Jump to content

OMIROS

simple Members
 • Posts

  138
 • Joined

 • Last visited

About OMIROS

 • Birthday 02/10/1966

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ

OMIROS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Μπαίνεις με τους κωδικούς σου Πηγαίνεις ΦΠΑ – VIES Αριστερά , τελευταίες επιλογές ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΥ
 2. Μήπως κάποιος από την επιχείρηση έχει πάρει τον κλειδάριθμο??????
 3. Οι κωδικοί που είχατε ισχύουν εφ όσον δεν έχετε πάρει κλειδάριθμο. Όσοι έχουν πάρει κλειδάριθμο, πρέπει να ενεργοποιήσουν πάλι τους κωδικούς τους με ότι αλλαγές θέλει το σύστημα. Με την παραλαβή κλειδαρίθμου, αυτομάτως παύουν να ισχύουν οι παλιοί κωδικοί. Οι παλιοί κωδικοί ισχύουν μόνο για ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα στο νέο σύστημα.
 4. Και γω έλεγα ότι φταίει η πυρκαγιά στην αλεπού μου…….. Και του χρόνου θέλουν όλες οι δηλώσεις να είναι ηλεκτρονικές……
 5. Θα συμφωνήσω με τον επισκέπτη , και θα συμπληρώσω Τον τελικό πίνακα που θα συμπληρώσεις, θα τον κάνεις πρώτα πρόχειρα για να δεις αν βγαίνουν ή όχι διαφορές, και σε ποια συνεργεία. Αν τώρα βγαίνουν διαφορές σε κάποια συνεργεία , αλλάζεις τα χιλιοστά στον τελικό για να έρθουν ίσα βάρκα ίσα πανιά. Μπορείς κάποια παρεμφερή επαγγέλματα να τα ομαδοποιήσεις. Εκ των πραγμάτων θα βρεις τιμολόγια τέτοια ιδίως στα ξυλουργικά, αλουμίνια – σίδερα κλπ. Έχεις την ευχέρεια, σε κάποια συνεργεία να έχεις άνοιγμα και σε κάποια άλλα να έχεις πλεόνασμα. Βασικό είναι στο τέλος να καλύπτεται το ΕΚΚΟ. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σφραγιστεί από το μηχανικό. Πέραν του τελικού, για το ρεύμα θα προσκομίσεις , Μια κατάσταση εργασιών , που αναφέρονται ανά συνεργείο τα παραστατικά, και η αυτεπιστασία αν υπάρχει Μια κατάσταση αγοράς υλικών, που αναφέρεις το είδος του παραστατικού ανά προμηθευτή και το σύνολο ανά έτος. Και μια κατάσταση δαπανών κατασκευής οικοδομής, που αναφέρεις, το είδος των εργασιών, την αξία των υλικών, την αυτεπιστασία, τις αμοιβές επιτηδευματιών, και το σύνολο αυτών. Τώρα για τα έντυπα , αν είναι όπως του Υπουργείου, από excel που τα τυπώνω εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
 6. Πως το έχω και δουλεύω εγώ: Στο pc του γραφείου , που είναι πάντα ανοικτό , είναι ο server VNS ( VNS είναι το πρόγραμμα που δουλεύω, αλλά υπάρχουν και άλλα το ίδιο καλά Στο φορητό client VNS Από το φορητό ανοίγω το VNS , βάζω την IP ( που δεν αλλάζει , ή την παίρνω πριν φύγω ) και απ΄ όπου είμαι έχω πρόσβαση στο pc και κάνω όλη τη δουλειά μου. Σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος που αλλάζει και η IP , θα πρέπει κάποιος να σου ξανά δώσει τη νέα. Άλλη πρόταση είναι η static. Με αυτό τον τρόπο τα προγράμματα είναι εγκαταστημένα μόνο στο ένα pc στο γραφείο, και το φορητό δεν έχει τίποτα και παραμένει ελαφρύ και γρήγορο.
 7. Χρόνια τώρα δουλεύω με αυτό τον τρόπο. Στο γραφείο ο υπολογιστής πάντα ανοικτός , και με ένα προγραμματάκι στο φορητό δουλεύω ότι θέλω απ΄ όπου θέλω.( αρκεί να υπάρχει internet ) Άντε το επιπλέον κόστος σου είναι ένα καλό ups.
 8. Προσωπικά έχω ένα κλασέρ για κάθε πελάτη με όλων των ειδών τις δηλώσεις του ανά χρονιά Όσο αφορά τα αδιάκριτα βλέμματα τώρα , ένας ξυλουργός και μια κρυφή ντουλάπα . Πιάνει χώρο , αλλά και η μπροστινή μεριά είναι μια καλή θέση για όλα όσα θέλεις να φαίνονται .
 9. Δηλαδή , 3 μήνες είναι στο ΙΚΑ γιατί είναι με σύμβαση και τους άλλους πηγαίνει στο ΤΕΒΕ που λήγει η σύμβαση , και μετά πάλι από την αρχή ? Πως πληρώνεται ? Την επιλογή του φορέα δεν τη κάνεις μία φορά όταν ξεκινάς ? η΄ ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ ? Άλλο μειωμένες εισφορές λόγω παράλληλης ασφάλισης
 10. Σε παρόμοια επιχείρηση , εμπορική εταιρεία μέσω internet , έδρα είναι το σπίτι ,ή η αποθήκη όπου θα βρίσκονται και τα εμπορεύματα Δεν παίζει ρόλο σε ποιόν server έχεις τη σελίδα , σήμερα είναι στην Αμερική , αύριο στην Ισπανία και πάει λέγοντας . Στη εφορία θα κάνεις κανονικά έναρξη επαγγέλματος , με όλα τα απαραίτητα στοιχεία ,(έδρα , εγγραφή στο επιμελητήριο , ασφαλιστικό φορέα ) και θεώρηση βιβλίου και στοιχείων .
 11. ΝΟΜΟΣ 3325/11.3.05 Αρθρο 5 Απαλλαγή από άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας 1. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση εφοδιασμού με άδεια εγκατάστασης και με άδεια λειτουργίας τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 2, καθώς και οι πάσης φύσεως ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών χαμηλής όχλησης, που δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 3 και διαθέτουν μηχανολογικό εξοπλισμό με κινητήρια ισχύ μέχρι 22 KW και θερμική ισχύ μέχρι 50 KW, καθώς και οι αποθήκες χαμηλής όχλησης της περίπτωσης γ' της παρ. 1 του άρθρου 2, που διαθέτουν μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία τους με κινητήρια ισχύ από 0-22 KW και θερμική ισχύ από 0-50 KW. Για την έναρξη λειτουργίας των μονάδων αυτών υποβάλλεται στην Αδειοδοτούσα Αρχή ειδική δήλωση, η οποία συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά που θα καθοριστούν με την υπουργική απόφαση που αναφέρεται στην παρ.5 του άρθρου αυτού. Η κατάθεση της δήλωσης βεβαιώνεται σε αντίγραφο της από την Αδειοδοτούσα Αρχή, το οποίο υποχρεούται να τηρεί ο φορέας. Όπου και δεν ανήκει (αφορά ΑΔΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ) Και στο ίδιο σπίτι που κατοικείς μπορείς να κάνεις έναρξη σαν κομμωτήριο κλπ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Και για το Μητρώο κατά την έναρξη …… ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ…… όχι απλώς τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης που ίσχυε παλιά.
 12. Συνάδελφοι καλησπέρα, Να σας πω και εγω το δικό μου πιστεύω. Το γραφείο έχει απ΄ όλες τις κατηγορίες βιβλίων , κάπου …… (αρκετούς και δεν παίζει ρόλο το νούμερο ) πελάτες Εγώ απλός συνεργάζομαι ,τώρα , και έχω κρατήσει κάπου τις 20 με 25 επιχειρήσεις Την οποιαδήποτε τιμή για κάθε μία επιχείρηση δεν μου την επιβάλει κανείς . Ζητάω και τις περισσότερες φορές κλείνω τη δουλειά εκεί που θέλω ΕΓΩ . Αν για κάποιους είναι πολλά – υπερβολικά , δεν με ενδιαφέρει , όσο και να σας ακούγεται σκληρό και βαρύ , υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι …… το ίδιο ή και πολύ καλύτεροι από μένα . Μετά από κάποια χρόνια στο επάγγελμα έχω κατασταλάξει ποιος είμαι , τη θέλω και τη ζητάω από τη δουλειά μου και από τη ζωή μου . Σε όποιους αρέσει …… Και δεν είναι και λίγοι αυτοί που έρχονται από δεξιά και αριστερά γνωρίζοντας τη δουλειά μου , αλλά είπαμε εγώ κρίνω τα πόσα θέλω !!! Πλούσιος και να κάνω περιουσία δεν το έχω σκοπό. Σκοπός μου είναι να είμαι όσο μπορώ καλύτερος σε αυτό που κάνω αλλά μέχρι εκεί που μπορώ για να έχω και το χρόνο να ΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ……… Και προς θεού , δεν τσακώνομαι και δεν κρίνω κανέναν συνάδελφο ,για το τι κάνει και το πόσα παίρνει . Είναι μια προσωπική εκτίμηση της δουλειάς μου . (ποτέ κανένας δεν τα ξέρει όλα , το πιο απλό για μένα , μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο για κάποιον άλλον …..και βέβαια και το αντίστροφο .)
×
×
 • Create New...