Jump to content

ARETH

simple Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ARETH

 1. Καλησπέρα , γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν στο πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας μπορώ να προσλάβω σε επιχείρηση άτομο με νυχτερινή απασχόληση(πχ.ωράριο 16:00-24:00) ? Ρωτάω διότι πρέπει κατά την αίτηση να βάλουμε μεικτό και καθαρό μισθό , ο οποίος με κάποιες ώρες νυχτερινή απασχόληση θα αλλάξει το ποσό. Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί εκ των υστέρων η αίτηση? Ευχαριστώ.
 2. Μόλις μίλησα με το γραφείο του Γ.Γ.Δ.Ε. και μου είπαν "δεν έχουμε κάτι ακόμη" , "πιθανόν άυριο" . Τι να πω? Τους αρέσει να μας ταλαιπορούν χωρίς να δουλεύει το σύστημα. Απαράδεκτοι!!!
 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2008 ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2008! ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ 01/09/2008 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ 01/05/2008! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 2008 ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?
 4. Καλημερα, αντιμετωπίζω πρόβλημα διπλής ασφάλισης σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ! Για να γίνω πιο συγκεκριμένη προκειται να συσταθεί μια Ο.Ε. ( πατέρας και 2 γιοι) με αντικείμενο δραστηριότητας : επεξεργασία και κοπή μαρμάρων. Η συγκεκριμένη εταιρεία θα ενταχθεί και στον αναπτυξιακό νόμο. Το πρόβλημα είναι ότι και οι τρεις τους εχουν ατομικές επιχειρήσεις για τοποθέτηση πλακιδίων σε οικοδομές και ως εκ τούτου "κολάνε" οικοδομικά ένσημα στο ΙΚΑ. Για την σύσταση τώρα της εταιρείας ο ΟΑΕΕ τους υποχρεώνει να αφαλιστούν. Τι γίνεται με το ΙΚΑ? περίπτωση απαλλαγής από τον ΟΑΕΕ από ότι μου είπανε γίνεται μόνο εάν συμπληρώνουν ετησίως 150 ένσημα στο ΙΚΑ (πράγμα δύσκολο) και πάλι αφορά μόνο τον κλάδο ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που μεταφρασμένο σε χρήματα είναι περίπου 30 ευρω! Δεν αξίζει τον κόπο δηλαδή! Να διευκρινίσω οτι τα δύο μέλη ( νέοι ασφαλισμένοι) θα συμμετέχουν στην εταιρεία με ποσοστό 20 % έκαστος! Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο!Αν τελικά δεν πάρουν απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ τι γίνεται εφόσον και στο ΙΚΑ υποχρεωτικά πρέπει να βάζουν ένσημα? Θα έχουν διπλή ασφάλεια? Αυτό νομίζω απαγορεύεται! Και όσον αφορά τις συντάξεις στο μέλλον χάνεται κάποια από τις δύο να υποθέσω? ευχαριστώ.
 5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, πήγα σήμερα στον προϊστάμενο του ΦΠΑ σχετικά με την αυτοπαράδοση αν θα γίνει με ΦΠΑ ή όχι και επιμένει ότι πρέπει να κοπεί ΦΠΑ καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενώ ήταν υποχρεωμένος να αποδόσει ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο κατά την δική του διακοπή και τελικά έκανε την μεταβίβαση με χαρτόσημο η υποχρέωση να αποδοθεί ο εκπιπτόμενος φόρος "μεταβιβάζεται" στον νέο επιχειρηματία και πρέπει τώρα να κάνει αυτοπαράδοση με ΦΠΑ (ουσιαστικά για εμπορεύματα που αγόρασε ο προηγούμενος και "εξέπεσε" το ΦΠΑ κατά την αγορά ) !!!
 6. τελικά είναι απλό. ευχαριστώ. με αυτή την πείπτωση όλο και κάτι καινούριο μου ξεφυτρώνει. κάποια εμπορεύματα που είχαν μείνει και ήταν ευπαθή ( τρόφιμα, λιπαντικά ) ο "επιχειρηματίας" είχε την εκπληκτική ιδέα να τα πετάξει!!! οπότε ούτε πρωτόκολλο καταστροφής ούτε τίποτα. την διαφορά τώρα που προκύπτει από τις αγορές και τα έσοδα που έχει κόψει για αυτά τα είδη (δεδομένου ότι πλέον αφού τα πέταξε δεν μπορώ να τα κταγράψω με ακρίβεια για την αυτοπαράδοση ) πως να την καλύψω;
 7. άνοιξα τα αρχεία που έστειλες. Τον ισολογισμό τον θέλει πραγματικά τόσο αναλυτικά; Νόμιζα ότι επειδή είναι β κατηγορίας θα ήταν πολυ πιο απλός και συνοπτικός! Πρώτη φορά κάνω διακοπή εταιρείας Ο.Ε. και έχω πελαγόσει με τον ισολογισμό!
 8. Τέλεια. Θα του πω και ποιο άρθρο είναι γιατί ήμουν έτοιμη να αρπαχτώ σήμερα! Ότι θέλει ο καθένας λέει! ευχαριστώ πολύ!
 9. ευχαριστω για την βοηθεια! να ρωτησω κατι ακομα, κάποια παγια που αγοράστηκαν χωρις ΦΠΑ αλλά με χαρτόσημο (γιατι προερχόταν από μεταβίβαση επιχείρησης) τώρα με την διακοπή που θα γίνει αυτοπαράδοση θα πρέπει να κοπεί ΦΠΑ; μόλις γύρισα από την Δ.Ο.Υ. και δύο υπάλληλοι στο τμήμα ΦΠΑ μου είπαν δύο διαφορετικές απαντήσεις! ένας λέει ΦΠΑ και ο άλλος χαρτόσημο όπως αγοράστηκαν!
 10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΤΟ INTERNET ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΠΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΜΙΑ Ο.Ε ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΑΒ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ( ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ). Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ? ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΗΤΑΝ 10,000 ΕΥΡΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
×
×
 • Create New...