Jump to content

Κρηθέας

Silver members
 • Posts

  1,086
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Κρηθέας

 1. Ορθή επανάληψη για την επιχείρηση προσθέτοντας μόνο το ενοίκιο και μετά στους εργαζόμενους τροποποιητική δήλωση (φέρνει τον νέο αριθμό πρωτ. της Ορθής) κλειδώνουν οι αριθμοί πρωτ. και είμαστε εντάξει (έχει δεν έχει ενοίκια ο εργαζόμενος) Αυτά διαπίστωσα μόλις τώρα, έγινα πειραματόζωο.. ελπίζω να επιβιώσω.. Να είστε καλά παιδιά και να σας προσέχετε Θα μπορούσε το υπουργείο να μας απαλλάξει από τη χαρτούρα για το ΦΠΑ με τον εξής τρόπο Δεχόμαστε ηλεκτρ. μήνυμα από τους πελάτες (που θα προσθέσουν ένα ένα τα ποσά) των πωλήσεων και των αγορών. Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα θα υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης υποβάλλουμε το ΦΠΑ για λογαριασμό του και όταν με το καλό ομαλοποιηθεί η κατάσταση τότε τυχόν διαφορές υποβάλλονται με τροποποιητική Επειδή κάποιοι πελάτες μας θα σκεφθούν πονηρά ας υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα πρόστιμα να είναι το διπλάσιο της διαφοράς του φόρου. Λειτουργεί αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση και πίεση από την πλευρά μας Δεν είναι απλό οι Κινέζοι τράβηξαν από την αγορά όλα τα χαρτονομίσματα κινδυνεύουμε και εμείς δεν είμαστε άτρωτοι.. επειδή το κράτος θέλει να εισπράξει.. για να ασκήσει πολιτικές και κοινωνικές εν προκειμένω, δεν θα την πληρώσουμε εμείς.
 2. Σε χωριστή δήλωση συζύγων στο εκκαθαριστικό εμφανίζεται το ΑΦΜ του/της συζύγου ? ευχαριστώ..
 3. Οι νέοι με την ταχύτητα και εμείς με την βραδύτητα.. Καλά το τοποθέτησες συνάδελφε Νikanor μύδια και μπούκια κάτι σε φαστ φουντ δηλαδή.. Και ναι εμείς επιμένουμε στον έρωτα που για να ανθίσει θέλει τη βραδύτητά του.. δεν είναι για κατανάλωση.. (βλέπε φόρουμ, δηλαδή συναδελφικότητα – συντροφικότητα, σε μια προσπάθεια να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη νεανική μας αθωότητα) Γιάννη (Χαλκιδέος) έτσι… πάντα ζωντανός και γεμάτος ενέργεια και κέφι, κράτα γερά.. Κώστα (Karolos) το τελευταίο σου άρθρο μ’ άγγιξε.. συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις. Ο κόσμος μας πλημμύρισε από τέτοια «ανθρωπάκια» κι εμείς δεν θέλουμε να τα βλέπουμε, αποφεύγουμε να τα κοιτάζουμε παρόλο που μας έχουν κατακλύσει, γιατί νομίζουμε πως δεν είμαστε σαν αυτά τα «ανθρωπάκια». Η πραγματικότητα όμως ποια είναι; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος μας; Πόσο αντισταθήκαμε στη λαίλαπα που τείνει να μας καταπιεί, να μας κάνει όλους ίδιους, «ανθρωπάκια», πειθήνια όργανα, βολικά καθισμένους στους καναπέδες μας; Ας αναλογιστούμε... Ναι αισθάνθηκα σαν αυτά τα ανθρωπάκια.. Βολεμένα αναίσθητα θα μας χαρακτήριζα. Καλή δύναμη για τη συνέχεια.. καλό κουράγιο παιδιά.. Υ.γ. Ας μην το επιτρέψουμε στους εαυτούς μας.. Ας το παλέψουμε..
 4. όχι από τον κωδικό 048 της τρίτης σελίδας αλλά..σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.2023/2019 Η κατανομή των κερδών γίνεται με βάση τα κέρδη που προκύπτουν από τα βιβλία της εταιρίας (κωδικοί 016 και 100), αφαιρουμένου του φόρου εισοδήματος που αναλογεί (κωδικός 004), κατά το ποσοστό συμμετοχής των μελών στην υπόψη εταιρεία.
 5. Να είσαι καλά.. Τα καθαρά, όμως ποιά καθαρά..? Λογιστικά μείον φόροι ή μετά την αναμόρφωση μείον φόροι λογικά τα καθαρά πρέπει να είναι τα λογιστικά μείον οι φόροι
 6. Από τα λογιστικά κέρδη θα αφαιρέσουμε τους φόρους..? στέλνουμε (νομίζω) και για το 2018 στο αρχείο βάζουμε το 2018
 7. Μέρες τώρα σκέφτομαι να γράψω για τον καλό συνάδελφο και φίλο, τον Γιάννη. Και το σκέφτομαι γιατί με την πρώτη επαφή που είχαμε, μέσω μηνυμάτων, μου πρόσφερε την φιλική του διάθεση, χωρίς δισταγμό και επιφυλακτικότητα. Άμεσος, ειλικρινής, αξιοπρεπής και περήφανος. Γιάννη σε γνώρισα εδώ μέσα. Σε διέκρινε αυτή η ανθρώπινη ευαισθησία για τα κοινωνικά ζητήματα, για τον άνθρωπο. Ίσως γιατί «Την φτώχεια, αγαπητέ Θεόφιλε, η γενιά η δική μου την γνώρισε, εκεί στους χωματόδρομους του Γκύζη, την πείνα επίσης, στους άδειους δρόμους της κατοχικής Αθήνας, πλάϊ στα κάρα του Δήμου, με τα αποσκελετωμένα πτώματα.» Διαφωνούσες πολιτικά και την ίδια ώρα μέσω της διαλεκτικής προήγαγες τον διάλογο. Ναι μπορούσαμε να μιλάμε ενώ διαφωνούσαμε σε βασικά ζητήματα πολιτικής προσέγγισης. Κατάκτηση πνευματικής και πολιτικής παιδείας. Νιώθω να έχει φύγει ένας καλός φίλος, απ' αυτούς με τους οποίους μπορούμε να μοιραζόμαστε "πράγματα" (τις ιδέες μας, τις σκέψεις μας και τις ανησυχίες μας) και ο Γιάννης υπήρξε για μένα φίλος. Αλλά και δημόσια δεν δίσταζε να εκτεθεί.. Υπήρξε φίλος και του φόρουμ γιατί μέσα σ' αυτό μοιράστηκε μαζί μας "πράγματα", αφήνοντάς τα ως παρακαταθήκη ενός πνευματικού, σκεπτόμενου ανθρώπου με πολιτικές και κοινωνικές ευαισθησίες. Η Ευαγγελία και ο Δημήτρης, που τόσο αγαπούσες, θα πρέπει να είναι περήφανοι για σένα. Γιάννη, σε πείσμα του κλεμμένου χρόνου που τελικά δεν μας επιστράφηκε (μόλις φύγουν οι επείγουσες υποχρεώσεις, όπως έλεγες), εσύ μας χάρισες από το υστέρημα του χρόνου σου γενναιόψυχα σημαντικές στιγμές, απ' αυτές που ζεσταίνουν και πλουτίζουν τις ψυχές των ανθρώπων με συναισθήματα ανθρωπιάς και αυτό είναι που θα κρατήσω μέσα μου κάθε φορά που θα σκέφτομαι το Γιάννη, το Σαρακηνό του φόρουμ, το φίλο. Καλό ταξίδι Γιάννη
 8. Είχα την τύχη να σε γνωρίσω από κοντά στη Θεσσαλονίκη. Γεμάτη ζωντάνια πάθος και ενεργητικότητα.. Γεμάτη λάμψη, δεν μπορώ να το πιστέψω.. Σου είχα γράψει, τότε με τον αδελφό σου, να κρατήσεις μέσα σου ό,τι πιο όμορφο είχες για εκείνον.. το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μεις.. Είχες την εκτίμηση των συναδέλφων, να το ξέρεις. Άφησες έργο και εδώ μέσα, που εύχομαι να μας συντροφεύει για πολλά χρόνια. Μας προβλημάτιζες, μας οριοθετούσες τοποθετούσες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οι δικοί σου άνθρωποι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για σένα, ήσουν Παλικάρι. Δεν δίσταζες να σταθείς όρθια σε ότι προσπαθούσε να σε υποβιβάσει ως άνθρωπο. Καλό σου ταξίδι Ειρήνη. Δύσκολο το αντίο και για μας. Αχ βρε Ειρήνη Αχ... είχες πολλά να προσφέρεις ακόμα.
 9. Για όσους βρίσκονται στο κέντρο, από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 8,30 έως 21,00 στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος, απέναντι από το Λευκό Πύργο, μπορούμε να βοηθήσουμε με είδη πρώτης ανάγκης. Να βοηθήσουμε όπως μπορούμε ο καθένας, να βοηθήσουμε παιδιά, ο πόνος είναι ανείπωτος. Δεν υπάρχουν λόγια..
 10. Μα εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.. Γι' αυτό γράφουμε για να την διευρύνουμε.. λέμε τώρα.. γιατί όπως λέει και η επικεφαλίδα του θέματος "δεν έχουμε.. αλλά λέμε για να 'χουμε.."
 11. Στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου Μαλαματένια λόγια στο χορτάρι ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά.. πώς έγινε με τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή πώς το `φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή Φαρμακωμένος ο καιρός παραμονεύει μες τα στενά του κάτω κόσμου να σε βρει και δεκατρείς αιώνες άνεργος γυρεύει την κιβωτό σου και το αίμα να σου πιει Σε καρτερούν μαστιγωτές και συμπληγάδες μες τα μαλάματα μια νύφη ξαγρυπνά κι έχει στ’ αυτιά της κρεμασμένες τις Κυκλάδες κι ειν’ το κρεβάτι της λημέρι του φονιά Κρυφά τα λόγια τα πικρά μες το κοχύλι κρυφά της θάλασσας τα μάγια στο βοριά θα σβήσει κάποτε στο σπίτι το καντήλι και μήτε πόρτα θα `βρεις μήτε κλειδαριά Του κάτω κόσμου τα πουλιά και τα παγώνια με φως και νύχτα σου κεντούν μια φορεσιά άνθρωποι τρίζουν κι ακονίζουν τα σαγόνια πηδούν και τρέχουν και σε φτάνουν στα μισά
 12. Συνάδελφοι proakis και 125883623 άργησα να απαντήσω, αλλά μέσα σε περίοδο δηλώσεων δεν ήθελα να αποσπώ την προσοχή των συναδέλφων από τα καθημερινά πιεστικά προβλήματα. Να πω λοιπόν (Σαββάτο σήμερα που λέει και το τραγούδι.. ας χαλαρώσουμε λίγο) ότι ίσως να φταίει το ότι είμαι ρομαντικός σε ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό με τη δημοκρατία και τον διαρκή βιασμό της. Γιατί τι θα πούμε μετά στον αρραβωνιαστικό της, (τον όποιον μελλοντικά τέλος πάντων..), που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν, ότι δεν προκάναμε..; Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι όταν προσπαθείς να μου επιβάλλεις πράγματα ετσιθελικά. Διάβαζα πριν από λίγες μέρες το παρακάτω ΠΡΙΝ Κείμενο στήριξης για τη Συμφωνία των Πρεσπών https://www.efsyn.gr/arthro/keimeno-stirixis-gia-ti-symfonia-ton-prespon και αμέσως το παρακάτω ΜΕΤΑ Σάλος με τις δήθεν υπογραφές προσωπικοτήτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών https://www.paron.gr/2018/07/17/dianooumeni-ke-kallitechnes-diapsevdoun-oti-ypegrapsan-ti-symfonia-ton-prespon/ Χθες διάβασα επίσης το παρακάτω ΠΡΙΝ Ακαδημαϊκοί και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών https://www.newmoney.gr/epitropos/364383-akadimaikoi-kai-dianooumenoi-apo-olo-ton-kosmo-«ipografoun»-ti-simfonia-ton-prespon και μου έμεινε το ΜΕΤΑ Γιατί, σκέφτηκα ότι, αυτό το ΜΕΤΑ έχει τη δυναμική του όπως έχουμε ήδη γράψει. Είπα λοιπόν να το δω αυτό το ΜΕΤΑ μόνος μου, να το ψάξω λίγο, γιατί όπως και να το κάνεις είναι απ' όλο τον κόσμο βρε αδερφέ όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν από μας τους "Ιθαγενείς" πρωτόγονους.. με σκουριασμένες ιδέες και μυαλά. Ξεκίνησα λοιπόν να ψάχνω ένα ένα τα ονόματα και το τι καπνό φουμάρουν.. Βλέπε ενδεικτικά στους παρακάτω συνδέσμους: Costas Douzinas https://el.wikipedia.org/wiki/Κώστας_Δουζίνας είναι Έλληνας ακαδημαϊκός και βουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Judith Butle https://el.wikipedia.org/wiki/Τζούντιθ_Μπάτλερ Jean-Luc Nancy http://www.ifa.gr/el/livre-idees-savoirs/debat-didees/1723-colloque-international-jean-luc-nancy Barbara Spinelli https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Spinelli&prev=search Michal Kozlowski https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.booksandideas.net/_Kozlowski-Michal_.html%3Flang%3Den&prev=search Rada Iveković https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Rada_Ivekovi%C4%87&prev=search Και φυσικά όπως το περίμενα βρήκα αυτό το ΜΕΤΑ.. (ΜΕΤΑ-κοινωνίες, ΜΕΤΑ-στρουκτουραλισμός, ΜΕΤΑ-σεξουαλικότητα, ΜΕΤΑ-αναρχισμός, ΜΕΤΑ-ακτιβισμός.. κλπ..) Αυτοί ξέρουν.. είναι σαν τους 29 καθοδηγητές (κατασκευαστές πλυντηρίων ήθελα να πω..) γνώμης που συνιστούν skip... Εσείς.. εμείς.. δεν ξέρουμε.. ούτε και θα μάθουμε ποτέ.. είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως και γεμάτοι εμμονές που στη γωνία περιμένουν τα σκουπιδιάρικα για να τις περισυλλέξουν... Η δημοκρατία της Αριστοκρατίας... κάπου εκεί στο ΜΕΤΑ που αυτή ξέρει... που ανοίγει δρόμους που πλάθει το κοινωνικό γίγνεσθαι.. Μόνο που ξέχασαν να ανοίξουν την διαλεκτική τους εργαλειοθήκη που διδάχνει (α... ρε Χάρρυ...) ότι πρέπει από τα μέσα και από τα κάτω να προκύπτουν οι αλλαγές... μέσα από την υφιστάμενη κοινωνική διαλεκτική... εκεί όπου οι συνθήκες διαμορφώνουν τις εξελίξεις και ότι δεν μπορούμε από τα πάνω να επιβάλλουμε τις αλλαγές γιατί τότε προκύπτουν τερατογεννέσεις. Μέσα από τις θέσεις και τις αντιθέσεις μπορεί να προκύψει η καλλίστη (Δημοκρατία) αρμονία, μόνο που εδώ βλέπουμε μόνο τις απόψεις.. μην πω και τις ΜΕΤΑ-απόψεις..
 13. ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ Δηλώσεις υπουργού εξωτερικών στη γερμανική εφημερίδα FAZ ΕΡ: Σε δημοσκοπήσεις, πάντως, σχεδόν το 70% των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας. ΑΠ: Δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών που δεν προορίζονται για δημοσίευση, δείχνουν μια άλλη εικόνα: Περίπου το 55% τάσσεται, σύμφωνα με αυτές, κατά αυτής της συμφωνίας, ενώ το 37% υπέρ. Πρόκειται για μία καλή αφετηρία, (...) Επιπλέον, διενεργήθηκαν και στα Σκόπια δημοσκοπήσεις σχετικά με το ποιο όνομα για τη χώρα θα έβρισκε τη μεγαλύτερη στήριξη. Έτσι, απορρίφθηκαν για παράδειγμα κατά πλειοψηφία τα ονόματα «Άνω Μακεδονία» και «Νέα Μακεδονία». Αντιθέτως εγκρίθηκε το «Βόρεια Μακεδονία». ΕΡ: Επιλύθηκε πράγματι η διένεξη; Στα Σκόπια επικρατεί ο φόβος ότι θα εκπληρώσουν εκεί το μέρος των υποχρεώσεων που τους αναλογεί, δηλαδή θα αλλάξει το Σύνταγμά τους, αλλά ότι μετά δεν θα επιτευχθεί κύρωση (της συμφωνίας) στο ελληνικό κοινοβούλιο, επειδή η νυν κυβέρνηση θα έχει χάσει μέχρι τότε την πλειοψηφία της. ΑΠ: Αυτή ήταν εξ αρχής η συζήτηση, όταν σχεδιάζαμε τη χορογραφία των επιμέρους βημάτων της λύσης. Ανέκυψε αμέσως το ερώτημα περί του τί θα συμβεί εάν η μία πλευρά εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η άλλη όχι. Όποιος δει προσεκτικά τη χορογραφία που δημιουργήθηκε σε συνεννόηση με τα Σκόπια, θα αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος αυτός προλαμβάνεται. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ:(...) Τί κάναμε; Είπαμε: Μετά την επικύρωση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, η Βόρεια Μακεδονία θα λάβει μία πρόσκληση για το ΝΑΤΟ, και μάλιστα προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών. Στην πρόσκληση του ΝΑΤΟ θα αναφέρεται, όμως, ξεκάθαρα ότι πρόσκληση για ένταξη λαμβάνει μία χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Εάν οι γείτονές μας πράγματι αλλάξουν το Σύνταγμά τους, εμείς θα επικυρώσουμε τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, όπως και τη συμφωνία ένταξης στο ΝΑΤΟ, και μάλιστα άμεσα. Εφόσον οι γείτονές μας θα έχουν εκπληρώσει τα καθήκοντά τους, η Ελλάδα δε θα μπορεί να πει «Όχι». Θα μπορέσουν τότε να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν θα μπορούμε πια να το εμποδίσουμε. Κι ούτε και θέλουμε να το εμποδίσουμε. ΕΡ: Λέτε, επομένως, ως εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης, ότι η κύρωση της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει ήδη από την παρούσα Βουλή; ΑΠ: Φυσικά. Θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια. Έπειτα, θα πρέπει να κυρώσουμε άμεσα τη συμφωνία. (...) ΕΡ: Αλλά πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις εντός της πλειοψηφίας (...) ΑΠ: Σε μια συνέντευξη, τον Δεκέμβριο 2017, στην πρώτη μου συνέντευξη με κεντρικό θέμα τη Βόρεια Μακεδονία, είχα δηλώσει ότι έχουμε τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών του κοινοβουλίου. Και είμαι σίγουρος ότι αυτή η πλειοψηφία θα εξακολουθήσει να υπάρχει. (...) δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ή στους άγραφους κανόνες της Δημοκρατίας ότι χρειαζόμαστε μια τέτοια πλειοψηφία. Μετράει η πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου και μια τέτοια πλειοψηφία για τη συμφωνία θα υπάρξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, χρειάζεται επομένως μόνον έξι επιπλέον ψήφους για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία. Επιπλέον, σε μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο είναι πιθανόν περισσότερα του ενός κόμματα να μη συμμετάσχουν. Γι’ αυτό και η (αναγκαία) πλειοψηφία εκείνη την ημέρα ίσως να είναι μικρότερη από 130 ψήφους. Επιδιώκουμε μεν για πολιτικούς λόγους μία πλειοψηφία μεγαλύτερη των 150 ψήφων, όμως τυπικά από νομικής απόψεως δεν δεσμευόμαστε από αυτήν. Με άλλα λόγια: Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία θα περάσει σε κάθε περίπτωση από το κοινοβούλιο. Άρθρο 1 2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άρθρο 27 1. Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Άρθρο 28 2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. Άρθρο 52 H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. (...) ΜΕΤΑ Υ.Γ. Επί της ουσίας και επί του πρακτέου το "μακεδονικό" θα το πάρουμε, ώστε να ισχύσει αυτό που λένε οι πολιτικοί συχνά πυκνά πως: οι χώρες πρέπει να κυβερνώνται.. Όπως και να το δεις αυτό το ΜΕΤΑ την έχει τη δυναμική του.. είμαστε στο ΜΕΤΑ σου λέει και όχι στο ΠΡΙΝ.. Στο ΠΡΙΝ είχαμε τη δυνατότητα να "εκφραστούμε δημοκρατικά" πράγμα που έκανε δυσχερές το κυβερνητικό έργο. Στο ΜΕΤΑ αριστουργηματικώ τω τρόπω κυβερνώμεθα πλέον Αριστοκρατικά.. Έχει τη δυναμική του αυτό το ΜΕΤΑ δίνει μια ώθηση στο μέλλον απελευθερώνει τα χέρια των κυβερνώντων.. οι οποίοι δεχόμενοι την επιφοίτηση της κάλπης μέσω της ψήφου του λαού κάθε τέσσερα χρόνια, είναι σε θέση πλέον να τον εκφράσουν. Πως το λέγαμε παλιά διεύρυνση της δημοκρατικής βάσης μέσω της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. (Αλλά εμείς κοιτάμε μόνο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.. άσχετο) ΔΕΝ Μ' ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΝ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ.. ΚΕΙΘΕ.. (για να προλάβω μερικούς) ΑΛΛΑ Τα Μαθήματα δημοκρατίας σε μια χώρα που δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ούτε να "εκφραστεί δημοκρατικά". σε αντίθεση με τους γείτονές μας που ακόμη και η έκφραση γνώμης στις δημοσκοπήσεις που έγιναν λήφθηκε υπ' όψιν. όπως μας διαβεβαίωσε ο υπουργός στη FAZ. Πόσο πιο χαμηλά.
 14. Γιάννη σ' ευχαριστώ, μου μετέφερες την φιλική σου διάθεση, δεν ξέρω πως αλλιώς να σου το γράψω.. Είναι και εκείνα τα νοσταλγικά κυριακάτικα πρωϊνά με το καφεδάκι σου και τις δημοσιεύσεις σου,που μας έφεραν κοντά. Να είσαι και συ καλά.. Η ζωή μας τρέχει.. κάποιοι βάλθηκαν να μας καταστρέψουν και τα όνειρα.. αλλά δεν θα τους περάσει, βάστα γερά ρε φίλε.. Εύχομαι να τα φέρει έτσι η ζωή να βρεθούμε και από κοντά κάποια μέρα, θα το ήθελα πολύ. Ας προσέξουμε το Δωρικό ύφος, την ψυχρότητα και αυστηρότητα του τραγουδιού. Ο ρυθμός δεν ξεφεύγει ούτε πιθαμή για να τονίσει κάτι πιο έντονα, η φωνή ίσια, μονοκόμματη λες και τα λόγια δεν έχουν συγκίνηση. Τίποτες που να σε προκαλέσει να το προσέξεις, να το ξεχωρίσεις. Πρέπει να ξελαφρώσεις μέσα σου για να δεχτείς τη δύναμή του. Αλλιώς το χάνεις γιατί αυτό δεν σε περιμένει. παραφράζοντας το σχολιασμό του Χατζιδάκη στην αρχή τούτου εδώ του θέματος. Γιάννη, το τραγούδι και ο σχολιασμός δεν αφορούν εσένα, έχουν να κάνουν με τις γενικότερες (ίσως και ειδικότερες δεν ξέρω..) προσεγγίσεις του θέματος.
 15. Τελικά είναι θέμα προσέγγισης πολιτικής, αισθητικής, ανθρωπισμού ή ίσως και εξανθωπισμού.. may be.. ? Το δικό μου απενοχοποιεί.. οδηγεί σε ανθρώπινα μέτρα. Εξανθρωπίζει.. μας ωθεί να δούμε στη συνέχεια και τον απέναντι όπως πραγματικά είναι.. στην ανθρώπινή του διάσταση, σαν άνθρωπο δηλαδή με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του. Βοηθά στην επικοινωνία και όπως καλά γνωρίζεις χωρίς επικοινωνία κανένα αγαθό δεν μπορεί να κοινωνηθεί. Το δικό σου πέραν της αισθητικής του προσέγγισης (αλήθεια προς τι οι επωμίδες οι κλωτσιές και τα ακροβατικά εν τω μέσω κοκοφοινίκων) μέσω μιας πολιτικής αφυπνιστικής παρέμβασης ξεσηκώνει, προσκαλεί και σπρώχνει σ' έναν "επαναστατικό ξεσηκωτικό προβληματισμό αστικού τύπου" τις μάζες μπορείς να πεις και του όχλου.. ίσως γι' αυτό και οι επωμίδες, συνειρμικώ τω τρόπω καθοδηγούν τον όχλο που έχει ανάγκη τον αρχηγό είδωλο.., στις αμμουδιές της Καζαμπλάνκας.. λέμε τωρα για νάχαμε να λέγαμε.. Γεια σου και από μένα Δημήτρη, Καλά είμαι, δεν χαθήκαμε Δημήτρη, όπως διαπιστώνεις εδώ είμαστε.. όπως τον παλιό καλό καιρό.. Παρά ταύτα, μας άρεσε η πολιτική σου παρέμβαση (και μουσική σ' έναν βαθμό, άλλη γενιά άλλα ακούσματα.. έχει και καλά μουσικά στοιχεία) Καλή χρονιά Δημήτρη και Κωστή και σε όλους του συναδέλφους. Υγεία, αγάπη και μόνιαση..
 16. Συνάδελφοι θέλησα να ανοίξω το θέμα γιατί παρατηρώ κάποιες δυσλειτουργίες στην άμεση και απρόσκοπτη (γιατί όχι) απονομή των μικρών αυτών βοηθημάτων που τα έχουν μεγάλη ανάγκη πληθυσμιακές ομάδες στη χώρα μας που διαβιούν πλέον σε συνθήκες απόλυτης ένδειας. Πιστεύω ότι η καταγραφή τους εδώ θα βοηθήσει και τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. - Ένα πρόβλημα που εντόπισα και αφορά δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι ότι το σύστημα τραβάει την διεύθυνση επαγγέλματος από το Ε1, σε όσους ασκούν επιτήδευμα, με αποτέλεσμα να πρέπει κανείς να τρέχει στις υπηρεσίες των Δήμων για να καταγραφεί η διεύθυνση κατοικίας του. Γιατί να γίνεται αυτό. Θα μπορούσε να τραβάει τα δεδομένα από το μητρώο του taxis και όχι από το Ε1. - Ένα δεύτερο πρόβλημα αφορά όσους κάνουν δηλώσεις για τη χρήση του 2016 και τα νέα δεδομένα δεν εμφανίζονται στο πρόγραμμα του ΚΕΑ με αποτέλεσμα και πάλι να πρέπει να τρέχουν οι άνθρωποι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Έκανα δήλωση στις 18 Απριλίου και ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα νέα δεδομένα στο σύστημά τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ενημερώνονται άμεσα (δηλαδή 3-5 εργάσιμες το πολύ). Αυτό με τη σειρά του καθυστερεί βασανιστικά για όσους έχουν ανάγκη ακόμη και αυτά τα 100 ευρώ (ξέρετε ότι αρκετοί συμπολίτες μας πλέον δεν έχουν ούτε ψωμί να αγοράσουν, μην σας φαίνεται περίεργο ή παράξενο, δυστυχώς έτσι είναι..) Μπορείτε και σεις να προσθέσετε τυχόν άλλα προβλήματα και δυσλειτουργίες γιατί, θα το ξαναπώ, υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη.. π ε ι ν ά ν ε…! Ελπίζω οι αρμόδιοι να τα κοιτάξουν και να κάνουν κάτι γιατί δεν θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνονται σκόπιμα λόγω έλλειψης κονδυλίων.
 17. Συνάδελφοι, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και κυρίως για το ενδιαφέρον σας. Διάβασα το παρακάτω και καταλαβαίνετε.. Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια ΝΟΜΟΣ 3386/2005 Άρθρο 86 Υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζόμενων υπηκόων τρίτων χωρών-Κυρώσεις 2. Οι εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους, υπηκόους τρίτων χωρών, οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως την αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας για κάθε πρόσληψη υπηκόου τρίτης χώρας και για κάθε μεταβολή στο καθεστώς εργασίας του, όπως παράταση της σύμβασης και καταγγελία αυτής. στη συνέχεια δε, αναφέρει και για ποινικά ζητήματα και για μεγάλα πρόστιμα.. Πουθενά όμως δεν διάβασα ότι η ισχύς τούτης της έρμης της παραγράφου παύει να ισχύει.. και καταλαβαίνετε.. Σωτήρη όντως χαθήκαμε, εντελώς όμως.. έχω τρία παιδιά σε ηλικίες που είναι απαιτητικές, πανελλήνιες κλπ.. Την τελευταία φορά είχαμε βρεθεί στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων στην οδό Ειρήνης.. Να κανονίσουμε για κανένα καφεδάκι..
×
×
 • Create New...