Jump to content

tvRXS

simple Members
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

tvRXS last won the day on June 21

tvRXS had the most liked content!

About tvRXS

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Προσωπική τακτική : ΧΡΗΣΗ 2021 ΕΣΟΔΑ - φροντίζω να διαβιβασθούν τα έσοδα μέχρι 15/6 και να συμφωνούν (?) με το Ε3 για τη χρήση 2022 ΕΞΟΔΑ - δεν διαβιβάζω/χαρακτηρίζω τίποτα ΧΡΗΣΗ 2022 ΕΣΟΔΑ - δεν διαβιβάζω τίποτα ΕΞΟΔΑ - δεν διαβιβάζω/χαρακτηρίζω τίποτα Είμαι νομότυπος? ΟΧΙ Έχω πρόστιμο? ΟΧΙ Διατηρώ τη λογική μου και δε γίνομαι εθελοντής beta-tester? ΝΑΙ Υ.Γ. η μή διαβίβαση για το 2022 έχει και το στόχο της μείωσης του ποσοστού ενεργής συμμετοχής/συμμόρφωσης των επιχειρήσεων σε αυτό το έκτρωμα. Θεωρώ πως όσο μικρότερο βαθμό συμμόρφωσης βλέπει η ΑΑΔΕ τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιβάλλει τις μαξιμαλιστικές ανοησίες της και τόσο πιο εύκολο να δεχθεί "εκπτώσεις" στα αρχικά - ανεφάρμοστα - σχέδιά της.
 2. Κοντεύουμε μία γεμάτη εβδομάδα από κάποιες διαβιβάσεις και ακόμα δε φαίνονται στο συνοπτικό βιβλίο...
 3. Τι γίνεται ρε παιδιά, πέσαμε όλοι με τα μούτρα και ζορίζεται το σύστημα? 3η μέρα σήμερα και ακόμα να φανούν οι διαβιβάσεις στο συνοπτικό βιβλίο... Τί γίνεται?
 4. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο ορίζει η ΑΑΔΕ το "μέσο" διαβίβασης, δηλαδή αν θα είναι από τη φόρμα, από το ERP της επιχείρησης, από το λογισμικό του λογιστή, από κάποιο χειροποίητο xml αρχείο, ή αν θα μπουκάρει ο πελάτης με το ζόρι μέσα στο server της ΑΑΔΕ και θα το κάνει copy/paste από δισκέτα 3,5" ? Εφόσον τα στοιχεία θα ανέβουν στη μορφή που τα θέλει και στο χρόνο που ορίζει, ΓΙΑΤΙ εμπλέκεται στη μέθοδο??? Μπορεί κάποιος να αντιληφθεί??
 5. Αγαπητέ συνάδελφε, όπως σε κάθε κλάδο που θίγεται, έτσι και μεταξύ μας υπάρχουν τόσο υπέρμαχοι όσο και πολέμιοι της ψηφιακής αναβάθμισης. Βέβαια αυτή νομοτελειακά θα προχωρήσει, είτε το θέλουμε είτε όχι. Αν γνωρίζεις ή μπορείς να εκτιμήσεις, τα στελέχη της ΑΑΔΕ τα οποία "...ΞΕΚΑΘΑΡΑ γνωρίζουν πολύ καλύτερα την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας..." έχουν κάνει μία μελέτη κόστους/οφέλους της εφαρμογής των MyDATA? Αν ναι, την έχει δει κανείς? Και ακόμα, η φορολογική αρχή, όταν υποχρεώνει κάθε επιχείρηση να χαρακτηρίζει κάθε μήνα τα έξοδά της, ποιά γνώση αποκτά μέσα από αυτή την πληροφορία?
 6. Δεν θα μπορούσαν οι τρίτοι να εμφανιστούν ως δανειστές της εταιρίας, με τους επιθυμητούς όρους να περιγράφονται στη σύμβαση του δανείου?
 7. Το λέω ξανά χωρίς χιούμορ και χωρίς περιστροφές: όποιος λογιστής ασχολείται ενεργά με τα mydata και συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο σχετικά με τις λεπτομέρειες εφαρμογής αυτού του συστήματος, ρίχνει νερό στο μύλο της ΑΑΔΕ και των εταιριών software που πάνε να επιβάλουν αυτό το έκτρωμα εν μέσω αυτών των πρωτοφανών συνθηκών. Η αποχή από την εφαρμογή (έστω και πιλοτική) και η αδιαφορία των συμμετεχόντων σε αυτό το εγχείρημα θα το καταστήσει -εκ των πραγμάτων - ανεφάρμοστο.
 8. Παιδιά, ευτυχώς που το παλεύετε κι εσείς και θα το σώσετε το σύστημα! Συνεχίστε το δωρεάν beta-testing για λογαριασμό της ΑΑΔΕ και της Epsilon Net. Καλά θα πάει αυτό...
 9. Επειδή πάνω στο χαμό και στην πίεση για να ενημερώσουμε τα έσοδα, και επειδή κάποιοι το είχαν ξεχάσει και την προηγούμενη φορά: Μετά την ενημέρωση των εσόδων => ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ !!! Καλό κουράγιο παιδιά...
 10. Μην κάνεις τίποτα από τα δύο (ΓΕΜΗ ή Πρωτοδικείο). Συμπλήρωσε την υπεύθυνη δήλωση Ε (με γνήσιο υπογραφής) που σε καλύπτει.
 11. Στην τελευταία τροποποίηση της πρόσκλησης από την Περιφέρεια Αττικής, προστέθηκε στα δικαιολογητικά η Υπεύθυνη Δήλωση Ε με την οποία καλύπτεται η υποχρέωση (αντί για ΓΕΜΗ και Πρωτοδικείο). Μόνο που θέλει γνήσιο υπογραφής!!
 12. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (φτού!) solon, το Πρωτοδικείο Αθηνών έχει μόνο ένα πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για κήρυξη σε πτώχευση, κλπ., ενώ στην λίστα δικαιολογητικών ζητάει δύο πιστοποιητικά... Το δεύτερο από που βγαίνει, ρε παιδιά?
 13. Ευχαριστώ, κοίταζα τη 207... Ευτυχώς διευκρινίζει ότι από τη δέσμευση του αριθμού εργαζομένων εξαιρούνται οι οικειοθελείς, λήξεις συμβάσεων, κλπ.
 14. Είδατε κάπου τις υποχρεώσεις/δεσμεύσεις όσων θα λάβουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3?
 15. Αυτό με τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ θα μείνει πραγματικά ένα από τα μεγάλα μυστήρια των αιώνων της ελληνικής e-γραφειοκρατίας. Έχουμε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ταυτότητα πληρωμής και ΤΟ ΙΔΙΟ ποσό κάθε μήνα και, παρόλα αυτά, δεν μπορούμε εγκαίρως να ανεβάσουμε ειδοποιητήρια (τα οποία δεν ξέρω και τι σκοπό εξυπηρετούν πλέον)... Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
×
×
 • Create New...