Jump to content

KYPIAKOS

simple Members
 • Posts

  394
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

KYPIAKOS last won the day on May 20 2020

KYPIAKOS had the most liked content!

About KYPIAKOS

Recent Profile Visitors

4,209 profile views

KYPIAKOS's Achievements

 1. Aν δεν έχει επιχειρηματικό κομμάτι για το οποίο ισχυουν όλα τα γνωστα, απ΄ότι θυμάμαι δηλώνεις έξοδα έσοδα συγκεντρωτικά για όλο το έτος, δηλαδή το ποσό συγκεντρωτικά. ( δεν είδα τι λέει η η παραπομπή σου)
 2. Aλλος ενώ είχε καταβάλει και τα ποσα του 2, 3,4/20 ( μηνες σε αναστολή πληρωμής λογω covid) βλεπει οτι οι μηνες αυτοί εσταλησαν και οφειλονται στο κεαο. Ενώ εκκαθαριση για 2020 τίποτα - παπαλα, και είμαστε 22.
 3. AN στην ειδική πλατφόρμα - για τα 50 τιμολόγια- αποθηκεύσεις ''παραστατικο΄΄'', επαναλαμβάνω αποθηκεύσεις παραστατικό, και μετά θέλεις να το διαγράψεις, δεν διαγράφεται με τίποτα, αν θέλετε δοκιμάστε το. Πρέπει λέει πρώτα να το οριστικοποιήσεις και μετά με το ακυρωτικό να το ακυρώσεις!!!!!!!!!!!!! Και εσείς θέλετε να φαίνονται τα ακυρωθέντα στο ''συνοπτικό''; πολλά θέλετε. Τέλος πάντων αν αυτά που ακούω βγουν πραγματικά τότε τα my data του 2021 θα είναι φτωχότερα ως προς την πληροφόρηση ακόμα και απο τα ΜΥΦ.
 4. χθες που προσπάθησα είδα ότι μπορεις να φορτώσεις διαθήκες κλπ τσεκαρεις την υπ. δήλωση - οριστική - υποθέτω και πάμε για άλλα. Στην περίπτωσή μας ρωτάει αν - και να βεβαιώσουμε - ότι ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ - ΦΑΝΤΆΖΟΜΑΙ ΌΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΖΗΤΆΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΛΠ. Το θέμα είναι το τι είδους βεβαίωση είναι αυτή που ζητάνε, αφου στην περίπτωσή μας έχουμε 100 % επικαρπία. Ψιλή κυριότητα - μη υπαρχοντων τεκνων - στα ανήψια. Και αυτό όσον αφορά ακίνητα. Η σύνταξη και τα δικαιώματα επ αυτής θεωρώ τα έχει η χήρα.
 5. EΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ 11/20 ΕΩΣ 2/21 με την νεα εγκύκλιο υπαγονται ανεξαρτητως τζιρου, συν καποιες αλλες προυποθεσεις όπως να ειναι πληττομενες κλπ Αν ειχαν κανει αιτηση αρχικώς και έχει απορριφθεί, τώρα η ΑΑΔΕ διδει τις εξης οδηγίες: Μπαίνουμε προφανώς στη σελίδα της αιτησης που εχει ήδη απορριφθεί, παταμε shift f5 και στη συνέχεια λέει πάμε κάπου - που δεν καταλαβα που ακριβώς γιατί ειπαν - στην εκτύπωση - και επιλεγουμε διαγραφη - έτσι ώστε να γίνει νέα αιτηση. Εγώ δεν καταφερα τιποτα. Με το σιφτ φ5 απλώς με γυρναει πίσω προηγουμενη σελιδα. Το εχει κάνει κάποιος να μας δώσει κάποια πληροφορία;
 6. Στον 312 ΔΕΝ μπαινουν πωλησεις παγιων ( που φορογουνται στο εισοδημα), ενδοκοινοτικες, επιδοτησεις κλπ που ΔΕΝ ειναι τζιρος
 7. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ποτε δεν εβαλα επιδοτηση οαεδ στα εσοδα. Δεν ειναι εσοδο και μαλιστα ακκαθαριστο, τα ανωτερω και αλλα παρομοια εσοδα οπως η επιδοτηση νεων επιχειρησεων ειναι ποσα μειωτικα των εξοδων. Μειωνουν δηλαδη τα εξοδα που επιδοτει ο οαεδ.
 8. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τίποτα, εγώ κάνω αίτηση για τον κάθε ένα ξεχωριστά, δίοτι εαν υποτεθεί ότι ο ένας δεν ενδιαφέρετε;
 9. Κύριοι οι πολύ μικρες επιχειρήσεις ΔΕΝ δύνανται να σηκώσουν το επιπλέον λογιστικό κόστος για my data, Μήπως ήταν σωστό να περιοριστεΊ η υποχρέωσή τους σε διασύνδεση ταμειακών, και κατα τα λοιπά μονη υποχρέωση ΜΥΦ;
 10. Τιτλος ιδιοκτησίας βεβαιωση δεδδηε ότι έγινε διακοπη πας στο Δήμο και νομίζω τα καταθετεις μαζί με κάποιο μικρό παραβολο που το πληρώνεις εκεί, καθως και αιτηση - υπευθυνη δήλωση- Τώρα πως θα συσχετισθούν οι νέες ( πρόσφατες) τετοιου είδους δηλώσεις για μη πληρωμη και χρεωση τελών, με την ΄΄πλατφόρμα΄΄ όσο αυτή είναι εν λειτουργία ουδείς νομίζω απο εμας γνωρίζει.
 11. Mε επιφύλαξη νομίζω ότι επειδή και οι δυο δραστηριότητες υπάγονται στο φπα δεν χρειάζεται ούτε ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης ούτε τίποτα, αρκεί και οι δυο δραστηριότητες να υπάγονται σε μια επιχείρηση ενιαία και να είναι δηλωμένες και οι δυο. Αν η μία ήταν υπαγόμενη στο φπα και άλλη όχι τότε θα έκοβες ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης.
 12. 2 μαγαζια χωρις προσωπικο το ένα απαλλασσόμενο φπα το άλλο έναρξη 12/2019
 13. 31/7 είτε πληρης αποσυρση αν δεν αναβαθμίζεται η ΦΤΜ, ειτε αναβαθμιση για συνδεση με ΑΑΔΕ, ειτε για τα νεώτερα μοντελα δυνατότητα συνδεσης αμέσως γιατι δεν χρειάζονται αναβάθμιση???? Στις σχετικές ειδοποιήσεις της ααδε δεν αναφέρεται διασύνδεση,αλλά υποχρεωτική δυνατότητα διασύνδεσης την1/8 ( φυσικά με την απειλή κυρώσεων) Και 1/10 e. βιβλια, Μενει να δούμε πως συσχετιζεται η συνδεση με ΑΑΔΕ των ΦΤΜ με τα e βιβλια
 14. Σίγουρα η ταμειακή είναι εκτός, πριν ένα χρόνο περίπου έβγαλαν εκτός κάποιες παλιές ταμειακές - με εγκύκλιο -. Εγώ θα έκανα ανάγνωση μνήμης και παύση έστω και τώρα. Συνάδελφος στο ράδιο είπε ότι όλοι συνδέονται με ΑΑΔΕ απο 1/7, εγώ έχω καταλάβει ότι αυτό είναι για 1/10, και απο 1/7 αναβάθμιση για να βγάζουν νομίζω κατι περισσότερο απο το Ζ, μετά δηλαδή το Ζ, ΜΕ ΚΑΤΙ BARCODE, που το βγάζουν όλες οι καινούργιες σχετικά ταμειακές, να ρωτήσουμε και τεχνικούς.
 15. Aφου γνωριζουν που εχουν δώσει το 800ρι τι μας ρωτάνε;
×
×
 • Create New...