Jump to content

setk

Silver members
 • Posts

  1,039
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by setk

 1. Τώρα πρέπει να κλείδωσαν οι κωδικοί (16.36μμ) έστειλα το τελευταίο μου ΦΠΑ.
 2. Έμπειρικά και μόνο , Πληρώνουν μέσα στις ημερομηνίες της κάθε δόσης από - έως αν είναι μέσα στις ημερομηνίες αυτές και η επόμενη δόση τότε δίνουνε και τις δύο δόσεις μαζί. Αυτά για την πρώτη μέρα κτλ κτλ το κάνουν για να μην πέφτει μαζεμένος όλος ο κόσμος.
 3. Δεν Αναφέρει πουθενά ότι χάνεται η ρύθμιση.......νομίζω ότι απλά θα έχει προσαύξηση στην δόση.
 4. Να τα αφήσεις κενά το IKA θα στην γυρίσει κάποια στιγμή πίσω για διόρθωση και τότε για ΑΜ ΙΚΑ να βάλεις το 696969696 για το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ βάλε μηδενικά από την αρχή. Να αποφεύγετε να κάνετε πρόσληψη ατόμων που δεν προσκομίζουν τα πλήρη στοιχεία τους.
 5. Δεν υπάρχει κάποιο υπόδειγμα θα κάνεις ένσταση κατά της ΠΕΠΑΕ αναφέροντας τον αριθμό και την ημερομηνία της και την αντίστοιχη νομολογία που παραθέτεις. Αν ψάξεις και στην αναζήτηση του forum μπορείς να βρεις και αντίστοιχα θέματα με το δικό σου.
 6. Προς το παρόν ισχύουν και τα 2 , Ο ΑΜΚΑ έχει πάρει παράταση και είναι υποχρεωτικός από 01/10/2009 Σχετικό θέμα http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?...864&hl=ΑΜΚΑ
 7. Αν μπείς εδώ θα σου λυθούν όλες οι απορίες, http://www.taxheaven.gr/sse/article.php?id=692
 8. Εν προκειμένο το όνομα της ατομικής επιχείρησης όπου είναι και το φυσικό πρόσωπο. Μπορείς να διαβάσεις το Π.Δ. 34/1995 http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/564 θα σου λύσει όλες τις άλλες απορίες.
 9. Συνάδελφε Φαφούτης , θυμάσαι την σχετική απόφαση ; ΥΓ.Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα το σχετικό θέμα πάντως.
 10. Έυη, Συμφωνώ μαζί σου , αλλά δεν εννοώ αυτό , Eννοώ αν η ανυπαρξία κύκλου εργασιών και καθαρών κερδών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην απονομή της συντάξεως γήρατος ή όχι, χωρίς να έχει κάνει διακοπή εργασιών.
 11. Συνάδελφοι, Γνωρίζει κάποιος την εγκύκλιο, όπου ο Ο.Α.Ε.Ε. (ΤΕΒΕ) δεν χορηγεί σύνταξη γήρατος, αν δεν υπάρχουν ακ.έσοδα και καθαρά κέρδη στην φορολογική δήλωση. Υπάρχει μια Ο.Ε. η οποία δεν έχει καθόλου κίνηση (ούτε έσοδα, ούτε έξοδα) που ουσιαστικά διατηρείται για μόνον σκοπό την συνταξιοδότηση των εταίρων της και η οποία καταθέτει μηδενικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος. θα υπάρξει πρόβλημα κατά την συνταξιοδότηση τους, μόλις θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης ; Θυμάμαι πως ναι αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω τις σχετικές πληροφορίες.
 12. Το επόμενο βήμα είναι να διασταυρωθούν και τα τ.μ. με την βάση δεδομένων από την Δ.Ε.Η. Κοίτα το πεδίο 68 του Δ1! Η δυνατότητα επίσης υπάρχει
 13. Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα σε πράξεις επί του ακινήτου, πχ πώληση, μεταβίβαση κτλ. Αν δεν είναι σωστά δηλωμένα τα δικαιώματα επ' αυτού. Το ότι είναι χαράτσι, το ξέρουμε, απλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
 14. Για να γλιτώσει το παράβολο ; Δεν θα το πρότεινα, Διασταύρωση πάντως δεν πρόκειτε να γίνει.
 15. Αν είναι σύμφωνα με αυτά που λέει ο ΚΒΣ , όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 16. Το ερώτημα είναι ΑΝ το ΙΚΑ έκανε εφαρμογή του νόμου και καταλόγισε εισφορές σε αλλοδαπούς μερικής απασχόλησης ως πλήρους ! Γιατί σε περιπτώσεις ελέγχου ΙΚΑ δεν υπήρξε πρόβλημα έως τώρα.
 17. Doctor αφού σε ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορίες σου έχω μια ερώτηση, το άρθρο 9 αναφέρει Αρθρο 9 Τηρούμενα έντυπα από τους εργοδότες. Κάθε εργοδότης, που απασχολεί ανηλίκους, τηρεί σχετικό μητρώο στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εργαζομένου, τη χρονολογία γέννησης τη διεύθυνση της κατοικίας του, τον αριθμό του βιβλιαρίου εργασίας, την ημερομηνία έκδοσης ή ανανέωσής του, το είδος της εργασίας, τη χρονολογία έναρξης και λήξης της σχέσης εργασίας. Ο εργοδότης οφείλει να διατηρεί το μητρώο σε καλή κατάσταση και να το θέτει στη διάθεση των αρμόδιων κρατικών οργάνων, όταν ζητηθεί. Αυτό το "σχετικό" μητρώο χρειάζεται θεώρηση από κάποια υπηρεσία ή όχι ;
 18. Αν θυμάμε καλά , το πεδίο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί.
 19. Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι η υποβολή πίνακα προσωπικού (καθώς και αναγγελίας πρόσληψης στον ΟΑΕΔ) για πρακτικώς ασκούμενο, αποτελεί πλεονασμό και οποιαδήποτε κύρωση επέλθει από το ΣΕΠΕ θεωρώ ότι είναι παράνομη, αφού η πρακτική άσκηση δεν θεωρείται κανονική απασχόληση. Βέβαια, επειδή είναι γνωστή σε όλους μας η απέραντη βλακεία που διατρέχει, διαπερνά και ορίζει το Δημόσιο και τις υπηρεσίες του, προς πλήρη διασφάλισή μου, υποβάλλω και πίνακα προσωπικού στο ΣΕΠΕ και αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, διότι ο γάιδαρος πετάει... Αντε να δούμε πως θα ξεμπλέψουμε πάλι. ΥΓ.DOCTOR Σ'ευχαριστώ πολύ.
 20. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος την απόφαση (?) κατά την οποία οι ασκούντες την Πρακτική Άσκηση (ΟΑΕΔ-ΤΕΙ-ΙΕΚ Κτλ) δεν χρειάζεται να αναγραφούν στον ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προς την Επ.Εργασίας ;
×
×
 • Create New...