Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/01/2020 in Posts

 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Προθεσμίες Β. Mydata Γ.Εργαλειοθήκη χρηματοδοτήσεων, ρευστότητα κλπ και Covid19 Μαζεμένες κάποιες χρήσιμες προθεσμίες , Τι έμεινε για έτος 2020, που τέτοιο έτος, άλλη φορά, να μην τολμήσει να μας ξανάρθει. ….!!! Α.Προθεσμίες α. Δηλώσεων 1. Ε1, Αρχικές δηλώσεις, χειρόγραφες για αποβιώσαντες μέχρι 31/12/2020 2. Ε1 αρχικές (κάτοικοι εξωτερικού), για όσους άλλαξαν κατοικία εντός του 2019 μέχρι 31/12/2020.. 3. Ε1, τροποποιητικές δηλώσεις, για αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 31/12/2020 ( για έτη 15
  3 points
 2. παίζετε με την αγωνία χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ότι προγράμματα ενίσχυσης βγάζετε είναι η χαρά των μεσαζόντων. αμοιβή 500 ευρώ +5 % επί της επιχορήγησης. σε μια πλατφόρμα της κακιάς ώρας. τι ΕΜΕ να δικαιολογήσει η επιχείρηση όταν σου λέει απασχολώ 5 άτομα. πως θα φτάσει στο όριο των 50 και να θέλει? ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. υπεύθυνη δήλωση. δεν είμαι σε πτώχευση ,δεν ανήκω σε όμιλο ,δεν είμαι εγκληματίας. κλίκ επί τόπου. ότι αναφέρω στο Ε3 είναι ακριβές. δικαιολογητικά. Ε3 έχει τα πάντα όλα και εμε και αριθμό εργαζομένων και όλους το
  3 points
 3. 500 + 5%???? εμείς με 200 ευρώ πλεόν ΦΠΑ και με ενημέρωση ότι μπορεί να μην ενταχθούν και μας κοιτούσαν λες και κατεβήκαμε από τον Άρη
  3 points
 4. Εμείς σκεφτόμαστε τι έχουμε να τραβήξουμε (πάλι). Meanwhile στον πλανήτη "δημόσιο": Στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου το κοινό εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Πουλάμε τρέλα!!
  3 points
 5. Κατάντια συνάδελφοι λέγεται αυτό, μόνο με λογιστική δεν θα ασχοληθούμε, θα επωμιστουμε όλο το βάρος εμείς ξανά χωρίς κανένα αντίκρισμα. Στο δικό μου νόμο έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, αναρωτιέμαι εάν εγώ νοσησω (καθόλου απίθανο γιατί θα εξακολουθώ να έρχομαι σε επαφή με κόσμο αφού όλοι θα περνάνε από το γραφείο για ψύλλου πηδημα) τι θα απογίνει το γραφείο μου; Πως θα ανταπεξελθω στις απαιτήσεις των πελατών; Ερωτήματα που 8 μήνες μετά δεν έχει απαντήσει κανείς Υπουργείο, ΟΕΕ, Ποφεε. Α και να μην ξεχάσω και το my data το οποίο δεν έχω προλάβει να δω καθόλου και θα πρέπει τουλάχιστον από Ιανουάριο
  3 points
 6. Οι αγρότες πάνε μόνο με προσωρινό.
  2 points
 7. το delivery ή το πακέτο είναι απλά ένας τρόπος πώλησης. για ένα καφέ δεν χρειάζεται κανένας καδ για τα πάει τον καφέ ή την τυρόπιτα με το μηχανάκι
  2 points
 8. Καλησπέρα. Μετά το νέο lockdown πρέπει άμεσα η ΑΑΔΕ να ανακοινώσει την αναστολή εφαρμογής του mydata για το 2021. Είναι το λογικό που πρέπει να γίνει.
  2 points
 9. Δεν νομιζω οτι εχουν αδικο.........: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΑΜΒΕΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 210 3826627 [email protected] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών εκφράζει τις ανησυχίες της για την βιασύνη του Υφυπουργού Οικονομικών και της ΑΑΔΕ για την εφαρμογή του myData. Για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα που θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των οικονομολόγων φοροτεχνικών, θα έπρεπε να υπήρχαν πειστικές απαντήσεις για την αναγκαιότητα της εφαρμογής, κατάλληλη πρ
  2 points
 10. Καλησπέρα , Έχω φτάσει στα δικαιολογητικά και οι απορίες μου είναι = - αρκεί το πιστοποιητικό ΓΕΜΗ ( Γενικό πιστοποιητικό ονομάζεται ) ; - για την φορολογική ενημερότητα , αφού δεν χρωστάει , θα είναι για κάθε νόμιμη χρήση ; Αν χρωστάει ( το 90 % ) , στέλνω την " εικόνα " με τα χρέη ; Ευχαριστώ για τα φώτα .
  1 point
 11. Βάλτα στο Νοέμβριο τώρα, δεν έχεις άλλη λύση.
  1 point
 12. ΑΠΔ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΧΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Αγαπητοί πελάτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχουν παρατηρηθεί μηνύματα σφάλματος κατά την υποβολή ΑΠΔ Οκτωβρίου Κοινών Επιχειρήσεων σε περιπτώσεις: Ασφάλισης εργαζομένων υγειονομικών Μηχανικών ΔΠΥ Εργαζομένων με ένταξη στο πρόγγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ. με αποτέλεσμα το αρχείο της ΑΠΔ να καθίσταται μη έγκυρο προς υποβολή. Για τα μηνύματα αυτά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν διορθώ
  1 point
 13. https://www.taxheaven.gr/news/51547/covid-19-ektakth-oikonomikh-enisxysh-maohteyomenwn-maohteias ε όχι και στον Αυτιά. Εδώ το διάβασαν 😁 Αλλά δε βλέπω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε εμείς και έχω στεναχωρηθεί λίγο..😢
  1 point
 14. Καλησπέρα. Θα κάνεις τροποποιητική και θα προσθέσεις τα έσοδα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2020. Και στις δύο περιπτώσεις.
  1 point
 15. Καλημέρα. Τι εννοείς? Από το βιβλίο, γράφεις τα Έσοδα ξεχωριστά για κάθε μήνα.
  1 point
 16. Θεωρώ ότι βάζεις το μικτό μισθό χωρίς τις προσαυξήσεις. Άλλωστε η προκήρυξη λέει "επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών". Όποιο από τα δυο και αν βάλεις νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Πάρε κ άλλη γνώμη.
  1 point
 17. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
  1 point
 18. 03-06/11 EΠΙΠΕΔΟ 2 Η ΑΤΤΙΚΗ
  1 point
 19. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ, ΕΙΠΑΝ.
  1 point
 20. ακυρο τα υπέβαλλα με ορθη επαναληψη σωστα αυτη τη φορά! μαλλον κατι λάθος έκανα χθες....και δε το έπαιρνε!
  1 point
 21. Ναι εγώ χθες είχα ακριβώς το ίδιο θέμα. Πάρε στο 2105289165-166 αν είσαι Αθήνα. Εμένα σήμερα το πρωί μου το έφιαξαν.
  1 point
 22. αρκεί και αν ο ιδιοκτήτης ζητήσει απόδειξη τότε θα τυπώσει την αναστολή. απλά ότι τέθηκε ,όχι αν δήλωσε αφμ ιδιοκτήτη. (αυτό δεν υπάρχει πλέον).
  1 point
 23. Βάζω και εγώ εδώ μια διαφοροποίηση που είδα , μέχρι να το ξεκαθαρίσω (ένας θεός ξέρει πως) Μου εμφανίζει ως κύριο ΚΑΔ, έναν δευτερεύοντα ο οποίος ναι μεν είναι και αυτός στους πληττόμενους, δεν είναι όμως ο κύριος. Δεν έχει αλλάξει κάτι στους ΚΑΔ μας, και ο κύριος ΚΑΔ ήταν και παραμένει στους πληττόμενους.
  1 point
 24. το 1/11 πως προκύπτει για τις πληττόμενες; Δε πρεπει η ημερομηνια να είναι μετα την 7/11;
  1 point
 25. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω κλείσει το λογιστικό μου γραφείο εδώ και 4 χρόνια (δεν πλήρωνε κανένας ή έκαναν "παζάρια") και αφορά την επιχείρηση του άντρα μου, αλλά έχασα την ολοκληρωτική επαφή μου με το αντικείμενο. Ευτυχώς πλέον ασχολούμαι με την ιστοσελίδα μου που με ξεκουράζει και γλύτωσα από όλο αυτό το άγχος που είχα 20 χρόνια. Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη!
  1 point
 26. Αναστολές μόνο για εργαζομενους, οι επιχειρήσεις θα λάβουν μεσω επιστρεπτέας την αντίστοιχη επιδότηση
  1 point
 27. Ξεκινάω αυτό το θέμα ώστε να έχουμε κάπου μαζεμένα όλα αυτά που πρέπει να εφαρμόσουμε με τα νέα μέτρα στήριξης.
  1 point
 28. Σε 4 αιτήσεις που έχω κάνει , την έγκριση την έβγαλε κατευθείαν και τη πρόσληψη την έκανα στα καπάκια. Εννοείται , είχε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
  1 point
 29. Στη σελίδα του αρμόδιου φορέα για τα τεχνικά (πχ. για την Αττική): https://www.elanet.gr/2020/10/07/enischysi-pmme-attikis-logo-covid19/ στο κάτω μέρος έχει αρκετά βοηθητικά αρχεία. Το συγκεκριμένο : Εγχειρίδιο Υποβολής πρότασης στο ΠΣΚΕ (23.10.2020) είναι πραγματικά πολύ αναλυτικό και βοηθά να συμπληρώσεις όλες τις καρτέλλες.
  1 point
 30. Καλησπέρα συνάδελφοι , η απαντηση απο τον ΕΦΚΑ Η μερική τροποποίηση της Α.Π.Δ. ως προς την επέκταση κατά ένα ψηφίο του μήκους του πεδίου «Τύπος Αποδοχών» (Τ.Α.) της Α.Π.Δ. από δύο (2) σε τρείς (3) χαρακτήρες, αφορά την παραγωγή σχετικών προς υποβολή αρχείων, διαδικτυακά ή με μαγνητικό μέσο, ενώ, στην συμπλήρωση φόρμας παραμένουν ως η υπάρχουσα κωδικοποίηση π.χ. 01, 10 ( σχετική αναφορά στην ΕΓΚ.:49/2020 για την επιδότηση 100.000 νέων θέσεων εργασίας, όπου πρώτη εφαρμογή τριψήφιων τύπων αποδοχών).
  1 point
 31. Καλημέρα. Όχι ακόμα, είπαν ότι θα ανοίξει στις 16 Νοεμβρίου, άρα υπολόγιζε κατά τις 7 Δεκεμβρίου!
  1 point
 32. 5μερος-> 29,04€ *22*1,2 = 766,66€ (26,4 ημ/θια αμοιβής, 27 Η.Α.) 6μερος-> 29,04€*27 = 784,08€ (27 ημ/θια αμοιβής, 27 Η.Α.)
  1 point
 33. Συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει να περάσει αυτός ο χειμώνας αναίμακτα για όλους μας. Αναστολή του mydata άμεσα. Καλή δύναμη σε όλους!
  1 point
 34. Καλησπέρα συνάδελφοι , στην πόλη μου τα κρούσματα είναι παρα πολλά , συνάδελφοι νοσουν, αλλοι νοσηλεύονται και υπάρχει και διασωληνομένος συνάδελφος. Το ελάχιστο που μπορεί να γίνει από την πολιτεία είναι κατάργηση προστίμων για οποιαδήποτε δήλωση, αναστολή εφαρμογής του my data, ελαστικοτητα στις ημερομηνίες υποβολής. Καλή δύναμη σε όλους.
  1 point
 35. Η εφορία όταν πάει να πιστώσει την επιστροφή βλέπει αν υπάρχουν ασφαλιστικές οφειλές. Αν υπάρχουν στέλνει ενημέρωση στο ΚΕΑΟ για να παρακρατήσει το 1/7 της επιστροφής από τη ρύθμιση. Αν έχω νεότερα θα σε ενημερώσω.
  1 point
 36. Και εγώ άκουσα τώρα πως θα δοθεί παράταση, αλλά επίσημα τίποτα ακόμη
  1 point
 37. Καλημέρα, πήρε παράταση? Κάτι άκουσα από τηλεόραση για 06/12/2020? Ισχύει γιατί δε το βρίσκω πουθενά στο ιντερνετ. Έχω μιλήσει με ΕΛΑΝΕΤ και μου είπαν ότι για το Γ που είναι και το μόνο που θέλει γνήσιο υπογραφής αν έχει μόνο έδρα στην Αττική ή και υποκαταστήματα - αποθήκες κλπ όλα εντός Αττικής, δεν την υποβάλλουμε. Δηλαδή μόνο αν πχ έχει κεντρικό στην Αττική και υποκατάστημα εκτός Αττικής την συμπληρώνεις!
  1 point
 38. Ναι, με το που ανοίγει η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δηλώνεις και τα έσοδα.
  1 point
 39. Μέχρι αύριο είναι για αυτούς που έχουν ήδη λάβει προηγούμενες επιστρεπτέες. Για την 4 θα υποβάλουμε όταν θα ανοίξει η εφαρμογή για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Έτσι δεν είναι; Συνάδελφος μου το ανέφερε και το ψάχνω.
  1 point
 40. Πείτε του ανθρώπου να δουλέψει, έχει χαθεί η μπάλα σε όλα, ποιος θα τον ελέγξει...
  1 point
 41. Ναι, δεν έχει άλλη επιλογή που να ταιριάζει. Καλησπέρα.
  1 point
 42. PACIOLI. παρακολούθησα ένα σεμινάριο ΜΥ DATA. από εταιρεία μηχανογράφησης. εάν δεν γίνουν όπως το είπαμε και με τους όρους αυτούς ,ώστε να έχουμε ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ τουλάχιστον ως το τέλος της ημέρας , ΧΑΜΟΣ. μέχρι την ΜΥΦ και με αυτούς τους όρους είναι εργαλείο. από και και κάτω ενδοκοινοτικές και εγγραφές συμψηφιστικές ΧΑΟΣ-ΧΑΟΣ-ΧΑΟΣ. όπου το ΧΑΟΣ απαιτεί ΤΡΙΑ (αριθμητικώς 3 ) λογιστήρια. 1 το εμπορικό-λογιστικό. 2 το my dati-ko 3 συμφωνία των 2 ,με πρησμένα φρύδια όμως. όχι αναίμακτα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ /ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ -ΔΕΝ
  1 point
 43. Αν είναι Αθήνα ναι. Από τις 5 το πρωί μέχρι τις 11μιση το βράδυ. Αν είναι Θεσ/νίκη, δεν απαντώ...
  1 point
 44. Το κείμενο μπορεί να μπει με copy paste από το pdf του οδηγού στο gov. Γνήσιο υπογραφής (ή gov) ζητάμε μόνο στην πρώτη ΥΔ
  1 point
 45. ponzi

  ΑΝΑΣΤΟΛΗ

  Γιατί να μην μπορεί? Εργαζόμενος είναι
  1 point
 46. Αλέκο, παραθέτω παλαιότερη δημοσίευσή μου: Η διάκριση των εργαζομένων σε υπαλλήλους και εργάτες έχει σημασία για την υπαγωγή τους στους πίνακες μισθών (υπάλληλοι) και ημερομισθίων (εργατοτεχνίτες) των ΕΓΣΣΕ (ΔΕΝ 2012, σ.884). "Σχετικά το άρθρο 4 της (Εθνικής) ΔΑ 1/82 (ΥΑ 12425/82- ΔΕΝ 1982 σ.193) που εξακολουθεί να ισχύη (κατ'άρθρ. της από 21.2.1990 ΕΓΣΣΕ-ΔΕΝ 1990, σ.245 και κατά γενική ρήτρα των μεταγενέστερων ΕΓΣΣΕ): "τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων (μισθοί και ημερομίσθια ασφαλείας)... αποτελούν για τους με την ιδιότητα του εργατοτεχνίτη ή υπαλλήλου απασχολούμενους σε σταθερό εργ
  -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
×
×
 • Create New...