Jump to content

AKISAN

simple Members
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AKISAN

 1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω περισσότερα στοιχεία για την περίπτωση... Ο εν λόγω εργαζόμενος έχει ένσημα από 01/01/07 - 01/07/07 σύνολο 175 ένσημα. Εφυγε από την υπηρεσία του για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και το 2008 έως σήμερα δεν έχει εργαστεί καθόλου. Τώρα σε περίπτωση που τον προσλάβουμε με δίμηνη σύμβαση δικαιούται επίδομα εργασίας με τη λήξη της σύμβασής του?
 2. Καλό μεσημέρι, Εργαζόμενος του οποίου λήγει η δίμηνη σύμβαση εργασίας και δεν έχει άλλα ένσημα εκτός από αυτά των δύο μηνών, μπορεί να μπει στο ταμείο ανεργείας? Ευχαριστώ για την απάντηση.
 3. Γνωρίζεται με ποιον κωδικό εμφανίζεται στην ΑΠΔ εργαζόμενη η οποία βρίσκεται σε 6μηνη άδεια από τον ΟΑΕΔ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
 4. Εκ παραδρομής, δεν κατατέθηκε στην Ε.Ε το ειδικό έντυπο "Οροι Ατομικής Σύμβασης Εργασίας Μερικής Απασχόλησης" για εργαζόμενο του οποίου η σύμβαση μερικής 4ωρης απασχόλησης μετατρέπεται σε Αορίστου από 31/12/2008. Πρόκειται να την καταθέσουμε αύριο πρόκειται να μας επιβληθεί κάποιο πρόστιμο από την Ε.Ε.? Ευχαριστώ για την βοήθεια.
 5. Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλουμε να του κάνουμε νέα πρόσληψη ... άλλωστε πέρασε και το 8-ημερο για τον ΟΑΕΔ, απλά να παραταθεί η προηγούμενη σε αορίστου.
 6. Εχουμε εργαζόμενο ο οποίος είχε τις εξής συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου : 23/06/08-23/09/08 και 23/09/08-31/12/08. Ο εργαζόμενος έλαβε Α.ΑΔ. & Ε. ΕΠ. στο τέλος της σύμβασης. Επιθυμούμε η σύμβασή του να γίνει αορίστου χρόνου. Η νέα σύμβαση πρέπει να αρχίζει από 31/12/08 ή από 01/01/09? (Φυσικά από την ημ/νία πρόσληψης 23/06/08 θα υπολογίζεται ο χρόνος προυπηρεσίας του μισθωτού, προκειμένου αυτός να τύχει της ετήσιας άδείας του και του σχετικού επιδόματος αδείας. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
 7. Καλησπέρα σας, Σε περίπτωση που ο εργοδότης καταβάλλει το Δώρο Χριστουγέννων έως τις 31/12/08 υπάρχουν νομικές κυρώσεις? Ευχαριστώ
 8. Τα καμάρια στην Επιθεώρηση Εργασίας Αθηνών Βέβαια στο αρχείο έχουμε κρατήσει όλα τα έγγραφα με την σημείωση ότι δεν τα παρέλαβαν.
 9. Πάντως, σήμερα που τους κατέθεσα όλα αυτά .... να τι μου απάντησαν στην Επιθεώρηση Εργασίας: Μας δουλεύετε ... ή έχετε όρεξη να δουλεύετε ... ? Τί είναι όλα αυτά? Σφράγισαν μόνο το έντυπο Μερικής Απασχόλησης και τίποτα άλλο.
 10. Ως προς την αντιμετώπιση της εγκυμοσύνης στις συμβάσεις έργου ισχύει ότι και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου?
 11. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Αναφέρατε την κατάθεση τροποποιητικό πίνακα προσωπικού ... εννοείτε τροποποιημένο τον πίνακα που καταθέσαμε έως 15/11/2008?
 12. Καλημέρα, Εργαζόμενος ζήτησε την μετατροπή της σύμβασής του από πλήρους απασχόλησης σε μερικής (6ωρο). Οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι: -Κατάθεση στην Επιθ. Εργασίας της Τροποποιητικής σύμβασης (όπου έκτός των άλλων αναφέρεται ότι η μεταβολή έγινε κατόπιν αιτήσεως του μισθωτού) -Συμπλήρωση Εντύπου Μερικής Απασχόλησης -Τροποποιητική κατάσταση βαρδιών για το συγκεκριμένο μισθωτό. -Κατάθεση όλων των εγγράφων την ημέρα της τροποποίησης της σύμβασης Χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια?
 13. Καλημέρα σας και καλό μήνα, Εχουμε εργαζόμενο ο οποίος στις 12/11 απολύεται και επίσημα από το στρατό. Ο εν λόγω εργαζόμενος επιθυμεί να προσέλθει στην εργασία του από σήμερα (βρίσκεται σε τιμητική άδεια) χωρίς βέβαια να προσκομίσει κάποιο επίσημο χαρτί. Μπορεί να προσέλθει στην εργασία του πριν τις 12/11 ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
 14. Καλημέρα σας, Σε διόρθωση λαθών ΑΠΔ μας εμφανίζει τον κωδ. 41 "Ο κωδ. ειδικής περίπτωσης ασφάλισης ασφαλισμένου είναι ανύπαρκτος". Τί σημαίνει αυτό? Κωδ. 67 "Υπάρχει ασυμφωνία ΑΜ ασφαλισμένου και λοιπών στοιχείων του". Τί κάνουμε όταν δεν υπάρχει κάποιο λάθος και το ΙΚΑ συνεχίζει να θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο λάθος? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
 15. Σε εργαζόμενο με αρχική σύμβαση ορισμένου χρόνου από 23/06/08 έως 24/09/08, 8-ωρης απασχόλησης την οποία επιθυμούμε να ανανεώσουμε από 23/09/08 για ένα 6μηνο τί ενέργειες κάνουμε;
 16. Σας ευχαριστώ πολύ. Στη δική μου περίπτωση ο εργαζόμενος έχει αντικείμενο την παρασκευή αφεψημάτων και πρόχειρων εδεσμάτων, την τροφοδοσία αναψυκτικών και άλλων συναφών ειδών προς κάλυψη των αναγκών των υπαλλήλων της εταιρείας.
 17. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Πραγματικά στη ΣΣΕ παροχής υπηρεσιών δεν υπάρχει ειδικότητα "υπάλληλος κυλικείου" αλλά "καθαριστές". Εσείς doctor πως θα υπολογίζατε το μισθό της? Συγνώμη εάν σας κούρασα.
 18. Κι εγώ έχω παρόμοια περίπτωση εργαζόμενου. Βέβαια μου είπαν από την επιθεώρηση εργασίας "βάλτε το όπως θέλετε" η εν λόγω εργαζόμενη δεν είναι ούτε υπάλληλος γραφείου ούτε καθαρίστρια. "Κάντε ότι νομίζετε". Προς το παρόν κι εγώ την έχω με αποδοχές υπαλλήλου γραφείου.
 19. Εταιρεία παροχής υπηρεσιών μπορεί να συνάψει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με μισθωτό ο οποίος υπάγεται στη σύμβαση μηχανικών ΑΕΙ και απασχολείται στην εταιρεία ως "σχεδιαστής"?
 20. Ισχύει ότι στην τρίτη ανανέωση σύμβασης ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης (α) 15/10/07 - 14/01/08, β) 14/01/08 - 14/07/08 και γ) 14/07/08 - 14/10/08 η σύμβαση μετατρέπεται σε αορίστου?
 21. Καλημέρα, Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στη βεβαίωση έχουν συμπληρώσει ΟΧΙ στην ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ. Ομως, τι θα τον κάνουμε τον ασκούμενο ... δεν θα βγάλει ΑΜΑ, .... δεν θα τον προσλάβουμε ...δεν θα τον ασφαλίσουμε και σε περίπτωση ελέγχου απο την Ε.Ε. ΤΙ ΛΕΜΕ?
 22. Καλησπέρα, Μόλις μου προσκόμισαν από τη Διοίκηση ένα Προσύμφωνο Θερινής Πρακτικής Ασκησης διάρκειας 1 μήνα από πανεπιστημιακή σχολή με το μόνο σχόλιο "δεν θα την πληρώνουμε την φοιτήτρια". Σε υποσημείωση του Προσύμφωνου αναφέρεται "Οι ασκούμενοι ασφαλίζονται έναντι ατυχήματος στο ΙΚΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία". Τί ενέργειες πρέπει να κάνω (ΟΑΕΔ, ΑΜΕ ΙΚΑ, ΒΝΠΡΛ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) και εν πάσει περιπτώσει από πότε η πρακτική άσκηση δεν αμοίβεται? Συγνώμη εάν σας κούρασα αλλά έχω εμπειρία από περιπτώσεις εργαζόμενων οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία.
 23. Καλησπέρα σας, Εκ παραδρομής στην κατάσταση βαρδιών μηνός Ιουλίου που υποβάλλαμε σήμερα στην Ε.Ε. αναγράφεται και υπάλληλος του οποίου η σύμβαση λήγει σήμερα. Μπορούμε αύριο πρωι να καταθέσουμε εκ νέου την σωστή κατάσταση έχοντας επισυνάψει και την Βεβαίωση - Δήλωση Εργοδότη για συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου?
 24. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Επομένως το πιο σωστό είναι να τους υπολογίσουμε τα αναδρομικά με την μισθοδοσία του Ιουνίου.
×
×
 • Create New...