Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/29/2021 in Posts

 1. Καλησπέρα. Δουλευόμαστε μεταξύ μας? Είναι ποτέ δυνατόν να δουλέψει αυτό το χάος? Είναι δυνατόν να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις και οι λογιστές από 1/1/2022? Είναι δυνατόν να αντέξει το τάξις τόσα δεδομένα, που πέφτει για 2 μέρες όταν ανεβαίνει ο ΕΝΦΙΑ? Είναι προφανές ότι η πραγματικότητα θα οδηγήσει σε αναστολή, διορθώσεις και αλλαγές προθεσμιών. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ευχαριστώ.
  3 points
 2. Δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα το όριο των 7 μηνών για εμβολιασμένους, μετά το οποίο τα πιστοποιητικά είναι άκυρα. Και για συγκεκριμένες ηλικίες. Άρα θεωρώ πως όχι. Νομίζω ότι ένας καλός τρόπος ελέγχου για το ποιοι πρέπει να συμπεριληφθούν στην αίτηση είναι η αυτόματη άντληση των στοιχείων από το κουμπί. Φέρνει μόνο τους ανεμβολίαστους και αυτούς που υποχρεούνται να κάνουν rapid test, και με το πόσα tests υπάρχουν στο σύστημα. Δεν το εμπιστευόμαστε τυφλά, είναι όμως μια βοήθεια. Πχ δεν φέρνει τους μαθητευόμενους, δεν φ΄έρνει όσους έφυγαν μετά την περίοδο αναφοράς ή μέσα στην περίοδο αναφοράς και πριν την υποβολή της δήλωσης κτλ.
  2 points
 3. ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ , ΔΙΑΒΑΣΜΑ ,-------------------(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ)--- ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ------------(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ)--
  2 points
 4. τα εκδίδει ο ταλαίπωρος -γιατί αν δεν ήταν θα είχε μηχανογράφηση- χειρόγραφα. του λέμε ότι έκοψες μέχρι την ώρα που κλείνεις στείλτα στο γραφείο. εμείς έτσι και αλλιώς θα τα περάσουμε ,είτε στον μήνα ,είτε στο 3-μηνο. τα καταχωρούμε όπως κάναμε τον καλό καιρό στο δικό μας πρόγραμμα και τα διαβιβάζουμε ως το βράδυ στο my data ,αλλά με τους κωδικούς του πελάτη μας. που το πρόβλημα στην όλη διαδικασία? και να δυσανασχετήσει πελάτης του πελάτη μας ,του λέμε αύριο το πρωί θα τα δεις ανεβασμένα. εξάλλου που ξέρει αυτός και τι τον κόφτει αν είμαστε δικαιούχοι της φόρμας ,άρα με΄χρι τις 20 του επόμενου? αλλά εμείς κύριοι. το βράδυ αποστολή . ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΙ!!! ΤΟΥ MY DATA και όχι εμείς? Κανονικά έπρεπε ,ντήλερς της pfizer (κατά αναλογία) να πείτε το εξής. ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ (εντός ημέρας δηλ.) μόνο τα Α1 παραστατικά. τα υπόλοιπα Α2 ,8.1 και ότι άλλο πλην αυτών ,με΄χρι την δήλωση φπα. όπως και κάναμε. τι σας ενδιαφέρει τελικά ,η ομαλή μετάβαση -λειτουργία του όλου "ΕΚΤΡΏΜΑΤΟΣ " ή πόσες πωλήσεις θα κάνει ο Α-Β-Γ-Δ-Ε?
  1 point
 5. Καλησπέρα. Μάλλον είμαι ο τελευταίος που ξεκινάω να ασχολούμαι και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Όσοι έχουν ταμειακή έκαναν διασύνδεση μέσω τεχνικού. Εγώ πρέπει να κάνω κάτι από 1/1/2022? Όσοι είναι κάτω από 50000,00 ή 50 τιμολόγια πρέπει να κάνουν κάτι για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από 1/1/2022? Όσοι είναι υπόχρεοι σε real time και πάρουν πρόγραμμα, τι υποχρέωση έχει ο λογιστής? Δηλαδή, εκδίδει το τιμολόγιο μέσω προγράμματος και μετά μου το φέρνει εκτυπωμένο με μαρκ και το καταχωρώ στο λογιστικό πρόγραμμα? Ή πρέπει να συνδέεται το πρόγραμμα του πελάτη με το δικό μου, άρα να είναι ίδια εταιρεία? Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μου παραμετροποιήσει η εταιρεία το δικό μου λογιστικό πρόγραμμα για να γίνει και εμπορικό? Επίσης, πρέπει όλοι να κάνουν εγγραφή και να μου κάνουν εξουσιοδότηση? Ή είναι απαραίτητο μόνο για αυτούς που θα συνδέσουν το πρόγραμμά τους με το δικό μου? Τέλος, εσείς πώς το έχετε οργανώσει? Εκδίδετε εσείς τα τιμολόγια του κάθε πελάτη μέσω του προγράμματός σας ή έχουν πάρει οι πελάτες σας πρόγραμμα εμπορικό? Συγγνώμη για τις ερωτήσεις, αλλά μετά από 3 σεμινάρια που παρακολούθησα και τις οδηγίες που διάβασα δεν μου λύθηκαν οι απορίες. Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει και συγγνώμη αν σας κούρασα.
  1 point
 6. Καδ οχι δεν μπαινει . φπα ναι . Η Ολοκλήρωση ίδρυσης δεν θυμάμαι ποτε ακριβως εχει διορια πάντα τον τελείωνα μεσα στο δίμηνο αλλα εχω την εντύπωση οτι αυτο που αναφέρεις ισχύει . Εισόδημα υποβάλει και κανεις και τις εγραφες μεταφορας βιβλιο ιδρυτη στο βιβλιο της εταιριας .το προβλημα το μεγάλο ειναι οταν ξεκιναει με απογραφικά και στην μεταβολή- ολοκλήρωση ίδρυσης το γυρίσει σε διπλογραφικά . Εφκα ο ιδρυτής οχι δεν εχει . Αυτα θυμαμαι .αν εχει αλλαξει κατι θα σε γελασω ..πανε χρονια απο τοτε που καναμε έναρξης .
  1 point
 7. Συνάδελφε καλησπέρα, Το παρακάτω link είναι αρκετά διαφωτιστικό. https://kstlaw.gr/η-αφανής-εταιρεία-αντιμετωπιση/ Καλό υπόλοιπο Κυριακής
  1 point
 8. Έληξαν την Κυριακή. Σήμερα λήγουν για την εβδομάδα 08/11/2021-14/11/2021.
  1 point
 9. spirosvii

  My Tax Friend

  Είσαι πολύ μεγάλος!
  1 point
 10. Καλημέρα. Οι ερωτήσεις σου δεν είναι χαζές. Αυτοί που φτιάξανε το my data είναι.
  1 point
 11. Kyros

  My Tax Friend

  Στην έκδοση 5.0.1 ο αυτόματος έλεγχος εμπλουτίστηκε με τις οφειλές εκτός ρύθμισης (γιατί αυτές είναι οι ξαφνικές, τις ρυθμισμένες τις ελέγχεις!). Έτσι, πλέον με ένα κλικ μπορεί να γίνει έλεγχος είτε για νέα μηνύματα είτε για υπόλοιπο οφειλών. Επίσης, έγιναν κάποιες φόρμες επικοινωνίας ώστε αν κάποιος θέλει να πει κάτι, να το κάνει εύκολα και λιτά. Και για να λύσω επιτέλους την απορία που χρόνια έχω αν χρησιμοποιώ την εφαρμογή μόνο εγώ ή είναι κι άλλοι σαν εμένα (δεν χαρακτηρίζω). 😋🤩 Καλοφάγωτο... 😇
  1 point
 12. Η αλλαγή ταυτότητας στον ΕΦΚΑ γίνεται από στο Μητρώο. Μπορείς όμως να υποβάλεις ΑΠΔ και πριν τη διόρθωση
  1 point
 13. το ξέρετε ότι οι ΦΗΜ έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν τιμολόγια και μέσω esend να ενημερώνουν το mydata? και το απαγορεύσανε !!!! γνωρίζετε ότι οι ΦΗΜ μπορούν να χαρακτηρίζουν τις λιανικές πωλήσεις αυτόματα? και το απαγορεύσανε!!!! γιατί επιβαρύνετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις?
  1 point
 14. 125883623

  ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ Ε9

  Καλο ειναι το ερωτημα να το κανεις μηχανικο-συμβολαιογραφο-υποθηκοφυλακα-δικηγόρο-δημαρχο . Δεν ξέρω αν αυτο το άρθρο θα σε βοηθήσει κάπου η καθε περίπτωση ειναι ξεχωριστή με πολλα πλοκαμια https://www.taxheaven.gr/news/38982/e9-diasparta-ktismata-epi-oikopedoy-pws-grafontai-ta-ktismata-kai-to-oikopedo-sto-e9-otan-den-yparxei-systash-orizontioy-idiokthsias#
  1 point
 15. Καλησπέρα. Και εμένα μου έχουν τύχει 2 περιπτώσεις συνταξιούχων. Είναι απαράδεκτο να ανεβάζουν νέες βεβαιώσεις αποδοχών τα ταμεία, μετά την προθεσμία των δηλώσεων, να μην ενημερώνει κανείς τον φορολογούμενο και να μπαίνουν τώρα πρόστιμα. Πρέπει να ενημερώσει για το θέμα το ΟΕΕ και οι σύλλογοι.
  1 point
 16. pacioli ,μπερδεύονται αρκετοί με αυτό. δεν είναι μόνο η αφαίρεση του φπα ,αλλά και αποχαρακτηρισμός των αρχικών πωλήσεων και ο εκ νέου χαρακτηρισμός τους. μόνο όπως είπαμε με πιστωτικό + - γίνονταν. τέλος πάντων με τα βοηθητικά είδη δεν θα μπερδευτεί και ο πελάτης.
  1 point
 17. Αν έχει δικαίωμα στην φόρμα καταχώρησης (κάτω από 50.000,00 τζίρο κ κα΄τω από 50 τιμολόγια το 2019) θα πάνε έως τις 20 του επόμενου μήνα ακόμα και από το λογιστικό σου πρόγραμμα.. Αν δεν έχει δικαίωμα, ΟΤΑΝ οριστούν τα πρόστιμα θα πρέπει να γίνει σε πραγματικό χρόνο άρα αδύνατον να το αναλάβεις εσύ.
  1 point
 18. Οι καινούργιες ΦΗΜ , απ'όσο ξέρω, - δεν είμαι τεχνικός φημ - επικοινωνούν με ΑΑΔΕ, οπότε όταν λάβουν ένα σήμα απο ΑΑΔΕ, αρχίζουν και αποστέλουν τα Ζ μόνες τους.... αυτό τουλάχιστον με έχουν πληροφορήσει..
  1 point
 19. γιατί δεν το κάνανε και με αρνητικές τιμές ? σου έγραψα θα έχει γενικότερη εφαρμογή αυτό. άρα στα πλοία πάμε αρχικό τιμολόγιο με 24% πιστωτικό τιμολόγιο με 24% όταν φέρουν την υπεύθυνη δήλωση και νέο τιμ με 0%. εκτός και αν πουν το αρχικό κατ' αρχάς χωρίς φπα και ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ δεν φέρουν δήλωση ,συμπληρωματικό για φπα. πιστωτικό με σκέτο φπα πως δέχεται?
  1 point
 20. δ) Το erp θα τα κατεβάζει τα παραστατικ΄ά τοπικά (είτε αυτόματα είτε κατόπιν σχετικής εντολής του χρήστη) Κατα τα άλλα είναι όπως τα λές... τζάμπα δουλειές και χρόνος ... πας απο Ομόνοια - Σύνταγμα μέσω Θεσ/νίκης .."πιασ'ταυγό και κούρευτο"...
  1 point
 21. Αυτη την ιστορία με το esend δεν την εχω καταλάβει ,,, (ασχετα απο το ποιος μπορει και πως) δλδ α) στελνουμε τις συνοψεις σε esend για οτι αφορα ΛΙΑΝΙΚΗ , β) Το esd στελνει σε Myd τα στοιχείa γ) Το myd μαρκαρει τα παραστατικά δ) Το myd στελνει τα μαρκαρισμένα παραστατικά σε Εκδοτη ? ε) Ο Εκδότης τσεκάρει οτι ολα αυτα είναι σωστά και δεν εχει ξεχαστει κα΄τι ζ) Ο ταλαιπωρος πλεον εκδότης ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ τα μαρκαρισμένα παραστατικά ΔΛδ τι χαρακτηριζει ? , εσοδα πωλησεων λιανικης ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ , εχει αλλάξει κάτι ? (τι δεν καταλαβαίνω?) η) Τα στέλνει ξανα "χαρακτηρισμένα" σε myd , να τα δεί στα Ηλεκτρονικά Βιβλία ,και ξανα συμφωνία . ( δουλεια να έχουμε δλδ , σε αχρηστες διαδικασίες ) Και ολα αυτα για ... εσοδα Λιανικής ,, φαντασου με τα εξοδα τι εχει να γίνει , Εδω τις μυφ δεν μπορουσαμε να ανεβάζουμε στην ώρα τους ,,,
  1 point
 22. καθόσον αποκτούν έσοδα από άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα οποία και χαρακτηρίζουν με 1.95 Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία Εσόδων. Στην περίπτωση εξόδων που λαμβάνουν από υπόχρεους Εκδότες ημεδαπής τα χαρακτηρίζουν με 2.95 Λοιπά Πληροφοριακά Στοιχεία Εξόδων. Στις παραπάνω περιπτώσεις περιλαμβάνονται και οι Αστικές μη Κερδοσκοπικές ερώτηση 19 συχνές ερωτήσεις απαντησεις καλή συνέχεια
  1 point
 23. Αν δηλωσεις οτι εργαζεται 8ωρο τοτε ημερομισθιο για αμοιβη και ΑΠΔ 29,04 χ1,2=34,85 Αν δηλωσεις οτι εργαζεται 6 ωρες και 40 λεπτα τοτε ημερομισθιο για αμοιβη και ΑΠΔ 29,04. Δεν πρεπει οι ωρες να ξεπερναν τις 40 εβδομαδαιως(ο,τι ισχυει για ολους τους εργαζομενους δηλαδη). Για καθε ημερα εργασιας δικαιουται 1 ασφαλιστικο ημερομισθιο ΙΚΑ (οικοδομικο).
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
×
×
 • Create New...