Jump to content

ΤΖΩΡΤΖ

simple Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

 1. ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2016. Πότε πρέπει να υποβληθεί δήλωση πόθεν έσχες ? Για ποιό φορολογικό έτος ? Βεβαιώσεις τραπεζικών καταθέσεων με ποιά ημερομηνία ? Αποδοχές μισθοδοσίας για ποιά χρήση / Ευχαριστώ.
 2. Συνάδελφοι καλημέρα, 1/8/2012 υπογράφεται η νέα Σ.Σ.Ε. Εμπορίου και μειώνονται οι μισθοί στα επίπεδα του 2009. 1/1/2013 κάνω μείωση μισθών σε επιχείρηση με 3 υπαλλήλους και υπογράφουν νέες συμβάσεις -γνωστοποιήσεις του ΠΔ156. Ξεχνώ να υποβάλλω τροποποιητική κατάσταση στο ΣΕΠΕ με τους νέους μισθούς. Το θυμήθηκα τώρα με τις άδειες. Τι γίνεται σ΄αυτή τη περίπτωση. Ελεγχος δεν έχει έρθει ακόμη. Το ΙΚΑ θα κάνει δεκτή τη μείωση των εισφορών ? Εάν στείλλω εκπρόθεσμη κατάσταση στο ΣΕΠΕ σήμερα, πόσο περίπου είναι το πρόστιμο ? Ευχαριστώ.
 3. Τελικά συνάδελφοι, δεν γίνεται τίποτα με τις ξεχασμένες αποθηκευμένες δηλώσεις ? Αφού εξέδωσαν την εγκύκλιο ότι μέχρι 31/10/12 πρέπει να σταλλούν και οι εκπρόθεσμες με πρόστιμο κανονικά, δεν θα βγάλουν άλλη εγκλυκλιο .Αρα δεν γλυτώνεται το πρόστιμο επί των αποδείξεων, η φορολόγηση χωρίς αφορολόγητο ποσό και το πρόστιμο εκπρόσμης δήλωσης με τίποτα. Επομένως πρέπει να τη στείλλουμε τη δήλωση αυτή. Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι από το Υπ.Οικον. ?
 4. Συνάδελφοι να επανέλθω για την αποθηκευμένη δήλωση που ξέχασα να στείλλω.Πήγα 3 φορές στη ΔΟΥ, οι ανθρωποι κατανόησαν το λάθος μου και την αγωνία μου, αλλά δεν μπορούσαν πλέον να παραλάβουν δήλωση κυρίως διότι το εισόδημα του φορολογούμενου που ξέχασα, ήταν μεγάλες. Εν πάσει περιπτώσει και αυτοί αναμένουν κάποια απόφαση, η οποία ίσως μπορεί να αναφέρεται μεταξύ των άλλων και σε τέτοιες προσωρινές ξεχασμένες αποθηκευμένες δηλώσεις, οι οποίες δεν υποβλήθηκαν από παραδρομή. Ωστόσο δεν γνωρίζει κανείς πότε θα βγεί μια τέτοια απόφαση, αν βγεί. Τώρα τι να κάνω, να τη στείλλω μέχρι αύριο 31-8-2012 και να πληρώσω τη διαφορά, να τελειώνω και εγώ από αυτή την αρρώστεια ή να περιμένω ? Δεν γνωρίζω και εγώ. Με νοιάζουν πολύ οι πρόσθετοι φόροι των μη υποβληθεισών δηλώσεων, όπως 2,5% επί του ετήσιου εισοδήματος, διότι έτσι θα πληρώσω και άλλο πέρα από την εκπρόθεσμη δήλωση και την απώλεια του αφορολόγητου ποσού και των αποδείξεων. Αυτά. Ευχαριστώ.
 5. Συνάδελφοι, συγνώμη αλλά θα τρελαθώ, υπήρχε δήλωση Ε1 αποθηκευμένη προσωρινά από 10/7/2012 στο P/C, ενώ ήδη είχαν υποβληθεί τα Ε2 και των 2 συζύγων, και περιμέναμε αποδείξεις φροντιστηρίων. Οι αποδείξεις δεν ήρθαν ποτέ και η δήλωση ξεχάστηκε και δεν υποβλήθηκε μέχρι σήμερα. Αρχικά η δήλωση ήταν για πληρωμή 4800 ευρώ και τώρα η πληρωμή πάει στα 7000 ευρώ. Υπάρχει κάποια βοήθεια τι μπορεί να γίνει? Θεωρείται η δήλωση εκπρόθεσμη ? Μπορεί κάτι να γίνει ώστε να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη ? Πρέπει να πληρώσω τη διαφορά φόρου ? Σας ευχαριστώ.
 6. Συνάδελφοι, θέλω να σας πω τι έπαθα εγώ, σε μια επιχείρηση.Είχαμε τους παλιούς κωδικούς του taxis και πήγαμε και πήραμε κλειδάριθμο. Χάθηκε το αρχικό password με το οποίο κάναμε την αίτηση για τον κλειδάριθμο και ξεχάσαμε να κάνουμε νέα αίτηση επανεγγραφής. Μετά από 2 μήνες κάναμε διακοπή εργασιών της επιχείρησης λόγω κρίσης και έτσι μοιραία κλειδώθηκε η επιχείρηση αυτή από το taxis, διότι σήμερα εμφανίζεται στο μητρώο ως διακοπείσα, ο κλειδάριθμος δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, τους παλαιούς κωδικούς δεν τους δέχεται το taxis και ούτε νέα αίτηση επανεγγραφής είναι δυνατή. Επικοινωνήσαμε με την τεχνική βοήθεια της υπηρεσίας και μας είπε κάποια κυρία ότι από εδώ και στο εξής όσες δηλώσεις υπολείπονται να στείλλουμε στο taxis θα τις στέλνουμε χειρόγραφα, δηλαδή Ε7-Ε5-Ε3-συγκ.καταστάσεις πελατών & προμηθευτών, δηλώσεις φορολογικής αναμόρφωσης και ότι άλλο υπάρχει. Η εφορία βέβαια Ε7 και φορολογικές αναμορφώσεις δεν δέχεται χειρόγραφα. Καταλαβαίνετε από μία αβλεψία τι προβλήματα δημιουργούνται με το taxiς και τους περιορισμούς που βάζει. Ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα, επιχείρηση με 2 εργαζόμενους που έκανε διακοπή εργασιών και δεν μπορεί να πάρει κλειδάριθμο, πρέπει να υποβάλλει την Οριστ.Δήλ.ΦΜΥ με δισκέτα, μέχρι 25-05-2012. Πως αντιγράφουμε από το πρόγραμμα του Ε-ΦΜΥ του taxisnet αυτά που έχουμε καταχωρήσει για τους 2 εργαζόμενους στη δισκέτα ? Και πως διορθώνουμε στη δισκέτα κάτι που θα είναι λανθασμένο κατά την αντιγραφή ? Ευχαριστώ. Εάν κάποιος συνάδελφος έχει τεχνικές γνώσεις ας βοηθήσει.
 8. Καλησπέρα,χρεώθηκαν 6000 ευρώ από Δημ.Νοσοκομείο σε βιοτέχνη 45 ετών ασφαλισμένο του ΤΕΒΕ,ο οποίος έμεινε ολοσχερώς 85% τετραπληγικός από τροχαίο ατύχημα στις 04-06-10 και είχε θεωρημένο το βιβλ.ασθενείας μέχρι 30-06-10,διότι είχε οφειλές.Μετά το ατύχημα δεν πλήρωσε δόση ρύθμισης λόγω οικονομικής του αδυναμίας, οπότε έχασε την ρύθμιση και δεν είχε δυνατότητα θεώρησης του βιβλ.ασθεν.Στο νοσοκομείο νοσηλεύθηκε μέχρι 31-08-10. Το νοσοκομείο θα στείλλει το ποσό αυτό στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να εισπραχθεί και με αναγκαστικά μέσα.Πως μπορώ να ενεργήσω, όντας λογιστής του,βοηθώντας αυτόν τον άτυχο άνθρωπο? Δηλαδή ενώ οι ασφαλ.εισφ.που πληρώθηκαν αφορούν προηγούμενο διάστημα,γιατί δεν υπάρχει και αναδρομική ασφάλιση? Σημειωτέον ότι ο βιοτέχνης βοηθήθηκε από συγγενή του και κατέβαλε χρήματα εκτός ρύθμισης για να θεωρήσει το βιβλ.ασθεν.Ομως παραμένει ακάλυπτος για το διάστημα 31-07-10 έως 31-08-10.Υπάρχει ο καλός συνάδελφος Γ.ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ.Μήπως μπορεί να μας βοηθήσει ? Ευχαριστω.
 9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, Θα ήθελα να ερωτήσω για τα αφορολόγητα αποθεματικά, εάν γίνονται, βάσει ποιών Νόμων, το ποσοστό τους επί των καθαρών κερδών, τις ημερομηνίες πραγματοποίησης της επένδυσης, τα χρονικά όρια, το βιβλίο επενδύσεων κλπ. Αφορά ανέγερση επαγγελματικής στέγης Ο.Ε. σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που να δίνει οδηγίες και από που αλλού μπορώ να αντλήσω πληροφορίες σχετικά ? Κυρίως πρέπει να είμαστε σίγουροι σε τέτοια δύσκολα εγχειρήματα ότι δεν θα σου απορρίψουν το αφορολόγητο αποθεματικό. Ευχαριστώ.
 10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.Ο ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 20 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ, ΑΠΟΣΒΕΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΩΣ ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΦΠΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ Μ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΝΟΜΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993 ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. , ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΑ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΣΕ PIANO-BAR, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Ε. ΤΩΡΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟ Ι.Κ.Α ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε.(Τ.Ε.Β.Ε.) ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ? ΕΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Π.Χ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ? ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
 12. Μάλιστα τώρα κατάλαβα.Μερικές φορές το μυαλό σταματά επικίνδυνα και δεν προχωρεί πιο κάτω. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
 13. Η Δήλωση αποδοχής κληρονομιάς έχει γίνει από το 2007 αλλά εγώ δεν το ήξερα.Οπότε θα πρέπει να υποβληθεί Ε9 μέχρι 30-9-2008. Ωστόσο εγώ μπερδεύομαι με την φράση που αναγράφει η συμβολαιογράφος:ΚΑΤΕΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ.Αφού αποποιούνται οι γονείς, το παιδί παίρνει την πλήρη κυριότητα από τον αδελφό του αλλά το 50% αυτού που είχε ο θανών. Εδώ είναι το μπέρδεμα.Είχε το εν ζωή τέκνο 50% ψιλή και αποκτά και το άλλο 50% κατά πλήρη κυριότητα, όπως περιγράφεται στην αποδοχή κληρονομιάς.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 14. ΚΥΡΙΟΙ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ Ε9. ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΜΕ ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΝ ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΕΞ ΗΜΙΣΕΙΑΣ 1/2 ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ ΕΦ'ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΨΙΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑ 1/2 ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ,ΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 1/2 ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΨΙΛΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΝΤΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ? Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 100% ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΡΠΙΑΣ ? ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ 1/2 ΨΙΛΗ ΚΑΙ 1/2 ΠΛΗΡΗ ? ΠΟΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ?. ΣΤΟ Ε9 ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ 30-9-2008 ? ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΥΑΧΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
×