Jump to content

ΑΝΝΑ Μ.

simple Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ΑΝΝΑ Μ.

 1. θα μπορούσες να μου στείλεις με προσωπικό μήνυμα την εταιρεία .
 2. Θα ήθελα κάποιες γνώμες- προτάσεις για συμβόλαιο αστικής ευθύνης λογιστή.
 3. Καλησπέρα ! Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να τυπώσω από την δήλωση τους τόκους του 2014 από τον κωδικό 667.
 4. Οι ΜΥΦ της χρήσης 2015 μπορούν να υποβληθούν με τον Ν.4446 αφού είχαν πάρει παράταση έως 12/10/2016? Έχω μια τέτοια περίπτωση την οποία την καταχώρησα στο taxis και θα πάω στην ΔΟΥ να δω αν γίνεται .
 5. Καλησπέρα και καλή δύναμη ! Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου απαντήσει αν γιατρός μπορεί να κάνει μονοπρόσωπη ΙΚΕ ή ΕΠΕ παροχής ιατρικών υπηρεσιών ? Επειδή η ΙΚΕ είναι εμπορική εταιρεία δεν γνωρίζω αν ο σύλλογος θα του δώσει άδεια .
 6. Μετά τις αλλαγές στις διατάξεις για την αυτοπαράδοση των απούλητων ακινήτων των εργολάβων με τον Ν. 4316/24-12-2014.
 7. Ψάχνω για βιβλίο σχετικά με οικοδομές - ακίνητα - φπα ενημερωμένο με τις τελευταίες αλλαγές στην αυτοπαράδοση των ακινήτων.
 8. Προσπαθώ να στείλω μια τροποποίηση αυριανής βάρδιας με Ε4- ατομικό συμπληρωματικό για έναν καινούριο εργαζόμενο και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε εγγραφή για το ΑΦΜ του εργαζόμενου .Η πρόσληψη έχει γίνει κανονικά από 15/09/2016.Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν έχει βγάλει ακόμη αριθμό μητρώου ΙΚΑ? Στα τηλέφωνα επικοινωνίας ΣΕΠΕ δεν απαντούν . Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος?
 9. Προσπαθώ να στείλω μια τροποποίηση αυριανής βάρδιας με Ε4- ατομικό συμπληρωματικό για έναν καινούριο εργαζόμενο και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε εγγραφή για το ΑΦΜ του εργαζόμενου .Η πρόσληψη έχει γίνει κανονικά από 15/09/2016.Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν έχει βγάλει ακόμη αριθμό μητρώου ΙΚΑ? Στα τηλέφωνα επικοινωνίας ΣΕΠΕ δεν απαντούν . Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος?
 10. Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού έχει αγοράσει 1 ακίνητο με δάνειο στην Ελλάδα το οποίο ενοικιάζει.Επειδή οι δόσεις είναι διπλάσιες από τα εισπραττόμενα ενοίκια έχω διαφορά τεκμηρίων.Οι δόσεις πληρώνονται από την τράπεζά του στο εξωτερικό . Μπορώ το ποσό των δόσεων να το βάλω στον κωδικό 781 ως εισαγωγή συναλλάγματος?
 11. Έχει γίνει η αποστολή της πρόσληψης σήμερα με έναρξή απασχόλησης αύριο, μπορώ να στείλω και από σήμερα την σύμβαση μερικής ή θα πρέπει από αύριο έως 8 ημέρες που είναι η προθεσμία?
 12. Σε παρόμοια περίπτωση που είχα το 2ο τρίμηνο του 2014 δεν το άλλαξε από την προσωποποιημένη πληροφόρηση και συνέχισε να το εμφανίζει ως οφειλόμενο.Στην περίπτωση αυτή πηγαίνεις στην ΔΟΥ με μία ειδική αίτηση(αν κάνεις μια αναζήτηση θα την βρεις και αν θυμάμαι καλά την έχει κάποια ΠΟΛ που αφορά τον τρόπο μεταφοράς των πιστωτικών υπολοίπων στις τροποποιητικές περιοδικές ΦΠΑ κτλ) με το βιβλίο εσόδων-εξόδων και τις αντίστοιχες δηλώσεις ΦΠΑ και ζητάς από το τμήμα ΦΠΑ να κάνει τον έλεγχο.Μου το διέγραψε μετά από ένα μήνα περίπου.
 13. Καλημέρα! Οι Ρουμάνοι είναι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι κάτοχοι -Βεβαίωσης εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ευρ.ένωσης-. την βγάζουν από το αστυνομικό τμήμα.
 14. Σήμερα πήγα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο αρμόδιο τμήμα του ΓΕΜΗ για να με καθοδηγήσουν πως θα ανεβάσω την Γ.Σ. ΙΚΕ. Η αρμόδια υπάλληλος μου απάντησε ότι δεν ζητάνε από τις ΙΚΕ την Γ.Σ. όπως είναι για τις ΕΠΕ και ΑΕ. Ξαναρώτησα μήπως να την φέρω χειρόγραφα? Όχι απάντησε με σιγουριά. Αν κάποιος συνάδελφος έχει κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει.
 15. Την συνδρομή του 2015 Την συνδρομή του 2015 την έχω πληρώσει από τις αρχές του 2015 οπότε δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.
 16. Προσπαθώ να ανεβάσω στο businessportal.gr την Γεν.Συνέλευση μιας ΙΚΕ στις 30/04/2015 και δεν βλέπω κάποιο πεδίο που μπορεί να καταχωρηθεί. Η μόνη δυνατότητα που μου δίνει είναι είναι να ανεβάσω ισολογισμό , έκθεση κτλ τα οποία έχω κάνει από τον Μάρτιο. Τι κάνουμε ? Τα πάμε με δισκέτα στο ΓΕΜΗ? Ευχαριστώ.
 17. Ι.Κ.Α. αριθμ. πρωτ.: Ε40/229/24.4.2015 Επέκταση της ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ σε όλη τη χώρα Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά Αθήνα 24 / 4 / 2015 Αριθμ. Πρωτ. Ε40 / 229 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Αριθ. τηλεφώνου : 210 52 15 242 - 246 FAX : 210 52 23 228 E – mail : [email protected] ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΘΕΜΑ : « Επέκταση της ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ σε όλη τη χώρα ». ΣΧΕΤ. : Οι με αριθ. 7/2014 και 63/2014 Εγκ και τα Ε40/60/26.2.2015 και Ε40/206/24.3.2015 Γενικά Έγγραφα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Σας κοινοποιούμε τις με αριθ. Φ.30202/17356/669/18.9.2014 (ΦΕΚ 2608/30-09-2014 τ. Β΄) και Φ.30202/14889/518/2.7.2013 (ΦΕΚ. 1753/18-07-2013 τ. Β΄) Υ.Α του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναφορικά με την Επέκταση της ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑ.Π.Ι.Τ σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις επεκτείνεται πλέον η ασφαλιστική κάλυψη, για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων όλης της χώρας, που κατ΄ εξαιρέσει μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. Κατά συνέπεια και προς αποφυγή παρερμηνειών δεν τροποποιείται η ασφαλιστική κάλυψη των απασχολούμενων στα ξενοδοχεία, παρά μόνο στις περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός ασφαλιστικής κάλυψης τ. Τ.Α.Ξ.Υ., κατά το σκέλος της ασφαλιστικής κάλυψης εισφορών υπέρ ΤΑ.Π.Ι.Τ. Για τους εν λόγω απασχολούμενους η απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΤΑ.Π.Ι.Τ., του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα πραγματοποιείται όπως περιγράφεται στην ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, ως δεύτερη εγγραφή. ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ
 18. Ευχαριστώ για την απάντηση. 31 Μαρτίου εννοείς να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις?
 19. Μέχρι πότε πρέπει η ΙΚΕ να κάνει την γενική συνέλευση; 31 Mαρτίου ή 30 Απριλίου?
 20. Σε 2 επιχειρήσεις που έκανα πρόσφατα μου είπαν ότι δεν έχει πρόστιμο.Να έχεις μαζί σου και το πορτοκαλί βιβλίο.
 21. Πήρα τηλέφωνο τον ίδιο και του είπα ακριβώς τι πιστεύω και μάλιστα μου έβαλε χέρι γιατί πήρα τηλέφωνο στο λογιστήριο και που ξέρω εγώ τι συμφωνία έχει κάνει με την διοίκηση της εταιρείας κτλ κτλ κτλ.Καταλήξαμε ότι εγώ δεν τα καταχωρώ και ας πάει να κάνει μετά τροποποιητικές ΦΠΑ.
 22. Έχω υποψίες σοβαρές ότι ένας πελάτης μου είναι αφερέγγυος.Σήμερα του είπα ότι θα του φτιάξω κι'αυτό το τρίμηνο και μετά σταματάει η συνεργασία μας . Η ιστορία έχει ως εξής: Μου έφερε τέλος του μήνα με τσάντα με τιμολόγια αγορών,πωλήσεων,εισαγωγών.ενδοκοινοτικών,εξόδων κτλ. 'Εχει κόψει τιμολόγια εμπορευμάτων μεγάλης αξίας σε πελάτες του μέσα στο τρίμηνο.Έχει έρθει τέλος του μήνα και έχει κόψει πιστωτικά έκπτωσης μεγάλης αξίας με αιτιολογία ότι τα εμπορεύματα ήταν ελαττωματικά κτλ κτλ .Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει πιστωτικό το ΦΠΑ. Υποπτεύομαι ότι τα πιστωτικά είναι μαϊμού . Πήρα και το λογιστήριο ενός πελάτη του να ρωτήσω εάν έχουν λάβει πιστωτικό και φυσικά μου απάντησαν όχι. Το ερώτημά μου είναι :Να τα καταχωρήσω τα πιστωτικά ή όχι ?Να στείλω ΦΠΑ ? Έχω ευθύνες στην περίπτωση που "υποπτεύομαι " δεν είμαι σίγουρη όταν καταχωρώ τιμολόγια εικονικά. Έχει κάποιος συνάδελφος παρόμοια περίπτωση?
 23. Το άνευ αποδοχών είναι επικίνδυνο.Το ΙΚΑ ζητάει σε τέτοιες περιπτώσεις να έχεις καταθέσει γνωστοποίηση πριν την έναρξη της άδειας άνευ αποδοχών. Κατέθεσε στον ΟΑΕΔ χειρόγραφη και προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις μετά στον έλεγχο του ΙΚΑ .Συγκέντρωσε από τώρα τις προσλήψεις και υπεύθυνες δηλώσεις για να μην ψάχνεσαι μετά από δέκα χρόνια που θα σου ζητήσει έλεγχο το ΙΚΑ.
×
×
 • Create New...