Jump to content

tacar

Silver members
 • Content Count

  674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

tacar last won the day on February 19

tacar had the most liked content!

1 Follower

About tacar

 • Rank
  *
 • Birthday 03/06/1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  ΑΘΗΝΑ

Recent Profile Visitors

3,630 profile views
 1. Μήπως μπερδεύεις τον ΦΜΥ με το ΙΚΑ ?
 2. Γιατί μπερδευόμαστε τόσο? Μέχρι σήμερα στις βεβαιώσεις αποδοχών χωρίζαμε πουθενά τα δώρα και το επίδομα αδείας? Όλα μαζί τα βάζουμε σούμα με κωδικό 01.
 3. Ο εργαζόμενος δεν πληρώνεται παραπάνω ποσό, εκείνος ούτως ή άλλως πληρώνεται με αυξημένες αποδοχές. Η επιδότηση είναι στις εργοδοτικές εισφορές. Επίσης δοκίμασα να βάλω ποσοστό 6,66% στην επιδότηση εργοδοτικών εισφορών και δεν το δέχθηκε η ΑΠΔ. Δέχεται βέβαια να βάλεις μόνο το ποσό απευθείας.
 4. Δεν υπάρχει πλέον εγγραφή στο ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΕΑΥΕΤ). Τα πακέτα κάλυψης είναι 101 και 024. Εκτός και αναφέρονται σε ιχθυοπωλείο της κεντρικής αγοράς που έχει πακέτο 105. Για τα ΚΠΚ του ΙΚΑ δες https://www.ika.gr/gr/infopages/yphr/searchOsyk1.cfm με ΚΑΔ 5221 ενώ για το ΤΑΠΙΤ δες https://www.teayet.gr/site/index.php/epixeiriseis/
 5. Καλησπέρα, Πρώτα ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ και μετά εφορία. Για δικαιολογητικά δες : Δικαιολογητικά Εγγραφής - Επανεγγραφής στην Υποχρεωτική Ασφάλιση
 6. Καλημέρα, Αν προσέξεις καλά την διάταξη του νόμου αναγράφει : Και η VIVA είναι έχει πάρει άδεια σαν πάροχος υπηρεσιών πληρωμών. Οπότε είναι πλήρως σύννομο και φορολογικά εκπιπτόμενο.
 7. tacar

  ΑΠΟΡΙΑ ΑΠΔ

  Προφανώς δεν αναφέρεται σε μπλοκάκια βάσει φορολογικού νόμου αλλά βάσει ασφαλιστικού. Εκεί μπορεί να είναι. Θα πρέπει να δηλωθεί στην ΑΠΔ το συνολικό εισόδημα (μισθού και ΤΠΥ) ως εισόδημα από μισθωτή υπηρεσία και να καταβληθούν εισφορές βάσει του άρθρου 38. Άρα δεν θα δηλωθεί ξανά με ασφαλιστικές ημέρες 25. Δες Αρ. πρωτ.: Φ 80000/οικ. 5547/248/ 2017 Οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016 και κυρίως το τελευταίο παράδειγμα.
 8. Γιαυτό θα πρέπει να γίνεται μελέτη πριν την ίδρυση τι κεφάλαιο θα χρειαστεί μέχρι να αρχίσει η εισροή εσόδων. Έχουν μάθει ότι κάνεις ΙΚΕ με κεφάλαιο 1 ευρώ και πάνε και βάζουν πολύ μικρό κεφάλαιο και μετά ψάχνεται ο λογιστής πως θα καλύψει τις πληρωμές που γίνονται. Κάνε μια ΟΕ ή ΕΕ με απλογραφικά βιβλία για να μην μπλέκεις με ταμεία και όλα τα άλλα. Και αν αξίζει αργότερα τη μετατρέπεις σε ΙΚΕ αλλιώς τη κρατάς ως είναι. Τέλος πάντων είτε θα γίνει αύξηση κεφαλαίου και θα πληρώσεις φόρο συγκέντρωσης 1% + 10 ευρώ τέλη ανακοίνωσης στο ΓΕΜΗ, είτε θα πληρώνεις μέσω προσωρινού λογαριασμού του διαχειριστή, ως ταμειακή διευκόλυνση, και στο τέλος του χρόνου θα αποδώσεις χαρτόσημο 1,2% στο υψηλότερο ποσό υπολοίπου που θα εμφανισθεί στη χρήση. Βέβαια το ποσό θα πρέπει να επιστραφεί στον διαχειριστή αλλιώς θα πληρώνεις κάθε χρόνο χαρτόσημο.
 9. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Όχι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Εξοφλείτε τις μισθοδοτικές εκκρεμότητες (μισθούς, δώρα, επιδόματα, άδειες) και την αποζημίωση απόλυσης (ολόκληρη ή πρώτη δόση).
 10. Δεν νομίζω να υπήρχαν και παλιά. Μάλλον θα πρέπει να κάνεις αίτηση στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ για να σου δώσουν βεβαιώσεις παλιών ετών.
 11. Αλήθεια ποιος θα ελέγξει αν ασφαλίζεις κάποιον και στο πρώην ΤΑΠΙΤ - ΤΑΠΕΜ ? Υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός στο ΕΤΕΑΕΠ που τα απορρόφησε όλα αυτά τα ταμεία για να ελέγξει κάτι τέτοιο? Και αν σκεφτείς ότι οι εισφορές του είναι μόνο κρατήσεις του εργαζομένου (εκτός κάποιων παλιών ασφαλισμένων) για να πάρει εφάπαξ κάποτε στο μέλλον ένας θεός ξέρει ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι.
 12. Αν δεις το άρθρο 59 του Ν.4172/2013 1. Τα ακόλουθα πρόσωπα υποχρεούνται να παρακρατούν φόρο σύμφωνα με το σύστημα φορολόγησης στην πηγή: α) κάθε φυσικό πρόσωπο που αποκτά κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που διενεργεί πληρωμές ή δίνει παροχές σε είδος στους εργαζομένους τους ή υπαλλήλους τους, β) κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που καταβάλλει συντάξεις σε φυσικά πρόσωπα, γ) ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ή παρόμοιες οντότητες που διενεργούν πληρωμές στους ασφαλισμένους τους. Οπότε αν είσαι φυσικό πρόσωπο και δεν έχεις κάνει έναρξη εργασιών τότε δεν υποχρεούσαι να παρακρατείς ΦΜΥ και να τον αποδίδεις. ΑΜΟΕ βγάζει και ένας ιδιώτης που φτιάχνει το σπίτι του.
 13. Από 1/1/2017 συνάδελφε δεν υπάρχει ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ αλλά μόνο ΕΦΚΑ και δεν υπάρχουν επίσης απαλλαγές. Τώρα ότι δεν βλέπεις τίποτα στη μερίδα του οφείλεται στο ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι εκκαθαρίσεις όσων έχουν παράλληλη απασχόληση σαν μισθωτοί ή σαν μπλοκάκι αφού ο ΕΦΚΑ και το ΙΚΑ δουλεύουν σε διαφορετικές πλατφόρμες και δεν βλέπει το ένα το άλλο για να κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις. Οπότε και μόνο που βλέπουν ότι είναι δηλωμένος σαν μπλοκάκι δεν του υπολογίζουν ακόμα εισφορές μέχρι να γίνουν οι εκκαθαρίσεις. Πάντως εφόσον καλύπτει τα 586,08 σαν αμοιβή από το μπλοκάκι τότε θα του βγάλουν μόνο τα 10 ευρώ ανά μήνα για την ανεργία του ελεύθερου επαγγέλματος.
×