Προς το περιεχόμενο

konatha

simple Members
  • Αριθμός μηνυμάτων

    22
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από konatha

  1. Καλησπέρα σας,

    εργαζόμενος, υπάλληλος, ο οποίος προσελήφθη 01/12/2020 μέσω του προγράμματος επιδότησης εργατικών και εργοδοτικών εισφορών του ΟΑΕΔ (100.000 ΝΘΕ) με μικτό μισθό 890,00€. Θέλει ο εργοδότης από 01/04/2021 να του δώσει αύξηση στα 1.100,00€ μικτά. Είναι εφικτό?

    Με το κλασσικό τρόπο (τροποποιητικός αποδοχών ε4 κλπ) ή θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το εξάμηνο της επιδότησης.

     

  2. Στις 17/12/2020 στις 7:42 ΜΜ, 750 είπε

    Καλησπέρα , σε πληττόμενη επιχείρηση είχε γίνει προειδοποίηση απόλυσης στις 30/09 , με ημερομηνία απόλυσης 30/11 . Αυτή η καταγγελία θεωρείται άκυρη?

      https://www.taxheaven.gr/news/51710/dhlwseis-anastolwn-noembrioy-dhmosieyohke-h-apofash

     

    1. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος κεφαλαίου, για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή, και σε κάθε περίπτωση μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2020, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία σύμβασης εργασίας και σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.

    Ευχαριστώ και καλή δύναμη 

    Από τη στιγμή που η προειδοποίηση απόλυσης έγινε στις 30/09 και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (υπογραφή εργαζομένου, ανέβασμα Εργάνη) δεν νομίζω ότι είναι άκυρη. Χρόνος καταγγελίας θεωρείται  ο χρόνος προειδοποίησης.

     

    Πάρε και δεύτερη γνήμη

  3. 3 ώρες πριν, STRIGKLA είπε

    Καλημέρα σας, στην αίτηση για το πρόγραμμα των 100000 θέσεων όταν ο εργαζόμενος θα έχει και νυκτερινά, ξέρετε αν καταχωρούμε τον βασικό ή με τα νυκτερινά που θα είναι 3 ώρες ημερησίως; Παίρνω δίαφορα τηλέφωνα εδώ και ώρες στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά δεν το σηκώνει κανείς

    Θεωρώ ότι βάζεις το μικτό μισθό χωρίς τις προσαυξήσεις. Άλλωστε η προκήρυξη λέει "επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών".

     

    Όποιο από τα δυο και αν βάλεις νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα.

    Πάρε κ άλλη γνώμη.

  4. 17 ώρες πριν, dhatzi είπε

    Καλησπέρα σας, αν κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο προβληματισμό, θα μ' ενδιέφερε η άποψή του.

    ·         H εταιρεία Β , συνιστά ενιαία επιχείρηση με την εταιρεία Α, καθόσον η τελευταία κατέχει ποσοστό >50% των μετοχών της Β, για λόγους ελέγχου σώρευσης.

    ·         Η Β , έχει λάβει από την πρώτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής , με επιλογή πλαισίου ενίσχυσης βάσει του κανονισμού 1407 / 2013 (de minimis) το ποσό των € 25,000, δηλώνοντας ότι η ενιαία επιχείρηση δεν έχει λάβει άλλες ενισχύσεις βάσει του de minimis κατά την τριετία 2018-2020.

    ·         Στην δεύτερη φάση Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η εταιρεία Β , δικαιούται ενίσχυση , εναλλακτικά , ως κάτωθι:

         (aa) Βάσει του Κανονισμού 1407/2013(de minimis) , το ποσόν των € 200,000.00 μείον € 25,000.00 που αναλογούν στην πρώτη φάση, είτε,

         (bb) Βάσει του Προσωρινού Πλαισίου Αρ. 19.3.2020/C(2020)1863 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ποσόν των € 350,000.00 μειωμένο κατά το ποσό των € 25,000.00 που έλαβε στην πρώτη         φάση.

    Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η επιλογή πλέον του Προσωρινού Πλαισίου 1863 / 19.03.2020 από την Β (περίπτωση bb– ως άνω) ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στον έλεγχο σώρευσης, δεδομένου ότι η Α έχει ήδη αιτηθεί  - προκειμένου να λάβει δάνειο - βάσει του ίδιου πλαισίου, εγγυοδοτικό μέσω ΕΑΤ.

     

    Προφανώς οι ενισχύσεις δεν πρέπει να υπερβούν το όριο των € 800,000 που θέτει το Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης λόγω Cοvid, ήτοι ΑΙΕ (Ακαθάριστο Ισοδύναμο Επιχορήγησης) εγγυοδοτικού δανείου ΕΑΤ+Επιστρεπτέα Προκαταβολή + τυχόν άλλες ενισχύσεις βάσει Π.Π.Σ. (π.χ. επιδότηση τόκων)  και των 2 εταιρειών ≤ πλαφόν ενισχύσεων βάσει Π.Π.Σ.

    Κατά μία άποψη , αναφορικά με το εγγυοδοτικό της ΕΑΤ, ως ενίσχυση θεωρείται το ποσό της προμήθειας εγγύησης και μόνο στην περίπτωση που η επιχείρηση επιθυμεί να το χρηματοδοτηθεί (ΑΙΕ) και δε θεωρείται το ποσό του δανείου. Υπάρχει κάποια άλλη άποψη ή παρόμοιος προβληματισμός επ αυτού ???

    Ευχαριστώ θερμά

     

    Πολύ σωστά το θέτεις, "αναφορικά με το εγγυοδοτικό της ΕΑΤ, ως ενίσχυση θεωρείται το ποσό της προμήθειας εγγύησης και μόνο στην περίπτωση που η επιχείρηση επιθυμεί να το χρηματοδοτηθεί (ΑΙΕ) και δε θεωρείται το ποσό του δανείου." Σε δική μου περίπτωση δάνειο εγγυοδοτικό της ΕΑΤ ύψους 500χ το ποσό της προμήθειας που μπαίνει στον έλεγχο σώρευσης είναι λίγο πάνω από 12χ. Κατά τη γνώμη μου αν δε συντρέχει λόγος προβληματικής επιχείρησης είναι προτιμότερη η επιλογή μέσω του προσωρινού πλασίου.

  5. 11 λεπτά πριν, HURRICANE33 είπε

    Καλησπέρα.

    Δηλαδή αν δεν περάσουν τα έσοδα του Ιουνίου τι θα γίνει?

    Θα ακυρωθεί το δάνειο?

    Αναφέρεται στην Α.1076/2020. Τώρα τι θα γίνει, τι να σου πω συνάδελφε. Μη τα ζητήσουν πίσω άμεσα κ εις ολόκληρο κάποια στιγμή πρόωρα και τα βεβαιώσουν. Καλή μας δύναμη.

  6. Είτε πήραν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, είτε είναι στο Συν-εργασία πρέπει να υποβάλλουν Έσοδα Ιουνίου έως σήμερα στην πλατφόρμα. Με τροποποιητική μου παν και εμένα από την ΑΑΔΕ. Είναι λίγο σπαζοκεφαλιά ο τρόπος αλλά υποβάλλονται. Κ εγώ αιτήσεις από 07/07 έχω ακόμα τίποτα δεν πιστώθηκε.

  7. Μήπως γνωρίζει κανεις σίγουρα. Για να κάνεις χρήση του μέτρου τον Ιούνιο θα πρεπει ο ΚΑΔ να είναι κύριος ή ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στη δήλωση του 2019 για τα εισοδήματα του 2018 ή απλά να είναι ένας από τους ενεργούς ΚΑΔ της επιχείρησης στην εφορία?

  8. Ευχαριστω PROAKIS και Saga1 εχετε δικιο συναδελφοι τους φερνει ολους μαζι. Μακαρι και να την παρει. Με το σκεπτικο του 40% επι συνολου λειτουργησε και ο εργοδοτης και ημουν σε διλημμα.

  9. 8 λεπτά πριν, PROAKIS είπε

    στο σύνολο των ανεσταλμένων εργαζομένων.

    Αγαπητε συναδελφε το εχεις αντιμετωπισει? Σε αλλο κομβο ο υποτιθεται "επι των εργατικων" συνεργατης (Β.Π.) λεει ανα δηλωση και ειπα να παρω μια δευτερη γνωμη. Και εγω θεωρω λαθος και αδικο το ανα δηλωση, αλλα τα εχουμε δει ολα απο ΕΡΓΑΝΗ τον τελευταιο καιρο

  10. Ξαναρωτησα αλλα μηπως εχει καποιος συναδελφος το ιδιο θεμα. Ξερει κανεις αν το 60-40 ειναι ανα Δηλωση Αναστολης η στο συνολο των εργαζομενων σε αναστολη?

  11.  

    Στις 29/5/2020 στις 6:13 ΜΜ, tammys είπε

    Καλησπερα

    Θα ήθελα να ρωτήσω σε εξαήμερη εργασία σε χονδρικό εμπόριο κανονικό οχτάωρο πόσες μέρες ρεπό δικαιούται να δώσει η επιχείρηση

    Ευχαριστώ

    Η αποψη μου ειναι οτι μπορεις να τον δηλώσεις 6 ημερες 6:40 ωρες εργασια και τις υπολοιπες 1:20 ωρες ημερησιως ως υπερεργασια (και να πληρωθουν βεβαια προσαυξημενες). Δεν υπαρχει καμια υποχρεωση ρεπο. Παρε κ δευτερη γνωμη

  12. 2 ώρες πριν, GRECTORAS είπε

    Καλησπέρα κατ εμέ δεν μπορεί να το πράξει. Η σύμβαση καταγγέλεται κατά την προειδοποίηση γι αυτό και υποβάλλεις τότε στο ΕΡΓΑΝΗ.

     

    Κ εγώ την ίδια άποψη έχω. Από τη στιγμή που προειδοποιείς για καταγγελία σύμβασης η επιχείρηση απολαμβάνει τα όποια οφέλη για αυτό και υποβάλλεις τότε στο ΕΡΓΑΝΗ. Άρα η προειδοποίηση οφείλει να  γίνει μετά το πέρας του 45νθημέρου από ολοκληρώσεως αναστολής συμβάσεων.

  13. 26 λεπτά πριν, ponzi είπε

    Καλημέρα σας. Απλά είναι τα πράγματα. Εφόσον θα κάνει χρήση της παράτασης έως 31/05, δεν μπορεί να απολύσει κανέναν μέχρι 31/05, άσχετα με το πότε έληξε η δική σας αναστολή. Την 01/06 μπορεί να απολύσει και να προσλάβει άλλον αμέσως. Η προειδοποίηση μέσω τηλεφώνου είναι άτυπη, οπότε θα προβεί σε απόλυση την 01/06. Πρέπει να διατηρήσει τον αριθμό εργαζομένων (άρα να σας αντικαταστήσει) αλλά αυτό είναι δικό του θέμα.

    Καλημέρα. Αγαπητέ φίλε είναι όπως ακριβώς τα λέει ο συνάδελφος ponzi. Μπορεί να απολύσει εσάς και να προσλάβει ταυτόχρονα κάποιον άλλο με τους ίδιους όρους εργασίας ώστε να διατηρηθεί η θέση εργασίας για 45 ήμερες. Δυστυχώς έχει δίκαιο ο νομικός που επικοινώνησε μαζί σας

  14. "3. Επιπλέον των κριτηρίων της παρ. 2, οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις, κατά περίπτωση:

    α) Εφόσον αιτούνται ενίσχυσης δυνάμει του Προσωρινού Πλαισίου, πρέπει να μην ήταν προβληματικές κατά την έννοια του κανονισμού αριθ. 651/2014 (ΕΕ L 187/26.6.2014) στις 31 Δεκεμβρίου 2019, και να μην έχουν στη διάθεσή τους προηγούμενη ενίσχυση η οποία έχει κηρυχθεί ασυμβίβαστη με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο έλεγχος της εν λόγω προϋπόθεσης γίνεται και σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης." \

    και

    "9. Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ): Οι επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στο παράρτημα I του Καν. 651/2014."

     

    Εγώ χρησιμοποιώ τον κανονισμό λόγω των συγκεκριμένων εδαφίων. Σε επικοινωνία που είχα με συνεργάτη που ασχολείται αποκλειστικά με προγράμματα επιδοτήσεων, ΕΣΠΑ κλπ μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

     

    Παρ'όλα αυτά ίσως και να έχεις δίκιο συνάδελφε. Ούτε θεωρώ θέσφατο τα λεγόμενα μου ούτε τίποτα. Ίσως το αντιλαμβάνεσαι πιο σωστά.

    Άλλωστε έχουμε τόσα πολλά προβλήματα να λύσουμε πρώτα. Εσένα σου φέρνει σωστό αριθμό εργαζομένων? Εμένα σε καμία επιχείρηση. Έχω μια με 2 άτομα προσωπικό σε όλο το 2020 και στο mybusinessupport μου λέει 88.

  15. 18 ώρες πριν, ponzi είπε

    Πού τη στηρίζετε αυτή την άποψη? Σε ποια από τις περιπτώσεις της απόφασης?

    Άρθρο 3

    Τύποι επιχειρήσεων που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του αριθμού απασχολουμένων και των χρηματικών ποσών

    1.   «Ανεξάρτητη επιχείρηση» είναι κάθε επιχείρηση που δεν χαρακτηρίζεται ως συνεργαζόμενη επιχείρηση κατά την έννοια της παραγράφου 2 ή ως συνδεδεμένη επιχείρηση κατά την έννοια της παραγράφου 3.

    2.   «Συνεργαζόμενες επιχειρήσεις» είναι όλες οι επιχειρήσεις που δεν χαρακτηρίζονται ως συνδεδεμένες κατά την έννοια της παραγράφου 3 και μεταξύ των οποίων υπάρχει η ακόλουθη σχέση: μια επιχείρηση (ανάντη επιχείρηση) κατέχει, μόνη ή από κοινού με μία ή περισσότερες συνδεδεμένες επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 3, το 25 % ή περισσότερο του κεφαλαίου ή των δικαιωμάτων ψήφου μιας άλλης επιχείρησης (κατάντη επιχείρησης).

    Ωστόσο, μια επιχείρηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανεξάρτητη, μη έχουσα δηλαδή συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ακόμη και εάν το όριο του 25 % καλύπτεται ή υπερκαλύπτεται, εφόσον το ποσοστό αυτό ελέγχεται από τις ακόλουθες κατηγορίες επενδυτών και υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν είναι, μεμονωμένα ή από κοινού, συνδεδεμένοι κατά την έννοια της παραγράφου 3 με την εν λόγω επιχείρηση:

    α)

    δημόσιες εταιρείες συμμετοχών, εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, φυσικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών προσώπων που ασκούν συστηματικά δραστηριότητες σε επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου και επενδύουν ίδια κεφάλαια σε μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις (business angels), εφόσον το σύνολο της επένδυσης αυτής σε μία επιχείρηση δεν υπερβαίνει τα 1 250 000 ευρώ·

    β)

    πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα μη κερδοσκοπικού σκοπού·

    γ)

    θεσμικοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των ταμείων περιφερειακής ανάπτυξης·

    δ)

    αυτόνομες τοπικές αρχές με ετήσιο προϋπολογισμό μικρότερο από 10 εκατ. ευρώ και με λιγότερους από 5 000 κατοίκους.

    3.   «Συνδεδεμένες επιχειρήσεις» είναι οι επιχειρήσεις που διατηρούν μεταξύ τους μία από τις ακόλουθες σχέσεις:

    α)

    μια επιχείρηση κατέχει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου των μετόχων ή των εταίρων άλλης επιχείρησης·

    β)

    μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να διορίζει ή να παύει την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού, διαχειριστικού ή εποπτικού οργάνου άλλης επιχείρησης·

    γ)

    μια επιχείρηση έχει το δικαίωμα να ασκεί κυριαρχική επιρροή σε άλλη επιχείρηση βάσει σύμβασης που έχει συνάψει με αυτήν ή δυνάμει ρήτρας του καταστατικού της τελευταίας·

    δ)

    μια επιχείρηση που είναι μέτοχος ή εταίρος άλλης επιχείρησης ελέγχει μόνη της, βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει με άλλους μετόχους ή εταίρους της εν λόγω επιχείρησης, την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου των μετόχων ή των εταίρων αυτής της επιχείρησης.

    Τεκμαίρεται ότι δεν υπάρχει κυριαρχική επιρροή, εφόσον οι επενδυτές που αναφέρονται στην παράγραφο 2 δεύτερο εδάφιο δεν υπεισέρχονται άμεσα ή έμμεσα στη διαχείριση της εξεταζόμενης επιχείρησης, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων που έχουν με την ιδιότητά τους ως μετόχων ή εταίρων.

    Συνδεδεμένες θεωρούνται επίσης οι επιχειρήσεις που διατηρούν μια από τις σχέσεις που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο μέσω μιας ή περισσότερων άλλων επιχειρήσεων ή μέσω οποιουδήποτε από τους επενδυτές που αναφέρονται στην παράγραφο 2.

    Οι επιχειρήσεις που διατηρούν μια από τις εν λόγω σχέσεις μέσω φυσικού προσώπου ή ομάδας φυσικών προσώπων που ενεργούν από κοινού θεωρούνται επίσης συνδεδεμένες επιχειρήσεις, εφόσον ασκούν το σύνολο ή τμήμα των δραστηριοτήτων τους στην ίδια αγορά ή σε όμορες αγορές.

    Ως «όμορη αγορά» νοείται η αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας που βρίσκεται αμέσως ανάντη ή κατάντη της σχετικής αγοράς.

    4.   Εκτός από τις περιπτώσεις που ορίζονται στην παράγραφο 2 δεύτερο εδάφιο, μια επιχείρηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ΜΜΕ εάν το 25 % ή περισσότερο του κεφαλαίου της ή των δικαιωμάτων ψήφου της ελέγχεται, άμεσα ή έμμεσα, από έναν ή περισσότερους δημόσιους φορείς, μεμονωμένα ή από κοινού.

    5.   Μια επιχείρηση μπορεί να υποβάλει δήλωση σχετικά με την ιδιότητά της ως ανεξάρτητης, συνεργαζόμενης ή συνδεδεμένης επιχείρησης, καθώς και σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν τα αριθμητικά όρια που αναφέρονται στο άρθρο 2. Η δήλωση αυτή μπορεί να υποβληθεί ακόμη και εάν η διασπορά κεφαλαίου δεν επιτρέπει να καθοριστεί επακριβώς ποιος το κατέχει, οπότε η επιχείρηση δηλώνει υπεύθυνα ότι μπορεί εύλογα να υποθέσει ότι δεν ανήκει, κατά ποσοστό 25 % ή περισσότερο, σε μια επιχείρηση ή, από κοινού, σε περισσότερες επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται με την επιφύλαξη των ελέγχων και εξακριβώσεων που προβλέπονται από τις εθνικές ή ενωσιακές διατάξεις.

     

    ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 651/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

  16. 17 ώρες πριν, GPNIKOLA είπε

    Αφού τις εκπροσωπεί κ τις διαχειρίζεται το ίδιο φυσικό πρόσωπο, είναι ενιαία μέσω φυσικού προσώπου.

     

    Κ εγω την ιδια αποψη εχω. Ειναι ενιαια μεσω φυσικου προσωπου.

  17. Στις 6/5/2020 στις 11:50 ΠΜ, skour είπε

    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΕΝΝΟΥΣΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ.

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙς ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

    Τι εννοουν δικαιουνται? Δανειο ειναι... Αν δε πληρωσουν οταν θα ερθει η ωρα δε θα παιρνουν ενημεροτητα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...