Jump to content

RedSkin

simple Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

 1. το τιμολόγιο που θα κόψεις προς οπεκεπε και θα περαστεί και μυφ θα έχει όλο το ποσό,στο σύνολό του. Στην δήλωση θα διαχειριστείς τα ποσά με έτος αναφοράς ΜΟΝΟ το 2014. (2000) ...........όμως θα πρέπει να κάνεις συμπληρωματικές δηλώσεις για 2010=1000€ ,2012=500€, 2013=500€ και δεν ξέρω αν πρέπει να βρείς και τις μέχρι τώρα του 2014 που πληρώθηκαν στο 2015??? τί λέτε και σεις?
 2. 6. Το σύνολο των επιδοτήσεων αναγράφεται στον Πίνακα Ε' του εντύπου Ε3 (για πληροφοριακούς λόγους) αλλά μόνο το μέρος που υπερβαίνει το όριο των 12.000 ευρώ μεταφέρεται στον Πίνακα ΣΤ' του Ε3 ούτως ώστε να προσμετρηθεί στην διαδικασία προσδιορισμού του κέρδους από αγροτική επιχειρηματική.
 3. (επιδοτήσεις 2013 κλπ μήπως περιμένουμε κάτι?) Όπως µάλιστα προέκυψε από την τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονοµικών, Νάντιας Βαλαβάνη λίγο πριν την ψηφοφορία, όλες οι επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν την περυσινή χρονιά -ανεξαρτήτως της χρονιάς την οποία αφορούν- συνυπολογίζονται και, εφόσον το άθροισµά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, το κοµµάτι που ξεπερνά το όριο αυτό προστίθεται στα καθαρά κέρδη του παραγωγού και το σύνολο που προκύπτει φορολογείται µε 13%. Επίσης, µε ρύθµιση της τελευταίας στιγµής µειώθηκε στο µισό, δηλαδή στο 13,75% (αντί για 27,5%) η προκαταβολή φόρου που πρέπει να καταβάλουν οι νεοεισερχόµενοι αγρότες, δηλαδή οι αγρότες οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος θα κάνουν φορολογική δήλωση. Εκτός φορολόγησης παραµένουν φαίνεται ότι παραµένουν τα πριµ πρώτης εγκατάστασης των νέων αγροτών αλλά και, γενικότερα, όλες οι επιχορηγήσεις που λαµβάνουν οι παραγωγοί για αγορά παγίων (γη, εξοπλισµός κ.α.) Τα σηµεία-κλειδιά Με δεδοµένου ότι από τα µεσάνυχτα της Πέµπτης άνοιξε στο Taxis η εφαρµογή για τις φετινές δηλώσεις, ας υπογραµµίσουµε ορισµένα στοιχεία που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι παραγωγοί. 1) Οι επιδοτήσεις αθροίζονται: Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αναφέρεται όχι σε κάθε επιδότηση ξεχωριστά αλλά στο σύνολό τους Π.χ. για έναν βαµβακοπαραγωγό που εισέπραξε το 2014 ενιαία αλλά και συνδεδεµένη ενίσχυση τα δύο ποσά αθροίζονται. Στην περίπτωση, δε, που έχει και κτηνοτροφική δραστηριότητα για την οποία έλαβε εξισωτική αποζηµίωση θα πρέπει και αυτή να προστεθεί για την τελική «σούµα». Αν το άθροισµα ανέρχεται π.χ. σε 13.000 ευρώ, τότε τα 1.000 ευρώ προστίθενται στο συνολικό κέρδος του και το σύνολο φορολογείται µε 13%. 2) Συµπεριλαµβάνονται άµεσες κι έµµεσες ενισχύσεις: «Ειδικά για τους ασκούντες ατοµική αγροτική επιχειρηµατική δραστηριότητα, οι αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που χορηγούνται στα πλαίσια της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, περιλαµβάνονται στον προσδιορισµό του κέρδους από αγροτική επιχειρηµατική δραστηριότητα µόνο κατά το µέρος των ενισχύσεων που υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.» 3) Φόρος µε βάση το έτος είσπραξης: Σύµφωνα µε την κα Βαλαβάνη, θα συνυπολογιστούν όλες οι ενισχύσεις που εισπράχθηκαν µέσα στο 2014. ∆ηλαδή ακόµα κι αυτές που αφορούν προηγούµενες χρονιές (π.χ. το 2013). AgroNews
 4. και συνεχίζω. α)ΦΠΑ και απογραφή αποθεμάτων μετάταξης παράγραφος 9 αρθρο 41 ν.2859/2000 β)προαιρετική απογραφή για φορολογική χρήση πολ 1019/2015._
 5. Και πού είναι γραμμένο αυτό? Γιατί και εμείς αυτό ακούγαμε στα σεμινάρια . Γραπτώς κάπου επίσημα? ευχαριστώ .
 6. Τελικά είναι υποχρεωτικό σε όσους έχουν απογραφή αποθεμάτων μετάταξης για τις ανάγκες ΦΠΑ να την λάβουμε σαν απογραφή έναρξης ? και με υποχρεωτκή απογραφή λήξης κλπ για 3 χρόνια?
 7. Μήπως γνωρίζετε συνάδελφε ή κάποιος άλλος, τα τιμολόγια επιδοτήσεων θα εκδίδονται πχ στον οπεκε θα ταχυδρομούνται στον οπεκε και θα στέλνονται με τη συγκεντρωτική?λ.χ οι επιδοτήσεις που πήραν οι αγρότες το πρώτο τρίμηνο θα σταλλούν στις 2/6 με τη συγκεντρωτική???
 8. καλημέρα σας και καλή χρονιά. μήπως γνωρίζετε ποιες είναι οι ποινές σε περίπτωση που διακινηθεί πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή του θέρμανσης και όχι του κίνησης για τις εταιρείες???
 9. ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Ή ΚΟΨΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ... ΤΟΤΕ??? ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ....
 10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ? ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ? ΜΕ ΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΙΣΩΣ?
 11. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά μήπως κυκλοφόρησε κάπου το έντυπο εκκαθαριστικής ΦΠΑ ;
 12. σίγουρα? τι να πω με όλες αυτές τις αλλαγές. 500.000 δεν ειναι 100.000 όμως είναι και φυσικά υπάρχουν. ευχαριστώ.
 13. <P>Καλημέρα.<BR><BR>πρόκειται να κόψω αποδείξεις με μεγάλα ποσά έναντι επιχειρηματικών αμοιβών και κερδών σε ΟΕ με Γ κατηγορίας. Πρέπει η διαδικασία να γίνει μέσω κατάθεσης στην τράπεζα πλέον ή όχι ?<BR>ευχαριστώ.</P>
×
×
 • Create New...