Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/21/2023 in Posts

 1. Καλησπέρα. Τελικά, η αλλαγή έδρας στον ΕΦΚΑ γίνεται με φυσική παρουσία, κλείνοντας ηλεκτρονικό ραντεβού και προσκομίζοντας τη Δήλωση Μεταβολής Στοιχείων Εργοδότη και την εκτύπωση μητρώου από την ΑΑΔΕ. Πρέπει να ενημερωθεί και το sepenet ή ενημερώνεται αυτόματα από τον ΕΦΚΑ και την Εργάνη? Ευχαριστώ πολύ.
  2 points
 2. Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια, τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού, ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Αριστομένης, υιός του Μενελάου. Ως τ’ όνομά του, κι η περιβολή, κοσμίως, ελληνική. Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά δεν τες επιζητούσεν· ήταν μετριόφρων. Αγόραζε βιβλία ελληνικά, ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά. Προπάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος. Θα ’ταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο, κι οι τέτοιοι το ’χουν φυσικό να μη μιλούν πολλά. Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε. Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος. Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας, έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται· κι έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, κι οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό, ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι. Γι’ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις, προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά· κι έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του. Κωνσταντίνος Καβάφης 1928
  2 points
 3. Άντε να δεχτώ ότι βοηθά τους λογιστές που έχουν αναλάβει και ρόλο κυνηγού παραστατικών να βρίσκουν τα τιμολόγια (των εξόδων) που δεν τους έχει φέρει ο πελάτης τους. (αλλά και πρώτα στη διασταύρωση ΜΥΦ δεν έβρισκες κάποια από αυτά;) Τη φοροδιαφυγή πως την καταπολεμά αυτό; Κι αν δεν σου φέρει ένα τιμολόγιο ο πελάτης σου, ποιος χάνει; ποιος κερδίζει;
  2 points
 4. Τελικά, ενημερώθηκε και το Σεπενέτ. Απλά, ήθελε μία ημέρα. Από ό,τι διαπίστωσα ο ΕΦΚΑ ενημερώνει Εργάνη και ΣΕΠΕ. Απλά, πρέπει να πας από εκεί.
  1 point
 5. Ο Καβάφης είναι εμφανώς επικριτικός τόσο απέναντι στον Αριστομένη όσο και στους κατοίκους της Αλεξάνδρειας, των οποίων η παιδαριώδης προσκόλληση στους τύπους και το «φαίνεσθαι» είναι που τελικά έκαναν δυνατή την απάτη του ηγεμόνα εκ δυτικής Λιβύης. Το μήνυμα του έργου όπως και τόσα άλλα έργα του Καβάφη απευθύνεται στην εποχή του ποιητή και προδίδει την αγανάκτηση αλλά και την πικρία του για τον ψευδο-διανοουμενισμό της εποχής του και τους κενούς ανθρώπους που εύκολα «γίνονται ό,τι δηλώσουν». Βέβαια, όπως σαφώς διαφαίνεται στο τέλος του ποιήματος, οι άνθρωποι αυτοί είναι τα πρώτα και τραγικότερα θύματα της απάτης τους. Οι Αλεξανδρινοί παραμένουν αιχμάλωτοι του «φαίνεσθαι» και αδυνατούν να το ξεπεράσουν. Ο Αριστομένης μπορεί να κάνει όσα θα έκανε ένας Έλληνας σοφός, αλλά δεν κάνει εκείνα τα καθοριστικά για την ταυτότητα του. Με λίγα λόγια πληροί τις προδιαγραφές του «φαίνεσθαι», αλλά όχι του «είναι» του ρόλου. Αυτή η πραγματικότητα γίνεται προοδευτικά σαφής στην β’ και αποκορυφώνεται στην γ’ στροφή του ποιήματος. Ο Καβάφης δεν είναι καθόλου διακριτικός. Η αποδόμηση της εικόνας του Αριστομένη γίνεται ήδη με το πρώτο δίστιχο της β’ στροφής: «Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε./Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος». Γιατί όμως είναι τυχαίος και αστείος; Επειδή πήρε ελληνικό όνομα, ντύθηκε σαν Έλληνας και ως τέτοιος έμαθε να φέρεται. Ο ίδιος έτρεμε από φόβο μήπως οι Αλεξανδρινοί καταλάβουν τα ψεύδη του από τα βαρβαρικά του ελληνικά και «τον πάρουν στο ψιλό». Προκειμένου λοιπόν να συντηρήσει τον τίτλο του Έλληνα φιλοσόφου, ο Αριστομένης καταφεύγει στην σιωπή και την προσεκτική χρήση των κλίσεων και της ελληνικής του προφοράς. Η εικόνα του λακωνίζοντος φιλοσόφου καταρρέει κάτω από την εκκωφαντική κενότητά της. https://www.fractalart.gr/kavafis-igemon-ek-dytikis-livyis/
  1 point
 6. Καλά, προφανώς και δεν βοηθάει στο ελάχιστο την φοροδιαφυγή. Το μόνο που κάνει είναι να ταλαιπωρεί και να προσθέτει κόστος στους νόμιμους.
  1 point
 7. Σίγουρα, δεν υπάρχει περίπτωση να καταπολέμηθεί η φοροδιαφυγή μέσω myadata. Πουλάει κάποιος χωρίς Τιμολόγιο ή απόδειξη. Ο λογιστής που θα το ξέρει αυτό? θα κάνει τον ντέντεκτιβ? Και που θα το ξέρει η ΑΑΔΕ? αφου η συναλλαγή είναι μαυρη και δεν εμφανίζεται πουθενά. Αρα έτσι και αλλοιως τα δεδομένα που θα έχει η ΑΑΔΕ στα χέρια της δεν θα εχουν τα πραγματικά, στοιχεία αλλα θα είναι πάντα "κατα προσέγγιση" . Τι στο καλό μας παιδεύουν τότε? Αν θέλει να φορολογήσει το μαυρο χρήμα, ας βάλει ένα τραπεζικό φόρο στις καταθέσεις μετρητών ταμιευτηρίου , ανάλογα και με το ύψος της κατάθεσης , λέω εγω τώρα.. .. ή ας βρούνε μιά φόρμουλα να κάνουν κάτι με αυτό τέλος πάντων.
  1 point
 8. Σωστό. Ειδικά το να βλέπεις τα τιμολόγια του προμηθευτή που δεν σου έχει φέρει ο πελάτης σου βοηθάει πολύ. Αλλά, τα άλλα είναι άχρηστη δουλειά.
  1 point
 9. Συμφωνώ απόλυτα , και εγω το πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα, και λέω ότι το mydata έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σαν μιά εκτεταμένη ΜΥΦ , και να είναι μόνο για την εγκυρότητα των παραστατικών χονδρικής εσωτερικού, αλλα και να βλέπει ο Λογιστής του λήπτη τα τιμολόγια που δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χέρια του Η σύνοψή τους έπρεπε να ήταν πολύ ποιο απλή, και ο λήπτης το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να στέλνει απλά ένα "OK" στην ΑΑΔΕ, ότι δηλ. παρέλαβε το παρ/κό και το καταχώρησε στα έξοδά του. Δεν καταλαβαίνω τι τα θέλει τα μη διασταυρούμενα παραστατικά η ΑΑΔΕ. Απο εκει και υστερα, αν θέλει να έχει μιά εικόνα για τις επιχειρήσεις η ΑΑΔΕ, ας της διαβιβάζουν οι επιχειρήσεις ένα ειδικό Ισοζύγιο κάθε μήνα.
  1 point
 10. Ωραία, μέσα στον Οκτώβριο με τα ΦΠΑ θα έχουμε και τα έξοδα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν θεσμοθετηθεί πρόστιμα, για τις διαβιβάσεις εξόδων θα μπουν πρόστιμα αναδρομικά, αν δεν δηλωθούν? Μας έχουν κάνει και ασχολούμαστε με ένα ανεφάρμοστο στην πράξη σύστημα αντί να ασχολούμαστε με την πραγματική δουλειά μας. Εγώ επιμένω ότι μόνο τα έσοδα μπορούν να δηλωθούν, τα οποία είναι και τα έξοδα του αντισυμβαλλόμενου. Τα ενοίκια και τις εισφορές τις βρίσκουν ανά πάσα στιγμή, οπότε όλα τα άλλα είναι περιττά. Για να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό το πράγμα.
  1 point
 11. Αναφέρω προς αποφυγή παρεξηγήσεως οτι το άρθρο που δημοσιευσα ισχύει με τις διατάξεις εκείνες πριν τη ψήφιση του Ν3522/2006 Ευχομαι να βρω το χρόνο και το κουραγιο για ένα νέο καλύτερο άρθρο τεχνικών εταιριών οπου θα κωδικοποιήσω (με τον 3522/2006) οχι μονο τις αλλαγές που επήλθαν αλλα και με φορολογικά παραδείγματα. Ευχαριστώ
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
×
×
 • Create New...