Jump to content

konatha

simple Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

About konatha

 • Rank
  *

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα σας, εργαζόμενος, υπάλληλος, ο οποίος προσελήφθη 01/12/2020 μέσω του προγράμματος επιδότησης εργατικών και εργοδοτικών εισφορών του ΟΑΕΔ (100.000 ΝΘΕ) με μικτό μισθό 890,00€. Θέλει ο εργοδότης από 01/04/2021 να του δώσει αύξηση στα 1.100,00€ μικτά. Είναι εφικτό? Με το κλασσικό τρόπο (τροποποιητικός αποδοχών ε4 κλπ) ή θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το εξάμηνο της επιδότησης.
 2. Από τη στιγμή που η προειδοποίηση απόλυσης έγινε στις 30/09 και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (υπογραφή εργαζομένου, ανέβασμα Εργάνη) δεν νομίζω ότι είναι άκυρη. Χρόνος καταγγελίας θεωρείται ο χρόνος προειδοποίησης. Πάρε και δεύτερη γνήμη
 3. Θεωρώ ότι βάζεις το μικτό μισθό χωρίς τις προσαυξήσεις. Άλλωστε η προκήρυξη λέει "επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών". Όποιο από τα δυο και αν βάλεις νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Πάρε κ άλλη γνώμη.
 4. Πολύ σωστά το θέτεις, "αναφορικά με το εγγυοδοτικό της ΕΑΤ, ως ενίσχυση θεωρείται το ποσό της προμήθειας εγγύησης και μόνο στην περίπτωση που η επιχείρηση επιθυμεί να το χρηματοδοτηθεί (ΑΙΕ) και δε θεωρείται το ποσό του δανείου." Σε δική μου περίπτωση δάνειο εγγυοδοτικό της ΕΑΤ ύψους 500χ το ποσό της προμήθειας που μπαίνει στον έλεγχο σώρευσης είναι λίγο πάνω από 12χ. Κατά τη γνώμη μου αν δε συντρέχει λόγος προβληματικής επιχείρησης είναι προτιμότερη η επιλογή μέσω του προσωρινού πλασίου.
 5. Κ εγώ έτσι κατάλαβα συνάδελφε. Καλή ευκολία.
 6. Αναφέρεται στην Α.1076/2020. Τώρα τι θα γίνει, τι να σου πω συνάδελφε. Μη τα ζητήσουν πίσω άμεσα κ εις ολόκληρο κάποια στιγμή πρόωρα και τα βεβαιώσουν. Καλή μας δύναμη.
 7. Είτε πήραν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, είτε είναι στο Συν-εργασία πρέπει να υποβάλλουν Έσοδα Ιουνίου έως σήμερα στην πλατφόρμα. Με τροποποιητική μου παν και εμένα από την ΑΑΔΕ. Είναι λίγο σπαζοκεφαλιά ο τρόπος αλλά υποβάλλονται. Κ εγώ αιτήσεις από 07/07 έχω ακόμα τίποτα δεν πιστώθηκε.
 8. Μήπως γνωρίζει κανεις σίγουρα. Για να κάνεις χρήση του μέτρου τον Ιούνιο θα πρεπει ο ΚΑΔ να είναι κύριος ή ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στη δήλωση του 2019 για τα εισοδήματα του 2018 ή απλά να είναι ένας από τους ενεργούς ΚΑΔ της επιχείρησης στην εφορία?
 9. Ευχαριστω PROAKIS και Saga1 εχετε δικιο συναδελφοι τους φερνει ολους μαζι. Μακαρι και να την παρει. Με το σκεπτικο του 40% επι συνολου λειτουργησε και ο εργοδοτης και ημουν σε διλημμα.
 10. Αγαπητε συναδελφε το εχεις αντιμετωπισει? Σε αλλο κομβο ο υποτιθεται "επι των εργατικων" συνεργατης (Β.Π.) λεει ανα δηλωση και ειπα να παρω μια δευτερη γνωμη. Και εγω θεωρω λαθος και αδικο το ανα δηλωση, αλλα τα εχουμε δει ολα απο ΕΡΓΑΝΗ τον τελευταιο καιρο
 11. Ξαναρωτησα αλλα μηπως εχει καποιος συναδελφος το ιδιο θεμα. Ξερει κανεις αν το 60-40 ειναι ανα Δηλωση Αναστολης η στο συνολο των εργαζομενων σε αναστολη?
 12. Και μια αλλη χρησιμη ερωτηση αν ξερει κανεις μετα βεβαιοτητας την απαντηση. To 60-40 παει να Υπευθυνη Δηλωση ή σε συνολο?
 13. Η αποψη μου ειναι οτι μπορεις να τον δηλώσεις 6 ημερες 6:40 ωρες εργασια και τις υπολοιπες 1:20 ωρες ημερησιως ως υπερεργασια (και να πληρωθουν βεβαια προσαυξημενες). Δεν υπαρχει καμια υποχρεωση ρεπο. Παρε κ δευτερη γνωμη
 14. Κ εγώ την ίδια άποψη έχω. Από τη στιγμή που προειδοποιείς για καταγγελία σύμβασης η επιχείρηση απολαμβάνει τα όποια οφέλη για αυτό και υποβάλλεις τότε στο ΕΡΓΑΝΗ. Άρα η προειδοποίηση οφείλει να γίνει μετά το πέρας του 45νθημέρου από ολοκληρώσεως αναστολής συμβάσεων.
 15. Καλημέρα. Αγαπητέ φίλε είναι όπως ακριβώς τα λέει ο συνάδελφος ponzi. Μπορεί να απολύσει εσάς και να προσλάβει ταυτόχρονα κάποιον άλλο με τους ίδιους όρους εργασίας ώστε να διατηρηθεί η θέση εργασίας για 45 ήμερες. Δυστυχώς έχει δίκαιο ο νομικός που επικοινώνησε μαζί σας
×
×
 • Create New...