Jump to content

KYPIAKOS

simple Members
 • Content Count

  381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

KYPIAKOS last won the day on May 20

KYPIAKOS had the most liked content!

About KYPIAKOS

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

3,340 profile views
 1. Mε επιφύλαξη νομίζω ότι επειδή και οι δυο δραστηριότητες υπάγονται στο φπα δεν χρειάζεται ούτε ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης ούτε τίποτα, αρκεί και οι δυο δραστηριότητες να υπάγονται σε μια επιχείρηση ενιαία και να είναι δηλωμένες και οι δυο. Αν η μία ήταν υπαγόμενη στο φπα και άλλη όχι τότε θα έκοβες ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης.
 2. 2 μαγαζια χωρις προσωπικο το ένα απαλλασσόμενο φπα το άλλο έναρξη 12/2019
 3. 31/7 είτε πληρης αποσυρση αν δεν αναβαθμίζεται η ΦΤΜ, ειτε αναβαθμιση για συνδεση με ΑΑΔΕ, ειτε για τα νεώτερα μοντελα δυνατότητα συνδεσης αμέσως γιατι δεν χρειάζονται αναβάθμιση???? Στις σχετικές ειδοποιήσεις της ααδε δεν αναφέρεται διασύνδεση,αλλά υποχρεωτική δυνατότητα διασύνδεσης την1/8 ( φυσικά με την απειλή κυρώσεων) Και 1/10 e. βιβλια, Μενει να δούμε πως συσχετιζεται η συνδεση με ΑΑΔΕ των ΦΤΜ με τα e βιβλια
 4. Σίγουρα η ταμειακή είναι εκτός, πριν ένα χρόνο περίπου έβγαλαν εκτός κάποιες παλιές ταμειακές - με εγκύκλιο -. Εγώ θα έκανα ανάγνωση μνήμης και παύση έστω και τώρα. Συνάδελφος στο ράδιο είπε ότι όλοι συνδέονται με ΑΑΔΕ απο 1/7, εγώ έχω καταλάβει ότι αυτό είναι για 1/10, και απο 1/7 αναβάθμιση για να βγάζουν νομίζω κατι περισσότερο απο το Ζ, μετά δηλαδή το Ζ, ΜΕ ΚΑΤΙ BARCODE, που το βγάζουν όλες οι καινούργιες σχετικά ταμειακές, να ρωτήσουμε και τεχνικούς.
 5. Aφου γνωριζουν που εχουν δώσει το 800ρι τι μας ρωτάνε;
 6. η de minimis αναφερεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μικρες επελεξα c 2020
 7. εναρξη 12/19 απορριψη εναρξη 2/20 απορριψη φαινεται αυτοί είχαν περισσοτερα έσοδα το 5μηνο του 20, αφου ήταν ανεργοι το 19 - δεν επηρεάστηκαν και δεν ειναι πληττόμενοι - οκ ΕΝΣΤΑΣΗ Εκεί που ρωτάει για άλλες σχετικές χρηματοδοτήσεις και ποτε έγιναν, αναφέρεται και στα 800 που πήρανε λογω cov, τίποτα επιδοτήσεις του οαεδ σε νεους επιχειρηματίες; Εδώ πρέπει να έχουμε και εξειδικευμενο νομικο σύμβουλο
 8. Σε μεταβίβαση ακινήτου υπήρχε βοηθητικός χώρος ως παρακολούθημα μη ηλεκτροδοτούμενος - ως θεση παρκιν - και μάλιστα δίχως σαφή ορισμό των τ.μ. στα αρχικά συμβόλαια. Στη μεταβίβαση ζητούσε ο συμβολαιογράφος ο βοηθητικός αυτός χώρος να περιγράφεται απο τον μηχανικό σαφώς και ως προς τα τ.μ. Έγινε και αυτό ο.κ. Είχα την πρόνοια να έχω δηλώσει τα τ.μ. σύμφωνα με τη σχετική οδηγία και διάταξη, τα 20 τ.μ. στο Ε9. Νόμιζα ότι όλα ήταν ο.κ για το ΤΑΠ. Αμ δε. Ο αρμοδιος- αναρμόδιος του Δήμου αγνοούσε την διάταξη για το Ε9 ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΈΟΝ αρνούνταν να εκδόσει βεβαίωση αν δεν πληρωνόταν πρόστιμο για τα όποια μη ηλεκτροδοτούμενα ( 20 τ.μ. ή μη σύμφωνα με την μέτρηση του μηχανικού. Και έλεγε έπρεπε να αναφέρονται στην βεβαίωση του ΤΑΠ) Δεν βρίσκεις λοιπόν άκρη ποτέ με αυτούς. Τελικά αν έχεις μεταβίβαση με τέτοια θέματα δεν ξεμπερδεύεις αφού τα αυτονόητα δεν έχουν λυθεί απο τους καρεκλοκενταυρους του δημοσίου. Τελικά θέλω να πώ ότι και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ενδέχεται να τα πληρώνουμε για κάποιο άγνωστο σε μένα λόγο ως ηλεκτροδοτούμενα εφ΄όσον είναι βοηθητικοί χώροι.
 9. O ενας απο τους δυό τα έλαβε οκ. Ο άλλος με έναρξη 12/2019 έχει πιστωτικό τριμήνου χωρις έσοδο. Κατα τη γνώμη μου δεν ισχυει η αποψη των συναδελφων περί μηδενικών φπα, δεν έχω καταλάβει την έκταση περί μηδενικών εσόδων ίδε εκροών για τον αποκλεισμό κάποιου. Αν είστε επιχείρηση που έχει δηλώσει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.03.2019, δεν έχετε υποβάλει, μέχρι και τις 16.4.2020, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές για όλες τις φορολογικές περιόδους, που είχατε την υποχρέωση υποβολής, από την 1.4.2019 μέχρι και τις 29.2.2020 Δεν ερμηνευω αυτό το για όλες τις φορολογικές, τι εννοεί, έστω μια απο όλες ή σωρευτικά όλες;
 10. Eνάρξεις τελευταιο 15/ρο 2019 και δευτερο 15/ρο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ποτατι.( και με έξοδα και με έσοδα - οχι alfa bank)
 11. Προσπάθησαν να εξασφαλίσουν ότι οι επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν είναι εν λειτουργία , εκεί κάποιοι φωστήρες - και ειναι περίεργο ότι τόσοι μεγαλοσυνάδελφοι δεν είχαν να παρατηρήσουν τίποτα ούτε να προτείνουν - εκει λοιπον έβαλαν κάτι περίεργα περί προυποθέσεων εσόδων και φπα. Κύριοι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που είναι δυνατον να μην εμφανιζουν έσοδα επι τρεις και περισσότερους μήνες. Ναι; Μάλιστα. Οι περισσότερες μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό στα νησιά ( και όχι μονο αυτές π.χ. κατασκευαστικές όταν δεν έχουν τρεχον αντικείμενο εργασίας μέσα στο χρόνο ) έχουν μηδεν έσοδα Ιανουάριο έως αρχές Απριλίου και πολλοί απο Οκτώβριο έως 31/12 δηλαδή έως αρχές Απριλίου. Είναι χιλιάδες. Εαν είναι σε λειτουργία μια επιχείρηση φαίνεται απο τα έξοδα όχι απο τα έσοδα. Ακόμα και αν δεν έχει έσοδα δεν μπορεί να μην έχει έξοδα, νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερα μάλλον λογιστές είμαστε και μέσα στην αγορά. Είναι επίσης άλλοι με ενάρξεις και τρελά έξοδα το 20 που δεν πρόλαβαν καν να δουλέψουν.
 12. Mεχρι τώρα όσους έχω με έναρξη 19 και 20 δεν έχουν λάβει τίποτα. ( 800 πληττόμενοι)
×
×
 • Create New...