Jump to content

tacar

Silver members
 • Content Count

  727
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by tacar

 1. Why not? Ναι μπορείς αλλά στο ποσό που θα σου υπολογίσει ότι δικαιούσαι θα αφαιρεθούν οι προηγούμενες που έχεις πάρει. Τώρα τι θα περισσέψει να πάρεις ακόμα δεν ξέρουμε. Θα δείξει.
 2. Βεβαίωση + Προσωρινή δήλωση 12/2019. Κωδικός 15 .
 3. Κατ' αρχάς αυτό που αναφέρεις δεν λέγεται εκ περιτροπής απασχόληση αλλά μερική απασχόληση. Στην εκ περιτροπής χρειάζεται να εργάζεται πλήρες ημερήσιο ωράριο δηλ. 8ώρο και όχι 4ώρο. Επίσης οι 9 ημέρες άδειας όταν εργάζεται 2 ημέρες την εβδομάδα είναι 1 μήνας και όχι 1,5. Άμα εργαζόταν κανονικά πενθήμερο δεν θα δικαιούταν 20 - 22 ημέρες? Επίσης το επίδομα αναφέρει ότι σταματάει στα 13 ημερομίσθια σε πλήρη απασχόληση. Γιαυτό μιλάει και για μισό μισθό.
 4. Κωδ.781 Εισαγωγή συναλλάγματος από κάτοικο της αλλοδαπής, με το ποσό του εμβάσματος που έκανε από την Ολλανδία.
 5. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου την ευθύνη την έχει ο εργοδότης αφού ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει τον εργαζόμενο είτε εγγράφως είτε με e-mail μόλις υπέβαλε την δήλωση αναστολής στο Εργάνη. Αν το αμέλησε ή καθυστέρησε είναι δική του ευθύνη και κανονικά θα πρέπει να πληρώσει τον μισθό κανονικά. Βέβαια πάντα παίζει ρόλο τι είδους σχέση υπάρχει μεταξύ τους.
 6. Το μόνο που τους μάρανε είναι να στέλνουν e-mails για το Κτηματολόγιο του Δήμου Αθηναίων. Και μάλιστα σε όλους έχουν δεν έχουν ακίνητο στον Δήμο Αθηναίων.
 7. Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ κεφάλαιο κίνησης έκλεισε προς το παρόν. Τέλος τα λεφτά!!!
 8. Δυστυχώς απ' ότι άκουσα από τον Άδωνη δεν τις βάζουν γιατί είναι πολλές και βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού.
 9. Νομικά πρόσωπα χωρίς προσωπικό ήταν αποδεκτό, ατομικές επιχειρήσεις όχι. Άμα δεν έχεις κάνει δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν μπορείς να προχωρήσεις την διαδικασία. Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αλλά δεν ξέρω πότε.
 10. Αν αρρώσταινε ο εργοδότης εκτός εποχής κορωνοϊού τι θα γινότανε ? Το ίδιο και τώρα.
 11. 1) Τα αγροτεμάχια δεν δηλώνονται. Τα κτίσματα και τα οικόπεδα δηλώνονται είτε ηλεκτροδοτούμενα είτε μη ηλεκτροδοτούμενα. 2) Στο Ε9 πως είναι δηλωμένο ? Πάντως μπορείς να προσθέσεις όλα τα ακίνητα που ηλεκτροδοτούνται με την ίδια παροχή μαζί για να προστεθούν τα τμ. Επίσης μπορείς να ξεχωρίσεις τμ κυρίων χώρων και βοηθητικών χώρων τόσο ηλεκτροδοτούμενων όσο και μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων, αν πχ έχεις δηλώσει μία αποθήκη ή μία θέση στάθμευσης που δεν ηλεκτροδοτείται στην ίδια γραμμή του Ε9. 3) Αν κάτι δεν είναι δηλωμένο στο Ε9 με τον αριθμό παροχής μπορείς να προσθέσεις ακίνητο στον ίδιο αριθμό παροχής από μόνος σου. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις νέα αίτηση για την αποθήκη την προσθέτεις στην δήλωση του σπιτιού.
 12. Καλησπέρα, Και πάλι το ωράριο της Παρασκευής είναι άνω των 8 ωρών οπότε η 9η ώρα θεωρείται υπερωρία και χωρίς έγκριση είναι παράνομη. Πρέπει να μειώσεις τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα την Παρασκευή. Επίσης αν το εβδομαδιαίο ωράριο είναι κάτω των 40 ωρών η απασχόληση θεωρείται μερική απασχόληση και δεν επιτρέπεται το διακεκομμένο ωράριο. Άρα καλύτερα ανέβασε το ωράριο κάποια άλλη μέρα για να μην υπολείπεται του 40ωρου την εβδομάδα. Από 40 έως 48 ώρες την εβδομάδα θεωρείται υπερεργασία και αμείβεται με 20% προσαύξηση.
 13. Όχι δεν είναι αποδεκτό. Στο εξαήμερο η κανονική εργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 ώρες την ημέρα, αφού μετά την 8η ώρα θεωρείται υπερωρία και δεν μπορεί να επιβληθεί. Οπότε υπάρχει πρόβλημα με την Παρασκευή.
 14. Στον πανδέκτη, στην ανασκόπηση μηνός δεν υπάρχει όλη η ύλη? Τι άλλο λείπει από εκεί?
 15. Αν και δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου, διευκρινίζω ότι ο ΦΕΜ δηλώνεται από τον μηχανικό στους παρακρατούμενους φόρους https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/diloseis-parakratoymenon-prokatabliteon-foron/foros-amoibon-arhitektonon-mihanikon με τη χρήση των κωδικών του taxis και πληρώνεται με τη ταυτότητα πληρωμής που συνοδεύει την δήλωση αυτή.
 16. Καλησπέρα, Καλό είναι να συνταχθεί ένα έντυπο οικειοθελούς αποχώρησης και να υπογραφεί αλλά δεν κατατίθεται κάπου, απλά για διασφάλιση και των δύο.
 17. Σωστά. Εξάλλου πως κάνατε για τον ΕΦΚΑ, η ίδια διαδικασία.
 18. Καλημέρα, Έχετε κάνει πιστοποίηση οφειλέτη σαν τ.ΟΓΑ ? Γιατί άλλη η πιστοποίηση σαν ΕΦΚΑ και άλλη σαν τ.ΟΓΑ, θα γίνουν δύο ρυθμίσεις.
 19. Καλησπέρα, Είναι διαφορετικό πράγμα αν είναι εργάτης ή υπάλληλος από το αν είναι έμμισθος ή ημερομίσθιος. Κάλλιστα μπορεί να είναι εργάτης και έμμισθος, δηλ. σταθερός μισθός και 25 ένσημα.
 20. 00.03.00.00 ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΛΟΓΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 21. Επιπλέον όταν θα αρχίσει να το νοικιάζει θα προκύψει υποχρέωση δήλωσης ΕΦΑ (ειδικός φόρος ακινήτων).
 22. Καλησπέρα και πάλι. Αφού έως σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που πήρατε την απαλλαγή δεν υπάρχει θέμα πληρωμής του ΦΠΑ που αναλογούσε. Επίσης υποθέτω ότι η ενοικίαση του γίνεται με τιμολόγιο που χρεώνεται ΦΠΑ οπότε αφού συμμετέχει σε φορολογητέες εκροές τότε δεν υπάρχει θέμα διακανονισμού του ΦΠΑ.
 23. Καλησπέρα, Μήπως να δώσεις περισσότερες διευκρινίσεις γιατί δεν έχω καταλάβει τι πάγιο είναι, γιατί δόθηκε απαλλαγή ΦΠΑ, που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και που θα χρησιμοποιηθεί για να χρειαστεί διακανονισμός ΦΠΑ.
 24. Αν έχω καταλάβει σωστά σαν ΕΕ δεν δηλώνεις κάποιον άλλον και η ΟΕ θα δηλώσει τους 3 εταίρους ως δικαιούχους της. Στην ΕΕ το φυσικό πρόσωπο κατέχει το 35% της εταιρείας ενώ οι τρεις εταίροι της ΟΕ εντέλει κατέχουν το 65% Χ 33,33% = 21,67%. Έτσι τουλάχιστον το υπολογίζουμε στις ενδοομιλικές συναλλαγές και πιστεύω να ισχύει το ίδιο και εδώ. Βέβαια και να καταχωρίσεις και τους άλλους τρεις δεν νομίζω να χάνεις και τίποτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
×
×
 • Create New...