Jump to content

theod

simple Members
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by theod

 1. Θέση στάθμευσης στο υπόγειο πολυκατοικίας, ορ. ιδιοκτησία, ανήκει σε ιδιώτη που δεν έχει άλλη ιδιοκτησία στην πολυκατοικία. Η θέση δεν έχει δικό της μετρητή ΔΕΗ και φωτίζεται από τον μετρητή των κοινοχρήστων όπως και όλες οι άλλες θέσεις στο υπόγειο. Στο Ε9 δηλώνεται ως μη ηλεκτροδοτούμενη. Είναι αρκετά χρόνια ανοίκιαστη (φαίνεται στο Ε2) και επίσης δεν χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη της που διαμένει σε άλλη περιοχή. Δεν έχει δηλωθεί εως τώρα στο Δήμο Αθηναίων. α. Πρέπει να υποβληθεί στο δήμο δήλωση ως κενή, και μη χρησιμοποιούμενη ιδιοκτησία ; αν ναί μπορεί η δήλωση να αποσταλεί με email; β. Πρέπει να δηλωθεί στη πλατφόρμα η επιφάνειά της και ο αριθμός του κοινόχρηστου μετρητή; κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. ευχαριστώ.
 2. @ 125883623 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και θα ήθελα να παρακαλέσω αν υπάρχει και κάποιος άλλος με εμπειρία σε παρόμοιο θέμα η γνώμη του θα βοηθούσε πολύ.
 3. Παρόμοια περίπτωση οε Διαλυση το 1986. Στο διαλυτικό , ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρίας έπρεπε να ορισθεί κατά πλειοψηφία ως εκκαθαριστής ένας από τους εταίρους, δεν αναφέρθηκε τίποτε σχετικά με την εκκαθάριση. Διακοπή στην ΔΟΥ το 2002 ενω υπηρχε ένα οικοπεδο στο όνομα της εταιρίας που δεν αναφέρθηκε καθόλου. Το οικόπεδο είναι στο όνομα της εταιρίας από αγορά και μάλιστα με ισχυρούς τίτλους κτήσεως. όλοι οι εταιροι που υπέγραψαν την διάλυση της εταιρίας το 1986 έχουν πεθάνει. Οι κληρονόμοι ενος των αρχικων εταίρων έχουν καταπατήσει το οικοπεδο πάνω από 20 χρόνια. Τώρα οι καταπατητές συμφώνησαν με τους κληρονόμους των υπολοιπων αρχικών εταίρων να πάρουν το οικόπεδο έναντι κάποιου (σχετικά μικρού) συμφωνηθέντος τιμήματος. Η λύση που πρότεινε ο δικηγόρος είναι : 1. αγωγη χρησικτησίας των καταπατητών κατά της εταιρίας . 2. αίτηση δικαστικού ορισμού εκκαθαριστή για την εκπροσώπηση της εταιρίας στην εκδίκαση της παραπάνω αγωγής. 3. εφοσον οι καταπατητές κερδίσουν τη αγωγή αποκτούν τίτλο και συγχρόνως η λυθείσα και διακοπείσα εταιρία παύει να έχει ακίνητο. 4. Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν εμπλέκεται καθόλου η εφορία. Δεν απαιτείται ουτε Ε9 της εταιρίας. Δεν απαιτούνται καν αποδοχες κληρονομιάς των κληρονόμων των μεριδιων των αρχικών εταιρων. Θα ήθελα την γνώμη σας κατα πόσον όλα αυτά - και ιδίως το υπ' αρ. 4 - ειναι σωστά και πραγματοποιήσιμα.
 4. Ξέρει κανείς αριθμητική; Ας μου υπολογίσει κάποιος 1. πόσα ευρώ έχασε το Ελληνικό Δημόσιο από τα σκάνδαλα που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας από το 1974 έως σήμερα ; και φυσικά μήν ξεχάσει να πολλαπλασιάσει το ποσόν επί 100 (συντηρητικός εμπειρικός συντελεστής) για να περιλάβει και εκείνα που δεν είδαν το φώς της δημοσιότητας γιατί κάποιοι που ξέρουν δεν μιλάνε επειδή όλοι έχουν κάπου τη φωλιά τους λερωμένη. 2. πόσα ευρώ έχασε το Ελληνικό Δημόσιο έως σήμερα από τότε (δεν ξέρω πότε ακριβώς άρχισε αυτό το μεγάλο φαγοπότι) που επετράπη και έδωσαν τεράστιους μισθούς σε χιλιάδες διοικητές, διευθυντές, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλπ. κομματικά στελέχη των ΔΕΚΟ κλπ. επιχειρήσεων; 3. πόσα ευρώ έχασε το Ελληνικό Δημόσιο από το 1974 έως σήμερα σε αναδρομικά και τεχνητές αυξήσεις δεκάδων χιλιάδων δικαστικών και βουλευτών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) από την συμπαιγνία (κακουργηματική θα ήταν αν επρόκειτο για άλλο κλάδο) και την διαπλοκή εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας; 4. πόσα ευρώ έχασε το Ελληνικό Δημόσιο έως σήμερα από τότε (δεν ξέρω δυστυχώς ούτε και αυτό το μεγάλο φαγοπότι πότε ακριβώς άρχισε) που πλήν των δημάρχων και κοινοταρχών, δεκάδες χιλιάδες αιρετοί (κατά το πλείστον κομματικά στελέχη ) της τοπικής αυτοδιοίκησης - αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ. - άρχισαν να παίρνουν αξιόλογα μηνιαία ποσά; Δεν συνεχίζω γιατί μάλλον δεν θα επαρκέσουν τα ψηφία της αριθμομηχανής. Ευχαριστώ και περιμένω κάποιον που ξέρει καλή αριθμητική.
 5. Παρ' όλο που βρίσκω εξαιρετικά λογικό το επιχείρημα του a12345, αν διαβάσει κανείς και τις οδηγίες του Υπουργείου στο παρά κάτω link http://www.e-taxis.gr/gr/ekdosi_for_enim.htm στην ενότητα "Ποιοί άλλοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση για αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητος" αρχίζει και πάλι να αμφιβάλλει.
 6. κ. Αρχοντή ο εκκαθαριστής διενεργεί πράξεις εκκαθάρισης της επιχείρησης - μία εξ΄αυτών και η πώληση οικοπέδου- ενεργώντας πάντα ως εκπρόσωπος και διά λογαριασμό της εταιρίας. Ως φυσικό πρόσωπο ο εκκαθαριστής που μπορεί να εμπλέκεται;
 7. Η ΠΟΛ 1223/24-11-99 (την οποία επισυνάπτω) στο άρθρο 3 παρ. 4 αναφέρει ότι απαλλάσσεται της υποχρέωσης για φορολογική ενημερότητα ο εκκαθαριστής επιχείρησης για πράξεις της εκκαθάρισης. Για την πώληση οικοπέδου ιδιοκτησίας της υπό εκκαθάριση εταιρίας όμως, κατα τον συμβολαιογράφο και σύμφωνα με τον συμβολαιογραφικό σύλλογο Αθηνών, χρειάζεται φορολογική ενημερότητα της εταιρίας. Γνωρίζει κανείς κάτι; ____1223__24_11_99_.doc
×
×
 • Create New...