Jump to content

BARBARA

simple Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by BARBARA

 1. Εχω στείλει ακόμα να απαντησουν η αλλη εταιρία η μια που είναι ενεργή δεν μπορεί να αναστειλει την εργασία διοτι με την επισχεση είναι σε αναστολη και εππλεον τι θα κάνει μετα με την ΑΠΔ και η αλλη εταιρία δεν υπάρχει κανείς για να κινησει διαδικασία. 

 2. Χρόνια πολλά εχω εργαζόμενους σε αναστολή Στους οποίους δεν δίνεται η αποζημίωση επειδή είναι σε επισχεση σε προηγουμενη εταιρεία η οποία δεν λειτουργεί και δεν εχει βγει ακόμα η απόφαση πτωχευσης και οπως καταλαβαινετε για να μην χασουν τα δικαιωματα τους εχουν ακόμα ενεργη την επισχεση. Εχετε κάποια ενημέρωση πως θα το αντιμετωπισουμε.

 3. Καλησπέρα, να διαφοροποιησω λιγο την ερωτηση,

  Δεδουλευμενες φορολογητεες αποδοχές 2013 πχ. 20000,00 με φορο 2300,00 και εισφ.200,00 αρα πληρωτεο εντος του 2013 17500,00.

  Ομως εντος του 2013 ο υπαλληλος εισεπραξε εναντι αυτων μονο 7000,00 αρα ανεισπρακτο πληρωτεο 2013 10500,00. Εισεπραξε δε και 1000,00 εναντι οφειλομενων του 2012.

  Η επιχείρηση εχει καταβαλει με τις προσωρινες ολο το φορο στην ΔΟΥ.

  Επομενως

  Βεβαιωσεις αποδοχων   κωδικος 10 αποδοχες 8000,00 φορος 920,00 εισφ.80,00  (ετσι θα συμπληρωθει το Ε1 2013)

                                         κωδικος 27                12000,00          1380,00       120,00 (δεν μπαινει πουθενα στο Ε1)

                                         κωδικος 28                  1000,00            115,00         10,00  (θα προστεθει στο Ε1 2013) η αναλυση του φορου απο βεβαιωση 2012

                                                         Συνολο      21000,00          2415,00       210,00

  Με τους ιδιους κωδικους θα συμπληρωθει και η οριστικη, στην περιπτωση αυτη η διασταυρωση με τις προσωρινες θα εχει προβλημα.Δεν συμφωνουν τα συνολα

  Δεν βρηκα πουθενα ότι ο κωδικος 28 δεν αθροιζεται η μηπως εχω λαθος στην συνταξη της βεβαιωσης.

                                                                                                                                                                  Ευχαριστω.

 4. Βαρβάρα στο δεύτερο μέρος συμφωνώ ότι ο μισθωτός προιστάμενος λογιστηρίου κάτοχος αδείας, θα έπρεπε να πιστοποιείται σαν λογιστής της επιχείρησης, και όχι σαν εκπρόσωπος.Υπάρχει τρόπος να το κάνει το ΤΑΧΙS, αν το θελήσει. Όχι μόνο με την άδεια - γιατί αυτή από μόνη της δεν πιστοποιεί ότι ο εν λόγω λογιστής είναι μισθωτός η ελεύθερος επαγγελματίας - μπορεί να το διασταυρώσει από οριστκές δηλώσεις κλπ. Θεωρώ ότι η Π.Ο.Λ. τα γνωρίζει εδώ και καιρό όλα αυτά, και θάπρεπε να εισηγηθεί τρόπους.

  Και όχι δεν είχα βρεί πελάτες να με καλύψουν, δεν είχα άλλη λύση αν ήθελα να ξεφύγω... Για αυτό επιμένω ότι στο θέμα της ασφάλισης θα έπρεπε να επικεντρωθούμε. Αλλά ποιό συνδικαλιστικό όργανο νοιάζεται για αυτά; Ούτως η άλλως σε λίγα χρονάκια εμείς θα τους τελειώσουμε....

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , Η Π.Ο.Λ. ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ, ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ...

  ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΕ -Γ.Γ.Π.Σ. ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ- ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΕΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ.

 5. Και τι θέλεις απο εμάς τους ''περισσότερο λογιστές'' εκεί είνα το ΥΟ στείλε δελτίο παραπόνων. Αλλα βέβαια εσύ είσαι μια Α τάξης λογίστρια προισταμενη εταιρείας οπότε εμείς οι ταλαίπωροι λογιστές της σειράς και κατωτέρας τάξης πρέπει να συνηγορήσουμε σε ότι βολεύει εσένα.

  Άντε μη πω καμμιά βαριά κουβέντα πρωί -πρωί που έπεσες και σύ στο τρυπάκι να τα βάλεις με συναδέλφους ενώ μια ολόκληρη κατηγορία επαγγελματιών υποφέρει απο τέτοιες μαλακίες 12 χρόνια τώρα.

  ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ (ΛΑΙΚΟΤΑΤΑ) ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ TAXISNET ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛ1008 (ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ).

 6. Οχι δεν είμαι περισσότερο λογίστρια, πληρώνω και εγώ επιμελητήριο, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ... Και επειδή έχω διατελέσσει και μισθωτή, πλήρωνα και ΙΚΑ και ΤΕΒΕ ταυτόχρονα για χρόνια...Δεν νομίζω ότι αν δεν είσουνα υποχρεωμένη να πληρώνεις διπλή ασφάλεια, θα είχες κανένα πρόβλημα...Δεν υπάρχει κανένα επάγγελμα χωρίς ΚΑΔ, πως θα γίνει εξαίρεση για το δικό μας;

  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ

  Α) ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΕΒΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΕΙΧΕΣ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ) ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑ ΔΙΠΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ.

  Β) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΟ Β ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΩ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ).

  ΑΡΑ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΟΧΟ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ (ΚΑΤΟΧΟ ΚΑΔ).

  Γ) ΑΛΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.

 7. Δεν σου απαγορεύει κανείς να εξασκήσεις παράλληλα και το ελευθέριο επάγγελμα, μπορείς κάλλιστα να κάνεις έναρξη στη ΔΟΥ, και να πιστοποιηθείς σαν λογιστής. Και ποιός σου είπε ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε δωρεάν δηλώσεις σε συγγενείς κλπ; Όπου θα θέσουμε την υπογραφή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να κόβουμε και απόδειξη, να πληρώνουμε ΦΠΑ, κ.ο.κ. Και εγώ στην κόρη μου απόδειξη έκοβα...Δεν καταλαβαίνω γιατί εσείς να αποτελείται εξαίρεση....

  Δηλαδή αν πήγαινες σε κάποιο δικαστήριο, και σε εκπροσωπούσε ένας συγγενής σου δικηγόρος, δεν θα πλήρωνες την παράσταση; Και αυτοπεραίωση, και τσάμπα... :unsure:

  Α) ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΕΒΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1993 158,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ (ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΥ ΑΜΟΙΒΗΣ -ΔΕΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΕΞΟΔΑ ΛΟΓΙΣΤΗ , ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ,Ι ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥ -ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΑΥΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΛΗΣ.

  ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΤΥΧΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑΤΡΟ.

  Β) ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΩ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ , ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ.

 8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΔ) ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ Η ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, (ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ).

  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΑΜΕ ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ TAXISNET ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ .

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Α ΤΑΞΕΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΔ.

  ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛ.1008. (ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ) ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50.000 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΗ .ΑΝΑΦΕΡΩ (Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ- Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ- Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ) ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΣΑ ΕΓΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥ ΑΜΟΙΒΗΣ.

  ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΩ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΚΑΔ. ΑΝΑΜΕΝΩ ............ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ........

 9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ

  ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 6,00 π.μ. ΕΩΣ 6,00 μ.μ 12 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ (ΣΥΝΟΛΟΥ 2 ΕΩΣ 4 ΩΡΩΝ) .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΗΣ Π.Κ. 30/9-6-2008.Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

×
×
 • Create New...