Jump to content

ΑΝΝΑ Μ.

simple Members
 • Posts

  157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by ΑΝΝΑ Μ.

 1. Καλησπέρα! Στην εκτύπωση του pdf δεν εμφανίζει ΑΦΜ και επωνυμία επιχείρησης . Μόνο με screenshot από mozilla μετά copy paste σε word και πληκτρολόγηση ημερομηνίας εκτύπωσης (που την ζητάνε διάφοροι φορείς ) και μετά εκτύπωση σε pdf . Υπάρχει άλλος τρόπος ?
 2. Κάνω αίτηση και μου λέει εκπρόθεσμο ? Έχουν ανοίξει ?
 3. Καλησπέρα! Επειδή έχω 1 χρόνο να ασχοληθώ με εισφορές υπαλλήλου φαρμακοποιού σε φαρμακείο θα ήθελα κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει με τα πακέτα κάλυψης .Τι εγγραφές κάνω στην ΑΠΔ για πλήρη απασχόληση ? Ευχαριστώ προκαταβολικά !!
 4. Μπήκες μέσα στα μισθωτήρια στο πεδίο που έχει τα αποτελέσματα από την επεξεργασία των δηλώσεων και δεν σου λέει τίποτα ?
 5. Δεν λειτουργεί η πλατφόρμα .Με βγάζει στα προσωπικά στοιχεία και είναι όλα κενά .
 6. Εδώ δεν έχουμε άδεια αλλά αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας και έχει κρατήσεις . Βάσει το άρθρου 67 του ν. 4745/2020 Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στον ξενοδοχειακό κλάδο δωδεκάμηνης λειτουργίας και απασχολούν εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή εντός του έτους 2020, καταβάλλουν στους εργαζόμενους τις αποδοχές αδείας και το επίδομα αδείας, επί του ονομαστικού μισθού, για το έτος 2020, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 ή μέχρι τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Έστειλα την ΑΠΔ με κωδικό 14 για το ποσό της μη ληφθείσας άδειας και έφυγε κανονικά .
 7. Ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο την μη ληφθείσα άδεια στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή με τι κωδικό την εμφανίζουν στην ΑΠΔ Δεκεμβρίου ? Με κωδικό 14 ?
 8. Καλησπέρα! Ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2020 την άδεια στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή με τι κωδικό την δηλώνουμε στην ΑΠΔ του Δεκεμβρίου ? Με 14 λοιπές αποδοχές ?
 9. Καλησπέρα! Ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2020 την άδεια στους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή με τι κωδικό την δηλώνουμε στην ΑΠΔ του Δεκεμβρίου ? Με 14 λοιπές αποδοχές ?
 10. Τα πιστώνει η τράπεζα στον ΙΒΑΝ λογαριασμό του συμβούλου που έχει δοθεί κατά την σύνταξη της αίτησης . Σε μένα με έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής για 2 πελάτες .
 11. Χρόνια Πολλά ! Ατομική επιχείρηση : κατάστημα οπτικών έχει σε αναστολή το προσωπικό όλο τον Δεκέμβριο . Έγινε στις 28/12/20 δήλωση αναστολών και δηλώθηκε κλειστό από δημόσια αρχή από 1/12-31/12/20. Μάλλον είναι λάθος . Μήπως θα πρέπει να γίνει ορθή επανάληψη και να δηλωθεί κλειστό από δημόσια αρχή από 1/12-14/12 (κάτι το οποίο με αφήνει να το επεξεργαστώ αλλά δεν έχω κάνει ακόμη οριστική υποβολή ) και μετά να υποβάλω και άλλη μια 2η δήλωση με το διάστημα 15/12-31/12 ως πληττόμενη ? Θα εκτιμούσα όποιον συνάδελφο με βοηθούσε .
 12. Στην ενότητα 3.5 που αναγράφουμε τις ενισχύσεις στο προσωρινό πλαίσιο στήριξης εκεί που λέει επωνυμία δικαιούχου και ΑΦΜ τι αναγράφουμε ? Δεν εννοείτε ότι δικαιούχος είναι η επιχείρηση που κάνει την αίτηση ? Με προβληματίζει μήπως θέλει τα στοιχεία του φορέα που έδωσε την ενίσχυση .
 13. Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάτι επίσημο για τις αναστολές Νοεμβρίου . Έχετε ενημέρωση τι θα γίνει ?
 14. Καλησπέρα! Έχω μια ίσως σπάνια περίπτωση . Επιχείρηση κάνει διακοπή εργασιών και απολύει - αποζημιώνει όλο το προσωπικό .Μέσα στους απολυμένους είναι μια έγκυος η οποία από εβδομάδα ξεκινάει η άδεια τοκετού και το ΙΚΑ της ζητάει να συμπληρώσει ο εργοδότης την σχετική βεβαίωση για να λάβει το επίδομα τοκετού και λοχείας ειδάλλως λέει θα πρέπει να στα πληρώσει ο εργοδότης .Πως είναι δυνατόν ο εργοδότης να συμπληρώσει μια τέτοια βεβαίωση από την στιγμή που δεν υπάρχει ενεργή εργασιακή σχέση ? Προφανώς κάπου έχει γίνει κάποια παρανόηση μεταξύ της εργαζόμενης και του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ . Η ερώτησή μου είναι ότι από την στιγμή που είναι άνεργη μήπως θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ για την λήψη του επιδόματος?Δίνει ο ΟΑΕΔ επίδομα κυοφορίας και λοχείας σε άνεργες ?
 15. Η εγκύκλιος είναι του 2017 με τα παλαιά ποσοστά .Από 1/6/2020 τα ποσοστά έχουν μειωθεί και είναι 43,65%.
 16. Οι φαρμακοποιοί με πτυχίο ( τ.ΕΤΑΑ-Τομέας ΤΣΑΥ) από 1/1/2017 εντάσσονται στον ΕΦΚΑ και περιλαμβάνονται στις ΑΠΔ που υποβάλλει ο εργοδότης στο ΟΠΣ του τ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. -Κωδικός δραστηριότητας (ΚΑΔ) 0710 -Κωδικός Ειδικότητας 000460 -Κωδικός Π.Κ. 048 Στην ΑΠΔ γίνονται 2 εγγραφές 1 η Εγγραφή με την ασφάλιση 2 η Εγγραφή με την καταβολή των 2 ευρώ για την στέγη υγειονομικών. Στο ΠΚ 048 περιλαμβάνονται και οι κρατήσεις του κλάδου επικουρικής ασφάλισης.
 17. Το θέμα είναι ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε σε ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας γιατί τα πράγματα δυστυχώς είναι άσχημα !!
 18. Είχε αναγγελθεί ότι θα παραταθούν οι αναστολές για Αύγουστο και Σεπτέμβριο στον τουρισμό ? Έχει βγει από το υπουργείο επίσημη ανακοίνωση ?
 19. Έχουμε καμία ενημέρωση αν οι δόσεις ρυθμίσεων κλειστών επιχειρήσεων έως 31/05 που λήγουν σήμερα 30/06 έχουν έκπτωση 25%?
 20. Δεν μπορώ να στείλω ΑΠΔ . Μου βγάζει το μήνυμα Δεν ήταν δυνατή η Υποβολή Αρχείου, Σε επεξεργασία η φόρτωση Αρχείου. Παρακαλούμε αναμείνατε έως την ενεργοποίηση του κουμπιού Επιστροφή. Συμβαίνει και σε άλλους ?
 21. Τι να κάνω με τις ρυθμισμένες οφειλές του Μαΐου ? Να πληρώσω τώρα μειωμένα κατά 25% και αν τελικά δεν ψηφιστεί να πάω μέσα στον Ιούνιο να πληρώσω τα υπόλοιπα μιας και ρύθμισή μου έχει πάει για 9ο ?
 22. Από 18/5 θα άνοιγε στο ΕΡΓΑΝΗ η δήλωση για την συνέχιση των αναστολών . Έχει ανοίξει κάτι και δεν έχω πάρει χαμπάρι ? Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα :Σε ξενοδοχείο θέλω να γυρίσω 1 εργαζόμενο πίσω οριστικά . Πως θα του κάνω ανάκληση αναστολής από την στιγμή που δεν έχει ανοίξει η 2η φάση δήλωσης-συνέχισης αναστολής εργασίας?
 23. Έχει υποβληθεί αρχική αίτηση στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ στην πρώτη φάση . Επειδή δεν μπορώ να κάνω διόρθωση της αρχικής ,μπορώ να κάνω νέα αίτηση και να ζητήσω περισσότερα ? Με αφήνει να κάνω νέα υποβολή την οποία έχω επεξεργαστεί αλλά δεν έχω οριστικοποιήσει γιατί φοβάμαι μήπως στο τέλος δεν μου κάνει καμία δεχτή η τράπεζα . Έχει αντιμετωπίσει κάποιος τέτοια περίπτωση .
 24. Μπορεί να έχει οφειλές σε Δήμο από κλήσεις ή να είναι συνυπεύθυνος σε νομικά πρόσωπα με οφειλές οι οποίες δεν εμφανίζονται στο taxisnet παρά μόνο στη Δ.Ο.Υ. Μου έχει τύχει αρκετές φορές .
 25. Εργαζόμενη ήταν σε αναστολή έως 15/05 και σήμερα με ενημέρωσε ότι κατέθεσε την Παρασκευή 15/05 στο ΙΚΑ δικαιολογητικά με έναρξη ασθένειας για επιδότηση από 24/4. Το ξέρω είναι σπάνια περίπτωση αλλά πως θα την απεικονίσω στην ΑΠΔ ? Πως θα την πληρώσω για τον Απρίλιο ? Έχεις κάποιος παρόμοια περίπτωση ?
×
×
 • Create New...