Jump to content

nefertiti

Silver members
 • Content Count

  509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

nefertiti last won the day on May 29 2012

nefertiti had the most liked content!

About nefertiti

 • Rank
  Δήμητρα
 • Birthday March 23

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  ΒΟΛΟΣ
 • Interests
  Ταξίδια-Φωτογραφία-Ποδόσφαιρο-ConsoleGames

Recent Profile Visitors

3,270 profile views
 1. Αρκετές απαντήσεις από τις απορίες σας, αναφέρονται αναλυτικά εδώ: https://www.taxheaven.gr/attachment/6793
 2. Έχω μια απορία (για την οποία από την εφορία μου είπαν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι να μου απαντήσουν, αλλά η διεύθυνση εμπορίου!). Για την αγορά POS ισχύει πχ. ο ΚΑΔ 47.52 - Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα. Σε μια επιχείρηση που έχει ως κύριο ΚΑΔ πχ. τον 47.52.4900 - Λιανικό εμπόριο κατασκευαστικών υλικών Π.Δ.Κ.Α., δηλαδή υποκατηγορία, θα υπάρχει υποχρέωση τώρα για POS ή ισχύει μόνο για τους 4ψήφιους ΚΑΔ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!
 3. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το πρόγραμμα. Είναι πολύ καλό για να τσεκάρουμε γρήγορα αν υπάρχουν αποκλίσεις. Γέλασα στο "Αν η διαφορά ΟΧΙ μηδενική, κλάφτα Χαράλαμπε". Πολύ πετυχημένο!!! Καλό απόγευμα και καλη δύναμη σε όλους......
 4. Ναι, λόγω τεκμηρίων. Όσο για το θέμα της διασταύρωσης, γιατί τότε μου έκαναν κανονικά δεκτή και καταχώρησαν την σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία τον Οκτώβριο που άρχισε η συνεργασία? Είναι παράλογο! Γι αυτό λέω ότι πρέπει να αποφασίσουν: ή το δέχονται ή όχι. Τέλος πάντων, εγώ σκοπεύω να στείλω επιστολή στο Υπουργείο και να αναφέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απλά το αναβάλλω προς το παρόν για να τελειώσω τις βασικές δουλειές που πρέπει να γίνουν αυτό τον καιρό.
 5. Ναί, ακριβώς έτσι είναι. Απλά στην δική μου περίπτωση, εφόσον υπήρξε μηδενικό εισόδημα ο φόρος με αυτά τα δεδομένα, είναι μόνο το τέλος επιτηδεύματος (δεν άλλαξα τίποτα στο Ε3). Όταν πειραματικά το δοκίμασα με ποσό 0,01 στον κωδ. 401, έβγαινε γύρω στις 4.000 φόρος. Πάντως είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για εξεύρεση λύσης γιατί υπάρχει ΚΑΙ αυτή η περίπτωση φορολόγησης που δεν πρέπει να παραμερίζεται τόσο εύκολα και να υπάρχει σε κάποιους φορολογούμενους αδικία. Θα πρέπει το Υπουργείο να αποφασίσει αν στα μπλοκάκια θα συμπεριλαμβάνονται και οι συναλλαγές εξωτερικού (επιτρέποντας να καταχωρείται λεκτικό ή ότι άλλο στο Ε1) ή να μην συμπεριλαμβάνονται. Αυτά που ισχύουν τώρα, είναι ημίμετρα, αδικία, και τσαπατσουλιά.
 6. Καλησπέρα σε όλους, Η έγγραφη απάντηση από το Taxis για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να συμπληρωθεί το ποσό στον κωδ. 401 (είναι μηδέν αφού δεν υπήρχε εισόδημα) χωρίς να κλικάρω τον κωδ. 019. Το ανέβασα στο συνημμένο αρχείο.
 7. Ναι, πολύ σωστό κι αυτό! Εγώ θα περιμένω πρώτα μια απάντηση από το Taxis και κατόπιν θα δω τι θα κάνω. Πάντως το να πληρώσει κάποιος 4.500 ευρώ που βγαίνει χωρίς μπλοκάκι, με μηδενικό εισόδημα, μόνο και μόνο γιατί δεν προβλέφθηκε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιστεύω εντελώς άδικο και δεν θα το κάνω. Αναμένω και σας ενημερώνω....
 8. Μόλις έστειλα το ερώτημα στο Taxis, αλλά από ότι καταλαβαίνω δούλεψε κανονικά. Θα το δοκιμάσω και εγώ και επανέρχομαι....
 9. Εμένα δεν μου το ανέφεραν αυτό στο Taxis (ότι το δέχονταν ως πέρυσι). Μου είπαν ότι αν βάλω επωνυμία θα προχωρήσει κανονικά, κάτι που δεν γίνεται όμως. Θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και αυτή η περίπτωση γιατί πως αλλιώς θα φύγει η δήλωση? Όσο για την σχέση με την αλλοδαπή εταιρεία, δεν μπορεί να αναγκασει κανείς μια επιχείρηση να μπει σε τέτοια διαδικασία, εφόσον είναι ειδική περίπτωση τα μπλοκάκια. Τώρα γράφω για αυτό το πρόβλημα στο taxis για να το στείλω ως αίτημα για εξεύρεση λύσης. Αν μάθεις ή μάθω κάτι νεότερο, αλλά και αν κάποιος συνάδελφος έχει κάποια λύση, επανερχόμαστε.
 10. Καλημέρα και καλή βδομάδα, Δεν μπορώ να κάνω αποστολή του Ε1 με μήνυμα λάθους "Μη αποδεκτός ΑΦΜ" στον τελικό πίνακα του κωδ. 019. Μίλησα 3 φορές με το Taxis αλλά ούτε και αυτοί μπορούν να μου βρουν λύση (καθάρισα cookies, δοκίμασα άλλο browser, κλπ). Ελπίζω κάποιος συνάδελφος να έχει λύση γιατί έχω ξαναδιαβάσει 2-3 φορές την ΠΟΛ 1097 και τις Οδηγίες συμπλήρωσης Ε3 & Ε1 αλλά δεν βρίσκω να έχω κάνει κάτι λάθος. Τα δεδομένα: 1) Ελληνική ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το 2014 και παρέχει υπηρεσίες στο εξωτερικό μέσω αμερικάνικης εταιρείας η οποία κρατάει μια προμήθεια και πληρώνει το υπόλοιπο ποσό. 2) Κατατέθηκε το συμφωνητικό με την εταιρεία στην ΔΟΥ τον Οκτώβριο του 2014, αλλά για τους 3 μήνες του 2014 δεν υπήρξε καμμιά πώληση, ούτε υπήρξε οποιοδήποτε άλλο εισόδημα της ατομικής επιχείρησης μέσα στο 2014. 3) Φορολογική αναμόρφωση = κωδ. 2020 (λοιπές δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση) & 2100 4) Ε3 = κωδικοί 591, πίνακας ΣΤ' = 811, 535, 542, 545, 557/559, 561/563, 565/567 & 348 κενό (εισφορές ΟΑΕΕ δεν πληρώθηκαν καθόλου στο 2014) 5) Ε1 = κωδικοί 019, 307 κενό 6) Τελικός πίνακας του Ε1 κωδ. 019, δεν υπάρχει ΑΦΜ αλλά π.χ. ID99999 και μου είπαν από το Taxis να το βάλω ως λεκτικό/επωνυμία στην τελευταία σειρά αλλά ούτε έτσι προχωράει. (Συννημένη εικόνα) Δεν ξέρω πλέον τι άλλο να δοκιμάσω για να φύγει η δήλωση. Κάνω κάτι λάθος, έχω ξεχάσει κάτι, ή είναι όπως πιστεύω μια ιδιόρυθμη περίπτωση που δεν προβλέφθηκε λόγω ξένου ΑΦΜ με μηδενικό εισόδημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ιδέα ή λύση.
 11. Εύχομαι η Νέα Χρονιά να φέρει Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη, Ειρήνη και να εκλπηρωθούν όλες οι επιθυμίες σας. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!
×
×
 • Create New...