορές τηλέφωνο και μίλησα μαζί τους και σήμερα το πρωί δύο φορές. Μου είπαν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα σε ορισμένους χρήστες και προσπαθούν να το λύσουν, αλλά δεν ξέρουν αν εντάσσεται σε αυτούς. Έχω δοκιμάσει: Αλλαγή 3 browsers PC και Laptop Διαφορετικά email Διαγραφή cookies όμως δε λειτουργεί τίποτα και όταν βάζω τα στοιχεία (username, password, email) και πατάω εγγραφή νέου χρήστη, μου εμφανίζει συνεχώς το μήνυμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Έχω πάρει REST API KEY για την ταμειακή του, χωρίς εκεί να αντιμετωπίσω πρόβλημα. Έχει τιμολόγιο 30/11/2021 και θα πρέπει να το καταχωρήσω έως τις 20/12. Αν κάποιος συνάδελφος είχε παρόμοια περίπτωση και γνωρίζει τη λύση, παρακαλώ πολύ αν μπορεί να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 3. Πρέπει να υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένους χρήστες. Εγώ προσπαθώ από την προηγούμενη Πέμπτη να κάνω μια εγγραφή χρήστη στο e-timologio και μου εμφανίζει το μήνυμα: "Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε προσωρινό τεχνικό πρόβλημα, είτε σε κάποιο σφάλμα της εφαρμογής." Έχω στείλει ήδη τρία email στην ΑΑΔΕ και έχω μιλήσει μαζί τους τέσσερις φορές και μου είπαν πως προσπαθούν να βρουν το πρόβλημα και να κάνω "λίγη υπομονή". Το θέμα είναι πως υπάρχει χειρόγραφο τιμολόγιο εσόδων με 30/11 που πρέπει να καταχωρηθεί έως τις 20/11 (όπως ανακοίνωσαν) και οι μέρες τελειώνουν.
 4. Πριν τέσσερα περίπου χρόνια και έπειτα από πολλές δυσκολίες από τις "όποτε θέλω και μπορώ" πληρωμές των επιχειρήσεων, τις ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή και τη συνεχόμενη πίεση, αποφάσισα πως δεν ήταν αυτή η ζωή που ήθελα. Το 2016 έκλεισα το γραφείο μου μετά από 20 χρόνια, πήρα ανάσα και κυνήγησα τα όνειρα μου, δημιουργώντας ένα blog με θέματα όσα αγαπώ και με θέληση για προσφορά, στις τόσο δύσκολες εποχές μας. Το αποτέλεσμα ως τώρα είναι εδώ: https://www.maxmag.gr/synenteukseis/dimitra-nasioy/ Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά το Taxheaven που ήταν και είναι ο οδηγός μας, σε αυτό το τόσο δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα. Θέλησα απλά να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου και να δείξω πως όλα μπορούν να γίνουν όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και όταν δεν αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι από αυτό! Εύχομαι σε όλες και όλους σας ότι καλύτερο, να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε τις οικογένειες σας!
 5. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω κλείσει το λογιστικό μου γραφείο εδώ και 4 χρόνια (δεν πλήρωνε κανένας ή έκαναν "παζάρια") και αφορά την επιχείρηση του άντρα μου, αλλά έχασα την ολοκληρωτική επαφή μου με το αντικείμενο. Ευτυχώς πλέον ασχολούμαι με την ιστοσελίδα μου που με ξεκουράζει και γλύτωσα από όλο αυτό το άγχος που είχα 20 χρόνια. Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη!
 6. Καλημέρα σε όλους. Μπαίνω στις Δηλώσεις Αναστολής Συμβάσεων για το μήνα Νοέμβριο και κάνοντας εισαγωγή, μου εμφανίζει σωστά το Παράρτημα, αλλά στο Είδος Δήλωσης είναι κενό, χωρίς καμία επιλογή. Τον Μάρτιο ο επαγγελματίας (χωρίς προσωπικό) είχε δηλωθεί κανονικά και έλαβε το επίδομα για ΚΑΔ - Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, με αναστολή δραστηριότητας βάσει κρατικής εντολής, όπως ισχύει και τώρα. Κάνω κάτι λάθος, έπρεπε να έχω ήδη κάνει κάτι άλλο ή δεν άνοιξε ακόμη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 7. Αρκετές απαντήσεις από τις απορίες σας, αναφέρονται αναλυτικά εδώ: https://www.taxheaven.gr/attachment/6793
 8. Έχω μια απορία (για την οποία από την εφορία μου είπαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι να μου απαντήσουν, αλλά η διεύθυνση εμπορίου!). Για την αγορά POS ισχύει πχ. ο ΚΑΔ 47.52 - Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα. Σε μια επιχείρηση που έχει ως κύριο ΚΑΔ πχ. τον 47.52.4900 - Λιανικό εμπόριο κατασκευαστικών υλικών Π.Δ.Κ.Α., δηλαδή υποκατηγορία, θα υπάρχει υποχρέωση τώρα για POS ή ισχύει μόνο για τους 4ψήφιους ΚΑΔ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!
 9. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το πρόγραμμα. Είναι πολύ καλό για να τσεκάρουμε γρήγορα αν υπάρχουν αποκλίσεις. Γέλασα στο "Αν η διαφορά ΟΧΙ μηδενική, κλάφτα Χαράλαμπε". Πολύ πετυχημένο!!! Καλό απόγευμα και καλη δύναμη σε όλους......
 10. Ναι, λόγω τεκμηρίων. Όσο για το θέμα της διασταύρωσης, γιατί τότε μου έκαναν κανονικά δεκτή και καταχώρησαν την σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία τον Οκτώβριο που άρχισε η συνεργασία? Είναι παράλογο! Γι αυτό λέω ότι πρέπει να αποφασίσουν: ή το δέχονται ή όχι. Τέλος πάντων, εγώ σκοπεύω να στείλω επιστολή στο Υπουργείο και να αναφέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απλά το αναβάλλω προς το παρόν για να τελειώσω τις βασικές δουλειές που πρέπει να γίνουν αυτό τον καιρό.
 11. Ναί, ακριβώς έτσι είναι. Απλά στην δική μου περίπτωση, εφόσον υπήρξε μηδενικό εισόδημα ο φόρος με αυτά τα δεδομένα, είναι μόνο το τέλος επιτηδεύματος (δεν άλλαξα τίποτα στο Ε3). Όταν πειραματικά το δοκίμασα με ποσό 0,01 στον κωδ. 401, έβγαινε γύρω στις 4.000 φόρος. Πάντως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για εξεύρεση λύσης γιατί υπάρχει ΚΑΙ αυτή η περίπτωση φορολόγησης που δεν πρέπει να παραμερίζεται τόσο εύκολα και να υπάρχει σε κάποιους φορολογούμενους αδικία. Θα πρέπει το Υπουργείο να αποφασίσει αν στα μπλοκάκια θα συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές εξωτερικού (επιτρέποντας να καταχωρείται λεκτικό ή ότι άλλο στο Ε1) ή να μην συμπεριλαμβάνονται. Αυτά που ισχύουν τώρα, είναι ημίμετρα, αδικία, και τσαπατσουλιά.
 12. Καλησπέρα σε όλους, Η έγγραφη απάντηση από το Taxis για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να συμπληρωθεί το ποσό στον κωδ. 401 (είναι μηδέν αφού δεν υπήρχε εισόδημα) χωρίς να κλικάρω τον κωδ. 019. Το ανέβασα στο συνημμένο αρχείο.
×
×
 • Create New...