Jump to content

noname

simple Members
 • Posts

  417
 • Joined

 • Last visited

About noname

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,953 profile views

noname's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

52

Reputation

 1. καλημέρα σε όλους είμαι "πρώην" συνάδελφος που δεν έχω κάνει διακοπή δραστηριότητας. ξέρει κανείς αν είναι υποχρεωτικό να έχει pos ελεύθερος επαγγελματίας που είναι σε αδράνεια και δεν εχει καμιά δραστηριότητα από 01/01/2016 ? Πρέπει να το βάλει τώρα ή μπορεί να το βάλει όταν και αν επαναδραστηριοποιηθεί ? Επίσης κάποιος που έχει υποχρέωση να έχει pos αλλά συνεργάζεται μόνο με επιχειρήσεις και πληρώνεται πάντα μέσω τράπεζας ? ευχαριστώ
 2. καλημερα σε όλους ξέρει κανείς αν ο κωδικός πληρωμής με τον οποίο πληρώσαμε εφκα του Ιανουαρίου ισχύει για να πληρώσουμε και το φεβρουάριο ή θα αλλάζει όπως άλλαζε παλιότερα ο κωδικός στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ ?
 3. ανέφερα το ύψος της αμοιβής ανά μήνα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι φορολογικές δηλώσεις της εταιρίας. Δεν ανέφερα συγκεκριμένα τη δήλωση εισοδήματος ο προβληματισμός μου ξεκινά από το γεγονός ότι η σχέση μου με την εταιρία έληξε 31/12/2015. Έχω κάνει και διακοπή των εξουσιοδοτήσεων σταδιακά μόλις έστειλα δηλώσεις της χρονιάς. (ΦΠΑ, βεβαιώσεις κλπ) κι έχω κρατήσει μόνο εξουσιοδότηση για εισόδημα. Και ΚΒΣ διέγραψα εξουσιοδότηση αφού μπορώ να στείλω ΜΥΦ με τους κωδικούς της εταιρίας το Σεπτέμβριο.
 4. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής: Παρακολουθούσα μια επιχείρηση το 2015. Το 2016 την παρακολουθεί άλλος συνάδελφος. Για τη δήλωση του 2015 η αμοιβή μου περιλάμβανε και την υποχρέωση σύνταξης της φορ.δήλωσης του έτους. Άρα την αμοιβή την έχω εισπράξει και τιμολογήσει μέσα στο 2015. Το ερώτημα τώρα είναι αν υπογράψω τη δήλωση της εταιρίας για το 2015 χωρίς να κόψω τιμολόγιο, αφού δεν θα πληρωθώ, λέτε να έχω πρόβλημα; Εννοείται πως ο συνάδελφος που έχει τώρα την επιχείρηση δεν έχει ασχοληθεί με το 2015 και φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να υπογράψει τη δήλωση. Αν τη στείλω χωρίς υπογραφή λογιστή, με δεδομένο ότι η επιχείρηση έχει τζίρο μηδέν υπάρχει πρόβλημα με την επιχείρηση; ευχαριστώ για τις συμβουλές που θα μου στείλετε.
 5. Ευχαριστώ συνάδελφε η απόφαση της ΓΣ πάρθηκε μέσα δεκεμβρίου και υποβλήθηκε αμέσως στο γεμη. Η περιφέρεια απάντησε και έδωσε έγκριση λίγο πριν τα χριστούγεννα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν κλείσει ο χρόνος. την 31/12 η εταιρία είναι οε. κι από 1/1 έχει απλογραφικά. άρα συντάσσει συνοπτική κατάσταση αποτελεσμάτων και προσάρτημα μόνο. υποβάλλονται αυτά στο γεμή;
 6. καλημέρα συνάδελφοι. Πολύ μικρή οντότητα μετατράπηκε το 2015 από ΑΕ σε ΟΕ. Φυσικά είχε διπλογραφικά ως 31/12/2015 και από 01/01/2016 απλογραφικά. Ερώτημα: Τι καταστάσεις συντάσσει και δημοσιεύει για το 2015; Τι υποβάλλει στο ΓΕΜΗ αφού πλέον δεν υπάρχει Γενική συνέλευση Ευχαριστώ.
 7. Επιχείρηση που απασχόλησε το 2015 σπουδαστή ΤΕΙ για πρακτική ασκηση υποβάλλει ε11 ?? είχε μόνο αυτόν. Κανένα άλλο υπάλληλο.
 8. ευχαριστώ συνάδελφε. Μήπως θα μπορούσατε να μου απαριθμήσετε αυτές τις ενέργειες και τί αποδεικτικό να του ζητήσω κατά την πρόσληψη ώστε να καλυφθεί ο εργοδότης; το διάστημα θα είναι 15-20 μέρες και μετά θα φύγει Ενδεχομένως να απασχοληθεί άλλα 2-3 15ήμερα μέσα στη χρονιά σε επόμενους μήνες. Είναι ζήταμα αν συμπληρώσει 50 ένσημα όλο το χρόνο.
 9. Επιχείρηση θα απασχολήσει περιστασιακά υπάλληλο που είναι ασφαλισμένος στον ογα. Βρήκα ότι τον ασφαλιζει με ΠΚ 971 (ΕΡΓΟΔ.6,93%, ΑΣΦ.6,33%) αλλά προβληματίζομαι γιατί στην περιγραφή του πκ λέει: ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ & ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΑΣΦΑΛ/ΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ. Το ερώτημα είναι αν εγώ τον ασφαλίζω σ' αυτό το ΠΚ ή πρέπει πρώτα αυτός να κάνει κάποια ενέργεια ώστε να επιλέξει την απαλλαγή από τους συγκεκριμένους κλάδους και να είναι η επιχείρηση καλυμένη διαφορετικά μήπως πρέπει να ασφαλιστεί με ΠΚ 101. Αν το έχει χειριστεί κανείς ας δώσει τα φώτα του ευχαριστώ Νοτης
 10. Συνάδελφοι χρόνια πολλά Εχω ένα αντίστοιχο θέμα θέλω να μετατρέψω ΑΕ σε ΟΕ και στην συνέχεια να αλλάξω τα βιβλία σε απλογραφικά Τα οικονομικά δεδομένα είναι κάτω από τα όρια πολλά χρόνια και έχει διπλογραφικά απλώς επειδή είναι αε. Ποια προθεσμία έχω; μετράει από την απόφαση της ΓΣ ή από την έγκριση του ΓΕΜΗ: Η δήλωση μεταβολής για την μετατροπή από ΑΕ σε ΟΕ υποβάλλεται στην ΔΟΥ ανωνύμων η δήλωση αλλαγής των βιβλίων θα γίνει μαζί ή μετά στην στην τοπική δου; η προθεσμίες είναι 10 μέρες και για τις δυο μεταβολές;
 11. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει μετατρέψει ΑΕ σε ΟΕ και έχει υπόδειγμα ΓΣ της ΑΕ για τη μετατροπή που να συμπεριλαμβάνει και το καταστατικό της ΟΕ όπως θα ισχύει μετά τη μετατροπή; Επίσης ξέρει κανείς κατά τη διαδικασία αν αυτό περνά από περιφέρεια πριν το ΓΕΜΗ για έγκριση;
 12. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Μια τελευταία διευκρίνιση. Για το Δ.Χ. συμφωνούμε αλλά για το επίδομα άδειας, έχω την απορία σχετικά με την αναλογία καθώς ο εργαζόμενος βρίσκεται στο τρίτο εργασιακό έτος και δικαιούται ολόκληρο το επίδομα άδειας από την αρχή του χρόνου. Αρα υπολογίζω επιδότηση για όλο το επίδομα (μισό μισθό) ή για 11/25 αφού από 1/1-15/6 έχουμε 5,5 μήνες (5,5*2=11 ημερομίσθια άδειας και επιδόματος) ?
 13. Ευχαριστώ συνάδελφε. Αυτό το έχω δεί και γι αυτό έκανα και την ερώτηση. Το βασικό ερώτημα που με απασχολεί είναι αν με βάση αυτό δικαιούται επιδότηση για ολόκληρο το επίδομα άδειας όπως δίνει το πρόγραμμα μισθοδοσίας ή μόνο για την αναλογία των 5,5 πρώτων μηνών του 2015 που ήταν ακόμη σε περίοδο επιδότησης γιατί τώρα βρίσκεται στην περίοδο της διατήρησης θέσεων και δεν επιδοτείται. Με την ίδια λογική ρώτησα αν θα δικαιούται και μια αναλογία δώρου Χριστ. για τον 1,5 μήνα (από 01/05/2015 ως μέσα Ιουνίου) ενώ θα έχει ήδη καταθέσει το τρίμηνο 06-09/2015 χωρίς ποσό επιδότησης . Πέρα από ην εγκύκλιο του προγράμματος με ενδιαφέρει αν κάποιος συνάδελφος το έχει αντιμετωπίσει στην πράξη για να δώ πως το χειρίζονται στον ΟΑΕΔ. Πάντως ευχαριστώ και πάλι.
×
×
 • Create New...